städning.. eller vänta nu?

Ja, så har man hjälpt mamma att städa.
Gick ju så bra. Kolla in vårat IKEA-hem! :)


Eller, så inte.

Jag blev tvungen strejka.


Började i en annan bokhylla där vi hade allt ifrån böcker, i flera rader på samma plan, plus prydnadsaker framför och en sommarfläkt ovanvpå. Lite hundleksaker, korg med mammas stickningar, ett smyckesställ med mammas halsband.. bokföringspärmar och massa jobbskit från pappas jobb.. Ja, där började jag.
Sorterade SKITEN. Blev ju inte mindre fult, bara mer sorterat.

Sen när jag kom till bokhyllan på bilderna, i TVRUMMET, det i princip första man ser när man kommer in...

Ja, då plockade jag ner ALLT krimskrams och skit. Torkade hyllorna och bad mamma komma och hjälpa mig sortera bort en massa skit eftersom det är ungefär 500 saker som inte ryms så det blir flera rader med prydnadsaker och skit på hyllorna.

"Nej, inte grisarna, dom har pappa haft där under hela tiden vi har varit gifta, han skulle inte bli glad!"
"- Och? Han skulle inte äns märka att dom var borta? Men de här snäckorna då, ska du ta dom till ditt pysselrum eller ska jag snöra dom?"
"Nej, dom ska vara där!"
- "Vars då hade du tänkt, framför raden med böcker eller vadå? ^^"
- "porslinet och glasen har ingenting här att göra, vi bär ner dom i förrådet, kastar eller sätter i ett skåp där det inte syns.

Nej, nej, nej, nej.

Fick inte kasta eller plocka undan någonting.
Och inte fan spelar det ju någon roll om det skulle vara en dm damm ovanpå hyllorna eller inte, det som folk ser hade ju ändå varit det stökiga intrycket av GREJER ÖVERALLT.

Så jag blev såklart svinirriterad och packade all skit som bara rymdes på en hylla. Så vackert.


Medan jag plockade dit all skit igen hade jag den här dialogen med mamma:

- "Jahaaaa mamma, nu förstår jag, du vill att allt ska vara som det alltid har varit, för uppenbarligen tycker du ju att det är jättesnyggt och det är ju viktigast att DU är nöjd. Jaaa, jaaaa... men då stället jag hit dom här figurerna, och titta nämen den här feta grisen blir ju perfekt att ha FRAMFÖR. Och ja, kolla här har vi en burk tigerbalsam, det blir ju också fint på hyllan. Och den här och den här, och den här! Ja, för ser du mamma att nu blir inte folk förvirrade längre, nu SER dom ju att vardagsrummet är ett förråd, så jag sätter bara tillbaka all skit och gör det lite lättare för dom i framtiden att förstå vad som är vardagsrum och vad som är förråd. Dvs, att vi inte har ett vardagsrum :) Awesome. Inte alls skämmigt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0