tillbaka igen

Jag står nu på precis samma ställe som jag gjorde för två månader sedan.
Denna förbannade vägkorsning.

 

Vilket håll?

 

Precis som förra gången så spelar min vilja inte så jävla stor roll här, det är bara att lyssna på det sunda förnuftet och gå dit det pekar.


__

 

 

"Allt är ju så mycket enklare om man inte tjorvar till det."


Och jag är ju som tidigare känt, väldigt duktig på att tjorva till det. Att snöa in mig på någonting negativt, att fundera och fundera tills jag funderat sönder någonting osv.. Och här på bloggen blir det nu mycket överfunderande som drar fram negativa känslor som sen resulterar i en jävla massa deprimerande inlägg. Och det vill jag inte ha i min blogg!


Så jag kommer att fortsätta med mitt blogguppehåll för en tid framöver. Har ingen aning om hur länge, men tanken är att jag inte ska sätta mig här och skriva så länge jag inte kan göra annat än klaga. Så vi hörs och ses när tiderna helt enkelt ser bättre ut =)blandat

Bilder med mulle, manne, sanna, emma, tove osv


Manne och mulle skakar hand om någonting och ser mycket muntra ut ! =)Mulle kom på att det var behagligt att ha en gardinstång som armstöd i luften ;)


Jag och emmagirl F12 ;)


Tove och manne fular sig ;)


Min jacka som jag köpte på julrean :) Känner mig väldigt flickig i den :)


dom fular sig, vettefan vad dom håller på med :)


Jag och emma :)


här vare fest ;) haha.. ett tag iallafall :P


syskonen :)


Emma och sanna tog en miljon skämtkort och sen slutade det med att sanna garvade sig själv av stolen, haha! :Dglöggkvällen

Bilder från glöggkvällen med tjejerna 18/12jennifer och julia fulade sig på hundratals bilder, men det räcker med en här :DNågra söp, några var nyktra, vi spelade kort och rökte vattenpipa. Gav elin.. ja hur många presenter var det? 17 st? Varav den störtsta syns på nästa bild! ;)Födelsedagsbarnet, med presenten bakom sig =) Hon fick för övrigt en födelsedagssång värd att minnas!
Julafton

droppar in lite bilderJulbord, första för i år dessutom! (det är nog första gången)Mulle kikade förbi efter julklappsutdelningen. Visade sig att en släkting backat in i en annans bil och trott att ingen märkt, så det blev lite konflikt sen också eftersom att mulle råkat se det då han kom!

På bilden är manne skitglad för sin rakapparat han fått ;DJag och brorsans yngsta, 2 år :)Mina bröders barn, och ett bakom kameran :)


hej så länge

funderar på att ta en blogguppehåll på.. okänd tid, eftersom jag märkt att jag skriver av fel anledningar nu för tiden, så jag ska ta en paus och andas lite, se om jag kan komma tillbaka och göra bloggen till det den ska vara!

(känner jag mig själv så är sannorlikheten stor att jag inte är borta längre än en vecka, om ens det)

Nåja, vi hörs!

äntligen en massa bilder!

Idag hade vi egen hårvård på skolan, och det togs en jävla massa bilder faktiskt.

Först min förvandling


före


Min frisör Julia blandar färgenJulia penslar färgfärdiga resultatet_____

Igår hade vi en hel lektion till att sitta och välja färger osv till hårvården idag :)Här kommer en massa random pix från dagens gång, alla före och efter bilder på dom andra i klassen kommer någon annan dag, då jag hunnit fota alla!
Av dom jag hann se innan jag for hem, så vart jag och elin fränast ;)


efterlyser maddegirlf17

ja, för jag har verkligen tappat bort mig själv här någonstans. Jag vet inte alls vem jag är, vad jag vill göra eller uppnå.


Jag har kört fast. Men så snart det slutar regna trubbel här runt om mig så ska jag ta tag i letandet. Hitta mig själv. Så långt bort kan jag väl ändå inte vara? ;)


Sist jag minns att jag var precis den jag ville vara, det var våren i 9:an, tiden med tove emma angelica hansson manne och blauh. Jag saknar den tiden.
Det var trygghet utan att det blev tråkigt.Jag vet exakt vad som har förändrats sen dess,
men jag vet inte hur man ändrar tillbaka.

a different kind of me

Jag vet inte längre vem jag ska skylla på och jag tar inte gärna på mig hela skulden själv. Men kanske är det dags att möta sanningen? Jag har gjort mina egna val och då är det ingen annan än jag som bör ta konsekvenserna av dom. Hur jag än har hamnat här så är det i slutändan ett val jag själv gjort någonstans längs vägen.Nu är det hur som helst också tid för att komma på vad jag själv vill och sluta leva alla andras liv. Jag har jättelätt för att virra bort mig i andras problem och tänka på det så mycket att det tillslut känns som om att det är mitt problem.

