"utvärdering" ?

I Januari summerade jag vad jag lärt mig av allt som hände i mitt liv under 2009. Jag drog några slutsatser om hur jag skulle kunna använda det jag lärt mig till att få det så bra som möjligt nu iår.

Såhär såg summeringen ut, och jag tänkte följa upp den lite nu och se hur det har gått för mig än så länge :)

___

Vad ska jag inte ta med mig till 2010?
Jag tänker inte fortsätta vara tråkig och säga nej till allt, jag ska sluta tänka "tänk om" och istället bara leva i nuet och inte tänka så långt framåt. Och FRAMFÖRALLT inte bakåt!

Vad SKA jag ta med mig in i 2010?
Min nyfikenhet! Jag har alltid varit nyfiken på allting här i världen, och det vill jag fortsätta vara, det är ju så man lär känna sig själv! :) Testa teorier och sen hissa eller dissa.
Man blir som man umgås.
Helt sant. Och eftersom jag vill bli superpositiv i år, så jag ska försöka omringa mig av så mycket positiva människor som det bara går!

Det blir vad du gör det till.
Ens inställning är allting som räknas, och det tänker jag komma ihåg nu 2010!

Det man inte vet, lider man inte av.

Jag ska tänka ett steg längre, VILL jag verkligen veta? För jag har lärt mig att ibland behöver man inte vara för nyfiken, viss kunskap är bara dåligt för en och jobbig i längden.Sist men inte minst, några mål för 2010! :)

-   Vara lite självisk så som jag ser det, och göra mer vad JAG vill och inte lika mycket vad andra vill. Lixom, prioritera det jag själv tycker om istället för att anpassa mig lika mycket som jag gjort i år.

-  Inte dissa någonting innan jag testat det själv, alltså inte ANTA att saker och ting suger innan jag faktiskt undersökt det!

-  Börja spela gitarr.

-  Att vara precis den jag vill vara och inte fundera så jävla mycket på hur man BORDE vara.

___

Att inte vara så tråkig och säga nej till allt. Check!
Fortsätta vara nyfiken och ta lite chanser. Check!
Omringa mig av positiva människor och positiv energi. Check!
Komma ihåg att allt blir vad man gör det till. Check!


Den här punkten har varit lite speciell hittills.
Det är förmodligen den jag lyckats bäst med.

Det man inte vet, lider man inte av.
Jag ska tänka ett steg längre, VILL jag verkligen veta? För jag har lärt mig att ibland behöver man inte vara för nyfiken, viss kunskap är bara dåligt för en och jobbig i längden.

> Jag har verkligen tänkt två gången innan jag tar del av information som kan vara rent av jobbig att ha med sig. Dom flesta gångerna någon säger en mening som börjar med "Kan du lova att inte säga det här till någon? Jag svor att jag inte skulle säga någonting men..." Ja, då har jag rent av sagt att nej jag vill faktiskt inte höra.

Och det är inte av rädsla att jag inte ska kunna hålla mig från att skvallra till någon. Det är bara enkelheten i att inte vara en del av någon annans hemlighet. Jag är less på att bära andra hemligheter. Jag har för dåliga erfarenheter av att vara tvungen att bryta någons förtroende genom att hamna i en position då jag måste välja vems bästa jag måste tänka på. I slutändan sårar det alltid någon, och jag kan inte bara stå i mitten och göra ingenting, lixom bara låta någonting eskalera från en liten bagatell till något livsavgörande. Så genom att inte ta del av så många hemligeter så är chansen mindre att jag ska hamna mitt emellan någonting och BEHÖVA säga till någon.


Det är alltså ett big NO-NO till hemligheter för min del :)
Och om ni bara visste så skönt det har varit!Vidare till nästa punkt!


Göra mer vad JAG vill och mindre vad andra vill. Check!
Sluta anta att saker och ting är på ett visst sätt. Check!
> Det är ingenting jag kan säga att jag lyckats helt med, men jag jobbar på det av bara faan, och tillsammans med det-blir-vad-du-gör-det-till-teorin så funkar det rätt bra!

Börja spela gitarr. Nepp
Inte fundera så jävla mycket på hur man BORDE vara. Nepp
> Måste säga här att jag faktiskt fortfarande kämpar rätt mycket med att sudda ut alla regler jag har för mig själv. "Nej såhär man man ju inte göra!" "Nej så kan man ju inte säga!" Osv... Jag försöker sakta men säkert släppa på mina egna gränser. Men det har fan varit svårare än jag trott :P

Och nu då, det har gått nästan ett halvår av 2010. Och jag måste säga att det har gått förbannat jävla fort! Inte känns det ju som dryga 150 dagar sedan jag skålade bort det gamla året inte.

Nå, vad har jag fått med mig av de här året än så länge?

Rutiner, planering och ansvarstagande har det varit mycket av dom här månaderna. Och det har funkat bra, ja det har varit skönt faktiskt.

Det är bara jag själv som kan välja hur jag vill att mitt liv ska vara. Det är bara jag som kan styra vilka stigar jag ska ta för att komma till någon form av slutdestination. Ja, det är mitt fel och mitt fel endast om jag skulle titta tillbaka på mitt liv om några år och känna mig missnöjd, eftersom det skulle innebära att jag någonstans längs vägen gjort ett felaktigt val.

För det är ju faktiskt så att vi varje dag gör val i våra liv som vi inte tänker på att vi gör. Vi väljer kanske tillexempel att inte göra annorlunda, och det är ett val. Ett val som man kanske inte tänker på att man gör eftersom "man inte gör någonting".

Och när jag verkligen började känna att det är upp till mig att bestämma vad jag vill få ut ur mitt liv, då har jag också gjort mitt bästa för att komma dit jag siktar. Så det är någonting som har varit lite annorlunda i år > Framtidstänket och att faktiskt känna ansvar för min egen framtid.Och en till positiv sak med dom här månaderna är också att allt som börjar på "själv-" har blivit bättre :) Dvs

Självförtroendet
Självkänslan
Självständigheten
Självdisciplinen
Självsäkerheten

how awesome is that?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0