skrivsugen

jag tycker om att skriva
jag tycker om att fota
jag tycker om att skapa
jag tycker om att göra skillnad
jag tycker om att hjälpa
jag tycker om att bestämma
jag tycker om att vara impulsiv
jag tycker om att hålla mig sysselsatt
jag tycker om att vara i naturen
jag tycker om att lyssna på musik
jag tycker om att höras
jag tycker om att känna mig säker

Jag la märke till att många, om inte alla, av punkterna har bleknat rätt mycket för mig.  Jag lägger inte längre energi på att göra det jag tycker om, inte i samma utstäckning som förut iallafall.

När jag tittar på listan så ser jag en del av min personlighet. Den delen jag önskar behålla. Men frågan är om det stämmer överens med hur jag är idag, igår, en vecka sen eller 3 månader sen?

Jag är ju inte den jag VILL vara.

Jag minns någonting en person sa till mig, det var många år sedan nu och hon som sa det minns det säkert inte idag, men jag minns det. Jag minns tid, plats och färger. Jag kommer ihåg det utan att behöva tänka.
"Jag önskar att jag vore lika självsäker som dig Madde" Och hon sa det med en gnutta beundran i rösten och jag vet att hon menade det.

Och jag önskar nu att jag vore lika självsäker som förut, men det ligger långt långt borta nu. Jag har till och med märkt att jag kollar inte ens folk i ögonen när jag pratar med dom. Jag tänker alltid två gånger innan jag säger någonting. Jag sitter ofta tyst och lyssnar istället för att delta i en diskussion. Jag står inte längre för vad jag tycker, ofta så håller jag med någon annan eftersom det är enklast.

Jag vet inte vad det beror på, vad som fick mig att förändras.
Kanske var det den plötsliga skillnaden när jag började gymnasiet? Att omringas av helt nya människor med helt nya personligheter och åsikter? Att den trygga tillvaron försvann, att ingen egentligen kände en. Och helt plötsligt blev allt mer allvarligt?

Ja jag vet inte, jag spekulerar bara lite.
Tycker det är så konstigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0