Turkey, HERE WE COME

Jag och några fler har ett kompletteringsmoment att göra i sommar/höst någon gång, annars gick provet utmärkt! Det var självklart en speciell stämning i salongen, men det var ändå så mycket mer avslappnat än vad jag hade väntat mig. Och herregud så jävla skönt det känns att detta är över! Nu flyttar jag fokus till Turkiet, flyget går imorgon kl. 10.00. Sååååååå AWESOME !

Jag, Linnea och Jennifer, vi är trion som kommer rocka turkiets krogar de kommande 7 dagarna!
- HÖRS!

"Plötsligt händer det!"

Hade Filip och Fredrik bakom mig i kön på kvantum! Hahah, så aaawsome ;D

Dom där snubbarna är verkligen överallt!
Träffat Fredrik på tunnelbanan, och dem båda i Luleå på boksignering och nu på kvantum då dom spelade in ett repotage, sviinkul. haha. Ska bli roligt att sen få se vad dom har fått med från sköna Boden!

Och som jag säkert nämnt tidigare någon gång så älskar jag ju dom! Jag har sett alla program dom gjort och till och med lyssnat på deras ljudböcker.. seriöst, ljudböcker! Det var den första ljudboken lyssnat på, och jag kan inte tänka mig att jag skulle lyssna på en ljudbok om det inte vore för att dom gjort den ;b haha

Så jaa.. Mina största svenska idoler måste jag ju erkänna att dom är :D Haha.
Och detta förgyllde nog min lördag!


deltidsprovsbabbel

Momenten:
Permanentrullning
Teoriprov
Kort festfrisyr
Damklippning + färgning av grå utväxt
Herrklippning
Skägg&mustasch klippning

start 08:00 och slut vid ca. 17.30

Nu har jag pluggat lite teori, har mycket siffror att hålla i huvudet...
Drar en liten repetition här för min egen skull.

permanentvätska innehåller alkali och reduktionsmedel, den är basisk och har phvärde mellan 7-9 och den löser upp hårets svavelbindningar. fixeringsvätskan är sur och har phvärde mellan 3-5  och innehåller oxidationsmedel och syra.
1 ask
2 matt
3 guld
4 röd
5 mahogny
6 violett
7 brun
8 pärl
9 cendré

lättoning innehåller färdigutvecklade pigment och fästet bäst på preparerade, minusladdade hår. vtid ca 20 min
oxidationsfärg med väteperoxid 6% färgar ton i ton, mörkare eller 1 steg ljusare, 9% 2-3 steg ljusare, 12% 3-4 steg ljusare. Granulerat belkningspulver är kornat och dammar mindre, pulvret innehåller alkali och oxidationsmedel, man tillsätter väteperoxid för att öka oxidationen.
En borstblandning används till svårfärgade hår och blandas vanligen 2 delar färg + 1 del väte för att ge exta mycket amoniak som hjälpter till att öppna strået och gör det lättare för pigmenten att tränga in.
Strukturanter och exempelvis balsam är plusladdade och innehåller mycket katjoner.
varma färger fäster fortast i botten, kalla färget fäster fortast i längderna.
Hårstrået delas in i hår rot och hårskaft, till håroten dvs det som är under huden, där finns talgkörteeln, hårresarmuskeln, hårlöken, hårsäcken och svettkörteln. Hårstammen består av flera lager (5-15) fjällskikt, varje fjäll täcker en fjärdedel av strået. innanför fjällskiktet finns fiberstammen som består av långa fibriller, det som hållerihop fjällskiktet med fiberstammen är den formlösa massan kitt som minskar ut mot topparna.
rött dämpar grönt och tvärtom, samma för guld och violett, orange och blått... 
horisontell, överdirigerad rullningsteknik ger mest volym.

jaa... det där är lite av vad som snurrar runt i min skalle ikväll, och samtidigt saker som "kom ihåg att behålla hörnen på damklippningen eftersom jag i sista sekund ändrade min strukturteckning till ökade längder i hörnen ist för bara lika längder" och "packade jag ner toppapprena och har jag med mig glans sprayen och dust it?"


