årssummeringen

Ja, då har energin kommit till att skriva årssummeringen. Gör det mestadels för min egen skull, för att påminnas och lära mig från det jag gjort och inte gjort. Se vad som är annorlunda och inte. Månad för månad, here it goes!

Januari & Februari

2 månader som var väldigt händelselösa, lugna och uttråkande. Hade ingen kamera så nästan inga bilder finns heller. Men jag minns att det var slött och lugnt och mycket fokus låg på skolan och allt som har med hår att göra. Annars så skrev jag mycket och kollade serier. Men somsagt, lugnt och slött.

MarsMetallica är såklart det första jag tänker på när det gäller mars månad!Också här var det en lugn månad, många kvällar med emma och angelica. Sen umgicks jag med arvesen en hel del. Drack ju nästan aldrig under första halvåret av 2009, så det blev istället stillsamma spelkvällar, filmmaraton och sånt. Det var som att jag bara gick och väntade på att livet skulle kicka igång och att nått intressant skulle hända.

AprilApril var en bra månad. Våren kom och ljuset början skina ännu mer. Kafferasterna med en cigg i solen var awesome, och ingen kan väl vara butter när solen skiner? Här blev det lite mer festande än dom andra månaderna. Mer umgänge och fler glada miner. Manne hade sin samhällstjänst på ungdomens hus, så vi hängde där några gånger och spelade spel och gormade på. Sen var det ju påsken såklart, vilket alltid är en av årets höjdpunker, även om den inte var klockren i år så var den ju ändå superhärlig!

MajHär kickade livet igång igen. Full rulle, impulsivitet, skratt och inga tårar!
Festande, utomhushäng i solen (jaförfan, jag hade ju brännan innan sommarn kommit igång ffs!) Umgicks med lite alla möjliga, mycket med linnea, men det blev också fler roliga helger med brorsan. Sommaren närmade sig och ja, allting var bara positivt och ingenting fanns att oroa sig för. Allt var toppen, vilket sen fortsatte in i juni och ännu längre :)

JuniJuni är ju en sommarmånad och det vore omöjligt att publicera alla bilder jag hade velat, för det är ju huuuur många som helst. Sommar, jaa.. varje dag händer det något nytt och roligt och det finns alltid något att hitta på. Alla soliga dagar låg jag ute och solade hela förmiddan och sen på kvällen hittade man på någonting. Höjdpunkter i juni var ensamhemma veckan i villan, piteå med linnea, bdn alive, midsommar i stugan, och diverse impulsdrickande.

JuliSläktträffen, pdol, att ha syrrans lägenhet i 3 veckor, festandet, alla påhitt med allt och alla.. ja det var så mycket under sommaren att det inte går att peka ut nästan någonting alls! Åh så härligt det är med sommar... :')


AugustiHär flyttade jag ut i lusthuset på gården, saknar det somfan nu, fan så skönt det var. Ja, sen var det ju då jag var i stugan med elin och manne som var sommarens absolut bästa dagar. Ligga i båden och steka på vindstilla vatten. Fan-tastiskt! utekvällar med fotboll, basket.. sen var det pokerkvällar också. Ja det var mycket. sommar sommar..

septemberseptember, ja då hade ju skolan dragit igång för fullt, kameran stoppades undan en aning och ja, tiden räckte inte till på samma sätt som på sommarlovet såklart. Min födelsedag var ju i den här månaden och den vart jättebra iallafall. Det jag ångrar fortfarande dock var att jag inte söp på klassfesten som poromaa drog. menmen!

oktoberMånaden då saker och ting vände litegrann, men det är klart, man närmar sig dom kalla vintermånaderna, så lite smådeppig blir man ju på tanken. Den här månaden drog mamma och pappa till Usa och lämnade oss crazy kids hemma, haha. Hade många pokerkvällar hemma, en stor fest som var SVINkul och annars var det bara chillkvällar med film och sånt. Umgicks mest med sanna, mulle och manne.

