ettriga lilla ludde vars bak och framända ibland är svår att skilja på

Fick även en smärre hjärtattack då grannens schäferhund kom på oväntat besök genom en glipa i häcken. Men efter tre-fyra sekunders slagsmål kom hennes matte springandes i full fart och rättade till situationen. Jag själv stod handlingsförlamad i luddes hundgård, iförd morgonrock och hakan nere vid fötterna med krampaktiga "nej, ååh, oj, aj, nej.. oj!"

Men sen var det lugnt, och dom fick i godan ro nosa lite på varandra och sen busa fritt en stund :)

the middle of the beginning

Andra Englandsrelaterade grejer jag sysselsatt mig med denna lördagsmorgon är:

 • Läst mer om arbetsmarknaden och lönerna utspritt över England
 • Kollat upp nummer och telefontider till försäkringskassan, samt läst lite om vilka försäkringar jag bör ha.
 • Försökt nå tjejen på Annelies Hårdesign, för att prata lite om hennes erfarenheter som frisör i london, dock utan svar. Förmodligen helgstängt.
 • Kontaktat svenska frisörföretagarna via mail för att få reda på vilken typ av hjälp jag kan förvänta mig av dom, samt bett om information på hur yrket kanske skiljer sig mellan de olika länderna, vad jag bör tänka på ang. arbetsgivar intyg, arbetsplatsförsäkringat osv.
 • Försökt lista ut vad min svenska utbildning motsvarar i den engelska uppdelningen NVQ leve 1,2 & 3.
 • Kontaktat The english hairdressing federation via mail och ställt liknande frågor som dom jag nämt här ovan.
 • Kontaktat mina släktingar i stockholm som i sin tur har kontakter i England och fått lite information om dennes livssituation och om det kan vara ännu en möjlighet för mig att ha någonstans att bo i början av min vistelse.
 • Översatt lite fackuttryck och andra svåra ord.
Somsagt har jag ju verkligen börjat ta tag i det hela och strukturerat upp hur jag bitvis ska utveckla mina kunskaper om hur Englands samhälle fungerar, så idag fick jag bocka av många av punkterna på min lista :)

listening comprehension

Det är lustigt hur knagglig engelskan blir i sammanhang då man verkligen vill få den så bra som möjligt. haha.

Jag ringde för en stund sedan till en salong i England för att ställa lite frågor jag undrade över, och intervjuade lite om frisöryrket där. Och kvinnan som svarade var jättetrevlig men gav mig tipset att kontakta en viss organisation. När hon uttalade det var det svårt att förstå, så jag bad henne stava organisationens namn åt mig. HAHA, vilket skämt!

På ett nationellt "listening comprehension" prov är man ju förberedd på att få lyssna på de engleska bokstäverna då dom bokstaverar för att man sen ska skriva ner och förstå vilket ord dom stavat till ..

Men på telefon, rätt oväntat, och dessutom den brittiska engelskan... haha

Mitt ord blev såhär: Hairdressing cediaitin
Efter en del googlande förstår jag att ordet hon stavade till var: Hairdressing Federation.

Hahahahah.....

att ÄLSKA, inte bara nöja sig

Jag tror inte människor riktigt inser hur viktigt det är att ha en dröm, ett mål - någonting att sträva efter.

Fatta vad många som går omkring och tänker "någon gång ska jag.." och det aldrig händer något, det är ju typ 90% av svenska folket som hamnar i den fällan. Eller.. snarare av hela världsfolket. Lixom, skitsamma om din dröm är totalt orealistisk från nuet sett, så länge du har det klart för dig så bygger du ju sakta men säkert din väg mot målet. Mellan-mål är också viktiga, och då syftar jag ju ofc inte på maten, utan mellanting, destinationer eller upplevelser som tar dig en bit längre fram på vägen mot din dröm.