Det är ju lätt att ge tips till andra men det är att själv utföra handlingen som är det svåra egentligen, inte att komma på problemet. Och det är där jag failar.

that's what friends are for

Det finns ingen annan där, så nu tycker jag att vi alla ska axla vårat ansvar och fixa till det här.

Att ensam är stark är en lögn,
men
tillsammans kan vi göra underverk.det är förjävligt

Jag blev orolig redan igårkväll, och har varit orolig hela dagen idag. Jag inbillar mig alltid worst case scenario, och idag visade det sig vara så också, inte så som jag trodde men fortfarande ett worst case scenario.

Jag som verkligen hoppades och trodde att det skulle bli bättre, men tydligen ska man visst behöva nå djupaste jävla botten innan det är dags för bättre tider.

Nu är det bara ett stort jävla frågetecken. Vad händer nu?
Ingen vet.

Ännu en cpvecka framför mig, med tankar och funderingar och en jävla massa skrivande.

en strävan

Tja !

Drog till manne igårnatt vid 12 tiden och var med han, mulle och erika. Vi satt och lyssnade på musik och pratade och vi kom bland annat fram till att erika hade stuga asnära våran, vilket kanske kan bli roligt i påsk :) Sen åkte vi till rönnbäcks och käkade strips med smältooost. Mums. Träffade punkarjosef en sväng också som var knall som en kotte och det var ju rätt underhållande kan jag säga ;) sen drog vi tillbaka till manne och jag somnade vid 4tiden.

mamma och pappa hämtade mig på morgonen och så drog vi direkt till ikea, så nu har jag ny säng! äntligen :)) Har även inhandlat en del julklappar och det känns skönt somfan!

Jag var hemma rätt sent men efter att vi satt ihop sängen och käkat osv så drog jag till sanna och jeppe och har hängt där ikväll. Sett lite tv och surrat, mycket trevligt :)

pix

Hittade nyss några fler bilder från gruvberget förra helgen på jennas blogg


variation för guds skull

Idag började dagen med att se luciatåget i aulan, jättemysig start på dagen, och sen på sista lektionen då bjöd malin oss på lussebullar, så skoldagen slutade dessutom precis lika bra som den startade =)

Sen efter skolan så gick jag på stan med sanna ett tag, kollade in nån temporär affär här i boden med 50% på allt, men jag hittade dock ingenting.

Sen hade jag en klippning och jag passade på att hälsa på farmor efteråt eftersom det var så nära. Och hon är pigg och kry nu efter operationen, ja snart är hon helt återställd tror jag faktiskt. Helt underbart :)

Har lagat middag med mamma ikväll och sen har jag suttit i telefon rätt länge. Nu ska jag se nå avsnitt här på datorn tror jag och senare ikväll.. ja antingen ska jag se idol med mamma. Eller så ska jag förbi sanna och jeppe en stund eller så ska jag till manne ikväll. Ja vi får se, kanske blir allt, kanske blir inget :) Känner dock att det inte spelar någon roll, inte helt fel att sitta hemma ändå =)

Har också äntligen skrivit upp wellas referensskala på väggen i förhoppningar om att jag nååågonsin ska lära mig den haha. Lär väl tvingas till det när jag kommer se den varje dag ;)


heavyhearted

jag gör ett antagande om att det här är vändpunkten. En god vän till mig sa det när jag frågade om det kunde vara så, och han betonade då att det här ÄR vändpunkten.

Sen när jag dessutom har lättat mitt hjärta till dom allihopa, så känns det självklart mycket bättre bara det. Ja, jag hoppas på att det här är slutet på mitt kaos i huvudet som orskat mitt sjuka skrivande på den senaste tiden.

Har skrivit 27 sidor här på datorn med bara tankar och funderingar den här veckan, och allt hör ihop med kaoset runt om mig. Jag har inte kunnat sluta tänka på allt som hänt, så jag har skrivit och skrivit och hoppas på att undermedvetet känna att jag inte behöver tänka på det om jag ändå skrivit ner det.

Jag är iallafall taggad somfan på att se det bli bättre och bättre från och med nu och jag hoppas att ni också snart känner er taggade, för jag mår ju bara och endast dåligt just nu för att ni gör det. Ja mitt huvud klarar inte av en overload som det varit nu. Det går bara inte, jag har nog med tankar som det är :)


vart kommer vindarna att blåsa sen?

