jag säger som gert fylking - äntligen!

Det känns helt fantastiskt för mig just i den här stunden! Jag rensade luften mellan mig och en vän idag, och medan jag skrev precis vad jag kände, så ploppade det upp okända sanningar, okända svar, i mitt huvud. Och det känns bara som en enorm lättnad nu. Helt fantistiskt.

Minns ni vad jag skrev i min års-sammanfattning?

värst i år
Det värsta det här året har för mig varit att se människor i min närhet må dåligt. Det har totalt brytit ner mig i perioder. Allt medlidande, ja jag tas totalt över av det. Det känns ofta som att jag tänker på allting ÅT alla andra. Så det har stulit extremt mycket energi från mig. Det är helt sjukt egentligen. Men det är ju ingenting jag har kunnat göra någonting åt, eftersom att känslor kan man ju inte styra. Frågan är vad jag lärt mig av det.. Och det vet jag faktiskt inte. Inte än åtminstone."

Men idag, för inte länge sedan, så kom jag på det, jag kom på vad jag lärt mig av det!
Jag har, tack vare det som hände för två veckor sedan, äntligen fått förståelse över någonting som i framtiden kommer hindra mig från att någonsin låta mig tas över av andras känslor. Och jag har dessutom kommit på en sanning om mig själv, och bakgrunden till den. Vilket betyder att den egenskapen som jag på vägen hit trodde att jag tappat, har chans att åter födas på nytt eftersom att jag FÖRSTÅR nu.

Ja, jag ser ju hur sjuk i huvudet jag låter nu när jag skriver, tro mig! Men att i 4½ månad gå igenom en massa saker, utan att veta VAD JAG SKA TA MED MIG FÖR LÄRDOM AV DET, har känts svinirriterande för mig. Och jag har funderat över det jättelänge, grubblat över vad det var för nytta med allt ihop om jag inte lärde mig någonting.

Men nu vet jag. Nu äntligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0