valborg

Jajjemän, today is the day.
Inte för att det är speciellt på något sätt, men ändå kul :)

Förfest i vittjärv med en jävla massa brudar, sen ska man väl in mot stan, kanske kolla brasan lite om man hinner, efter det äre väl efterfest eller nått i den stilen.

Kundmottagning

Japp, torsdag och som vanligt kundmottagning. Farsan var där i dag så jag fick träna mer på klassisk herrklippning. Fan det är tjorvigt altså, och tar tid >< Jag tror ingen av oss i klassen fattar hur frisörerna på stan klarar det där på 15 minuter ;) Men det kommer väl med tiden. Egentligen börjar man inte med det förren i tvåan så.

Är ju skitbra att jag haft 3 klassiska herrklippningar nu på nån månad, för till sommaren då jag sommarjobbar på farsans jobb så kommer jag få klippa hans kollegor under arbetstiden medan dom andra krattar grus och målar. Inte helt fel! :D


Well, nu ska jag invänta linnea och sen bär det väl av antar jag. Ses! =)

skrattretande

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4839505


Tycker att det var pinsamt och dumt av kuriren att skriva ett jäva mittuppslag helt baserat på en enda individs åsikter och upplevelser om spice. Alla reagerar olika till olika droger.

Om det nu är såå farligt, varför var inte artikeln då baserad på fakta och statistik? Varför var det istället 1 person som berättade vad han och "hans kompis" varit med om?

Detta mina kära vänner är propaganda.Dock ska jag förtydliga att jag inte påstår att det är bra heller,
eftersom det somsagt inte finns fakta och statistik på det ännu.

skruvade tankegångar

Go flashback!

Det är helt sjukt vad tidsuppfattningen försvinner då man sitter och läser. Efter ett antal timmar då jag slutligen kikade på klockan och märkte att tiden gått förbi otroligt fort så upptäckte jag även att arslet fullkomligt domnat bort eftersom jag inte rört annat än högerhanden då jag bläddrat upp och ner på sidorna, under drygt 3 timmars tid.

Samlade ihop dom allra rolgaste citaten jag kom ihåg att spara medan jag läste.
Haha, det är ju helst sjukt vilken fantasi människor kan ha!


"Jag fokuserar djupare och djupare och efter ett tag ser jag på mig själv..
jag är en fabrik som sitter och andas
"

"Jag blev skiträdd & trodde att golvet skrattade åt mig"


"kändes som att jag skämt ut mig själv för mig själv" - detta var tveklöst min favorit i den långa sammanhängande texten jag läste. Delvis för att jag känner igen mig själv som fan i det. Har ni någongång känt så? Att ni gjort något så pinsamt i eran ensamhet att ni inte kan göra annat än tacka han där uppe för att ni var just Ensam?


hahaha. Oj så många gånger genom mitt liv då jag har upptäckt att jag suttit och garvat ÅT mig själv för att jag gjort/sagt/tänkt nått så sjuuuuukt skruvat.

Jag tror fan att om man kunde inbjuda sig in i någon annas hjärna för en dag så borde alla testa besöka min, mycket hade förvånat er tror jag. Så sjukt långt jag kan låta mina tankar flyta iväg. Det finns som inget stopp, jag kan låta sjuka historier flyta ihop i varanda och tillsammans skapa nå så skumma grejer att även en manodepressiv människa hade skrattat.

whatever it takes

Jaha, nu har jag suttit vid datorn i flera timmar och läst en massa trådar på flashback. Hittade en massa kul, så jag har suttit för mig själv och smålett nästan hela tiden. Blir nog att fortsätta läsa senare ikväll..

Ska snart iväg på den där 3timmars långa kursen, så man kommer ett steg närmare körkortet så småning om ><


lunchrasten

Kolla så fin bild. Linnea och jennifer gör en misslyckad pose tillsammans och julia sitter i bakgrunden och fular sig ;)


tjena

Nu kommer ett sånt här tråkigt inlägg, eftersom jag sitter vid datorn på skolan.
Vi ska skriva ut fakta om grekiska myter som vi ska redovisa om nå veckor.

Kan berätta hur en vanlig morgon ser ut för mig.
Far till skolan med pappa, och då jag kommer fram så möts jag och linnea och sätter oss vid bänkarna och tar en cigg och småsurrar tills det är lektionsdax.

Idag var lektionen bara några minuter, sen fick vi gå till bibloteket. Här har vi druckit lite kaffe och diskuterat lite olika saker. Nu när vi också hunnit skriva ut det vi skulle så, ska vi fortsätta göra ingenting.

Imorn har jag sovmorgon till 12 : ) skönt.


Fan vad tråkiga dessa inlägg om skoldagar blir. haha.
Nå, ville som dom flesta andra då dom skriver inlägg från datakunskaper osv - bara fördriva lite tid.

HÖRS

onödig informationJapp, jag köpte för första gången på hundra år ett nytt snus.
Den smakade dock jord, så jag rekomenderar ingenting,
men dosan var fin och det var därför jag köpte den (A) haha.
Annars är det kronan som gäller.

musikstil-ar? oh noooo...

hm, har nu märkt att min musikstil sakta men.. (säkert?) håller på att förändras. Sen jag gick i 7:an har väl det varit det ända i mitt liv som egentligen varit omöjligt att rubba.

Måste erkänna att jag inte tycker om detta faktum.
Dock så har ingenting från det jag alltid gillat försvunnit, har bara lagt till en massa nya stilar.
Lite reagge, akustiska gitarrer, lugna sårbara låtar..

Damn you, klasskamrater.. jag tänker nu skylla allt på er! ><
Clara skickade nå låtar i vintras med akustiska gitarrer som jag inte kunde göra annat än älska. Linnéa spelar alltid "the voice-musik" vilket jag aldrig tyckt om, men nu har det helt plötsligt blivit Okej att lyssna på.

Manne, som satt grunden för min musikstil hade nån period då han började lyssna på reagge och ja, självklart följer jag efter. Och nu har det blivit någonting man ändå rätt ofta kan se på min playlist.

MEN, det som skrämde mig på riktigt var att jag igårkväll hittade en hiphop låt som jag nu insett att jag haft på repeat i några timmar och det har inte hänt mig sen jag gick i 5;an eller nått och tyckte om sean paul och sånt ;D haha..


Vad är detta?
Nu ska jag slita mig tag i alla gamla godingar och inte titta åt varken höger eller vänster.

Åwhh.. jag nojjar satan över det här.
Alldeles nyss då jag skulle läsa igenom det här inlägget, så märkte jag att jag hela hela tiden tappar koncentrationen. Förbannat alltså! Jag satt och sjöng med i en av dom här låtarna jag nyligen hittat. Den sliter tag i min koncentration och jag kan inte göra annat än att sjunga med i farligt höga toner. Förbannade Erik Hassle, vafan gör han på min playlist?

Var seriöst tvungen stänga av låten för att kunna läsa igenom inlägget.
illa.