NU SKA JAG GÅ OCH LÄGGA MIG!
- God natt !

Nu vill jag ha det överstökat!

Jag känner samma sorts taggning nu som jag gjorde innan uppkörningen.
Då tänkte jag att vare sig jag kuggar eller inte så vet JAG att jag kan köra bil,
det hänger bara på om jag har en bra eller dålig dag just på uppkörningsdagen.

Imorgon har jag deltidsprovet, och vare sig jag klarar det eller inte så vet JAG att jag är duktig på det jag gör,
det hänger bara på om jag har en bra eller dålig dag imorgon!

Nu gör jag som jag gjorde på uppkörningen, jag tänker att NU JÄVLAR, nu kör jag, nu ger jag allt
- sen får det gå hur fan det vill!


touching the fire with just a thought

Jag har så sjukt mycket djupa inlägg jag hade velat skriva om alla intryck jag fått och alla tankeställare jag slagits av nu i helgen, för tro mig, det har varit mycket!

Tyvärr hinner jag inte sitta och skriva för jag måste plugga teori! .. har ju deltidsprovet ("gesällprovet") i övermorgon och jag vill verkligen hålla fullt fokus på det enda tills jag har gjort det :) Min strategi de senaste dagarna har nämligen varit att inte låttsas om provet bara för att jag inte ska tänka och oroa mig onödigt mycket. Det har nog varit en awesome strategi tror jag, men nu måste jag börja hitta fokus igen så jag verkligen går in 100% med all energi som bara finns nu på fredag då det gäller!

Sen har jag ju dessutom bara lördagen på mig att ladda om batterierna och flytta fokus till ALANYA som jag reser till på söndag!Btw, klirrade MVG i Livskunskap, Företagsekonomi och ARL idag! 
- GANSKA AWESOME!

if you make it simple, it GETS simple

Jag har missat att blogga om allt roligt som har hänt de senaste dagarna.
Mycket intressanta grejer har hänt.. Impulsivt drickande, timmars långa diskussioner, komma ifrån varandra och sen komma närmare än någonsin, roligheter eller pinsamheter - vad man nu vill kalla det, nya insikter om mig själv, ett steg tillbaka och två steg frammåt, tagit del av andras mycket speciella livssiutuationer, försökt lyssna och hjälpa. Haft fullt upp hela tiden.. Ja, jag har haft en fantastisk långhelg från fredag till tisdag!

Och jag fullkomligt älskar att manne skaffade en flickvän som jag också älskar!
Ja, för helgen har tillbringats med mestadels med dom, och det har varit så fantastiskt kul!
americas next topmodel -to be

Tjoho :)

Steg upp kl. 07:00 VRÅLBAKIS och fick skjuts hem från jasmine med brorsan. Somnade om när jag kom hem och sov sen till 10. Och dom timmarna var faktiskt väldigt värdefulla, för attans vad jag mådde dåligt efter första uppstigningen! Men sen efter 10 så kände jag mig inte lika bakis, knappt bakis alls till och med!

Ikväll har jag varit med manne och jasmine, började med middag här på jägar. Grillad karrékotletter med friterade pommes till = VRÅLGOTT!

Sen fixade jag jasmines hår i brist på annat skoj att göra, så jag passade på att ge lite tips och trix för hennes långa hår och jag tror det var ganska uppskattat :)

Efter det så tog vi oss en promenad alla tre och även ludde. Vi gick till gammeläng och lekte med Ludde tills han var helt slut, låg uppe kullen och surrade och sen så fick vi för oss att börja fota så jasmine fick agera supermodell och jag proffsfotograf, sen tjorvade vi på där med de mest konstiga poser och asflabb!