Jag kan inte avgöra någonting nu, tiden måste fara förbi i några fler dagar eller veckor, sen får vi se hur det ser ut. Känns iallafall bättre efter att ha lättat på hjärtat litegrann.

det gick åt fel håll

det var ju inte meningen att det skulle bli såhär. ingen utav oss hade kanske tänkt på framtiden längre än näsan räckte, men ändå, såhär skulle det ju verkligen inte bli. och jag vet inte vad jag ska göra. eller rättare sagt, vi vet inte vad vi ska göra.

har gått omkring i min lilla bubbla i flera dagar.. ja typ veckor, och funderat över hur jag ska hjälpa till, och vad jag kan göra. Och ingenting har hänt, nej jag tror faktiskt inte att jag har gjort ett skit. Men nu ska jag iallafall försöka med det jag har att ge.


Vi finns där, och dom finns där, du måste bara öppna ögonen.

vem ska man lyssna på?

Jag förstår att du tycker det är jobbigt.
Men du måste inse att dom tycker inte att du är psyko faktiskt, och dom skäms inte över dig även fast dom säger det.

Dom säger det för att dom inte förstår. Och du kan inte ta åt dig av det, för du tar inte åt dig av alla andra som är oförstående, precis som vi andra inte heller gör det. 

Försöker iallafall.

Men frågan är, skäms du över dig själv egentligen?
Är du kanske besviken på dig själv?
Tycker du att dom kanske har en poäng med det dom säger?
Sårar orden för att du samtidigt tror lite grann på dom själv?

Då är det en helt annan sak.
Då är det bilden av dig själv du behöver förändra.
Och en förändring hade varit bra.

Jag hoppas att du gör det.
Inte för att jag tycker att du är psyko eller skäms över dig, utan av samma anledning som dom säger det - för att jag bryr mig och jag tror att det vore bäst för dig.

Jag som står mitt emellan, mest av oss alla, och jag har någonting ni inte har.
Jag har vinkeln från båda sidorna. Jag kan jämnföra, jag kan se igenom.
Det kan tyvärr inte ni. och det är därför ni aldrig ser svaret som står skrivet i pannan på er.

framtidsdrömmar

Jag fortsätter promenera längs den väg jag valde i nian, och jag kommer fortsätta längs den ända tills jag är klar. Sen ska jag leva min dröm och sjunga

"Det här är mitt liv, jag lever min dröm, Jag har tagit mig hit utan nån rast eller sömn. Jag lever min dröm!"


För sanningen är ju att när skolan är klar så är jag fri. Fri att göra precis vad jag vill -  hur länge jag vill! Och eftersom jag är färdigutbildad så kommer jag ha pengar om jag vill det nog mycket. Frisörer behövs runt hela vårat klot, så möjlighet till jobb kommer jag alltid att ha så länge jag har öppna vyer.

Kan ni tänka er hur mycket framtiden har att erbjuda och hur mycket den kommer skilja sig från det man tror NU?  Man har ingen jävla aning om vars man hamnar, och fan vad spännande. Ja fan vad jag hade velat se vars jag står om 2-5 år. Lever jag min dröm?


kom just på att

vi har failat allihopa, precis så som alla trodde.


Det slog mig faktiskt inte förren nu, har det slagit er?

faller som käglor på en bowlingbana

Är på svinbra humör faktiskt. Har haft så jävla kul nu en massa dagar i rad och jag insåg idag på praktiken att det kändes som att jag haft praktik där två dagar i rad för att hela förra veckan gick så snabbt att det känns som att den aldrig varit ;D
TJA ! det behövs fler bilder här i bloggen (H) haha...


vad är sms en förkortning på?

Fick förresten ett roligt sms av mulle i helgen helt från ingenstans och jag kan verkligen föreställa mig hur han rabblar det svinfort med telefonförsäljare-röst, haha

såhär lyder det:

Hallå!
Greger, Göran, Gurra, Gabriel, Gösta, George, Gunnar, Göte, Gustav, Glenn, Gordon och Gunvald ska komma, säg det till grabbarna så att dom vet och inte lackar när dom kommer!

bokstäver

Har varit tvungen att vända mig till mobilen mitt i allt flera gånger idag eftersom att jag hela tiden kommit på en massa saker som jag gått och funderat över. Sen när jag satt på bussen fick jag nått ryck och började skriva. Och jag skrev hur länge som helst oavbrutet. 19 sms senare (som jag skrivit och sparat som anteckningar) så är min buss i boden. Kortaste bussresan någonsin och jag han bearbeta sjukt mycket tankar. Awesome.


sucks to be me sometimes;)


to lean on

jag vet inte hur jag ska hantera det..
en tuff vecka är att mötas

fräckt

det trodde jag aldrig, och inte du heller

Har haft en galen helg med en massa drama och konflikter faktiskt. Spännande.