åh :(

tankar

Jag tror fan att jag tänker mycket mer än vad alla andra gör. Jag har enligt läkaren sömnproblem pga att jag tänker så mycket.

Det tar ju aldrig slut, det finns hur mycket som helst att filosofera i. Tankar om livet, vänner, deras och mina egna problem, morgondagen och veckan som väntar, saker man längtar till, minnen man har.

Jag tror att dom flesta då dom tänker, bara skrapar på ytan medan då jag tänker så går jag mycket djupare.

Jag har alltid varit en tänkare. Och dom allra värsta bitarna är då jag skriver på sms och msn tror jag faktist, för innan jag skickar ett meddelande så hinner jag tänka "vad kommer hon svara då, och vad svarar jag på hennes svar?" åså ändrar jag meningen åså tänker jag samma sak igen tills jag har tänkt igenom alla senarion igen och igen och igen.

Och då någon skriver sms och frågar "kan jag skriva såhär?" och läser upp meddelandet, så har jag alltid tusen synpunkter eftersom jag då hunnit överanalysera det hela. Och då det gäller (speciellet sms och msn) så är det hur man slutar meningen som avgör hela poängen. Ska man sluta med punkt, smiley (hur tolkas det då?) eller ska man sluta med frågetecken eller utropstecken eller två punkter eller lite av varje? Ja, i varje mening jag skriver så hinner jag analysera dessa saker extremt noga. Värre var det förut, nu har jag väl lärt mig kontrollera detta någorlunda..

Det känns som att jag är en människa med ett stort hjärta faktist och jag tror mycket av det har å göra med mitt tänkande. Jag hittar tid överallt till att tänka på alla människor jag känner. Jag känner faktist omtanke och empati för alla jag känner (utöver dom som gjort något för att inte förtjäna det).

Inser att alla kommer tänka "ah, men alla gör väl det på ett eller annat sätt"
Men isånna fall är jag "ett annat sätt" om ni förstår vad jag menar, jag kan ju inte gå in å se hur andras hjärnor och tänkade fungerar, men jag är nästan säker på att jag är annorlunda på detta område.

Och pågrund av mitt tänkande så kan ni förstå att jag är oftast oerhört dåligt på att ge ett snabbt (och bra) svar i en pressad situation. Jag skulle altså vara en värdelös politiker.


NÅ, det här var bara en tankepaus ironiskt nog, nu måste jag ut och fortsätta med vedklyvningen >< Hörs!

Lördag

Jaaa ni, igår var en rätt händelserik dag även om inte allt kommer komma med här =)

Iallafall så blev jag helt förvånad över hur extremt bra vänner jag har som ställde upp för mig även om jag helt hade förstått om dom inte hade gjort det, med tanke på vad det handlade om..... Det var nämligen så att vedlasset kom iförrgår.Tove, Emma, Elin och Axel kom och hjälpte mig och pappa som annars skulle gjort hela skiten själv... Och i slutändan så var det inte så jävla tråkigt, vi tyckte faktist att det vara rätt kul.

     Sen, då vi hade jobbat till 6 eller nått, så käkade jag och tove fläskkotletter med potatisallad och annat gott, och nån timme senare så begav vi oss mot älven där jag (åtminstone) trodde att det skulle vara smockmycket folk som satt litegrann gruppvis och söp och grillade och myste med gotta. haha. Men naae.. det visade sig vara rätt lite folk tror det var 26 stycken elin räknade till och det var svintråkigt. Så vi var där kanske 30 min - 1 timme.

   


Sen då skulle vi dra iväg till en fest i södra svartbyn, men då vi kommit till torpgärdskolan så skulle tydligen alla från den festen dra till stan så vi fick lite smådamp, som dock gick över rätt fort, och vi satte oss i en busskur och gjorde vårt eget party på 3 pers ;) Chips och cola, och en vrålsöt katt.

   

då vi suttit där i typ en halvtimme så drog vi hem till mig och chillade en stund, sen gick vi å a oss.

Och jag vaknade på morgonen med en träningsverk så jävlig att jag bokstavligt talat aldrig varit med om värre. MEN, det var för min del bara att gå ut och börja igen! Nu har jag och pappa varit ensamma i kankse 1 timme, men Fredrik min äldsta bror har nu kommit för att hjälpa oss, tack gode gud!

HÖRS SENARE!

kvällstid

fan vad skönt det var att ta en tupplur på några timmar innan jag gick vidare med dagen, vet inte om jag hade orkar nått över huvudtaget annars..

Efter den förstörda middagen som jag inte alls åt mycket av (för att morsan satt rökt fläsk i min fläskfilé, vilket gör att hela skiten smakar bacon)  - så drog jag iväg på min superfina cykel till linnea. Clara och Linnea skulle sola, så jag väntade utanför och läste tidningar och letade en telefon som en okänd människa där tappat bort men som tydligen var i hennes ficka.. haha, det är 2:a gången det händer mig då jag väntar på någon som solar, vad är detta?

Sen drog jag och linnea upp till krille å satt och spelade lite spel. Först "operation" och sen UNO :D svinkul faktist =)


Nu blir det kanske lite glass och gossip girl, jag har inte bestämt mig än ;)

running as fast as you can? see, you can't hide from yourself

Blir arg på mig själv för att jag fortsätter läsa den där bloggjäveln trots att det ända jag gör är att irritera mig på den OERHÖRT dumma människan som skriver den. Då menar jag inte dum som i gör dumma saker, utan blondin-DUM. Klagomål hit och klagomål dit, inget annat än det. Vafan tyder det på egentligen, att den som mår dåligt är inte direkt någon annan än just hon själv. Dock är det väl inte så svårt å lista ut. Det roliga i det hela är ju att människan verkar ju inte veta om det själv. *skrattar lite lätt för mig själv*

Alla har iof sin blogg av olika anledningar såklart och det är väl nått man måste ha överseende med.

my day so far

TJA!

Har suttit och ringt runt till alla möjliga bilskolor och till länstyrelsen,
och jag får övningsköra med PAPPA! :D
sssatan vad det kändes bra att höra! : )))


Idag var det ju som dom flesta säkert vet, nationellt prov i engelska, och det gick svinbra. Så nu är jag nyfiken på vad jag får för resultat. Tror det blir VG-MVG =)

Efter nationella hade vi hål i 1 timme och 45 minuter, då sysselsatte vi oss med dettaoch när det sen var dax för gympa så var det "val i huset", så jag och linnea valde massage, det var även några andra i klassen som gjorde det. Bland annat hilda och frida som också är med på bilden.sen jag kom hem, så har jag ringt en massa ärenden.. till bilskolorna, till vårdcentralen, till hon som har hand om sommarjobben och till dom som har hand om busskorten.

Så nu kan jag koppla av. Ska måla naglarna och ta en liten lur sen. HÖRS!

ny header

jajjemän, tyckte det var dax å byta. Det är ju roligare med lite variation. Dessutom kändes den här mer meningsfull eller hur man nu ska lägga orden? ; )


Kundmottagningen

Ja.. jag hade då en jättesöt gubbe som hette Tage som skulle (precis som jag fruktat) ha en klassisk herrklippning med en riktigt hög gradering vid öronen.