Att kämpa sig igenom den gråa vardagen och inte ha någonting inom sikte, lixom bara ta en anställning för att den finns och sen knappt reflektera över om det är vad du VILL göra, eller bara något som föll dig famnen. Hur hårt det än låter är de ju sanningen för en helvetes massa människor.

Möjligheter dyker upp, sure, men man kan också skapa sin egen. Gå inte och vänta på att din vardag plötsligt vänds upp och ner med ett positivt resultat utan att du lyft ett finger. Självklart måste du lyfta ett finger, kanske hela handen, men är inte det en del av charmen? Och är det någonting du inte förstår, så tror jag inte du har din dröm kartlagd. Och då menar jag inte en dröm som att stiga i karriären och gå från ditt lortiga byggjobb till att få ha fin kostym med slirre på en välbetald säljningsfirma. Jag pratar om att dra till Thailand och starta en djurpark där du har hand om elefantuppfödningen och apornas renkamning. Jag pratar om att jobba som volontär i 10 år på ett barnhem för handikappade barn i warszawa. Jag pratar om att fara till New york och jobba som fönsterputsare på Empire state building. Jag pratar om att fixa en stor, portabel ROSA matrixbuss med inbyggd frisörsalong som du kan ta dig mellan världens alla länder med. Jag pratar om att bli provsmakare på marabues största chokladfabrik. Jag pratar om att gifta sig med en kines och inom några år prata flytande kinesiska samt ha 2 st sneögda men älskade barn.

Jag pratar om att ÄLSKA sitt jobb, att ÄLSKA sina relationer, att ÄLSKA sin vardag, att ÄLSKA sitt liv.
Kan du göra det från den platsen du befinner dig på nu?

Eller har du bara varit rädd för att drömma?
Har du någongång vågat låta din fantasi flöda och bortse från att det du kanske vill göra låter som ett aprilskämt?

Tråkiga jävla majoritet. Världen är större och roligare än vad vi förmodligen någonsin kan ana genom en dataskärm. Och varför låta dina drömmar vänta?

lixom... vad är det egentligen du väntar på?__


Jag har fan blivit skadad av allt detta Englandsläsande,
men det är en positiv och upplyftande sjukdom åtminstone!

Att inspireras och inspirera, återigen.
Jag menar inte på att trycka ner er som har nöjt er med vardagen och hoppade över hela livet och gick direkt till svensson-delen... eller jo, kanske lite. Men egentligen handlar det mer om att banka skiten ur er och genom det göra lite plats för nya tankar, spännande och drivande tankar. Jag tycker nog synd om dem som inte har några mål eller ambitioner, som försummar sitt liv genom att stanna vid 'okej' när det finns någonting som är AAAAAAAAAWESOME.

Och jag märker ju på mig själv lixom vad enkelt livet är när även i dom svåra stunderna, när man vet.. VET..  att man kommer ha det bättre, snart. Allt från att få en annan burgare än den du beställde till intriger och missöden blir ju så otroligt mycket lättare att handskas med när du har din dröm klar och inser att små vardagsbekymmer är oväsentliga då du snart har en helt ny vardag.


Jag är själv en människa som sticker hål i alla teorier det första jag gör, och planerar ut Plan A, B, C & D på mina äventyr och går omkring med konstant rädsla av att saker och ting ska gå snett. Men vet ni vad? Ändå så känner jag mig så förbannat säker på det här med flytten utomlands. Jag tror det är för att jag den här gången känner ända in i benmärgen att det är rätt val. Jag har hittat vägen till min dröm. Min dröm. Fattar ni hur stort det är?

Visst kommer ni säkert under Oktobermånad läsa inlägg i min blogg om hur mycket jag längtar hem och hur jag överskattat hela bilden av 'det nya livet'. Men det är klart att det blir en bergochdalbane-situation av ångestkänslor varvat med extas de första månaderna. Det är det nog med vilken livsomvälvande förändring som helst.

Det är sen, när jag byggt upp någonting där och slutat känna mig som turist som alla de härliga inläggen likt det här lär dyka upp.