Inte en ok sminkning ;)
Sen när vi kom hem igen så kokade vi thé och satte oss på altanen och surrade =) Sen i natt, någon gång efter 2, så blev jag jättesugen på ett nattjogging. Sagt och gjort, joggade runt på fagge/erikslund i 30 min sen vart jag less och ville hem.

Nu har klockan blivit på tok för mycket, så det är nog dags att dra igång ett BB avsnitt och lägga sig i sängen!
God natt allihop v

up, up and away

Jag är så förvätansfull. Nyfiken.

Om en vecka, hur känner jag då? Då är det klämdagen mellan deltidsprovet och alanyaresan.
Om en vecka, hur har det då gått? Har jag klarat provet? Vad känner jag? Ledsen/Glad?
Om en vecka, hur mycket resfeber har jag? Har jag äns då hunnit fatta att jag far till turiket dan efter?
Om en vecka, då är det en vecka kvar tills jag påbörjar min studentvecka och har då gått klart mina 12 år i skola!

Om en vecka.
Fan vad mycket framtid på så kort tid.
JAG ÄR SÅ FÖRBANNAT NYFIKEN!

Och sen kommer sommaren och min väg mot England börjar vandras.
Kommer jag ha sommarjobb så jag lyckas skramla ihop mina 20k? Kommer jag kunna ha kul under sommaren också, eller kommer jag jobba ihjäl mig eller vara så rädd om mina pengar att jag vägrar spendera dem alls?
Och när har jag fått ihop mina 20 tusen? dvs: När är mitt avresedatum?

Och hur fan ser framtiden ut sen? Hur ser mitt liv ut om 6 månader då jag med 100% säkerhet har hunnit bygga mina första stadiga klossar att stå på i england?

Fan vad spännandeeeeeeeeee!
Helt sjukt!


Fan vad underbart att själv planera sin framtid utan att behöva anpassa sig efter någon (pojkvän, vänner, familj) eller något (skolan, jobb, uppsägningstider).

Det är lixom bara att köra på målmedvetet och sen är jag i England.
Jag längtar så sjuuuuukt mycket!


galen jävla otur

FAN
Jag cyklar i världens jävla hastighet och så börjar headsetet glappa igen som vanligt, så jag drar i kabeln för att få upp mobilen ur fickan. Tydligen var kabeln klämd under väskans band och det hela slutar med att jag i slowmotion ser hur mobilen flyger högt och långt framför cykeln. Jävlart precis framför cykeln.

Så det slutar inte bara med att mobilen kraschar mot asfalten i min höga hastighet, nej den hoppar dessutom några gånger innan den faller platt, och när den väl är stilla.. TRO FAN INTE JAG KÖR RÄTT ÖVER FANSKAPET DÅ!?


nåja, den funkar iallafall.
MEN JAG SKA FAN KÖPA MIG ETT NYTT HEADSET SNARAST, blir så sjukt jävla irriterad av glappande jävla ljud eller brus eller att det bara kommer ljud ur en hörlur. Nej fiifan, klipper isär skiten ikväll så jag inte kan skjuta på att köpa ett nytt alltså.

.

Den största konsekvensen är den du inte kan läsa dig till

But you have to step out to realize it

we face the future each day

Norges nationaldag var för mig en ganska stor dag förra året,
kan inte förstå att jag glömde blogga om det igår då det var exakt på årsdagen.
Nåja! Glömde ju bort tjugonde april också, så vad spelar det längre för roll?

Lika bra att inte kika tillbaka för mycket kanske. Fokus är ju flyttat till framtiden nu,
och det är ju den största skillnaden i mitt liv nu under 2011.


en "liten" förklaring

Jag har alltid haft en rädsla för att bli förlamad.
FÖRLAMAD. Inte kunna stå eller gå.. inte kunna göra någonting av allt det vi gör idag.
När jag åker bil, skoter, är på höga höjder.. ja.. tanken av att dö är inte så hemskt farlig, det skulle förmodligen gå så fort att man inte riktigt reagerar och sen är man död och kan inte reflektera så mycket mer över det. Men att bli förlamad.. och tvingas leva ändå. Tvingas leva med en sån förändring i ens liv, nej helvete. Det vet jag inte om jag hade pallat, för det är ju verkligen det värsta som skulle kunna hända.