Måste erkänna att det var supersvårt och att jag nästan var lika nervös som då jag skulle ta blodprovet igår haha.  Eftersom jag var extremt osäker på den typen av klippning så fick jag ropa på läraren inför varje nytt moment, så det var ju nästan så hon stod brevid mig hela tiden ;) haha. Det tog aslång tid, men det blev iallafall felfritt och gubben var nöjd.

Jag själv är däremot allt utom nöjd, klockan är inte på min sida altså!

Efter kundmottagningen så gjorde jag och linnéa en balfrisyr under rasten eller vad det nu var för ledig tid vi hade ;b
Sen skulle vi rulla upp violas hår i efter att vi sett på film vilken typ av upprullning det var. Och jag var helt slut och dessutom var jag den enda som fick dom minsta spolarna då man skulle ha mycket större till denna frisyr. Så jag var less. Less less less.. Nåja, tiden gick ändå rätt fort.


Nu ska jag å träna med arvesen på nått tag. Men jävligt lugnt, för jag är fan helt slut i kroppen ><

en fråga till er

Jag kan tycka att det är lite snålt med kommentarer i min blogg,
så jag förväntar mig inte allt för många svar..

 men vad tycker ni bäst om att läsa om i min blogg?

my day

Hade sovmorgon imorse, men som vanligt var jag där 8 iallafall så jag satt och läste och sen då linnea och jennifer kom så satte vi oss ute i vårsolen och efter ett tag kom Hilda och joina oss. Där satt vi till 10 i 10 då lektionen började.Sen var jag på vårdcentralen idag å tog nå prover.
Jag är ju spruträdd för dom som inte vet, och då sköterskan sa att det var slut emlaplåster (bedövningsplåster) så började jag genast kallsvetta av tanken på att ta provet utan det.

för sist jag tog blodprov så skulle dom fylla 5 rör, och det gick såååå långsamt, det bara droppade lixom, så då fick dom spänna bandet runt armen hårdare vilket medförde att hela armen blev kall och jag höll på å svimma för jag var så rädd :P

Men idag, då hade jag en sjukt fin sköterska som var jätteförstående, och sen så kändes inte sticket någonting alls, och den här gången droppade det inte långsamt i rören, det sa ba swisch så var det fullt. Så nu är jag officiellt inte rädd för blodprov längre. Fan vad skönt !

Dock var jag så chockad efteråt eftersom det gått så bra, så jag höll nästan på att börja gråta för att spänningarna släppte. Men bara nästan ; )

--

Nu på nått tag så ska jag iväg med emma till angelicas jobb och hänga där ett tag mest troligt, vi får se hur det blir : )

Och imorn då det är kundmottagning så kommer jag mest troligt få klippa en klassisk herrklippning, och jag har varit nervös för detta nu i 3 veckor haha >< Hoppas det går bra..

Vi har inte gått igenom denna typ av frisyr mer än en gång på skolan (och då fick vi inte själva testa, vi tittade på medan läraren klippte) så jag är inte helt hajj på att klippa med maskin : o

problemlösning! :D

ah, nu har jag grubblat ett tag på varför jag känt mig så konstig, och det är ju löjligt hur lång tid det tog att lista ut, det borde bara tagit någon minut egentligen.

Det blir alltid samma sak, alltid alltid alltid.
Om jag följer en serie som nu då jag följer desperate housewives, då blir det ju att man sitter och ser varje gång man kommer hem och har en fri stund, så det blir ju några timmar varje kväll åtminstone.
Och varje varje gång då jag ser alldeles för ofta så stänger jag ute allting annat, det varierar självklart from time to time, hur mycket det påverkar.
Vissa perioder så orkar jag inte vara med någon, sitter bara hemma och tittar på serien lixom, för att det är roligare än att vara med någon.

Men fan jag mår så jävla dåligt av det när det gått för långt, men då jag väl kommer på det så försöker jag alltid göra någonting åt det. Den här gången är det ju dock inte riktigt så illa haha, nu ser jag ju bara då jag inte har något annat att göra.

Men poängen är att då jag sett lite för ofta och lite för mycket så känner jag mig alltid ensam och tråkig och sitter å grubblar på livet. Ja, rent deppig bara. Men det är bara då jag är ensamen.

Och nu som jag nämnde i nått tidigare inlägg så har jag kännt mig helt konstig, riktigt konstig faktist. Men den känslan försvinner ju så fort jag är med någon kompis, eller har människor runt i kring mig. Antar att det är därför jag mått så jääävla bra på skolan dom här 2 dagarna haha ;)

Iallafall, FAN vad skönt att jag listade ut vad det var innan det gick för långt. Och ännu bättre: Jag har bara 1 avsnitt kvar av DH så jag har inte äns möjligheten att gräva ner mig ännu mer :D


Tänkte bara dela med mig av detta haha, någon som har samma problem?

från en lektion någon gång i mars

justdet, kommer inte ihåg om jag postat den här bilden tidigare, den har iallafall funnits på våran klassblogg (sneklippta) , hur som helst tycker jag att den är så jävla skön! :D vi fick i uppgift av lärarna att göra trekantiga, fyrkantiga och runda frisyrer, så lärarna ritade upp exempelfrisyrer på tavlan.


what is this?

En i princip händelselös dag, vilket jag hoppas fortsätter så jag i lugn och ro kan gå och lägga mig (igen) då DH avsnittet är slut.

Känner att det är nått lurt med mig, känner inte igen det som händer men jag hoppas att det bara är en stark PMS eller nått, får vänta och se annars blir jag lite orolig fan. Har inte varit mig själv dom senaste dagarna, eller varit kanske jag har, men fan inte kännt mig som det.

Men det löser sig, förr eller senare :)
Låter lite lurt, men jag mår så jääävla bra när jag är på skolan nu, då jag är bland klasskamraterna. Tror det kan ha å göra med att det bara finns positiv energi i luften där och att det är människor runt i kring en hela tiden. När jag är ensam så börjar alla helkonstiga tankar komma, som jag inte känner igen, som gör att jag hoppas innerligt att det här bara är PMS.

SÅ, sov gott allihopa, det ska jag snart göra! =)get up, stand up

Idag är det den 20:de dagen i den 4:e månaden.
Ha en bra dag!


Forskning har många gånger om bevisat att cannabisväxtens cannabinoider motverkar illamående och främjar hungerskänslor. Växtens smärtlindrande egenskaper dokumenterades redan av de gamla kinserna. Men det stannar inte vid smärta. Länge har det varit känt att cannabinoider kommer med superegenskaper som i framtiden kan hjälpa till mot cancertumörer, demenssjukdomar och inflammation.
Några kända politiker som har en sak gemensamt.
they´ve all smoked cannabis.

Barack Obama,
Bill Clinton,
George W Bush,
Al Gore,
Mona Sahlin,
Anders Borg,
Thomas Bodström.