Min del-dröm är England. Att få jobb på en fantastisk salong där jag kan växa inom mitt yrke, att få min engelska flytande och gärna mina tankar också, att ha engelsktalande vänner och kanske till och med en engelskman att dela vardagen med.

Och om jag fortsätter bryta ner mina dröm i så små delar som möjligt så innefattar den även en morgonjogging där jag iförd riktiga sportkläder och joggingdojjor lunkar fram i lagom takt och låter fantasin och tankarna flöda fritt medan morgonsolen värmer mig tillsammans med blodcirkulationen hjärtfrekvensen av motion. För att sen ta en dusch och starta arbetsdagen på arbetet jag älskar. Där jag får vara kreativ, viktig och utan begränsningar jobba med händerna och dagarna i ända SKAPA. Skapa frisyrer, former, färger, leenden, glädje, samtal and so on.

Min första lediga helgdag då solen ute strålar och bara väntar på att få träffa min skandinaviska kropp då jag ligger i Finsburypark och steker med senaste skvallerblaskan framför mig och en påse lättsaltade chips inom en armlängds avstånd.

Eller morgoncigaretten jag tar innan jag äns klivit ur sängen. Bara vaknar, höjer blicken och tittar ut genom fönstret samtidigt som jag slås av tanken att livet lyckats bli exakt det jag önskade. Och efter bekräftelsen att jag nu nått min dröm lägga täcket tillrätta och sen tända min cigarett och röka den med ett konstant ofrivilligt leende.


Förstår ni nu?


so close i can almost reach it

Ingenting kan gå fel nu.


Finsbury park, 2010

Vilken typ är du?

Överkurs once again, snacka om att jag alltid går i överstyr med mitt planerande för saker och ting. Det blir lätt den här steg för steg, minut för minut - planeringen. Och när jag skriver ner saker och ting som en minnesförteckning på ordningar av saker och ting jag ska göra så skriver jag så jävla utförligt att jag efteråt nästan blir rädd för mig själv för att det plötsligt känns som att jag inte har utrymme för någonting annat i mitt liv än det som är planerat. Almanackan ser lixom smockfull ut, men det är mest bara ord. Meningar som tar upp mycketutrymme och bara gör mig skitstressad.

Nu ikväll har jag suttit en stund och strukturerat upp alla Englandsförberedelser i prioritetsordning. Jag är en människa som måste ha saker och ting planerat för att få det gjort, i princip så att det måste stå i min kalender. Och jag lyckas alltid planera så jävulst långt i förväg att jag bara känner mig stressad.. Men nu gjorde jag iaf så att jag skrev ut scheman för fem veckor frammåt, där jag nästan varje dag har någonting som jag ska ta reda på ang. englandsflytten. På så sätt så kommer jag ju sakta men säkert frammåt. De senaste veckorna har jag velat göra allt på en gång då jag satt mig ner för att tänka igenom det jag måste ta reda på osv. Och när jag gör så blir det bara en overload i huvudet och antingen gör jag ingenting alls eller så läser jag lite grann om allt och minns ingenting av det sen.. hahah. Så nu försöker jag fokusera på en fråga i taget för att sakta men säkert få reda på allt jag behöver veta/kolla upp/göra.

Planerare..? Jag? ...

skarpladdat

Mina mål nu inför sommaren fungerar i form av en triangel.

För att lösa ett problem, så löser jag automatiskt två andra samtidigt.
Eller om vi vänder på det, för att uppnå ett av mina mål så uppnår jag automatiskt två andra samtidigt.
Vilket gör min drivkraft tredubblad.


