happiness - tankeställare?

pappa ringde nyss, och han var så hilma glad. Han satt och lyssnade på musik. Och han pratade non stop om det och man hörde att det bara var glädje i rösten. Jag vart glad av att han var så glad, så jag satt tyst och lyssnade medan han spelade upp olika hendrix, deep purple och sabbath låtar.. även om det egentligen intesserade mig. Men jag hörde ju att han blev glad av att jag lyssnade så det kändes bra.

Jag har tidigare märkt att han på något sätt glömt bort musiken.
Han har många gånger pratat om
hur bra jimi hendrix spelade på sin 6strängade gitarr med vänsterhanden,
så jag vet att pappa tycker om musiken på ett alldeles speciellt sätt.
Men ändå har jag aldrig hört honom lyssna på musik.
Då jag frågat honom så har han svarat att "när man lyssnar på den musiken som jag tycker om så kan man inte göra någonting annat samtidigt, man måste lyssna nogrant för att förstå innebörden av tonerna och förstå musiken"

Och att nu höra han vara så jätte glad av att lyssna på musik gjorde mig så jätteglad också. Och det känns bra att jag gav han dom där extra 5 minuterna då han fick prata om det.

Det är något jag tycker är viktigt. Om man hör att någon är glad över något, låt dom då vara det så länge dom vill, avbryt inte och börja prata om någonting som du tycker är viktigt, utan ge lite grann av din tid till att bara lyssna.


Tänk själv då man är jättejätteglad för att det har hänt någonting viktigt för en, åså då man kommer hem i all glädje och ska berätta det så säger morsan någonting i stil med "du har glömt ta bort disken, gå och gör det nu!" det förstör lixom all den glädjen man kände. Såna situationer ska man undvika, för man blir oftast glad själv när någon annan är glad. Ta vara på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0