- don´t critisize what you don´t understand

man är inte svag förren man visar sig svag


det är alltid enklare att skratta åt sig själv än att någon annan skrattar åt en.


satt och funderade ett tag nu på om jag verkligen skulle posta det här inlägget.
det känns som ett stort steg för mig på något sätt.
men jag kan inte tro att jag är den enda som har problem med just dom här sakerna, så förhoppningsvis kanske poletten trillar ner för någon annan också?

om jag kommer på mig själv med att göra någonting som jag sedan kommer på att någon annan kanske tycker är konstigt, fel, oproffsigt, eller kanske olämpligt, så har jag en vana att alltid påpeka felet innan någon annan hinner så mycket som äns tänka på det. Det var inte förren nu jag kom på att det är nog mitt skydd.

Jag har inte trott att jag brytt mig så mycket om andras åsikter, åtminstone är det vad jag har sagt till mig själv. Men jag gör det alltid enklare för mig genom att erkänna felet och skratta åt det, eftersom det då inte gör lika ont om någon faktist skulle skratta. Och sen så är det enklare att få höra skit från någon annan om man har den fasaden att man inte bryr sig.

Man är inte svag förrän man visar sig svag.


Det är väl något sånt jag i alla dessa år gått och haft i bakhuvudet. Men jag lärde mig idag att alla människor bryr sig mer eller mindre, över både stora och små saker. Jag är inte annorlunda för att jag gråter ibland.

jag hatar att visa mig svag, på alla sätt det finns. det värsta jag vet är att gråta.
jag har aldrig själv sett ner på en kompis som ringt och gråtit eller liknande, så jag fattar inte varför jag är rädd att någon ska se ner på mig om jag gråter.

men det värsta jag vet är att behöva be om ursäkt.
jag har många gånger funderat på varför det är just ursäkter jag är så fruktansvärt dålig på. Ju större anledning det är till att säga förlåt, desto svårare är det. Om jag har gått och burit på någonting jag velat be om ursäkt för så smäller det alltid då jag väl gör det, och jag kan inte hejda mina tårar. och eftersom det jobbigaste jag vet är att gråta inför människor så är nog det den största anledningen till varför jag tycker det är så jobbigt att säga förlåt.

dom flesta känslorelaterade sakerna väljer jag oftast att ta på sms, msn, eller på sin höjd telefon, just av den anledningen att det så ofta brister för mig då jag säger någonting som jag verkligen menar.

varför är det så jobbigt att visa sig svag ibland, speciellt då det faktist är helt okej?
när jag upptäcker ett sånt här problem hos mig själv som jag tillexempel hittade ikväll, så analyserar jag alltid.
VARFÖR tycker jag det är jobbigt när folk ser mig gråta?
för att kunna hitta lösningar till sina problem så måste man väl acceptera dom först, antar att det är det jag försöker göra när jag sitter för mig själv och skriver dethär.

men det lustiga i den här skiten är att jag vet preeeecis vad det är som kommer ivägen här,
precis som i så många andra sammanhang.
min stolthet.

den har alltid varit ivägen för så många saker, och jag har aldrig riktigt kommit fram till varför, men nu jävlar ska jag fan inte gå och lägga mig förren jag kan komma på det, och sedan försöka komma fram till en lösning.

antar att det kan ta någon/några timmar innan jag kommer fram till svaret så det är lika bra att jag avslutar här och hänvisar till en fortsättning som förr eller senare dyker upp.

gårdagen och idag

eftersom den sedan länge planderade klassfesten som skulle ägt rum igår blev inställd, och jag redan köpt dricka osv, så kändes det inte annat än självklart att hitta en annan fest.

Den här festen vi hittade började hemma hos mig, med tove, elin, linnea och madde.
sen for vi på fest hos nån som hette putte


sen for vi tillbaka till mig och gjorde käk.
För min och toves del så tog partyt slut där för att vi båda var helt tömda på energi, så vi slog upp bäddmadrasserna och försökte sova, medan madde och linnea drog en egen liten efterfest haha ;)


Imorse efter att jag och tove vaknat, så gick vi till rimi och köpte glass, vilket kankse inte var det bästa veslutet under dagen eftersom det blåste djävulen ute, så vi tog skydd i en lekpark i nått cylingerformat.. ja jag vet inte vad.

OCH efter det, så kom syskonen och alla dess barn hit och käka palt.


min söndagskväll var OFC vid tv:n och såg filip och fredriks premiär av det nya programmet.
Mina åsikter om det är.. att jag tycker deras program är bäst då det inte är i en studio med publik, MEN det var ju fortfarande en superbra söndagkväll tack vare deras program, så dom är fortfarande guldvärda!

wonderful

Idag har jag precis som manne, elin och emma också haft EN SVINBRA DAG =)

Vaknade av att emma ringde vid 3 tiden och bad mig följa till uh.
Så det var ju bara att dra sig upp och göra sig i ordning, sen mötte jag upp emma åså drog vi dit.
Eftersom manne har sin samhällstjänst där så satt vi där med han, marcus och axel å spelade en massa vråååålroliga spel.
Verkligen svinkul, alla spelen var i princip att man skulle förklara ord.

Det var en massa svinroliga saker vi sa haha.

Elin skulle förklara ett ord och sa då "ett svart litet kryp" och manne vrålskrek dunderseriöst  "NEGER" då ordet egentligen var spindel haha.

Sen skulle elin förklara ordet tobak och sa då "man röker det", så alla tänkte ju fel och vrålskrek i ton och stämma exakt samtidigt "HASCH". Förmodligen så högt så alla tanterna på pensionatet på övervåningen också hörde HAHA.

Och på den här bilden har manne försökt rita så man ska förstå att det är michael jacksson, OCH ELIN GISSADE RÄTT.
Blir lite rädd av att tänka närmare på hur min storebrors hjärna egentligen fungerar...
ta en titt på MichaelEfter vi varit på uh i en massa timmar så kom mulle och hämta upp oss och så for vi alla till manne och såg scrubs och mythbusters.

Här är lite fler bilder från uh.
lost the control?

Tjena.
Nu dom senaste timmarna så har jag haft svintråkigt och hållt på med nödvändiga sysslor som tvätta, städa och diska.

När jag var klar med det så hade jag ungefär lika tråkigt som då jag höll på med det, så jag fick en idé.

Jag har ju vantrivits i det blonda håret rätt länge nu, tycker inte alls om det. Känner mig inte sådär exprimentiell som jag brukar, nu vill jag bara ha det mörkt igen. MEN. jag ska inte färga över det, för då har jag gjort all trubbel i onödan, nej fan heller, jag ska ha det blonda minst en månad till vare sig jag trivs eller inte.

Hur som helst, så jag sminkade mig och gjorde mig lite fin där i min tråkiga ensamhet, åså tog jag några fjortispix. Tror inte jag lagt ut nån bild då man ser fejset till det blonda håret ;D haha. Så jag besegrar nu min stolthet lite och lägger ut en traditionell fjortisbild ;)


härliga dagar :)

Och sen jag kom hem från stugan har jag också bara haft roligt!