Och när jag i förra inlägget skrev om att vi alla har samma förutsättningar när vi föds i ett så bra land som sverige faktiskt är.. så tänkte jag bara "Fan, tänk om jag nu går och blir överkörd imorgon och har stått här och sagt att vi alla har samma förutsättningar och att vi alla kan uppnå våra drömmar?!" .. då jag vet att jag själv hade gett upp utan att fundera över det. Tjopp, så var alla sladdar ute och syret slutar komma. Nej jag beundrar dem som ändå kan tackla en sån sak som att bli förlamad, vare sig det är hel- eller halvförlamad, ben eller armar. Det är en så sjuk tanke att det är läskigt. 

Så, jag måste bara flika in (med ett jättelångt inlägg, såklart...) att alla självfallet har olika förutsättningar, men det hela handlar väl om hur vi jobbar med det vi har. Alla har inte pengar till att göra det dom vill, medan andra är utan armar eller födda med nedsatt syn. Ja, alltid finns det något som håller oss tillbaka, alla har någonting dom önskar att dom kunde förändra. Utseénde, egenskaper eller förutsättningar från där du växt upp. Men med lite vilja så tror jag ändå att man kan ta sig förbi de flesta hindren. Eller inte liiite vilja. - Mycket vilja! Och huvudsaken är inte heller alltid att ta sig fram, men att iallafall försöka är ju någonting man bör gjort innan det är försent.

Och den där lastbilen jag misstänker att jag kommer bli överkörd av någon gång under mitt liv..
Ja, jag hoppas tamigfan den väntar ett tag, för jag har inte tid att bli förlamad!

No more

Satt med hörlurarna i öronen och filosoferade litegrann i lekparken..
Det är mycket som händer här och nu och det är ännu mer som komma skall.

Men det känns så härligt att veta vars jag är påväg, att all den skolgång man har gått ger en någonting, och det där "någonting" är väl framförallt steget till att bli vuxen. Eller "stor" som man sa då man var liten.
Skolan har alltid varit ivägen för ens drömmar.
Ivägen för fantasin, för valfriheten och för spontaniteten.

Visst, det blir ännu mer strängt nu när man börjar jobba, men man väljer iallafall jobbet själv nu.
Varje dag får ju en helt ny mening, inte som då du går till skolan en vanlig dag för att läsa lite matte, historia, svenska och biologi... lixom, det känns ju inte meningsfullt på samma sätt.

Då känns det mycket bättre nu när man då blir "stor" och kan bestämma och förändra själv, helt välja sin vardag på egen hand och bygga upp det liv man vill leva, och dessuom sen ändra det om man blir less. Till skillnad från hela mitt tidigare liv, som då alltid har kretsat runt skolan, den fasta byggklossen som varit ivägen för alla drömmar. Jag har varit tvungen att vänta med mitt liv tills skolan är färdig, det enda som bundit mig till att vara kvar i boden, i sverige.. det är ju skolan. Nu är den snart över och jag kan göra vad jag vill med min frihet. Vad gör jag? Jo jag satsar direkt. Lixom, varför vänta?

Jag ser det faktiskt som att alla ansvarar över att göra sitt liv till någonting man trivs med, är du missnöjd är det ditt eget fel. För här i Sverige föds vi alla med samma typ av förutsättning, alla kan uppnå sina drömmar. Man måste faktiskt inte födas rik eller snygg för att få en bra framtid.

