maybe someday


gaaahh

ägnade de sista 20 minutrarna innan läggdags till att åtminstone börja skriva på tidningsanalysen. Mycket mer måste skrivas, om dagstidningarna som vi ska ha läst 14-30 exemplar av till exempel ^^,

Om någon har tråkigt och tycker det känns intressant.


Tidningsanalyser

 

Jag har undersökt NSD och Happarandabladet när det gäller dagstidningar och ELLE, Veckans Journal och Allas när det gäller kvinnliga veckotidningar. Slitz och Café var de tidningarna som undersöktes i herrtidningsavdelningen.

 

Veckotidningarna var mest tydliga i könsskildringar och därför mest intressanta i denna uppgift tycker jag. Där var skillnaderna mer tydliga och ibland nästan skrattretande.

 

 

 

I uppgiftens uppmaning skulle jag titta i tidningar om skönhet och mode och i det syftet valde jag ELLE, men för få med en annan generations tidning så tog jag också med Veckans Journal och Allas.

 

I ELLE var så gott som alla tjejer sjukligt smala och många gånger täckta i flera lagar smink. Men jag la också märke till att det flesta gångerna då en man var med på bilderna så var han klädd i mörka, diskreta färger medan tjejen då hade färgglada och härliga kläder för att dra uppmärksamheten till sig.

 

ELLE tidningen hade väldigt mycket indirekt reklam för smink av olika slag och massvis av reklam för kläder. Det är ju en tidning som utstrålar mode mer än någon annan tidning jag känner till och det ideal den förespråkar är ju just anorexi-kroppar. Man ska helst vara skinn och ben, och inget födelsemärke eller blemmor av något slag får synas. Felfria människokroppar är vad som syns på bilderna.

 

I Veckans Journal och Allas var det vanligt med reklamer som var utformade som artiklar. Okända personer berättade om sina positiva erfarenheter av olika produkter och uppmanade andra till att köpa dem. Såkallad smygreklam (ett känt försäljarknep). Det var ingenting jag såg i tillexempel ELLE, så kan detta vara någonting som lättare går hem hos den äldre generationen måntro? – Bara en liten funderare.

 

En av annonserna i Veckans Journal fångade min uppmärksamhet enormt.

Stora tydliga bokstäver som lydde ” Bry dig om dig själv. Var ytlig.”

Vad sänder detta ut egentligen?

Att vi tjejer bryr oss om oss själva genom att vara vackra och bry oss om vårat yttre?

Om jag hade sett denna annons i ELLE hade jag troligtvis inte blivit lika förvånad eftersom unga kvinnor mellan 15-25 är över representerade läsare till just den tidningen och våran generation är mest tagna av skönhetsidealet idag. Men denna annons fanns som sagt i Veckans Journal och då höjde jag direkt på ögonbrynet.

 

Det är för mig ett helt absurt påstående och inte alls okej att använda som reklam. Det sänder ut fel budskap (visserligen bra för kosmetikföretagen och liknande) men för oss kvinnor känns det både stötande och taskigt.

 

 

I herrtidningarna Slitz och Café var modet och idealet ganska likt det vi tjejer har. Helvaxade fett- och celulitfria kroppar, undantaget är ju dock att herrtidningarna är mer inriktade på träning än bantning (som man ofta ser i de kvinnliga tidningarna). Herrtidningarna var också lite brutalare i ansiktsuttryck och männen skulle gärna upplevas som lite häftiga.

 

En reklam från Slitz tidningen fångade då min uppmärksamhet lite extra. Det var reklam för ett ”lite tuffare” klädmärke och på bilden var det en halvnaken tjej och kille på en motorcykel och en kille bredvid som fingrade på en sedelbunt med ett gummiband runt. Jag tänker direkt på actionfilmerna vi ser på tv då skitiga ihoprullade sedelbuntar tyder på droghandel. Och inte helt oförutsägbart så är det säkert någonting som hör till killarnas ideal. Att vara cool och häftig, och hur symboliseras detta? Jo, att våld, droger och tillgång till brudar är häftigt. Tatureringar, rock n’ roll musik och ihopbitna käkar hör nog också till.

 

Träning, (styrketräning framför allt) förespråkades enormt i samtliga herrtidningar tyckte jag. Det fanns exempelvis en annons för underkläder då killen till och med håller i en hantel trots att det inte har någonting alls med bilden att göra. Många liknande annonser hittades.

 

Och hur framstår vi tjejer i herrtidningarna då?

Alla bilder, intervjuer och annonser då kvinnor medverkade -anspelade på sex.

Här har jag många exempel, då bland annat en annons för hörlurar där två till synes nakna tjejer står erotiskt nära varandra. Jag fick faktiskt fundera en stund innan jag förstod att det var hörlurarna dom gjorde reklam för och inte ännu en ”heta-linjen annons”.