For hem med mulle manne och malin, och eftersom vi trodde huset skulle vara askallt så sov jag hos manne, och då på kvällen kom lite folk förbi och chillade. Men vi gick ändå och la oss vråltidigt. Sen dagen efter så for jag hem till huset som inte alls var askallt, så därför på kvällen kom manne emma och angelica.

Jag och emma drog fram nå vrålgott kött och satte igång grillen och gjorde pommes till det. Svingott, sen chillade vi hela kvällen med film och en massa annat gott. Helmysigt.

Nu på morgonen så steg vi upp tidigt åså for vi och köpte glass innan emma och angelica skulle iväg. JETEGOUUTT!


Men nu.. vad ska man då hitta på?

påsken

sådärja, tillbaka igen!
Påsken har varit helt underbar. Fan vad lugnt och skönt det varit dom dom här dagarna, verkligen vad man behövde.

Och fan vad nice det var att köra skoter! Borde fan har kört mycket mer än vad jag gjort iår. Det var dumt !

PÅSKEN 09

Jag tog rätt lite bilder, oftast bara då vi hade paus med skotrarna och satt på olika ställen. Så det är mest tråkiga bilder. Lite synd. Det var helnajs där borta, hade önskat att bilderna skulle uttrycka lite mer av det!
Nu vill man bara tillbaka. Fan vad skönt det är å fa till stugan.
Jag älskar våran stuga!! :)


semester?

Nu är det dax, jag drar iväg till stugan och kommer hem söndag eller tisdag.
HÖRS : )

vänner som skaffar partner

Efter några timmars DH tittande och en jävligt jobbig tant att klippa, så drog jag till angelica och var med hon och emma! (HON och emma!) Dom senaste månaderna har det oftast varit jag och emma som varit med varandra HOS angelica. Men idag var vi alla 3, så som det var för 1 år sen. Fan vad bra allting var (och fan vad bra det känns att vi är tillbaka på rätt bana).

Precis som det var då, är precis vad jag skulle önska att hela mitt liv var.
Omringad av otroligt bra vänner, nya äventyr varje dag som gett mig minnen för en livstid.

Jag förstår inte, varför vi alla som var delaktiga i dessa roliga tider, på ett eller annat sätt valt att lämna det. Jag menar, alla tyckte ju att det var svinroligt hela tiden.. Varför kan man då inte fortsätta hålla ihop?

JO, jag vet varför. Det som säkert är ett fruktansvärt vanligt sabotage för roliga tider.

-kompisar som skaffar partner-

Egoistiskt sett så tycker jag att det SUGER när roliga tider når sitt slut pga att någon träffar nån. Men det är ju naturligt och det finns ingenting att göra åt det.

Men det som också är jobbigt när det gäller kompisar som skaffar partner är detta:

Bästa vänner pratar om allt, och det tar aldrig slut saker att prata om eller att göra tillsammans. Man vet allting som händer i varandras liv och man delar sorg och glädje.

Dom bitarna som faller först är att man inte längre vet allting som händer i varandras liv eftersom den ena har pojkvännen att prata med om saker som man tidigare pratat med sin bästa vän om. Så när man sen träffas så glömmer man bort eller inte tycker att det känns viktigt att säga vissa saker eftersom man redan pratat med sin pojkvän. Så på prat-delen är det många bitar som faller bort.

Delar sorg och glädje, ah visst, till en viss grad. Som bästa vän är man inte ofta den första som får samtalet om någonting hänt, nej alla flickvänner ringer väl oftast killen då? Oftast som bästa vän, så ringer vännen endast om det är problem med pojkvännen eftersom hon då inte längre kan prata om det med honom.

Det jag tycker är jobbigast med att "förlora" en sådan vänskap, är att börja vänja sig vid att komma i andra hand hela tiden.


Därför tänker jag ge en stjärna till Emma  som lyckats felfritt på alla bitar.
Som inte låtit sitt förhållande påverka vänskapen.

Hon är faktist den enda jag känner som lyckats med detta.

Vilket medför att Emma är en bra vän. En underbart bra vän.
Den bästa vännen.
Det förtjänar hon att veta, men löjligt nog så kan vi inte säga sånna seriösa saker till varandra om vi inte är stupfull eller pratar med löjliga röster.. så bloggen är väl seriöst nog?)

klippning

Fan vilket helvete till klippning det var idag.
Eller, själva frisyren var inget problem eftersom hon hade lika längder över hela huvudet, men tanten altså.. hon surrade och surrade och surrade, och insisterade på att bjuda på kaffe då jag var klar. Så det slutade ju med att morsan och jag fick ljuga för att ta oss därifrån.

men nu har jag extrapengar att slösa i påsk, jippie : )

PÅSKBILDER från dom gångna åren

Tjena! skönt att ha lov nu!

Sjukanmälde mig idag av ingen speciell anledning, vaknade till och med innan klockan ringde, men ändå så kändes det skönt att få en extra ledig dag ; ) haha. Även vi som gick ut med 265+ i nian tycker det kan kännas nödvändigt att skolka lite då och då ;)

Ah fan vad najs, imorn bär det av till stugan, längtar som SATAN.
Det är officiellt att PÅSKEN är min favorithögtid, den har gett mig så sjukt mycket härliga minnen genom åren! Varje år har den varit p-e-r-f-e-k-t.  Är det någonting jag möjligtvis går in i med för stora förhoppningar så är det påsken i år, den har många gångna år att försöka slå!

vet inte än om jag far med mamma och pappa under dagen eller om jag åker med manne mulle och malin på kvällen. Vi får se hur det blir : ) Men roligt ska det allt bli!

Här är bilder från dom tidigare helt perfekta påskloven i stugan!

PÅSKEN 06det här är från 06, då påsken firades med Ante, Elin och Manne!
(hade ingen bild på elin förutom då hon satt på toa och det kändes bäst att lämna den haha) Iallfall, höjdpunkten den här påsken var att elin hade sin första fylla, och hon hade jätte kul! Jag å andra sidan spydde hejdlöst från sängen hela natten så manne fick hålla mitt huvud och försöka sikta det mot hinken, för att slippa städning dagen efter. (Atleast so i've heard. Men det man inte minns har aldrig hänt, riiight?)

Sen blev vi dessutom påkomna eftersom idiot till brorsa jag har, så slänger han påsen med alla ölburkar och flaskor av olika slag, MITT PÅ ISEN. vilken idiot. Aja, inte gör det ju nått nu i efterhand :DPÅSKEN 07Den här påsken spenderades i huvudsak med Sanna och Manne, men även en del dagar med levi, lindmark och jonte också.
Jag och sanna tog oss en sup där en kväll, och jag drack rödvin vilket resulterade i att jag la en knallröd spya precis utanför våran dörr (i snön). Så det var knallrött, luktade jude och gjorde det hela rätt uppenbart. Nåväl, mycket roligt hände denna påsk!