novemberTog nästan inga bilder den här månaden. November var en rätt tung månad, såååå deprimerande med snö! Vet inte om jag gjorde så mycket speciellt. Var och bowlade med pappa en kväll, träffade filip&fredrik, fick köra bil med mulle, jaa.. inget sådär jättespeciellt ;b Hängde mest med mulle, manne och deras kompisar. Gibbade xbox och andra spel :)

december
Ja då har vi mitt års tyngsta månad. Så jävla jobbig den varit, så mycket tankar och känslor som spökat och jaa, det var allmänt jävla jobbigt i december månad bara. Men många roliga saker var det ju som hände iallafall, några fester, badhuset osv.Ja, nu ska jag summera.
Det här året har verkligen inte gått i en rak linje.
Nått sånt här ungefär xD(överambitiöst? ^^)


Om jag jämför åren 2005-2009, så har det här året varit det tråkigaste tror jag, också det stressigaste, det jobbigaste och det konstigaste. Men det gör ingenting alls, för det har varit jäävligt nyttigt. Jag har lärt känna många nya sidor av mig själv, och det känns som att jag nu vet vad jag ska och inte ska ta med mig in i 2010.

Jag har märkt vad jag mår bra av och vad jag mår dåligt av, och det känns förberedande för framtiden. Jag har kommit fram till många lösningar på tankar och funderingar jag haft. Jag har insett vad som är viktigt för mig och vad jag ska jobba på i framtiden. Jag har verkligen utvecklats och lärt känna mig själv.

vänner
Utan tvekan är det Linnea som har varit den utstickande vännen i år, det går inte att förklara hur hon har ställt upp för mig och hur roligt vi har haft det tillsammans. Jag vet att jag har varit sjukt dålig dom senaste månaderna på att visa hur tacksam jag faktiskt är att jag har henne. Men det kommer förhoppningsvis finnas gott om tid för det i år :)

värst i år
Det värsta det här året har för mig varit att se människor i min närhet må dåligt. Det har totalt brytit ner mig i perioder. Allt medlidande, ja jag tas totalt över av det. Det känns ofta som att jag tänker på allting ÅT alla andra. Så det har stulit extremt mycket energi från mig. Det är helt sjukt egentligen. Men det är ju ingenting jag har kunnat göra någonting åt, eftersom att känslor kan man ju inte styra. Frågan är vad jag lärt mig av det.. Och det vet jag faktiskt inte. Inte än åtminstone.

nått jag lärt mig
Nått jag märkt i år är hur fort saker och ting kan vända utan att man själv äns lägger märke till det. Hur långt man kan låta någonting vara innan man reagerar. Det har lärt mig att vara lite på min vakt och ibland försöka se sig själv utifrån och fundera över hur man egentligen mår.

ett uppnått mål
Inte för att det varit nått mål, men att jag har gått ner i vikt är ju en stor tumme upp iallafall!

Vad ska jag inte ta med mig till 2010?
Jag tänker inte fortsätta vara tråkig och säga nej till allt, jag ska sluta tänka "tänk om" och istället bara leva i nuet och inte tänka så långt framåt. Och FRAMFÖRALLT inte bakåt!

Vad SKA jag ta med mig in i 2010?
Min nyfikenhet! Jag har alltid varit nyfiken på allting här i världen, och det vill jag fortsätta vara, det är ju så man lär känna sig själv! :) Testa teorier och sen hissa eller dissa.
Man blir som man umgås.
Helt sant. Och eftersom jag vill bli superpositiv i år, så jag ska försöka omringa mig av så mycket positiva människor som det bara går!

Det blir vad du gör det till.
Ens inställning är allting som räknas, och det tänker jag komma ihåg nu 2010!

Det man inte vet, lider man inte av.

Jag ska tänka ett steg längre, VILL jag verkligen veta? För jag har lärt mig att ibland behöver man inte vara för nyfiken, viss kunskap är bara dåligt för en och jobbig i längden.Sist men inte minst, några mål för 2010! :)

-   Vara lite självisk så som jag ser det, och göra mer vad JAG vill och inte lika mycket vad andra vill. Lixom, prioritera det jag själv tycker om istället för att anpassa mig lika mycket som jag gjort i år.

-  Inte dissa någonting innan jag testat det själv, alltså inte ANTA att saker och ting suger innan jag faktiskt undersökt det!

-  Börja spela gitarr.

-  Att vara precis den jag vill vara och inte fundera så jävla mycket på hur man BORDE vara.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0