Nu kör jag.
Siktet är inställt och jag är så redo som jag bara kan bli!

lyrics

"Jag är så lycklig, jag vet jag valde rätt och tillslut så kommer allt bli perfekt.
Livet kan va svårt men jag svär det är ba o spela på,
våra minnen det är allt vi kommer leva på.
Så säg hejdå, för livet går vidare,
och kom ihåg att de finns nåt som är finare."
Jo, strävan frammåt är nått jag alltid haft. Nyfikenheten.
Vad finns på andra sidan? Är gräset grönare?
Tillslut när alla vägar är vandrade så är det bara kvar att välja vars målstrecket ska sättas ut.
När urvalet av allt man testat och hittat på är nog stort så tror jag man känner vars man vill styra sin väg.
Vars vill jag stanna upp och stadga mig? Vars ska mitt liv vara och vad ska jag göra?
Jag tror på att man måste hoppa över alla dessa staket och promenera över en jävla massa broar
för att veta om gräset är grönare, för just en själv.

Kort och gott, nyfikenheten är något jag är rädd om.
Det är ju den som för en frammåt livet ut.


pressing play again

Jag har pausat ett tag och bara skjutit fram en massa saker nu igen. Lixom blundat för allt som måste göras, låtsas som att allt är så enkelt och att det finns gott om tid kvar till att tänka på de senare problemen - senare. Vilket jag också gjort helt rätt i eftersom hela aprilmånad egentligen varit jävligt slö och fri från press av alla slag, så att jag faktiskt haft tid till att vara slö och vila upp mig.

Men nu närmar sig Maj månad, den sista skolmånaden. Nu är det dags att rycka sig i kragen och plöja bort hela högen av grejer som måste tänkas igenom, påbörjas eller laddas upp inför.

Nu jävlar ska jag bannemig fixa matten, tappa några kilon och rulla permanent tills jag spyr. Sen ska jag skriva det engelska CV't och ringa alla salonger. Jag ska också säkra mig ett sommarjobb och planera resebudget och kontakta alla dem jag blivit tipsad om att kontakta. Och framför allt, jag ska spara pengar istället för att gå mer och mer back varje månad.

ingen awesome blandning

åh jag blir så nervös men samtidigt så förväntansfull nu när jag tänker på studenten som närmar sig med stormsteg, i samband med allt annat positivt på vägen.. det är sommarhäng, bira i solen, studentfester, alanyaresan och mycket mycket mer. Men detta förbannade jävla deltidsprov, det blandar hela den här glädjefulla längtan - med ångest!

Det känns ju skitviktigt att klara provet, bara för att det är något man borde gjort och ser bra ut på papper. Men jag måste släppa den jävla pressen jag känner och chasa iväg min oro, jag kan ju inte låta den stegra för varje dag jag närmar mig studenten lixom, då kommer jag ju vara ett nervvrak hela maj månad. Alla i klassen känner förmodligen samma sak, men jag har verkligen aldrig kunnat hantera denna orokänsla, jag oroar mig alltid så jääävla mycket. I onödan.

Just för mig är deltidsprovet inte så viktigt med tanke på att jag drar till England efter sommaren, och kommer få jobb vare sig jag gjort det svenska deltidsprovet eller inte. Sen när jag kommer tillbaka till sverige så har jag ändå fått så pass mycket erfarenhet att jag förmodligen har lätt att få jobb då också.

Men samtidigt så satsar jag ju såklart på att göra provet ändå, eftersom jag då kan börja räkna av de 3000 salongtimmarna redan under min tid i England. Det är ju min drivkraft för att verkligen orka ge gärnet, och det är de ju värt också, för när jag återvänder till sverige så vill jag ju förr eller senare ta gesällbrevet antar jag, och då kommer det kännas fett skönt att ha gjort bort hela den här faderullan innan.

Så det är givetvis praktiskt för mig att göra provet och klara det, men samtidigt är det ju inte en nödvändighet i mitt fall, så jag behöver egentligen inte drabbas av denna orokänsla, för hur det än blir så löser det sig i slutändan, faktiskt.

SÅ, nu har jag fått ut det ur systemet. Nu tänker jag släppa den där jobbiga känslan och bara se framför mig en aslycklig och apfull bodensare vid namn madeleine hansén stå på HVFR vagnen den 10 juni och vråååååååååla !