PÅSKEN 08


Den här påsken var nog den roligaste av dom alla tycker jag. Så jääääävla rolig!
Den spenderades med Elin, Mulle och Manne.
Höjdpunken den här påsken är svår att hitta faktist, allt var så jävla roligt. Men bilresan dit var nog löjligt nog det roligaste. Fan vad härligt det var haha. önska jag kunde skriva mer, men det kan jag inte!


Ja, nu till veckan får vi ju se hur PÅSKEN 09 kommer att vara.
Tro mig, bilder kommer! ;)

smygfakta

Jag passar på att smyga in ännu lite mer intressanta saker ni säkert inte visste om cannabis.

DET HJÄLPER MOT HJÄRNTUMÖRER

Läs detta: http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2509

Forskningen visar att THC (som finns i cannabisplantan) eliminerar cancerceller i hjärnan. Studien baserades på djurförsök samt två testpersoner med en aggressiv form av hjärntumör. Alla med positiva resultat.

Därför menar forskarna att THC kan bli en behandlingsmetod av cancer.Här är förresten en trailer på dokumentären "the union" som jag tipsat om tidigare.


when i'm with you

Jag läser aldrig låttexter i andras bloggar, speciellt inte om dom är kursiverade!

MEN, jag vet ju inte vad andra tycker om och inte, så jag ger er möjligheten att läsa en av låttexterna jag skrev för nått år sen. Elin och Elin skulle sjunga den, med yellowcard - everywhere som bakgrundsmusik, och det lät så jävla bra tyckte jag, men efter nått tag så sket vi i det i alla fall. Lite synd ändå, hade säkert blivigt bra : )

WHEN I'M WITH YOU


everything feels alright when i'm with you.
i don't know how you do, but you make me feel so fine.
the way you kiss me, the way you hold me tight.
i don't know, but everything just feels so right.
its like your hand is made for mine.

the way i feel for you can not be written by words.

sometimes it can be hard to be on your own,
to carry so much pain all by yourself.
but it feels good to know that i can share everything with you,
that makes the pain is only half as hard to take care of.

i know that you will help me whenever i need help.
and i hope you know that i would do the same.
cause the way i love you is so hard to put in sentence.
i know our love is true, i just hope it will last forever.

some days i wake up and it feels like hell inside,
but just to see you, makes everything alright again.
you're like this big light, who shines up my world.
i'll do anything to keep having you by my side.
you know, i've never ever felt like this before.

when i'm with you, i can smile all day long. i'm happy with you,
i love you and i know that you know it.

i'll never let go of you.
you&me baby, its forever and always.

ett dilemma

Ja, det är vad det är.
Morsan och Farsan går ju på LCHF kosten, och eftersom jag inte gör det så innebär det numera att jag för det mesta måste göra min mat själv. Det är oftast helt okej, jag brukar tycka det är kul å laga mat ibland. Men idag blev det till ett dilemma.

Jag kom hem från träningen helt slut i kroppen och kände att jag behövde käka nått. Ställer mig och kolla i kylskåpet.. står där och kollar i 10 minuter, sen ger jag upp och sätter mig på golvet. Frågan är då, är det värt att äns göra någon mat när det inte fanns något enkelt och gott? Jag fortsätter sitta och fundera, och 20 minuter senare (då har jag altså funderat i en halvtimme sammanlagt) så bestämmer jag mig för att det är värt det.

Hittade köttfärs, så jag steker den och sätter i en massa timjan, sen gör jag makaroner och en vitsås till det. Och herregud, fan så gott det blev. Farligt gott !

Jo, bokstavligen farligt gott, jag kunde ju inte sluta äta skiten, så jag åt och åt och åt och.. nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra åt denna magont.

..Men gott var det! ;D

BLOND BULLELUGG. NAJS ELLER BAJS?

TJENA, nu har jag den hittils ljusaste bulleluggen i min bullelugg-historia!

så vackert..

haha, tack och lov så fick jag min praktikplats fixad idag, TUR DET.
Annars hade jag varit tvungen att gå med mitt gula hår till en salong och be om praktik (och förmodligen då också fått nej efter nej efter nej, överallt där jag går) Haha ;D

Morsan har tydligen fixat nån kund åt mig nu, så då har jag lite extra stålar om nån dag, kanske till att fixa mitt eget hår?

Har inte riktigt bestämt mig för HUR blond jag ska bli, och HUR fort jag ska bli det. Jag har inte heller bestämt mig för vad jag ska göra sen, eller om jag ska lägga i nå coola effekter på en gång?

Ett som är säkert är att jag färgar fan heller tillbaka till brunt eller nått nu på en gång, hur jävlig jag än ser ut, har jag förstört håret såhär pass mycket så tål det fan lite mer innan jag ger upp. JA. någongång måste man ju testa vara blond. Visst?

haschpsykoser, what about it?

Det finns inga bevis för att cannabis orsakar psykoser.


I stort sett alla jag pratat med som förespråkar en repressiv narkotikapolitik använder begreppet “haschpsykos” som exempel på varför man inte kan tillåta cannabis-baserade preparat. Men existerar verkligen haschpsykosen?

Här är ett par artiklar från vad jag anser vara fristående forskargrupper

Australiensiska National Drug & Alcohol Research Centre (NDARC) som är baserad på University of New South Wales skriver:

The prediction of the hypothesis that cannabis causes psychosis was not supported by the data on trends in the incidence of psychosis. There was no evidence that there has been an increase in the incidence of psychosis over the past thirty years of the magnitude predicted by the hypothesis. This suggests that cannabis use does not cause cases of psychosis that would not otherwise have occurred.


Artikel i Lancet av forskare vid Department of Primary Care and General Practice, University of Birmingham:

Available evidence does not strongly support an important causal relation between cannabis use by young people and psychosocial harm, but cannot exclude the possibility that such a relation exists. The lack of evidence of robust causal relations prevents the attribution of public health detriments to illicit drug use. In view of the extent of illicit drug use, better evidence is needed.

Forskare i psykiatri från King’s College i London, publicerade i The British Journal of Psychiatry:

Very few heavy cannabis users (3%) went on to develop schizophrenia, suggesting that cannabis use may increase the risk for schizophrenia only among individuals already vulnerable to developing psychosis.

Den sista artikeln antyder att cannabis kan vara en bidragande orsak till psykos, om andra tyngre vägande orsaker också är närvarande.

Ingen kan altså säga att man får haschpsykoser om man rökt cannabis, eftersom det inte finns någon fakta som stödjer detta påstående.

I hope you understand that the knowledge I bring

Puts me in the position of a god or a king!Jag är vråltrött. Måste bara läsa om nå grekisk mytologi innan jag sen lugnt ska somna. Åh vad härligt, sömn! Fan det borde vara 36 timmar på ett dygn, så man kan sova 18 och vara vaken 18. Underbart.

