Kanske bilar de, tillsammans, en livsfilosofi...?

Under vintern 2009/2010 fick jag genom den hård vägen lära mig några riktigt viktiga läxor. Det var kanske jobbigt då, men i och med att jag fick alla de insikterna ungefär samtidigt så kan man säga att dem alla tillsammans förändrade min syn på livet ganska drastiskt.

Kanske kan man, som rubriken lyder, säga att de ju tillsammans illustrerar en livsfilosofi rätt bra..?

Ingenting varar för evigt, och det som vara för evigt är inte lyckligt.
Lycka är tillfällig, och inte förrän man inser det kan man njuta fullt ut av stunden utan att förvänta sig att det kommer mer/kommer fortsätta.

Man kan aldrig hjälpa någon som inte vill ha hjälp.
Det vill säga att det är poänglöst och puckat att ödsla sin värdefulla energi på dem som inte tar tillvara på den eller uppskattar den.

Jag är själv ansvarig för mitt liv.
Jag har bara mig själv att tacka eller skylla på vad gäller mitt liv, min situation och mitt mående.
Är jag missnöjd så har jag någonstans längs vägen gjort fel val eller kanske inte gjort något val alls (vilket också är ett val), och är därmed ansvarig att ta tag i det och vända på det, eller om man är nöjd se till att uppskatta och behålla det man har. Men det viktiga är att ingen annan kan göras ansvarig för vår situation. Allt handlar om prioriteringar.. Tid, pengar, vänskap, kärlek, fritidsaktiviteter.. Allt. Och alla är vi olika, så hur vi väljer att prioritera i våra liv är i allra högsta grad individuellt. Det är fascinerande hur olika liv vi alla väljer att leva!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0