Kramar den vita kaninen

Jag har tagit med en mängd nya vanor och hälsorelaterade tankar från indokulturen.
Epicentrum kan sammanfattas av att helt enkelt bara lyssna på kroppen och göra vad den ber dig om.

Mat, sömn och ett over all lugnt tempo är den hemliga combon som funkar för mig. Eller som gör att jag funkar, kanske jag istället borde uttrycka mig. Vikten av att äta och sova ordentligt är ingen överdrift som våra föräldrar pular i oss, nej, det ligger verkligen någonting i det. 
Behöver kropp och själ vila en stund, så tar jag en powernap eller mediterar en stund. Att meditera behöver inte nödvändigtvis innebära korsade ben, rak rygg och rökelser... men det är bra mycket mysigare!  Det går dock lika bra att ta en promenad med enya i lurarna eller att (hör och häpna...) lyssna på koranen i mp3:n. Få ljud är så rogivande som den. En vackert läsande sång som tar bort tystnaden, utan att väcka nya tankebanor (eftersom jag inte förstår den arabiska texten), men full av känslor om tacksamhet, glädje och njutning som skänker en allmänt harmonisk sinnesstämning.

Jag gör det jag känner för och tvingar inte mig själv att delta i "sociala måsten" som jag inte känner för, vilket gör att jag har rätt mycket tid, och kan behålla ett lugnt tempo. Just nu är jag inne i en period då jag gärna är för mig själv, och då lyssnar jag på de signalerna och håller mig hemma. Vilket råkar medföra andra hälsoeffekter: typ att jag dricker örtmedicinska soppor istället för att vara ute och konsumera alkohol.

Utöver de indoinfluerade nya vanorna jag anammat, så har jag också gjort egna tillägg till den soppan.
Blivit nikotinfri och börjat motionera dagligen!

Aldrig någonsin har jag varit så här snäll mot kropp och själ.

När jag var ute och joggade igår så slog det mig att jag inte haft så lätt för att springa, (och ha den fria känslan i lungorna), sen jag var 12 år och spelade fotboll i BBK. Seriöst. Jag har dragit in gift i mina luftvägar i 8 års tid utan att verkligt fatta vad jag gjort. Dessutom druckit alkohol sen långt innan min hjärna var färdigutvecklad, och slarvat med sömnen hela livet. Det var inte en dag för sent för lite hälsosamma vanor! Känns bra, att insikten fick komma och att förändringen kändes självklar och enkel.

Kommentarer
Postat av: Fredrika

Underbart! För när du är rädd om dig och tar hand om dig så finns det goda chanser att du finns kvar så länge jag lever och att du får må bra <3

2013-09-14 @ 09:22:01
URL: http://coachfredrika.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0