Igår var jag med sanna på kvällen och sen drog jag till mulle och har varit här tills idag. Vi har varit några stycken här och spelat kort å suttit uppe och nattsurrat alldeles för länge, men som tur är så är jag ledig idag! :)

uppdaterar med en mssa tankar senare ikväll, känner jag på mig, hörs!
bilder

hit och dit

tjo :)

Blev gruvberget tlll slut efter en massa velande. Var inte världens roligaste fest i helhelt direkt, men vi drog ihop ett gäng roliga människor och spelade kort och dansade på bordet och sånt ;) haha. Nej men det blev vad vi gjorde det till!

Sen drog jag vidare och tänkte mellanlanda hos mulle men det blev så att jag stannade kvar och här sitter jag. Vi är några stycken och sitter och pratar, men jag börjar bli rätt trött och ska väl slagga på en stund. Töntiga bilder kommer imorn ;)

jesus of suburbia

Sitter hos mig nu med tove, har käkat entrecoté med sallad och sånt för en stund sen. Vi sitter och dricker några bärs och funderar på om vi ska till gruvberget eller till unbyn. Ser ut att bli gruvberget faktiskt, hoppas det blir trevligt.__

Jag tycker om tryggt och tråkigt, ibland, men inte för ofta.

som jag sagt att jag vill ha

Tjoho!

Stressade iväg till robban igår och klippte, stannade kvar ett tag med dom och drack nån bärs innan mulle och manne hämtade mig, sen drog vi till mulles place. Spelat bilspel och druckit lapin med grabbarna. Blev väl lite av en fest där, mycket trevligt :) sen vid 04 drog jag och manne till han, jag orkade som vanligt inte pallra mitt ass hem till elund för att sova.

Nu är jag hemma, tove är påväg hit. Vi ska fixa och trixa lite, sen ikväll är det fest i unbyn som gäller! Då kommer bilder imorn, vi hörs :)

what to do

Hey :)

Jag var hemma från skolan halv två och kände mig uttråkad innan jag äns satt foten innanför dörren. Det resulterade i att jag har lagat middag.. somsagt, klockan halv två. Och nu är jag rastlös igen..

Ska sen iväg och klippa en av mannes kompisar och stannar kvar där sen och är med dom resten av kvällen antar jag. Men tills dess, ja vad tusan ska jag då hitta på? :)

update

Jag tog en ledig dag från skolan idag, kände mig.. aah, dels lat, men också lite för okoncentrerad och tankspridd. Dock steg jag ändå upp före fan eftersom jag skulle vara hos tandläkaren 07.10 !

Har inte gjort så mycket, sov till 1 och sen for jag och handlade med mamma. Har varit och tränat med tove för en stund sen och nu ska jag snart iväg och träffa några polare :) Trevligttrevligt. vi hörs!


pix

Lite bilder från 2006
kommer fler senare, när jag har tid :)if we don't learn from this, then what?

Kommer våran tid tillbaka? Kommer du ha tid att bry dig lika mycket igen? Kommer du prioritera mig någonsin igen? Jag vet att blod är tjockare än vatten, men kommer våran gemenskap komma tillbaka igen på samma sätt som förut? Kommer vi någongång igen att ömsesidigt finnas där för varandra?

Jag vet att jag har dig. Och att jag aldrig kommer att tappa dig föralltid. Men min främsta fråga är om vi kommer få tillbaka det vi hade?

Jag minns vintern förra året, då jag kunde längta hela veckorna för att vara med dig. Umgås och prata om livet. Diskutera och dela med oss..

Då var det du och jag mot världen, så har det alltid varit. Men nudå?

Och om du flyttar? Kommer läget se ut såhär tills dess och sen bara förvärras, eller kommer det här att lägga sig och det kommer kännas som förr?

Kommer du vara försiktig, kommer du äns finnas kvar? Kommer våra drömmar om att ta över sommarstugan tillsammans och allt vad vi drömt om, att bli verklighet eller kommer konsekvenser att ta dig ifrån mig? Du måste förstå att jag oroar mig ständigt. 

Hur ser min framtid ut med barn bil hus och sommarstuga, om du inte skulle finnas där och dela all glädje med mig?

