cannabis and all there is to it

Brajj, brass, feting, ganja, gräs ,grönt, hasch, joint, joppe, mary J, marijuana, brunt, pot, spliff, weed, 4:20.


Känner du någon som testat eller har du själv funderat på att testa? Har du förutfattade meningar eller tror du stenhårt på det du lärt dig i skolan?

Jag hade en nära vän som började använda sig av cannabis för några år sedan.
Jag minns att jag vart hysteriskt arg och orolig.

Vi har ju alla fått lära oss samma saker vad gäller droger.
Folk dör av det. Miljontals människor dör.


Det jag tycker är så oerhört irriterande är att så få människor vet sanningen om just denna drog. Visste ni till exempel att nikotin, koffein och alkohol också är droger, och att var och en av dom är mer beroendeframkallade än cannabis?

Och visste ni att det inte finns ett enda dokumenterat fall i hela världen då en människa dött eller fått fysisk skada på grund av cannabis?

Nej, det var det jag antog.


När den här vännen till mig bad mig ta reda på objektiv fakta i detta område innan jag började argumentera, så var det just vad jag gjorde. Och det var mycket jag fick veta som jag tidigare inte haft en aning om.

Det jag skriver i det här inlägget baseras på forskningar och statistik som gjorts världen över. Mina källor är bland annat WHO (world health organisation) och den kanadensiska senatens rapport om cannabis (som gjorde medicinskt bruk av cannabis lagligt i Kanada)

Visste ni att den amerikanska presidenten Barack Obama ställer sig posetiv till medicinsk marijuana?

Anledningar till det är att THC som finns i cannabis och framkallar ruset, ger lindring och/eller botar en massa sjukdomar.

Tex.

Aids
Cancer
Migrän
Alkoholism
Alzheimers
Astma
Fibromyalgi
Mensvärk
Post Traumatisk Stress – PTSD
Reumatism
Schizofreni
Tinnitus
Tourettes Syndrom
Glaucom
Grön starr
Epilepsi
Ledinflammation
Gonnoré
Herpes
Emfysem
Hepatit C
Åksjuka
Sömnstörningar
Spasmer
Leukemi
Parkinsons
PMS
magsår
Anorexia
Bulimi
Kronisk
smärta
ADHD


Jaha, varför är då detta olagligt är då frågan?Vad många inte känner till är att man från plantan (Hampa som den heter), kan framställa papper, textiler, byggmaterial, biobränsle och mycket annat användbart material som dessutom är oerhört billigt.

I början av 1900-talet uppfanns maskiner som moderniserade industrin för plantan och gjorde den ekonomiskt lönsam.

Den amerikanske tidnings-magnaten William Randolph Hearst behövde givetvis mycket papper till alla sina tidningar och hade därför satsat stora summor i skogsindustrin. Men då han kom på att den framväxande hampaindustrin skulle kunna ruinera honom så började han sprida skräckpropaganda i sina tidningar om marijuana,"the killer weed from Mexico".

Marijuana användes huvudsakligen av mexikanska immigranter och andra invandrare. Hearst utnyttjade rasistiska fördomar för att väcka opinion mot marijuanan och på så vis blev den olaglig, eftersom att folk trodde på hans lögner.

Var det svårt att hänga med? Jag försökte göra det så tydligt som möjligt, ställ frågor om det blev krångligt.

Iallafall, dedär var varför det blev olagligt från första början, men varför har den då inte med tiden blivigt laglig med tanke på alla forskningar som gjorts?


  • Läkemedelsföretagen skulle förlora miljardbelopp, eftersom att man hellre röker lite marijuana som är billigare och med mindre bieffekter och med snabbare verkan, än att äta medicin mot sin sjukdom.
  • Att officiellt acceptera cannabis i samhället är en fråga om kultur, inte politik. Man är rädd att släppa taget och tror att alla droger kommer legaliseras om cannibis blir lagligt.
  • Staten kommer förlora pengar eftersom att många ungdomar(och vuxna) kommer välja cannabis framför alkohol. (detta är om det legaliseras, blir det bara legalt med medicinskt bruk så minskar pengarna förstås inte i samma mängd)
Och slutligen så har vi alla, från generation till generation aldrig fått ta del av denna objektiva information i skolor världen över. Det är självklart jävligt svårt att ändra människors åsiker om detta eftersom dom hela livet fått höra om hur farligt det är.


DET HÄR (OM NÅGONTING) BORDE VERKLIGEN GE EN TANKESTÄLLARE TILL ER SOM LÄSER.

Det är självklart svårt att tro att någonting som verkar så bra, kan vara olagligt. Jag är en meningslös person i det här sammanhanget, men då är frågan: Skulle verkligen USA:s president gå ut till media med dessa åsiker om det inte fanns anledning?

Om det fortfarande är någon därute som tror att allt det här är bullshit så hänvisar jag er att se "The union" som är en dokumentärsfilm om detta, där medverkar forskare av olika slag, f.d "narkotika poliser = DEA " och olika kändisar.


Ställ gärna frågor

Kommentarer
Postat av: Eve

Håller med men vet om personer som har hamnat i en så kallad psykos pga hasch. Det sätter sig i fettet som finns i hjärnan och gör att det kan bli fast i ett ständigt rus. Men skiten hjälper ju även mot sjukdomar så det är en klurig sak det där :P

2009-04-01 @ 08:38:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0