time to make some proper choiches

"Food really does represent information. The foods that we consume are instructing our genes. Therefore, that’s a very empowering notion: you can change your genetic destiny based upon the food choices that you make.”  Dr. Perlmutter

Älskar tanken av att allt det vi stoppar i oss, är information till våra celler och vårt DNA. För vad vi stoppar i oss, går att jämföra med vad vi tankar vår bil med. Den fungerar klart bäst med 95 bensin om det är 95 bensin den är tänkt för, samma med vår kropp.. Och jag tror inte vi är tänkta att äta alla dessa konserveringsmedel eller konstgjorda socker!

Det är fantastiskt så hälsosamt jag levet denna månad med daglig motion och medtiation, samt omsorgsfullt tillagade örtsoppor till lunch och middag, plus att jag varken rökt eller snusat.

Det som inte dock inte har varit häslosamt, och som förstör en stor procent av denna hälsolivsstil: är sockret! Det där förbannade godissuget som aldrig går över! Jag har aldrig i mitt liv ätit så mycket godis som jag gjort denna nikotinfria månad. Det är verkligen inte hållbart alltså, jag måste göra någonting åt det. Försöker vara utan sockret, men tappar humöret precis som när man är röksugen och inte får nikotin. Om inte värre till och med. Nikotinbegäret har jag lixom kunnat tackla, men sockermonstret vinner varje gång.

Och nu står jag fan och överväger vad som är bäst/värst.. Ska jag rent av tillåta mig att börja röka igen? Då dras hela den hälsosamma potten ned mot noll igen, men vikten ökar iallafall inte. Och så får jag mian efterlänktade tankepauser på innergården, både hemma och i skolan. Jag verkar behöva mina cigg för att vara en fungerande mänsklig varelse..

Eller ska jag... låsa in mig i en vecka och se om jag klarar att vara utan socker?
Visst ja, det har jag ju redan testat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0