Jag vill att du ska ta hand om dig. Jag vill att du ska tänka två gånger. Jag vill att du tänker över dina val. Jag vill att du går in i vad du nu tänkt gå in i, och veta att du kommer lyckas. Jag vill inte vara här och se det gå åt helvete. Jag vill att du ska vara lycklig. Jag vill att du ska hitta den du vill vara och jag vill att du ska uppnå dina drömmar. Jag vill allting väl med dig och jag vill finnas där och dela din glädje.

Jag vet att allt inte är okej nu, och jag vet att du också är medveten om det. Du försöker att inte tänka på det, medan jag överanalyserar hela tiden. Jag drabbas hårdast, som jag alltid gör. Det känns inte lika mycket för dig som det gör för mig.


Det känns som att det är bråket mellan er, som gjort att situationen mellan dig och mig blivit såhär, eller så är det att jag vi växt åt olika håll och att jag bara inte vill se det på det sättet. Hur som helst så måste vi fixa det här.

Jag väntar på att du ska höra av dig och inse vad du håller på att kasta bort. Jag vet att den dagen kommer komma, men önskar att det inte är jobbigare att reparera då än vad det kanske hade varit nu.  Men jag väntar. För min vilja kommer ingen vart just nu, jag måste helt enkelt vänta på att du ska se hur verkligheten råkat bli.ord

Jag har aldrig i hela mitt liv varit så sjukt intresserad och engagerad i att lyssna på vad någon annan har att säga, som jag har varit idag. Och fyfan vad jag har lärt mig. Jag har lärt mig så otroligt mycket.

Och vilken uppskattning, vilken extrem tacksamhet jag känner. Och den är förevigad. Kunskap sitter föralltid och med det här i bakfickan så kommer jag alltid att påminnas och alltid känna samma tacksamhet. Och eftersom jag kommer att kunna koppla hur mycket som helst till den här dagen, så kommer jag aldrig att glömma den.

Jag kommer att se världen med helt andra ögon.

what's up?

När jag skriver eller tänker, så tycks jag alltid skriva det från den synvinkeln ni skulle se det. Det är som att jag uppfattar migsjälv så som jag antar att ni skulle uppfatta mig. Och jag kan verkligen inte förstå varför jag gör det, när jag så himla väl vet att det inte är så. Jag måste ju ha någon extrem psykisk dubbelmoral eller bara vara sjukt ambivalent..

Jag VET hur det ligger till, men jag TÄNKER som er.
Det här är inte som det borde.

Det hade väl varit en helt annan sak om det bara var när jag skrev, för då hade det ju varit busenkelt att komma på. Men att jag faktiskt, dagligen, TÄNKER fel, det är där det blir förvirrande.


Tro mig, det här ska analyseras...


it sure feels good to be alive

Hey, som ni kanske vet så började min "ja-vecka" igår, då jag ska säga Ja till allting jag annars är tråkig och säger Nej till. Jag ska ta alla chanser att stöta på något roligt som jag glömt bort kan vara kul. Helt enkelt inte hitta nackdelar i allt utan istället testa och avgöra sen :b

Ah, det är min tanke.

Innan sista lektionen igår så kom elin på att hon skulle sova hos linnea i piteå och då kom det på tal att jag borde följa och jag hade ju inget val. Hade just fått mitt studiebidrag och jag hade saxarna på skolan så jag hade ingenting ivägen heller. Då var det minsann bara att tacka Ja!

Så jag drog alltså till piteå och var med elin linnea och jennifer igår, vi hade jättemysigt tycker jag. Käkade först kebabrulle, sen blekte vi elins hår och efter det snörde jag mig i duschen och sen på kvällen såg vi film och myste med chips, dipp och coca cola. Sen somnade vi alla och steg upp och gjorde oss i ordning för kundmottagningen tillsammans, käka frukost, sminka sig och allt dedär.

Kändes svinskönt, jag behövde påminnas om att det finns möjligheter där ute.
Det finns en värld större än den jag inbillar mig.

someday i'll be 18 goin' on 55

I wanna be young the rest of my life
never say no - try anything twice
til the angels come and ask me to fly
I'm gonna be 18 til I die


Jag vill inte behöva växa upp. ännu fler jobbiga måsten, ännu större ansvar, mindre trygghet, mindre spänning, förväntningar från andra, högre krav...

ja vad fan ska man vilja bli äldre för? too bad bara att man inte har något direkt val, verkligheten ser ju ut så och det går inte att fly från det hur man än försöker.

och från det ena till det andra -

det viktigaste betyget är det du ger digsjälv.
för det finns ingen annan som känner dig bättre än vad du gör och vet vilka förutsättningar du haft.

menar det rent allmänt, till oss alla.

RSS 2.0