 

Summa summarum så ska killar vara tuffa, hårda, sexintresserade (-besatta), träningsnarkomaner och då helst utan kroppsbehåring.

Vi tjejer ska däremot gärna vara snälla, söta och charmigt blyga. Vi ska helst vara pinsmala och ha smink som täcker minsta skavank samtidigt som vi ska vara helvaxade, ha långt hår och stora bröst.


run as fast as you can

Stannar nog hemma imorgon. Känner mig inte lika fantastisk länge, och använder alla ursäkter jag har för att slippa skolan imorn :) Tar en lång sovmorgon och skickar in mina inlämningsarbeten via mail..

Just don't leave. That's the worst you can do.


fuck it, who the hell cares?

mohahaha.


That's just great.

or wait..


not "that",

I AM GREAT.
at least I feel great.

.

jag har visst håltimme mellan 09:35 och 14.40 imorgon ..

hmmmmmmmm...
monday morning

12timmarspass på kiosken och en tidig kväll, så såg gårdagen ut.
Idag har jag en massa plugg att göra, har en hyffsat stor inlämningsuppgift imorn. ÅHH JOBBIGT.

Idag börjar jag 2, så jag tar bussen som går 12:41, men jag steg upp jättejätte tidigt ändå eftersom att mamma hade fixat ihop en mysig julfrukost. Och dessutom tänkte jag försöka göra bort lite plugg nu under morgonen också.

___

update 13.48
Blev inge plugg på morgonen, slöade vid datorn istället. Hur kommer det sig att det alltid slutar så? ^^,

Nu har jag matte i en timme frammåt, sen tar jag bussen hem. Eller jag ska nog hoppa av på kiosken och sätta mig i cafét och fixa pluggandet där. Långt bort från datorer och nära till tidningar (läxan är en tidningsanalys..)

HÖRS SENARE

satans faaaaaaan

aj aj aj.. nu är jag arg. RUSKIGT ARG.

Min plattång är trasig. Ena plattan har puttats ut och det är en tydlig skada från att någon har trampat på den.
Frågan är då vem denna någon är, det är ju inte jag själv eftersom jag varit i piteå i helgen.
Skulle det kunna vara min pappa som råkat trampa på den då han satte upp julstjärnan i mitt fönster igår (och plattången ligger under fönstret).

Men nej nej, det var ju inte pappa.
Han blev jättearg när jag sa att den var trasig och började skylla det på mig, först att det skulle ha varit jag som trampat på den och sen att jag inte är rädd om grejerna och sen att det var stökigt i mitt rum och att jag får skylla mig själv..

Men nej han är ju oskyldig!
SÄKERT


AAAAAAAAARGGGGGHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@

saturday, bakishäng

min och toves efterlängtade maxmat och mattias som käkar kebab :)

Och glögghäng hos systeryster :)

Och skäggtrimmning på brorsan, som ni ser så behövdes det ;D
Så snäll han är som tålmodigt sparar ut så jag får öva!
Nu är jag dock så jävla trött så jag kommer nog somna dirr jag går och lägger mig,
så det blir nog inge how i met your mother och chips med dipp ikväll som jag hade planerat :(

HVFR

Visst, det var ju bara som en kul grej jag skrev ner första intrycket av alla i klassen då jag började på frisör. Men nu spelar de första intrycken ingen som helst roll ju. Dom är inte ens intressanta längre.
Funderar istället på att skriva ner de sista intrycken innan vi splittras och går skilda vägar nu till sommaren.

Att istället för att dela ut de (mestadels) förutfattade meningarna jag hade i ettan, dela ut de positiva och unika hos mina klasskompisar. Hellre gå ut med vilka som har växt i mina ögon under åren, vilka jag ser upp till och vill ta efter mycket av och vad jag lärt mig från varje enskild person.


Åh det känns på sätt och vis jättetråkigt att gå ut till sommarn, för det är ju oundvikligt att förlora kontakten med många då. Och det känns såååå himla sad. Jag älskar ju min klass!
the white lies won't last forever

- inspirerat av ett samtal jag hade med en modig tjej igår :o)

Varför har vi egentligen så mycket hemligheter?
Att vara så öppen som möjligt gör ju faktiskt att andra människor har lättare att förstå oss,
och är det inte det vi vill?
Ju mer man vet, desto lättare är det ju att sätta sig in i andras liv och förstå varför folk är och gör som dom gör.
Man kommer ju dessutom bara närmare varandra och öppnar möjligheter för att kunna hjälpa och stötta eller peppa och pusha. 

Ja, hemligheter är så värdelöst. Dom är bara ivägen och förstör.


Men samtidigt så har vi ju allihopa hemligheter som vi inte vill eller kanske kan dela med oss av,
och det är väl där det svåra är.