Ahhhh... längtan.


the sun upon us

Tjoho :)

Blev inge skoterkörning i stugan, det var för mycket vatten på isarna för att jag skulle våga mig ut ;b Men det gjorde inte så mycket faktiskt. Vi hade det mysigt ändå, satt mest och grillade vid eldstaden nere vid bastun :) Blev ju som vanligt en massa god mat, tvspelande, alkohol och bastubad också! Nu idag så kom sanna förbi på morgonen och satt ute i solen med mig någon timme, sen tog jag en bastu då hon for hem och sen efter det har jag bara såsat på här hemma. Hjälpt morsan litegrann med vårstädningen på altanen och sprungit omkring ute på gräset med luddelurvas =)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, det är ju så fint väder så man vill ju helst vara ute :) ... har dock ett jävla matteprov att räkna och ta med till skolan imorn. Kändes grymt tungt.

Påskfirandet (:
snart drar vi till fjärrans land, s-n-e-s-u-d-d-e-n

Har blivit en riktigt lång dag idag med mycket bilåkning och snabba möten :)
Nu ikväll så drog jag till manne och satt där med han och mulle och väntade på att jasmine skulle komma tillbaka från sin dansaudition i södra sverige, och när hon kom så drog vi och hämtade upp erika och körde sen tillbaka hem till jägar. Satt och surrade under fläkten med en kopp te och sen hips vips så började vi klippa pannlugg på henne, sen när jag skjutsade hem henne så var klockan visst efter två. Nattimmarna gick fort, och nu är klockan över fyra.

Imorn drar vi till stugan, tidigt!
08:30 är det uppstigning här i huset, sen packar vi väskorna och sticker. Vi ungdomar kommer ju dit en dag sent, men det gör ju ingenting. Blir fantastiskt ändå, längtar redan tills vi är framme och får packa upp och börja relaxa. Varje påsk i stugan har sin charm, jag tror det blir amazing i år också :)


bara kört omkring (:

Idag har vi cruisat omkring hela dagen!
Slösat pengar på bensin och maxmat. Men kul hade vi =)Sanna var också med :)

we were stranded, not free

I förrgår drog vi ett litet kvällshäng hos jasmine med manne och jasmines kompis, spelade cirkus i olika lag och flamsade på :) Mycket trevligt! Sen tog jag bilen och hälsade på sanna, tog en nattrunda på max och gled sen runt ett tag =)

Igår slappade jag mest här hemma, var förbi sanna en sväng och så parkerade jag bilen på hennes gård och bytte till hennes gammelmerca haha.. vilken bumpy ride det blev haha :D så jävla kul! :) Vi drog upp på bärget en stund och chillade, sen sen bytte vi tillbaka bilarna och skjutsade nå folk osv :)

Tog en bild där uppe :)


Ikväll är jag ensam hemma här i villan, troglitvis kommer manne hit också under kvällen. Vet inte riktigt vad jag ska göra, var inte direkt sugen på att dra en fest. Ska nog bara ta det lugnt :)

Har varit och skjutsat mulle och manne till systemet, men mulle den rackarn hade glömt sitt legg så vi fick köra till trångfors och hämta det och sen tillbaka till systemet. haha.. vilken runda det blev ;b Vi avslutade iaf med en sväng i drivern :) Fan va gödanz!

IMORN ÄR DET SNESUDDEN SOM GÄLLER! :)
Ännu en påsk, kommer bli såååå nice.

it's the hardest thing


Glad sommar! (;

Den baddräktstid nu kommer,
när magen är för stor.
Då valkar bara sväller,
och celluliter gror.
Generande behåring,
.............lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring,
vi stannar inomhus. 

