"Jag var arton år och böjde mig för patriarkatet" citat från bloggare på välförtjänt pedistal

Inlägg skrivet av Camilla Sedell
Ni hittar det här: http://cirquedusedell.wordpress.com

Hon lyckas göra sånna fantastiska utdrag från vardagslivet för en småbarnsföräldrer, en genusmedveten och högljudd realistmorsa, med faktiska åsikter. Och så bäddar hon in allt i en sån där härligt förbannad, rå, modern och aningen dramatisk svenska. I JUST LOVE IT. Det är sällan, och då menar jag verkligen sällan som i supersällan, solförmörkelsesällan, i princip aldrig, som jag hittar en blogg jag stannar och läser sida upp och sida ner. Men denna människans texter bara fortsatte överrumpla mig, lixom höll mig kvar i tyfonen av vardagsdramatik.

"Ironin hänger som ett dinglande giljotinhugg i luften."

"Jag går runt på gatorna och betraktar “världens mest jämställda land”.
Jag böjer mig och plockar upp skärvor av mig själv för att förstå min bakgrund som kvinna och som människa."

"Börjar banta på måndagsmorgonen. Eller, nej, inte banta. Man “skär ner”. Så gör man. Man “skär ner”. Och så tar man lite av varje och äter avokado till lunch och mellanmål och keso och nötter och kanske en bit mörk choklad och sen på kvällen är man så förbannat inihellevätte hungrig att man bakar en sockerkaka som man har gamla prickiga bananer i. För då är det ju som att man ändå äter frukt. Fast med ett lager socker och smör och mjöl. Fast också frukt. Ju." 

"Läser H&M-katalogen och kärar ner sig i en “blus med drapering”. “Blusen med drapering” är lite genomskinlig men man tänker att det ordnar sig. “Blusen med drapering” är jätte-exklusiv och kostar flera hundra kronor men man tänker att det ordnar sig. “Blusen med drapering” och “blusen med draperingens” ägare står lite nonchalant lutad mot en snygg tegelvägg i New York och ägaren har tjusiga New York-lockar i håret och inte alls några jättestora mjölkspenar framtill utan är rätt platt och har höfter som får plats i en pennkjol storlek minus 10 och man tänker att DET ORDNAR SIG. Och när man ser att “blusen med drapering” nog är ganska kort och passar bäst om man har magrutor fast man inte har det ja då tänker man att det förihellevätte ORDNAR sig. Och ett år efteråt lägger man “blusen med drapering” i en container som ska till Afrika. Helt oanvänd. Med prislappen kvar. Och med en “drapering” som i föräldraledighetens osminkade, olockade och helt magrutefria ljus ter sig helt jävla ohyggligt märklig. Ju."

Ba läs alltså. Ge henne 1 minut av ditt liv.  Ba do it.
http://cirquedusedell.wordpress.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0