Jag har ju snackat i många år nu om att jag en vacker dag ska skriva en självbiografi, och i grund och botten handlar det nog just om det här med hemligheter. Att få öpnna upp helt och visa exakt vem jag är och varför. Lixom dela med mig av alla upplevelser i mitt liv som gjort mig till den jag är. Jag vill inte ha en massa hemligheter, jag vill vara öppen och ärlig om ALLT. Och en dag kommer jag vara det också, men just nu och många år framåt är det omöjligt tyvärr. Men det kommer, jag lovar.

lördagsmys

Ikväll ska jag vara med tovetott och vi ska glida runt lite i hennes farsas bil, bland annat ska vi ta en sväng till driven på MAX. fyyyyyyfan vad gott! Ett fläskigt originalmål och smältost.. mmmh!

Sen ska jag förbi manne också och öva skäggklippning haha, gick inte så jävla bra sist, så jag hoppas det går bättre idag :D hÖhÖ

Kvällen ska med 100 % säkerthet avslutas med dill och gräslöks chips och en vitlöksdipp tillsammans med 5 avsnitt av HOW I MET YOUR MOTHER. Kanske tove och mattias hänger på även där :)

En mysig lördagskväll blir det iallafall :) Perfekt efter en rejäl danskväll i piteå!

Haha, hur tänkte han där?

Fick skjuts hem med krille och syd från Piteå idag och när vi kör in på infarten ser jag nått jävligt skumt.
Pappa har hängt upp nå psykedeliska jävla lampor på väggen. Bara i en stor klunga lixom.
Haha, fan vad jag skratta! Ser ju förjävligt ut :D
that's just awesome

Vi hade en fantastisk kväll igår och jag är verkligen helnöjd!


vill bara döda känslan

fyfan.

Jag träffade dig och det var som att din blick stirrade rätt in i min själ. Så jävla obehagligt. 
Fick en klump i magen på en gång.. känner mig så skyldig.
Jag vet att jag gjort fel och jag tror att du också vet det.

Jävla skuldkänsla, jag måste bli av med den.

Ska jag ta upp det så jag öppet och ärligt kan be om ursäkt..
Eller ska vi fortsätta låtsas som om du inte vet?ohhh yeeeah !

Idag är jag trött och slut som vanligt i slutet av veckan, men jag är ändå FETT TAGGAD för morgondagen!
För då bär det äntligen iväg mot kära Piteå <3

Jag far till luleå vid 16tiden och sen hämtar evelina upp mig på busstationen och därifrån åker vi full bil in till Piteå, sen är det mingel, middag, visning, förfest och krogen som gäller med brudarna i klassen!

DET HÄR BLIR AWEEEESOME :) Gud vad kul det ska bli!

some shit is good shit in the end

Jag skulle aldrig förlåtit mig om det skulle hänt nå,
och jag lovar heligt för mig själv att aldrig utmana det igen.

Det var dumt, det var fel och det var respektlöst.
Och jag tycker att man ska kunna försvara sina handlingar eller åtminstone ge en förklaring.
Bara ett förlåt räcker lixom inte alltid till.

Men det pinsamma är att om någon skulle fråga mig hur jag kunde göra något så puckat, och vad jag egentligen tänkte, så skulle jag inte haft något svar värt att nämna.
__


Jag ångrar mig för att jag tycker det var så dumt och själviskt, men å andra sidan var den här känslan av ångest jävligt nyttig. För som tur var så gick det ju bra den här gången, men jag lärde mig att det är ingenting jag någonsin kommer ge mig in på igen.

ge fan i min dagstidning!

I framtiden piggnar vi aldrig till på morgonen genom att slänga på oss morgonrocken och sätta ner fötterna i ett par förstora stövlar och kilar ut till brevlådan för att hämta tidningen.

I framtiden dricker vi inte kaffet och äter mackan medan vi bläddrar nyfiket i nsd efter intressanta artiklar om gårdagen. Nej, för i framtiden har vi EN ELEKTRONISK FUCKING DAGSTIDNING, på någonting som liknar en stor touchmobil. Jag tycker att det är sorgligt. Fan.. tidningen alltså.. Jag vill ha en vanlig dagstidning ju. Jag stejkar


"En läsplatta är en elektronisk läsenhet som är utformad för att göra läsupplevelsen så behaglig som möjligt.
Den ser ut ungefär som en vanlig bok och du kan läsa direkt på dess skärm."

Tänk bara den skrämmande tanken om hur VÅRA barn en dag kommer att växa upp i en värld där du aldrig behöver kliva ut ur huset. Allt kan styras hemmifrån, du behöver inte äns kliva upp ur sängen. Fan man kan ju lika gärna bygga ett litet minihus runt sin säng och spara pengar i markyta.  