De krav som sommarn ställer,
förstör vår ledighet.
Vi sitter där och gnäller,
fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill motionera,
när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera,
vi tar en kaka till!

so great

Här har jag spenderat hela min dag än så länge, suttit på altanen och stekt i bikini.
Kedjerökt och surrat med mitt trevliga sällskap, tove :)


life is a highway and i wanna ride it all night long

Igår var jag förbi salongen en sväng på morgonen och lämnade över bilderna från makeupkvällen, tog en liten runda på stan efteråt.  Sen på eftermiddan så var jag med Linnea och pysslade på ett tag, gjorde varandras hår och lite sånt.
Sen rullade jullanbrullan hit från luleå, så vi gled runt nått tag, bland annat till kvantum och gjorde ett ananas-stopp. 3 st inhandlades! höhö.. Sen blev slutdestinationen Klinten, där hennes kille hade en hel stuga för sig själv och vi var varmt välkomna! Blev att spela cirkus, åååh som jag har längtat efter att spela det! Svinkul var det dessutom :)) Sen blev det även nån runda blåsfisken, också skitkul!

Linnea stryper julia med benet.. (kolla in hennes skinande röv också, hahaha)Linnea hade sprayflasken mellan benen då hon tuperade mitt hår, för att lätt kunna lägga i från sig den och ta fram den igen. Och vad gör jag efter att bilden tas? Jo jag lutar mig bakåt.. hahah.. så smidigt och bra!


pite levererar än en gång!

Tror ni vi hade nå roligt?


it's in the air

Jag trotsar min förkylning med oförutsägbara nysattacker och snorduschar,
NU FAR JAG FAN TILL PITEÅ. Mitt älskade piteå!

Fezt på schemat, en stor del av klassen kommer befinna sig på olika delar i Piteå för att sen mötas upp på krogen. Det kommer bli a-zum och jag kan inte missa det.

Väskan packad, pengar fixade och humöret på topp.
Piggelindrinkar och piteatmosvären kallar på mig.. kan inte stå emot, NU STICKER JAG!

:)

Not the one to judge

Känner mig helrisig,
Inte OK.

Hade såklart slut alvedon då kvällen kom och det var dags för modellfix! Yeeyy..
Aja, det gick bra ändå. Fick applicera färg och skölja hela kvällen, så det var ju inte allt för jobbigt.
Kände mig ju dock inte så social och engagerad som jag hade önskat.

Jag kommer länka till bilderna från våra 4 makeovers så snart hemsidan är fixad och klar.
God natt gott nu folk, jaaaa, jag ska gå och lägga mig 21.38!

just an update

Fyfan vad less jag blir ifall jag går och blir sjuk nu just precis då lovet ska börja..
Känner att det kryper sig fram, snorig, ont i halsen och helhängig.. Suck. Jag vill vara frisk. Frisk. FRISK!

Har en sista kund nu om 15 min, sen börjar vi med våran "jobbkväll" då vi har tagit in 4 modeller som ska få sig lite makeovers, sen ska det fotas och publiceras på hemsidan :) Har varit astaggad inför detta, men nu när jag känner mig sjuk så blir jag samtidigt omotiverad. Vill väl helst hem och sova.

Nåja, nu kom visst min kund, ska kila :)

Hörs !wouldn't it be nice?

Tog en pite-trip iförrgår :)
Jag linnea elin och jenny åkte till linnea efter skolan.

Började såklart med att fylla magen med något gott, så vi åkte till norrfjärdens bästa pizzeria =)


Men ingen åt pizza, de åt istället den legendariska kebaben !


Jag själv körde på ett skrovmål, det sitter ju aldrig fel :)
Vet dock inte vars burgaren var när bilden togs.. hehe..Åkte sen tillbaka till Luleå


Drog till jenny och tog nån cigg på hennes feta balkongseeeen var det visning!


