härliga minnen

Hey diddle diddle,
The cat and the fiddle,
The cow jumped over the moon,
The little dog laughed to see such sport,
And the dish ran away with the spoon.
Hansson påminde mig häromdan om den här låten, jag hade i princip glömt bort den faktiskt.

Jag slog på den, och den tog mig direkt tillbaka till goda gamla raggartiden med Hansson och hans jänkare, Emma, Angelica, Tove, Manne, Blauh & Mulle.

Första minnet som dök upp var då vi i 9:an hade varit hela klassen till våran lärares bondgård. Det var dags att fara hem, och hansson och manne hade varit och fixat upp jänkarn så dom kom och hämtade oss.

Dom kom där tutandes, stannade och lät oss hoppa in. Den var speciell den här bilen, för den hade högtalarna utanpå eftersom meningen var väl att alla skulle höööra att det var en raggarbil haha, och dessutom var det ett säte i kofferten, och man kunde vicka ned bakluckan så att det blev ett fotstöd. På sommarkvällarna när man var ganska kalas så satt man där och vinkade till bilen bakom, skålade och sjöng högt. Det var minsann tider det =) Nu är man ju lite för gammal och seriös för det. Iallafall jag .. (Och det känns faktiskt BARA tråkigt att det blivit så!)Och nästa minne som kommer till mig, det var under sommarlovet till ettan, då vi hade varit och festat hela natten, och vid 6tiden så däckade alla hemma hos manne. Sen på morgonen när jag, emma och angelica började traska iväg så såg vi hanssons kära jänkare på parkeringen. Den var inte vacker kan jag lova. Med stora gula bokstäver var det sprayat helt sinnessjuka grejer på den. Typ AIDS, KUK, FITTA, KONDYLOM.. ja allt möjligt.  Så jag fick ju lite smått panik och ringde direkt upp honom och skrek: HANSSON VAFAN!! NÅ IDIOTER HAR VARIT OCH SPRAYAT SÖNDER DIN BIL MED MASSA SJUKA GREJER!! Han: aahh.. det var nog vi som gjorde det inatt.. vafan... ser det förjävligt ut?

Man hörde verkligen den där jobbiga bakiskänslan han hade och förmodligen så hade han väl önskat att det vore en sjuk dröm.

Det visade sig dock senare att han länge hade tänkt måla om bilen, men aldrig kom till skott, så därför hade dom sprayat på den så att han skulle bli TVUNGEN att måla om den ^^


hehe, och den enda bilden jag hade på bilen, råkar vara då jag ser ut som en mongo då vi håller på att städa den ;DKommentarer
Postat av: Yster Syster

Ett tröstens ord från en urgammal syster.... de glada tiderna med fest i raggarbil är inte förbi för evigt, sådana fester har inget med ålder och mognad att göra... utan med vilket sällskap man har. Förutsättningen är förståss att känna någon som har jänkare och att man faktiskt vill festa med dem ~ som jag med mina underbara polare i Piteå :o) med lagom stora mellanrum är det störthärligt att fara o parta med dem å ibland blir det med bil och ibland bara med just den stämningen som hör till :o)

2010-06-22 @ 21:21:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0