Allt är temporärt

Det som betyder jättemycket idag kanske inte betyder någonting alls om 10 år.
Visst känns det konstigt att tänka så?

Mamma sa någonting idag om min gamla dagisfröken som jag älskade så mycket, hon beskrev utseénde och berättade nått roligt minne från dagistiden. Men jag kommer inte ihåg kvinnan, jag minns inte någonting alls av de mamma nämnde.

Bara en liten grej kanske, men om jag nu tyckte om den här dagisfröken så hemskt mycket när jag var liten, hur kan det då vara så illa att jag idag, drygt 10 år senare inte äns minns henne? Att hon inte har någon som helst betydelse över huvudtaget i mitt liv längre.

Tänk bara hur betydelselös du själv är om 10 år.
Allt du gör för andra och många av de minnen du har med dina vänner - delar du inte längre om 10 år, för då har någon av er glömt det, eller så har det av någon framtida anledning tappat sitt värde.

Visst är det sorgligt?


-v-

Tjoho :)

Har suttit i telefon med brorsan nu i 35 minuter eller nått sånt och diskuterat allt möjligt.
Precis det jag längtade efter alla de månaderna han var borta =)
Att kunna plocka upp telefonen och berätta om det pinsamma som just hände, drömmen jag drömde,
morgondagens oro, nyheter som hänt, ja precis vad som helst, när som helst!

Och om en vecka muckar han! Fotbojan tas bort och han är en fri man igen haha :D
Ska bli så roligt :) Och jag är så glad för hans skull!


Dags att bry sig om hälsan lite grann?

Jaha, och hur är egentligen planen nudå?

Skärpa matvanorna, men hur? Funderar på att bara minska portionerna extremt mycket och att käka mer frukt och grönt.. Äta regelbundet och inte efter 18.00 ..OCH GE FAN I GODISET.

Det brukar komma naturligt för mig att så gott som sluta röka och gå över till snusen om vintrarna, och det är ju ett plus! Man känner den friska luften bättre när man är ute och promenerar, luktar inte fan, och slipper frysa lika mycket :)

Motion? .. ååh, ångest eller vadå? Fan vad tråkigt.
Jag har ingen lust att köpa kort på step in, men jag funderar på att kanske börja simma igen? Eller så får jag försöka ge mig ut på promenader. (men det är ju så kallt ._.) Hur ska detta gå?

Och kaffet, bara en kopp om dagen och inte på morgonen. 


Låter väl rätt bra?
(MYCKET BÄTTRE IALLAFALL...) 
Herregud vad jag varit dum mot min kropp den senaste månaden,
bara ätit skit och inte rört på mig någonting ALLS typ.  Det är fan hemskt ^^

Hoooold on, just keep up and smile

Hade första körlektionen idag!
Jag hann inte bli särskillt nervös innan faktiskt,
men jag märkte på min körning att jag var mer nervös än annars iaf :)
Men det gick bra och det känns skönt att äntligen "ha kommit igång" ..

Bokade in lite körningar till jullovet också, så nu ska det pluggas teori, jobbas och julhandlas.

Sen är det en massa skolplugg också som måste göras, plus att jag verkligen borde försöka motionera lite grann.. speciellt nu när julen kommer. Den lär bli livsfarlig iår ;D

Känns som att en stressig tid är påväg. Men det ska nog gå bra!
___
Cause change is here.
Again."positiviteter"

Igårkväll var jag ute och gled med Linnea hela kvällen i princip, tove hängde på en sväng och det gjorde även mulle och manne så där ett tag blev det ett riktigt kramkalas i bilen :)
Drog hem sen och såg några avsnitt av cougar town innan jag somnade.
Nu är det jobb 9-21 som alltid på mina söndagar.
Jag har förresten en supernajs vecka som kommer! :) 

ledig imorn och på tisdag, 

sen på onsdag så kommer arvesen till skolan och ska fixa håret,
så då på morgonen åker vi jag linnea elin clara (och kanske tove?) med linnea till skolan :)

Sen är det praktik tors-fre och då ska vi bland annat julpynta i salongen!

Och fredag då, jo då ska jag till Piteå och festa med nästan hela klassen!
Vi ska på en visning som Patrik Lernberger medverkar i, där det även bjuds på middag :)
Sen efter det så ska vi förfesta hos Jennifer, sen är det krogen som gäller.
Ska bli förbannat jävla roligt alltså! :D

walk away from the sun

Tjenixen :)

Mulle, manne och blauh var förbi nyss,
vi kollade på lite roliga youtube klipp,

HAHAHAHHA ...
Har ni sett den här?


cherry/banana

Tog en skön tjejkväll med sanna igår istället för att dra ut och härja :)

Fast först så var vi ut en sväng med hennes kompis och sladdade lite,
for bland annat till hedenbasen och gled omkring (DÄR DET F.Ö ÄR BLANKIS... )
Och eftersom jag är lite åkrädd så var jag ju inte det bästa sällskapet kanske ;)

och speciellt då det går fort när man ska sladda, det förstår jag inte äns.. ?
Blir ju inte roligare för att man öser i hastighet, gör ju bara ondare om man skulle köra in i nå :(


-

Du kan va bitter och i tysthet skylla allt på mig och alla andra om du känner för det,
men glöm aldrig att det var du som valde.


syskonbarnen på besök :)

Jag är faster till ganska så söta barn, eller hur?
the saga continues

Nästa chans tar jag, nu ids jag inte tveka längre.
Bära eller brista, vi får se.