Den var faktiskt väldigt bra :) Handlade mest om färg och färgtekniker..
Inte så mycket avändbart egentligen kanske, men det var iaf en trevlig kvällssysselsättning :)


Efter visningen följde jag med Linnea hem till Piteå och sov där!

the long way around

Tacos och familjemys :)

Övrig kul information är att jag plattade mannes skägg igår, och vet ni vad som hände? :O
Det blev platt. Och det vägrar krulla sig igen! haha.. Manne börjar få lite panic nu ;bKan du, kan jag
not leaving without a Bye

Trerätters! Sååååå jäkla gott alltså :)

Vårrulle med lite sallad till förrätt.
Karrékotlett med strips, lite grönsaker, pepparsås och dressing
-v-

(och att doppa körsbärstomater i chili sweet n' sour sås var något nytt för mig,
och förbaskat jeffla gott må jag säga! Så det är ett tips till er värt att minnas)


Till efterrätt hade mamma gjort en perfekt fruktsallad, med mycket mango och kiwi :)
Glass serverades till det, och vilken fulländad trerätters det blev då alltså.

Sååå gött!

Egobomb


Amandas nya frisyrStylingen ville hon sköta själv!


21 century girl

Spelkväll med Hale, Jasmine, Manne och Blauh ikväll?
Ha en mysig hemmakväll med Amanda,11, och mamma?
Piteå med jennifer och linnea från imorgon till måndag?
Räkna massa matte, fixa mitt cv osv... ?

Vet inte riktigt hur jag ska strukturera detta, vet inte ens vad jag har lust med :)
Aja, något utav det lär de bli iaf. Behöver ju inte bestämma nuuu :)
HörsLet my dream of today come true. Give me what i want.
What i need.frippan!

Jag har ju kört på rakt hår nu i år och dar och typ aldrig gjort något annorlunda med håret. Har ju bestämt en frisyr nu som jag vill klippa, men först ska jag nog fortsätta undersöka frillan jag redan har, lixom att bara orka ta sig lite tid och styla lite annorlunda.

Detta är ju sååå mycket roligare än min släta slickade vardagsfrilla, och tar helt seriöst 2 minuter att göra.. men jag orkar aldrig. Skittrist ju, nu måste jag bättra mig!


Won't back down

Frisörteknik A: VG
Frisörteknik B, C, D, E: MVG

Måste väl få skryta liiiite? ..bara liiiiite?

De andra ämnerna låg jag förvånansvärt bra till i, blev jätteglad av att höra det :)
Har ju som slöat lite mer än vanligt de här månaderna. Lite skoltrött helt enkelt.
Det ända ämnet som tjorvar för mig är ju den förbannade matten, men annars ser allt bra ut!

Men å andra sidan, vem bryr sig om betygen?
Jag behöver dom inte ;)

facilitate

Allt eller inget, tydligen. Play, pause, play.
PAUSE. Just a liiiiiittle while longer.


It's awesome. Freaking fantastic !
Nja, inte helt utomordentligt awesome kanske, men det är iallafall problemfritt!
Helt lugnt och skönt både i vardagen och när det gäller skolarbete och andra jobbiga uppgifter.
Jag flyter på i min egen takt och gör lite vad jag känner för. Fett skönt med lite överbliven energi efter skoldagarna också, det tackar jag våren och allt ljus för!
Jag orkar så mycket mer, har lust till så mycket mer och viiiiiillll så himla mycket.
Tid finns det ju också, men ah, inte alltid just då jag vill, orkar och kan :) 

Eller felet ligger väl kanske snarare i min prioritering. Men det är det ordning på snart.
Snart, snart.

Vet inte vad som driver mig, har nog aldrig riktigt förstått.
Jag har lite teorier, men vad spelar dem för roll?
Hade det gjort någon skillnad ifall det fanns ett svar?
Hade jag gjort annorlunda eller valt att göra annorlunda i framtiden?
Hur, När, Var... Vad, Vem och varför?

I don't know, and i probably woudn't care if i did.