Känner att nån dag framöver kommer en väldigt uppigande tankeställare, måste bara hitta energin till att börja skriva den.


varför är ingenting spännande längre? Fan, minns ni inte när man var mindre och allt var så nytt och roligt?


It’s in your dream
There’s just one question
Should I kill or should I be left behind?

Sick and tired of all your complaints

lite av helgen


Chillar hos mannnniiiboyyy.
Tyckte jag såg så himla lycklig ut. haha.

Idag har jag varit med emma och haft supertrevligt! Slingade också håret, nu såå.. nu är jag blond. Även om mycket gult och orange finns där så är jag mer åt det blonda hållet än åt det bruna :)


uppdt

Tjena! :)

Sitter hos manniboyy nu, slaggade här igår eftersom klockan vart runt 5 på morgonen innan alla hade dragit. Jag hade det svintrevligt. Vi var här i mannes lägenhet runt en 7 pers eller nått och chillade.

och tidigare på dagen så var linnea så söt och slingade mitt hår, som för övrigt nu är gult haha ;) Inte allt för roligt, but that´s life!

Får se vad det blir att hitta på idag, inte något allt för ansträngande förhoppningsvis, jag känner mig svinslö.

musik, (åt helvete med hiphop och RnB)

HAMMERFALL ÄR ALLDELES FÖR UNDERSKATTADE!

åh, jag önskar att hela världen kunde inse hur mycket bättre musik det finns än all den skiten som visas på the voice. Jag älskar verkligen musik och jag känner mig alltid så jävla glad då jag hittar nya vrålbra låtar, och allra roligast är när man får visa en låt för någon annan och personen också tycker dom är svinbra. För jag tror sanningen är den att många bara ANTAR att hårdrock och metal band bara har låtar då dom skriker lungorna av sig, men fan man måste ta sig tid att titta igenom, och det är då man hittar sån där musik där alla tonerna ligger på rätt plats och tillsammans med en hög stämma så bildas där nått sällsynt vackert.

Det finaste inom musikens värld är utan tvekan för mig alla ballader som dessa band gjort. Om jag granskar lite djupare så tror jag det har någonting att göra med att utifrån så är det stora farliga grabbar som sen blottar sina känslor och sjunger ofantligt fina texter, och det är något speciellt med det. Det är ovanligt. Eftersom att oftast så gör dom stora banden inte så många ballader, och delvis därför tror jag man uppskattar dom få som blir, lite extra.


Just nu är mina favoritlåtar i händerna av ; Metallica ofc, Edguy, Dragonforce, Hammerfall, Ill Nino, Manowar, Helloween, Iced earth, Sonata Arctica och Sister hazel.

Ah, detta är vad som spelas i min playlist. Märker att jag gått tillbaka till många gamla favoriter. Det är långt ifrån alla deras verk som är dunderbra, men åh sånna gudomliga skatter som där gömmer sig.


Jag hade velat fara och se hammerfall, men jag tror inte att han är lika grym live faktist. Men det trodde jag inte om metallica heller, och se där, man har inte alltid rätt! Kanske är värt att kolla upp hur konserterna ligger?

en riktigt bra dag !

Åhh, vilken jävla dag jag haft. Har känt mig jättelycklig hela dagen. Varit jätteglad :) Tror att jag fick ut mig rätt mycket undertryckta känslor igår, inte bara det som stod i bloggen, utan även för mig själv. Satt och funderade i flera timmar. Och Jag kan ärligt säga att, läsa dom gamla dagböckerna är jävligt nyttigt För man lär sig av sina misstag, men vissa saker glömmer man bort och det kan därför vara bra att påminnas. Ja, jag kan helt enkelt säga att det gjorde mig gott att gå igenom dom. Man inser vad man tappat och vad man fått och man vet vad man ska vara rädd om i framtiden.


NÅJA !
Här är min underbara dag i form av ord och bilder !

Idag hade vi kundmottagning på skolan, och jag hade min mamma där och hennes kompis gunilla. Elin i min klass fick ta hand om min mamma och slinga henne. Jag fixade håret på gunnilla, och fan vad nöjd jag blev med resultatet, jag känner mig faktist riktigt duktig! :) Jag klippte, tonade och slingade. Jätteroligt!

Sen efter kundmottagningen, så fick vi testa den nya produktserien REF på varandra. Och jag hittade nått jag aldrig sett tidigare, nämligen lockar i mitt hår. Produkten gjorde ju underverk for god's sake !


Där är produkten och här är resultatet !
Sen har jag en rolig sak att berätta!
Jag och linnea drog till Dahls frisörservice efter skolan, och där köpte jag shampoo, balsam och REF curl power. Linnea köpte också nå grejer, kommer inte ihåg vad det var. Iallfall, när vi sen klev på bussen och hade kommit kanske 10 meter, så kommer linnea på att hon glömt påsen i busskuren, så hon halvskriker med sin väldiga tjejröst "stanna, stanna, stanna, stanna!" , bussen är fullsatt men ingen fattar ngåonting, allra minst busschauffören, så jag vrålar med en mörk stämma "ÖPPNA DÖRRARNA!!!" haha, och en sån redig jävla tur vi har, så är det en lastbil framför oss som stannat i korsningen, så busschauffören passar på att öppna dörrarna, och vi springer och hämtar påsen och sen kommer en buss direkt efter! Fan vad roligt det var ;D;D "stanna stanna stanna stanna" HAHAHAHAHA

Här är en bild på linnea i bussen, då vi hämtat påsen, haha :D
Så söt hon är ;)


Det bästa jag har.

Efter att jag läst dagboken från 2004/2005 så kändes det som en självklarhet att plocka fram den från 2006.

Tänker skriva av den mest värdefulla sidan jag har i den boken.
En dikt som min storebror skrev åt mig.

I'm still proud to be your brother, and I would do anything to keep it that way.
I wouldn't stand a day without you, it would be like loosing everything you've got.

There is noone who could take your place if you were gone.
As long as we stay together, we can fight any forces who tries to harm us.

You are my sister and i love you for who you are.
Säger inte det här ganska mycket om hur underbar storebror jag har fått turen att ha med mig hela livet?

Här är en liten skämtbild från 2005.


Det är så sjukt många gånger han har ställt upp och tröstat mig då jag varit ledsen. Så många gånger vi gjort oförglömliga saker.

Som då vi blev livrädda för bockarna på ön ute i snesudden, så han sprang och sen halkade i mitt piss och slog huvudet i en sten.

Eller dom kvällarna då vi smet ut natt efter natt och satt ute och kedjerökte.

Dom gångerna vi tröstats åt att ha varandra och då faktist gått igenom allt det jobbiga tillsammans.

Då vi satt uppe hela nätter och pratade om allt mellan himmel och jord och lyssnade på det som senare kom att bli min favoritmusik.

Boden alive det året då han flippade totalt och gick och röck tag och frågade varenda jävel om dom rört mig, fastän jag gick brevid han och var helt Fine.

På begravningen då skivan hackade och vi kunde inte titta på varandra för vi skrattade så mycket.