Antingen så spårar det iväg obehindrat, eller så blir det svinbra.
Och även om jag säger GO FOR IT nu så kan jag faktiskt ändra mig precis när jag vill,
så det är ju inte direkt ett livsavgörande val jag gör.

Om vi bortser från alla "tänk om.."

Men jag är bättre än så.
Det vet jag. Det har jag bevisat många gånger om.

liten släktmiddag

Framtiden var så långt bort.

Alla levde bara här och nu, och morgondagen kändes aldrig särskillt nära.

Många gånger saknar jag tiden på korpen. Det var ju så enkelt då.

Försökte hitta en bild som skulle kunna symbolisera alla de 3 åren på högstadiet, men det var totalt omöjligt,
och jag orkade verkligen inte lägga in miljonvis med bilder och berätta om alla de roliga minnena jag har.
Kunde inte ens hitta en bild då vi var samlade allihop, alla som umgicks! Det här var det närmsta jag hittade.

Och 9E, min klass. Den var ju också superhärlig, det får jag ju inte glömma att nämna!


keep it tight

ahh vad skönt, har sovit ut inatt.
13 välbehövda timmar! :o)


Nu är det praktik som gäller och sen ikväll är det släktmiddag :)
Ses!

right at you!

Fixade provet gallant och hann med nöd och näppe med 10.24 bussen hem :)
hehe, men min sömnbrist inatt (sov bara 3 h) tog ut sitt, jag somnade och missade min hållplats! ^^
Så jag traskade in på salongen en stund och fördrev lite tid tills min käre mor kom och hämtade mig.

Nu, efter att ha dösurfat i typ 3 timmar, så ska jag ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN
mysa ner mig i sängen och dra på nått av de nya avsnitten jag laddat hem :))

Plus att jag har en hel påse ahlgrens bilar som jag utan tvekan kommer tömma... haha.


Hörs!

why?

klockan börjar krypa sig mot 22 nu och jag har haft ända sen klockan 17 på mig att plocka fram häftet till nationella och börja plugga.. Har jag gjort det? Nej, självklart inte. Jag har gjort ALLT annat, men inte det.

Varför skjutar jag upp det när jag vet att jag ändå måste göra det? haha.

Just nu sitter jag och lyssnar på robyn - hang with me och tuggar chips och läser bloggar. Innan det har jag läst igenom gamla opubliserade inlägg, gjort och ätit middag, lekt med vovven, druckit massa koppar kaffe och varit ute och rökt onödigt många gånger, jag har betalat räkningar och varit på posten och hämtat ut paket, jag har pysslat på här vid datorn med att redigera bilder, skriva lite inlägg här, skrivit in lite i min budget och laddat hem helvetiskt mycket avsnitt.... osvosov...

somsagt, allt utom det viktiga - förbereda för det skriftliga nationella provet i svenska som jag har imorn.

min skönhet

Kolla vad jag just var till posten och hämtade ut -v-
Så som jag har längtat efter denna!(Extra stor dessutom! 75 ml.)

like a body without a head

vet ni vad jag typ mest av allt skulle vilja ha just nu?
ett sånt där litet skrubb-rum som bara rymmer skrivbord och en fet säng.
Ett mysigt litet krypin.


Funderar på att möblera om i mitt rum,
problemet är bara att det blir typ ingen skillnad om jag flyttar om möblerna,
det är ju fortfarande lika stelt, stort och tråkigt då..

Men någonting måste jag iaf göra!

mina "måste ha"-produkter

Mitt svintohår blir mjukt som babyhår när jag använder produkterna från Biolage's serie.

Shampoo, balsam och fuktgivande serum.

(balsamet är det bästa jag testat till att kombinera med silvershampoo dessutom, därför att det är så utredande och mjukgörande och precis vad man behöver efter en omgång silvershampoo!)
Och när det gäller silvershampo så finns för mig bara ett alternativ och det är Matrix!
Köp inga coop eller ica shampon när det gäller silvershampoo -
det ger inte i närheten samma effekt, och det är inte värt pengarna.


Här har ni mina stylingprodukter :)tillbaka till normal uppdatering? Och lite bilder kanske, vad säger ni? ;)

INTERNET IGEN!

