what's your reaction?

På vägen hem från Harads idag, så skrev jag under hela bilresan. Ibland får jag som sagt sånna där stunder då jag bara måste få skriva. Hade inget block i handväskan, så mitt skolschema fick bli offret den här gången!

Lägger in en av texterna här.


Alla reagerar och agerar vi olika trots att känslorna är ungefär desamma.
Jag tänkte idag extra mycket på pappas nervösa beteenden innan och under begravningen.

I kyrkan får man gråta, det är förmodligen det enda stället där det är socialt okej att fälla tårar trots att folk kan se en.

Ändå finns det dom som gör allt dom kan för att hålla tårarna borta. Jag får alltid knuffa i pappa eller ge honom en sur min för att få honom att kontrollera sina nervösa beteenden.

För det är nog precis vad det är, - ett nervöst beteende.

Han pratar för länge, för mycket eller för högt, han skämtar eller lägger in småkommentarer om miljön. Han gör kort och gott allt han kan för att avdramatisera den tunga stämningen i kyrkan.

Han är rädd för att gråta.

Han blir nervös när han känner att tårarna närmar sig och säger då skämt eller annat för att förmildra stämingen och avleda möjlig uppmärksamhet mot hans (om det skulle hända!) tårade ögon.

Farmor läste en dikt om livet, sådär fint och fullt av inlevelse att varenda vuxen karl i närheten fick torka sin ögon. Men pappa bet ihop, han ville minsann inte gråta!

Jag petade bort mina egna tårar som runnit längs med kinden och tog sedan pappa i armen som en tecken på att det är okej för honom också att gråta.  I nästa ögonblick fick han faktiskt blöta ögonfransar han med och fick gnida händerna mot ögonen.

Jag har ingen aning om vart hans rädsla för att gråta grundar sig i eller har kommit ifrån, jag kan bara spekulera kring det. Men på något sätt så har det verkligen förts över till mig. Jag tror att jag på en hand kan räkna de fåtal gångerna jag inte kunnat hålla tillbaka min tårar för offentligheten.

Men jag har iallafall hajjat att det är helt okej att gråta i kyrkan! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0