Den gången vi snodde varsitt flak av farsan och du tog skulden.

Den gången då du var stupfull och kom hem med polisen och spydde ner min skolkatalog, och jag satt uppe hela natten och såg till så du inte skulle kvävas av spyorna eller nått.

Den gången vi kom på ideén att fara på julottan, så vi drog med oss arvesen och sen satt vi och asgarvade längst bak i kyrkan, dels av trötthet, dels för att man inte får, dels för att det avr asroligt.

Valborg det året då jag inte hade någonstans att vara, så han erbjöd mig att vara med han och hans killkompisar även fast dom skulle ha killkväll och basta.

Då vi tog varsin vedklabbe och satt uppe till 7 på morgonen och täljde pipor och lyssnade på aerosmith.Det går inte att förklara hur mycket allt han har gjort har betytt för mig. Jag tvivlar på att många syskon har den gemenskapen som vi har. Han är min bästa vän. Som hjälper mig att lösa alla problem jag har och som finns där vilken tid på dygnet som helst.Du är det bästa jag har.

Dagbok från 2004&2005

efter att jag skrivigt det förra inlägget så plockade jag fråm min dagbok från 2004/2005. Samtidigt som det står en massa överdrivet trams, så minns jag fortfarande känslorna jag hade då jag skrev. Varje sida hade en speciell känsla. Efter att ha kollat igenom den, då förstår jag ju väldigt klart och tydligt varför den står "den svarta boken" på framsidan.

När jag läser den så inser jag också att mycket av det är ändå skrivet på ett rätt vackert sätt, även fast jag bara var 12 år.

Det står allt ifrån att jag också vill vara 16 och få köra skoter som dom andra under påsken, till dom första gångerna jag smet ut på natten, till då vi började tjuvröka, till min första fylla, till mina första piercingar, till kampen mellan kompisar, till första gången man åkte raggarbil, till då jag rymde hemifrån, till att få som straff att vara borta från allmänheten i 2 veckor, till att hantera sorg, till favoritmusik, till.. ja allt möjligt. Men framför allt så har jag skrivigt om vardagarna, känslorna man hade dag för dag. Hur det kunde vända från att vara olidligt jobbigt till att vara dom mest minnesvärda stunderna i livet.

Dessutom har jag bilder där, som inte längre finns kvar, som hamnat på någon borttappad hårdisk någonstans. Så tack och lov att dom åtminstone finns där.

Det man främst märker då man läser denna dagbok är hur mycket jag mognade på så kort tid. Men det är ju det jag säger, att 2004/2005 är nog dom mest lärorika åren i mitt liv. Mycket av det jag var med om då har ju faktist gjort mig till den jag är idag, även om jag kan tycka att man startade lite för tidigt med allting, så var det nog precis så det skulle vara. Precis så. Finns ingenting jag gjort under dom åren som jag ångrar. Dels för att det finns otroligt många berättelser, men sen för att jag som sagt lärt mig så otroligt mycket av dom.

Vänner, vars har vi dom?

Jaha, då är stunden inne, då tankarna flyger omkring och en tankeställare dyker upp.

Hittade en skiva där det stod "best of 2004" , blev lite rädd där ett tag, jag ville inte påminnas av min sjukt dåliga musiksmak jag hade då. Men, första låten påminde mig som satan om vissa saker.

Groove coverage - you

Jag kommer ihåg mina speciella känslor kring den låten, vad jag tyckte och tänkte. Förutom dom huvudsakliga minnena som dök upp, så började jag även tänka på då vi gick 6:an. Elin Arvesen umgås jag ju fortfarande med, men vad hände med dom andra tjejerna i klassen? Började speciellt tänka på Sofie och Eva-Linn av den här låten.

Jag har gått igenom mycket med dom tjejerna. Jag måste erkänna att jag inte tänkt på allt detta på evigheter, ja jag hade nog nästan glömt.

Det känns som att vi var för unga för att kunna ha den sortens vänskap. Nu är jag medveten om att det där lät väldigt konstigt. Men jag tänker på just den där känslan av att ingenting kunde få oss att fara isär. Äkta vänskap, sån där man inte kan leva vidare utan. Och ändå, nått år senare, så känner man knappt varandra längre. Det är så sjukt egentligen, hur man kan kasta bort någonting som en gång var det mest värdefulla man hade? Hur kommer det sig egentligen? Är vi alla dåliga vänner som tillslut slutar bry sig, eller är det så att man faktist på något sätt växer ifrån varandra? Frågan är då, går det att växa tillbaka, eller att man tillslut hamnar på samma plats, för att på nytt kunna känna den gemenskapen man en gång hade?

Det känns fruktansvärt tråkigt faktist. Jag hoppas på det där att man "växer från varandra", för annars känns det ju som att man lika gärna kan ge upp hoppet på det man idag tror är vänskap som kommer hålla hela livet.


Jag kommer ihåg den tiden då jag och Eva-Linn förbjöds från att vara med varandra, men ingenting kunde stoppa oss, så hon fick smita in i mitt rum genom mitt fönster för att vi skulle kunna umgås. Och att vi på handbollsträningarna knappt fick prata, att vi inte fick ge varandra en tröstande kram. Fast det gjorde vi ändå och jag minns det fortfarande som om det hände igår. Så starka band man hade.. Varför försvinner de sakta men säkert? Om jag ser tillbaka i åren som gått (samma gäller nog dom flesta kan jag tänka mig) så lägger jag märke till hur många starka band som med tiden bara tynat bort eller försvunnit helt. Är vi inte nog rädd om det bästa vi har? Eller hur fan går det till, varför släpper man altlid taget för tidigt, varför varar inte alla dom bästa vännerna för alltid?

Och Sofie, jag behöver ju bara läsa mina gamla dagböcker för att förstå vilket jävla band vi hade. Jag känner att jag misslyckats som vän när jag tänker på den tiden. Vi hade det båda jävligt jobbigt och jag är så tacksam för att vi hade varandra, det behövde vi verkligen. Nu vet inte jag hur mycket man kan skriva i en publik blogg, men jag minns stunder då det var som värst, och du följde mig hela vägen hem från skolan, även fast det var åt helt fel håll, för att sen gå hela vägen tillbaka själv, bara för att vi skulle kunna umgås en stund. Anledningarna ska jag nog inte skriva antar jag.

Sån vänskap finns fan inte längre tror jag. Antingen så förrändras saker och ting då man blir äldre, eller så var det där det klaraste tecknet jag har sett på vänskap. Två barn som verkligen behövde varandra.

Jag kan inte hjälpa att jag fan sitter och grinar. Funderar på vad fan det är egentligen. Varför lyckas man alltid bli av med det man verkligen behöver. Jag menar, är det inte sån här vänskap vi alla strävar efter?

En vänskap då man går ett steg längre. Då allt är lite starkare.

TJA

idag har jag ingenting intressant att skriva, hänvisar därför istället till Frisör-ettornas blogg: sneklippta.blogg.se

RSS 2.0