Satan så jävla härligt det känns att kunna isolera sig på rummet igen och dunka hög musik medan man surfar.

Det absolut första jag gjorde när internet kom tillbaka var att tanka hem varenda jävla avsnitt jag missat de senaste veckorna/månaderna?

Blev typ 20 GB ungefär, höhö

Jag måste ju lixom ställa in mig på att jag kanske inte har internet imorgon, för man vet ju aldrig, och då har jag iallafall någonting annat att sysselsätta mig med!

Exempelvis Greys anatomy, cougar town, gossip girl, how i met your mother och desperate housewives ;)

!

oj, det var nära ögat..

Adrenalin och en gnutta panik.
Men nära sköt fan aldrig någon hare!


Hell yeaahh ;)

filosoferande

Mitt 96 sidors långa dokument startades med raden "jag minns fortfarande känslan".. Och hela första stycket handlar just om den panik och skräck jag slogs av under ett ögonblick. Minnet jag skrev om har jag gått tillbaka till och läst om många, många gånger sedan dess.

Det är lite läskigt att läsa igenom hela dokumentet, för jag är inte samma människa hela vägen, åtminstone inte utifrån det här sammanhanget. Åsiker, tankar, livsstil, intressen osv.. jättejättemycket har förändrats och det är så skrämmande stora skillnader när man då tittar tillbaka till de första raderna som skrevs och jämför.

Jag ställer ofta mig själv frågan om vad hela poängen med allt har varit. Vars allt det här leder mig, för någonting speciellt har det ju faktiskt varit så jag tror absolut att det för med sig någonting gott.

Önskar bara att jag redan nu kunde definera "någonting gott"..


Nu har jag avslutat hela det där kapitlet. Mestadels blev jag less på att bläddra ner 96 a4 varje gång jag skulle skriva någonting nytt, så jag beslutade mig för att det var dags att göra ett nytt dokument. En ny start, en ny utgångspunkt. Ett nytt tankesätt och en miljon erfarenheter senare - vem är jag? 


tattoo

Antingen så far jag till skolan imorgon 2 timmar innan mattelektionen och sitter i biblioteket och pluggar så jag hinner ifatt, ellllllleeeerrr.. så tar jag en långhelg..  hm? Vi får se imorgon om min duktiga eller lata sida tar över :)

Sitter just nu och funderar över det här med att tatuera sig.

Hehe, när jag var mindre, typ 11,12 så testade jag och en kompis att tatuera på oss med hjälp av bläckpenna och en vanlig synål, minns att jag satt och gjorde nått litet prickmönster på min högra knäskål..

Det fanns faktiskt spår av den i några veckor, men sen försvann den helt som tur var. 
Haha, tror inte jag att jag tänkte på vad jag skulle göra OM den skulle sitta kvar .. 
Det var bara en av många dumma saker jag gjorde när jag var mindre ;)

Hur som helst!
Nu när jag blivit 18 så kan jag ju faktiskt fixa mig en riktig tatuering, vilket jag velat göra i flera år nu som ni förstår. Men jag har aldrig känt någon direkt stress över det, och eftersom jag inte vet vad jag vill ha eller äns vars, så har jag inte kommit till skott med att boka mig någon tid.

För mig är det ju superviktigt att tatueringen ska ha någon form av betydelse, gärna allt på en gång märker jag haha.. vilket är lite svårt. Jag hade velat ha en tatuering som symboliserar min ungdom, plus att jag vill ha en tatuering med mitt och min brors person nummer, plus att jag vill ha en tatuering nere vid foten, gärna ett visset träd av något slag typ.

Men då är ju problemen att jag vill inte ha många tatueringar, helst bara 1 och verkligen inte någon stor.. och jag tror dessutom att jag lätt skulle lessna om jag såg den för ofta så jag vill nog ha den någonstans där jag inte riktigt ser den..

Så nu ska jag försöka komma på något riktigt bra, och boka tid hos poppen så att man får ett datum och att det verkligen blir av någon gång :b


just chillin'

Idag har jag haft en svinslö mysdag då jag bara har varit hemmma och tagit det lugnt :)
för en liten stund sedan blev jag jättesugen på att göra en varm macka av något lite lyxigare bröd. Först orkade jag inte promenera ner till supermarket bara för att köpa bröd, men sen kom jag på att jag inte rört på mig alls idag och att den lilla promenaden skulle vara rätt bra ändå..

Väl nere på ica när jag står och stirrar på alla de nybakta bröden så knackar det på axeln och där står mannii och blauh! Såå.. blev inte mycket till promenad eftersom jag tog chansen att få skjuts ^^,

Nu ska jag fortsätta min myslördag här hemma,
med en stor mugg te och mackan jag köpte plus en massa tv tittande :)
Hörs!

wonderful

Såhär startade jag min underbara lördagsmorgon :)

Vaknade av att mobilen ringde 10.00, sen kom pappa och hämtade mig hos Erika för att jag skulle vara hemma idag och ta hand om Ludde medan dom är i Finland.

