allt det handlar om är maktbehov hos männen och jävla kvinnoförnedringJag fastnade vid tv:n och såg ett repotage om kvinnor som bär slöja/burka och alla versioner av dölja sitt ansikte som finns i islamens namn.
Det har tydligen kommit på tal att kanske förbjuda det i Frankrike.

Argumenten för att förbjuda var framför allt friheten. Att genom att i religionens namn tvinga kvinnorna att gömma sig, är att kränka dom och det i sig strider mot Frankrikes grundlagar.

Bland alla feministiska föreningar så fanns det inte en enda som hade tagit upp någonting om slöjan, och det lät som att alla var emot riksdagens beslut om att förbjuda. Dom påstår att dom VILL ha kvar slöjan.

BULLSHIT säger jag.

Dom vågar inte för att dom är rädda.

Skulle en enda kvinna säga att hon vill slänga slöjan åt h-vete så skulle hon förmodligen bli slagen till döds av sin man för att ha dragit skam över honom eller något liknande.. Inte fan vill dom ha slöjan, dom vågar bara inte yttra sig. Helt klart förståeligt också!

Och dom få som kanske vill bära slöja.. den enda anledningen som jag kan se måste ju vara att det förmodligen är läskigt somfan att helt plötsligt ta av sig någonting som dom bärt runt på i hela sitt liv. Det borde ju kännas ungefär som om jag skulle promenera runt näck..


Jag själv blir bara så jävla irriterad.
Under hela repotaget om upprorsrörelsen mot den (snart) nya lagen, så nämnde dom INGENTING om rädsla.

-Och rädsla är precis allt det handlar om.All religion är fan fucked up. Om 100 år kommer ju människan garva ihjäl sig åt att vi under 2000talet faktiskt trodde på att det har funnits en människa som kunnat gå på vatten. Och förvandla det till vin dessutom.

jag menar, seriöst.. det är ju pinsamt.
Tillbaka till burkan och islam då..
Först tyckte jag att vafan, man kan väl ändå inte sätta en lag för vad man får och inte får klä sig i,
det är ju upp till var och en, man måste ju få välja själv (!)

Men sen slog det mig ju att ingen vågar bära vad dom vill,
enda sättet för att kunna ge muslimerna den friheten är just att FÖRBJUDA skiten!HEJA HEJA, Nicolas Sarkozy, Frankrikes president!Läs mer:
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article448970/Koranen-foresprakar-inte-burka.html

Kommentarer
Postat av: Anonym

sen är det ju skillnad på extremism och en normalt funtad tro. det finns liksom alltid två sidor av ett mynt. ett allmänt förbud mot slöjor/burkor etc känns lite som om svenska staten skulle förbjuda korta kjolar för att kvinnor bara har dem för mäns skull. det stämmer ju inte riktigt.

dock är hela grejen med att dölja sig på det sättet fucked up, men det finns åtminstone en rimlig logik bakom. att beröva någon rätten att utöva sin tro fullt ut känns lite tråkigt och enkelspårigt. bättre att motverka extremismen.

intressant blogg för övrigt.

2010-10-04 @ 20:32:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0