- att inte välja är också ett val

Vi väljer själv vilka vi har som bekanta, vänner och nära vänner.
Och vi formas mycket efter dom vi umgås med, vare sig vi vill eller inte. Ibland medvetet, ibland omedvetet.

Många gånger trivs vi mycket bra med människor som är lik oss själv, som har liknande intressen och åsikter. Men ibland finner vi oss själva mitt i en smet av människor vi inte "hör hemma bland". Kan vara superpositivt ju, att man utvecklas och tar efter vissa beteenden, eller så kan det vara en chans att öppna ögonen för andra poistiva förändringar i ens liv. Ibland är det dock tvärtemot, om du är en energisk och driven själ som finner dig i ett umgänge av slöa, tillbakadragna soffhängare exempelvis. Då är ju oddsen större att du dras neråt i en inte alls särskillt utvecklande nedförsbacke.

så ta en titt på dig och dina närmsta vänner, hur lika är ni?
Vad får du ut av dina relationer?


Det är ju bara vi själva som kan avgöra och bestämma vilka människor vi VILL smittas av och sen försöka få in flera av den typen i vårt liv. Ett gäng gravt deprimerade tjejer har ju kommer ju inte ut ur sin deprission fortare för att de bara umgås med andra dystra och negativa människor. Samma som att ett gäng arbetslösa soffhängare förmodligen inte skaffar sig ett jobb lika fort som ett annat gäng hade gjort. Eller att en vilsen kille finner sig ett umgänge av andra vilsna kompisar som alla är blyga, tysta och tillbakadragna.

Vill du förändras? Ta då en titt på ditt umgänge, för du bliiiiiiir som dom du umgås med :)Är du en vilsen själ som inte hör hemma i din grupp?
Är du tjejen som vill ha ett jobb men hänger med soffliggare?
Är du den utåtriktade killen vars närmsta vänner nästan har torgskräck?
Är du den egentligen glada och positiva personen som råkar befinna dig bland deprimerade människor?

Fall inte in i någon annans spiral, var smartare och välj din egen istället :)


Kommentarer
Postat av: Yster syster

Klockrent!! Så klokt :o)

2011-03-24 @ 09:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0