Och här hemma bläddrade jag runt lite på internet och blev inspirerad till att baka nå fina cupcakes,
lyckligtvis hade vi alla ingridienser hemma så det var bara att sätta igång!
Var rätt roligt faktiskt, och dom blev verkligen ASGODA!Sen gjorde jag mig en latte och satt ute på altan och tog en cigarett till fikat :)
Hur mysigt som helst!
Härligt va?
inköp

Här är vad jag handlade på dahls sist jag var där :)
Blev en hel del!


Mjukgörande kräm med värmeskydd, serum, inpackning, ögonbryns färg + oxidant + skyddslappar.
2 hårspray, silvershampo och en burk blekningspulverHär är en bild på min och elins nagellacksbeställning ;)


freedom

Nu är helgen äntligen här !
Fy faaan vad skönt :)

Ska fixa till morsans röda urblekta slinga i luggen nu först,
sen middag och efter det så blir det nog kvällshäng hos erika skulle jag tro :)
Blir nog en superfredag!Jag har världens bästa storebror -v-

keep calm, no need to panic

Har haft en slapp och skön dag idag på salongen. Helt perfekt, för jag har somsagt varit så jääävla slut!
Hade en damklippning och sen klippte jag brorsan, det var allt =) Juste, tog tid när jag rullade prmanent också för att se hur jag ligger till inför delprovet vi ska ha nästa termin. Men utöver det har jag bara väntat på att dagen ska ta slut så jag kunde dra hem och sooova :P

Följde med brorsan hem till syrran då vi hade klippt klart och här blev jag bjuden på lasange, naa-haa-aajs! Nu ska jag hem på en liten stund, väntar bara på skjuts från min käre far.

__
Varje gång jag uppnår det där stadiet då jag inte har någonting alls att klaga över i livet,
då söker jag mig återigen till skit?

Jag f-a-t-t-a-r inte.

trött torsdag

har sovit förbannat jävla dåligt hela veckan, vaknat flera gånger under nätterna och varit tvungen stiga upp och fördriva tid innan jag kunnat lägga mig, och som inatt drömde jag hemska mardrömmar om spyor i kopiösa mängder. Hur najs är det? uuurrgh

Så ikväll ska jag fan ta mig i säng så jävla tidigt som jag bara kan, och ta igen typ en veckas förlorad sömn. Märker att både kropp och psyke behöver det just nu.

Sen är jag förmodligen back to normal redan imorn hoppas jag :) Fast då kommer ju helgen och fuckar upp rutinerna igen. haha. Hur fan ska det gå att ställa om sig tillbaka till skolrutiner efter jullovet egentligen?

kvällsrapportering

Permanent + klippning + 1 timmes sömn under lunchen + genomgång av de "nya" gesällprovet + 30 minuters sömn under bussresan hem.

Sen promenerade jag hem från bussen i den isande kylan, och frös trots min nya skyddsmundering .. aka. vinterjacka. Ska man behöva ha täckisar för att gå en 7minuterspromenad? ._.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen packa väskan och hoppa in i en vaaarm bil och fara till syrran. Sover där ikväll så jag kan duscha, sitta vid internet och dessutom ha nära till salongen imorgonbitti. Plus att det är så jävla skönt att komma bort hemifrån en stund :)

there's a first day for everything,
but i've had
this day like a million times now


i'm laughing

Haft lite sömnproblem nu i veckan och vaknat mitt i natten flera gånger och känt det som att hela kroppen tvärvaknade och blev lika pigg och kry som man är under dagen. Men det har inte varit särskillt jobbigt ändå även om jag har stigt upp 5-6 gånger under nätterna och satt mig vid datorn eller gått ut och rökt. Har ju haft rätt långa sovmornar under lovet så det har inte gjort nå ifall jag tagit igen de förlorade timmarna och sovit lite längre =)

Jag har haft ett jävligt soft lov faktiskt :)
Hann inte med alla de sakerna som jag hade planerat,
men det gjorde då ingenting för det var rätt skönt att slappa en stund.
Och så länge jag klarar nationella imorn så förlåter jag mig själv för att jag slarvat med läxor osv,
provet är ju faktiskt viktigast! :)

look pass the truth, just close your eyes for a little while longer

Idag vaknade jag med ett fantastiskt morgonhumör, kunde inte komma mer lägligt!
Har ju hur mycket som helst att ta itu med idag, och med ett härligt humör så kändes allting så väldans enkelt :)

Vi har inte haft nå varmt vatten hemma på.. 3 dar? Så jag har inte kunnat tvätta håret på år och dar och har känt mig som ett jävla slusk nu igår på jobbet och idag haha, Men ska till syrran nu om en liten stund och duscha där, finally!