Jag vill:


 • Göra klart inspirationsboken
 • Fixa matte B kursen
 • Samla ihop alla mina texter och värdefulla inlägg, lämna in och få dem tryckta till en liten bok
 • Skicka iväg en ny laddning digitala foton till fujifoto och få dem framkallade
 • Få upp min hyllor på väggarna och fixa fram mina gamla fotoramar
 • Rita min "vägen till England"- karta på väggen
 • Se klart hela vampire diaries säsongen
 • Skriva klart mitt engelska CV, fixa min portfolio, översätta betygen och samla ihop lite letters of recommendation och skicka iväg till en massa fantastiska salonger
 • Måla om cykeln (ihopfadeat från svart till gul-orange-röd) dvs: göra den A-Zum!


jaa.. det är mycket jag vill NU, men det krävs tid (och lust när man har tid).
Men snart!frivillig läxa

Har suttit och "pluggat" på min englandsflytt nu i några timmar :b
Läst om skatter, hur mycket skatt betalar engelsmännen? Hur mycket betalar man som svensk medborgare med uppehållstillstånd? Hur mycket betalar man som emigrerad svensk, överskriven och folkbokförd i England?

Sen har jag läst om vilka papper som ska fyllas i om jag väljer att skriva över mig till en UK citicen, och hur när och var jag isf gör det.

National Insurance Number är också någonting jag läst in mig på ytterligare. Alltså att få ett "nationellt personnummer", det kan man tydligen inte göra här och nu, det måste jag göra då jag befinner mig i england, och det tar ibland flera (fleeera) månader innan man får det, vilket då resulterar i att man tvingas betala högre skatter än nödvändigt under några månader.


Ja, en massa nödvändigt plugg med andra ord! Finns mycket att lära...
speciellt då jag inte kan särskillt mycket om hur saker och ting går till här i sverige äns.

Sen har jag även börjat på min engelska CV! Det var betydligt tjorvigare och tråkigare än jag trodde, mest för att mitt wordprogram på datorn är totalt fucked up.


Det som står närmast på min lista över saker att kolla upp/göra är att läsa mer om huruvida kan öppna ett engelskt bankkonto när jag befinner mig i sverige eller om det är någonting jag måste vänta med tills dess.  Sen måste jag ta kontakt med de personerna syrran kände som jag troligtvis kommer få bo hos de första dagarna/veckorna. Jag måste också ringa runt till lite random salonger där borta och fråga lite frågor om.. anställningsbevis (hur de oftast ser ut), om provklippningar (om det över huvudtaget är något de gör där borta), om National Insurance numret.. och en massa annat tjorv plus att jag ska be om lite tips och trix om hur jag ska utforma mitt cv.

Ja...  Massvis av grejer är på G med andra ord :) Ska skriva en liten prioriteringslista snart så jag får allting klart för mig också :)

Desto mer konkret man gör det, desto närmare sin dröm kommer man.

I september/oktober kommer jag att bo i en mysig liten etta någonstans i England,
förmodligen i utkanten av London. That's it, det finns inget "om inte" eller "beror på".

I WILL.

flag white as snow

Tjoho :)

I fredags kom arvesen hit och så körde vi Picctionary med manne och jasmine, fyfan vad kul det är.
Måste nog vara mitt favoritspel :) Awesome fredagkväll !

Igår så satt jag och pysslade med inspirationsboken en stund och sen kom tove hit, vi drack kaffe och surrade i någon timme. Sen efter middagen och ännu lite senare så tog jag bilen till arvesen och hämtade upp henne, sen var vi bara ut och gled ett jävla tag. Kvällen slutade hos Jenny i hampis med kaffe & dumlekakor framför ett gäng roliga youtubeklipp :) När jag kom hem snörde jag mig i sängen och såg ett BB avsnitt och somnade sen sött någonstans där i mitten.

Idag:
Skruva upp hyllorna på väggen
Öppna matteboken
Lista upp lite jobb att söka
Trixa med inspirationsboken

Sen kommer syskonen och syskonbarnen hit ikväll på middag, trevlansch! :)


Syrrans makeover (förra helgens klipp,smink,foto-projekt)

Hade inga acceptabla "före-" bilder på syrran, de var antingen uråldriga eller värdelös kvalla..
Men skitsamma, här kommer iallafall det nya fantastiska resultatet!


RSS 2.0