-

Finns så mycket att skriva om efter min 4dagars vistelse i Lomboks småbyar och Sengigi, att jag inte vet var jag ska börja och om det äns är någon idé.

Snabb genomgång får he bli.
Proppfull båttur till lombok, med så stora vågor att den som vanligtvis inte är sjösjuk blir lite sjösjuk. Men det gjorde mig ingenting, jag hade sovit så lite natten innan att jag somnade till vågornas gungande. Om än kraftiga gungande!

Sen kom vi fram, Jimi hade en motorcykel på plats som vi körde med till Sengigi. Kanske 1 timmes åktur, med de vackraste kustvyerna som finns. Lomboks tropiskt bergiga landskap är någontng man omöjigt kan tröttna på! Framme i sengigi så fixade vi boende och sen åkte vi till hans hemby för att träffa familjen. Där välkomnades jag med kaffe, fika, mat osv, men bara jag eftersom de andra fastade. Alla hans bröder hade hus på den lilla gården med betoning på lilla, för det var mycket, mycket simpelt och ingenting annat än betong i stora drag. Och under 4 dagar trodde jag att deras dusch var en nödlösning för läckage i väggen.. HAHAHAHHA. Så pass enkelt bodde dem :)

Efter det for vi och hlsade på hans vän herry, hängde på hotellet ens tund, och sen tillbaka till byn för att äta bryt fastan med hans familj. Vi missade det dock med några minuter.. alla dagar. Sån himla otur. Men hela familjen satt ju samlad med oss då vi åt iallafall så det kändes nästan likadant :) Jimis brors fru, Nera, hade mycket god engelska och i lyckade konversera ganska mycket. Och göra oss förstådda Sen fick jag lära mig en hel del nya indonesiska ord att sätta i mitt mentala lexikon. Fler än de jag redan kan... och det är ganska många ska ni veta!

På kvällen så kom Jimis polare cash och... ja, namn är inte min grej.. Hur som helst, vi satt där och drc en massa öl, spelade gitarr, sämtade och skrattade till ramadnfrukosten nalkades, då skulle de hem till sina familjer igen.

Dagen därpå så for vi till vattenfallen, åh gud allsmäktige så satans vackert. Att vandra omkring barfota inne i djungeln över stora och små stenar, uråldriga stigar och trappor, broar och träd. Balansera mot varandra, försöka ta sig genom det ibland halvmeter djupa vattnet med halkiga stenar, eller de små grottorna eller tunnlarna som bildats av stora stenbumlingr om ar lutade mot varndra. Ja det var så mycket fascinerande lngs med fräden till vattenfallet att själva vattenfallet bara utgav en liten del a hela upplevelsen. Det var mäktigt, satan så jävla mäktigt det var!

Trött och slut efter vandringen så köpte vi strwberry fanta och kakor, gömde oss lite avsides så jimi också kunde äta  (bryta fastan, men visa respekt för dem som inte äter). Tror han haft lite svårt att håll sig då han umgått så mycket med mig, det har blivit många sneaky ramadan cigarettes och såklart en och annan bintang. Mycket haram! hahahaha.

ja sen på kvällen så dubblade vi sällskapet på min balkong, köpte en vodkaflaska på krigen som vi tog med oss, och groggade fruit punch drinkar till tonerna av indonesisk rap. Fett bra! Juste, det dracks även risvin ur mysko påsar, som uktade sm någnting man inte bör utsätta sin kropp för.. Vilket jag ite heller gjorde, annat än en liten klunk för smakens skull.

Dagen därpå åkte i in till mataram för shopping, jimi skulle köpa skolböcker till sina syskon och nå pärmar till sin chef. Och det var också coolt, att se hur en modern galleria i ett fattigt, muslimskt land ser ut. Det var helt ok! Luktade lite mysko, från all frukt antar jag?, fanns gott om shopping för kvinnorna som bär sjal.. men det var svårt att hitta någonting ätbart (pga ramadan, ingen äter förrän solnedgång)

Ja, det var massvis av intryck. Orkar inte babbla på.

sen på källen så åkte vi till Jimis kompis Herry, till hans by och familjehem. Där satt vi i utomhusbungalown och pratade i massvis, massvis, av timmar. Träffade hela hans familj, bjöds på traditionellt ramadansnacks och annat ätbart. Sen bara chillade vi där och diskuterade islam väldigt länge. Så jävla sköna dudes också, skulle kunna sitta där med dem i evigheter!

Ja ad mer? Orkar inte skriva mer nu,jag håller på att lk sönder. Bokstavligt talat.
Det måste vara någontng med klimatet tror jag, för de två senaste dagarna har jag settats sinnessjuka mängder, betydligt mycket mer än vanligen.. då jag också svättas. Så jag antar att det är mer fukt i luften eller så.


__

Idag har jag försökt omm igång med plugget hela dagen, men som vanligt distrahetats av så mycket annat istället. Satt och prata med Lee som äger ställer jag bor på nu här i trawangang, jättehärlig lirare som alltid ärlika pratglad och ödmjuk. Efter att i pratat så tog jag en promend, tog med mig min notebook för att plugga lite indonesiska samtidigt (Det är ett skitra knep att plugga glosor medan man är på promenad), tog en sväng förbi mosken och lyssnade på sången som var ovanligt bra idag, och sen gick jag tillbaka hit. Slog mig ner på köksgolet med Lee och hans son och satt där i några timmar, pratade om religion, om de olika kulturerna i Bali och Lombok.. om Giliöarna osv.

Och nu när jag suttit och skrivit rn stund så är kockan helt plötsligt halv 4... Och jag måste börj göra mig klar så jag hinner i tid till banana leaf idag! Har kommit sent till ramadanmiddagen två gånger nu, så jimi väntat på mig. Känns inte så shysst! Idag ska jag vara med och laga maten. Den inhandlades tidigt i morse på morgonmarknaden och br nog tillagas.. typ nu? Om det ska vara färdigt till 6tiden..

I need to hurry up!

(But, Pelan-pelan.... No Harry potter)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0