Sen har jag några grejer på min checklista idag
  • körskolan, boka körlektioner & teoriprov till jullovet
  • banken, ska sätta in mina cash på kontot
  • rapunzel, ska returnera peruken!

Sen ska jag ta itu med
  • Förberedelserna för nationella provet
  • Matten (!!)
  • Livskunskapen

Hörs!

that's fucking sick

herregud alltså,
ska jag skratta eller gråta? ..

^^


here I am, once again

Jag har tagit någon dag till att återhämta mig nu och på en gång är det jobb som gäller till 21, sen hem och sova tidigt ikväll igen..

Imorn är vi lediga, men jag är fan inte ledig, har en massa grejer att göra imorn, bland annat förbereda för det nationella provet jag har på tisdag - muntliga nationella i svenska. Måste förbereda ett tal och skriva stödord och inlämningsskit. Jaaa.. vet inte hur jag ska hitta energi till det. Och för att inte tala om matten då, ligger efter fleeera sidor, plus att jag har 2 inlämningsuppgifter jag inte gjort i livskunskapen..

__

Jag hade glömt bort det här.
Ni vet att ta nya tag och gå vidare utan att låta mellanrummet bli olidligt.

eating its way throuh my head

SÅ inte okej som det bara kan bli. Det där gör jag aldrig om.
Det kändes hemskt, och det var fan hänsynslöst och respektlöst av mig.

Men bra, då lärde jag mig någonting.
Magkänslan talade om för mig att det där var helt åt helvete inte okej.

jag går min egen väg

Hellow :)
Jag hade en jävligt trevlig kväll igår med erika.
Vi satt uppe till typ halv sex på morgonen och pratade om allt möjligt.
Drack några koppar kaffe, kedjerökte typ och åt godis.

supermysigt!


Jag promenerade hem från svea imorse, och fan vad skönt det var! Jag har fan åkt bil överallt på senaste tiden, så det var nog därför det kändes så skönt :) Sen dess har jag tvättat, städat och sorterat lite grejer här hemma. Och sett en hel del tv också.

Nu ska jag returnera SKITperuken från rapunzel. Ni ska få se senare hur värdelös den var, jag lovar!

let's go!

i'm sorry that i'm disappointing you like this

jag dras åt olika håll

trötthet. tankar. tillfälligt.

Jag vet inte vars jag vill idag, det går så fort att glömma.

det känns fel, men samtidigt som det enda rätta just nu.
Fan jag insåg ju just att det är emot mina egna relger,
men om jag tillfälligt skiter i det?


äsch, jag puttar det framåt, orkar inte tänka idag.btw.
Ibland är storebror riktigt fin, han är en underbar människa,
och jag uppskattar att jag återigen vågar var ärlig mot dig.
Jag hatar att hålla saker hemligt mellan oss.

i guess i need you now

bara frågooooor ..

det är nog främst framtidsnoja.
Så svårt att föreställa sig hur och var framtiden utspelar sig om ett år?
Vem är jag, vars, och hur är alla andra och vars?

Om ett år finns det ingen skola som håller en tillbaka.
Och dom här jävla timmarna som vi måste ha gjort på salong innan vi är klara frisörer..
Ska jag göra dom i boden, södra sverige eller utomlands?
När jag kunna förbereda mig om jag inte vet?
Det är så svårt det här.

Jag skrev en text i mobilen igårkväll.

"Är det framtiden? Att inte ha en plan, att inte veta?
Att skolan, dvs oändligheten, plötsligt inte är oändlig längre?
Lixom vars ska allt ta vägen? Jag och alla andra, allt. Det förändras.
Den kanske största förändringen i mitt liv närmar sig,
och ovissheter gör mig dödsrädd..."


Annars, genom hela mitt liv så har ju alltid livet kretsat bakom skolan. Skolan har lixom funnits med hela vägen. Efter lovet börjar skolan igen, efter helgen kommer skolan osv...  och nu när det försvinner, det är som att man släpps lös. Man får välja riktning i livet helt själv, med alla förutsättningar och ingenting som kan begränsa en.

Fatta, det är ju fett läskigt.(är det detta som är 18års krisen?)

aldrig någonsin

Allt jag skriver här i bloggen tycks bara hamna i utkastet nuförtiden.
Det blir FÖR personligt.

Jag vill inte behöva tänka mig för med vad jag postar, men beroende på vad som snurrar här uppe så måste jag cencurera vissa delar av mitt liv. Och jag vet inte varför den här skiten börjat snurra nu (?).. mörkt ute, vinter, ettårsen osv..

det är väl vinderdeppen som försöker tränga sig fram?

.

Det är inte okej.

RSS 2.0