Got to stay focused keep your mind on your dreams
Don't get hypnotized by the bling, deep inside you must believe and you'll succeed
Cause all we're given is a chance, They play the music and we dance
And ain't no way to make it last if we don't stop and listen

From my soul to my heart, From the ending to the start, In between it's an art and I live it
From one person to the next - All respect no regrets
Share a hug, share the love, we can rise up above - If we try we can fly up to the heavens
All my brothers and my sisters, we can make it if we listen to each other and just keeeep on

[Chorus]
Is this all there is cause I don't want it no more
Is this all there is cause I don't want it no more
Is this all there is cause I don't want it no more
Is this all there is cause I don't want it no more
And I can see this change comin'
And I can see this change comin'
And I can feel this change comin'

felprioriterade mattekurser.. suck

Kammade hem ett MVG i svenska förresten, trots att jag missade "slutuppgiften" igår
(då jag istället satt i 4 timmar och skrev nationella i matte B.)

Nu håller jag bara tummarna för att jag klarade provet och att det räcker för ett G, klarar jag inte matten så betyder det att om jag någon gång i livet ska utbilda mig till något annat så måste jag läsa B kursen för 3:je gången! Herregud... fan, vad ska matte äns va bra för?

Det enda man har nytta av är ju den vanliga matten med plus, minus, gånger, delat osv.. Varför inte satsa på att lära oss den simpla matten så vi kan den i sömnen istället för att lära oss andragradsekvationer, konjugatregler, potenser osv? Nej, jag förstår inte vad jag ska med kunskaperna till, därför är ju ämnet helt ointressant och därmed löjligt jävla tråkigt också.

it's only human nature

Egen hårvård idag då!
Jag var lite överambitiös än en gång -tog med mig batteriladdaren till kameran ifall
batterierna skulle ta slut under dagen... åså fotade jag ingenting alls!

Julia fräschade upp min kopparfärg och bättrade på min mörkare front,
ingen jätteförändring idag med andra ord :)
Sen bättrade jag på Julias svarta hår och efter det gick vi och såg modevisningen som mode&design satt ihop,
den var som vanligt väldigt läcker. Kul att se människors ideér och kreativitet, fanns en hel del inspirerande designer att lägga på minnet faktiskt.

Bland annat var det en tjej som hade gjort en kollektion kvinnoarbetskläder, den var häftigast. Det var en rolig och unik idé, jag diggade det! ... Haha, hade det funnits en "tubtopps-arbetsoverall" när jag jobbade på Mefos för 2 år sen hade jag ju sluppit visa pattarna... ;)

Efter hårvården drog jag in till city idag igen för att verkligen hitta den där förbaskade studentklänningen. Var ju runt i måndagseftermiddag och kollade alla affärer i hela Luleå, åså såg jag en klänning jag tyckte var så hemskt fin, men den hängde så högt upp att jag inte nådde den och dessutom såg den alldeles för dyr ut. Men idag gick jag in dit och prövade den, och jaani.. den är underbar! Precis så som jag vill ha min studenklänning :) Den var värd varenda krona även om jag inte lär använda den mer än själva studentdagen!

woho! Böckerna kom idag!Faktabok, frågor&svar och svensk-engelskt frisörterminologi-lexikon.
HOW AWESOME IS THAT?
Nu har jag allt jag behöver!

walking on the moon

Cas Haley – Here I Come
(spotify länk)

Jag såg han för första gången på america's got talent där han glänste till ordentligt och knockade hela publiken med sin härliga stämma. Så härligt med den unika touch han tillför gungmusiken, älskar det! Alla hans låtar är awesome, så testa bara klicka igång en random låt och jag lovar att den får 5/5 stjärnor!
Så sjukt härlig snubbe v

LET ME PRESENT FOR YOU FOR THE AWESOME AND L(SOON TO BE) LEGENDARY:

CAS HALEY
what are you trying to tell yourself?

När mitt undermedvetna talar till mig, som de oftast gör genom mina drömmar, så kan jag inte neka alltför länge. Jag försöker ett tag, men sen tvingas jag av min egen självinsikt att ta itu med det för att jag sakta men säkert inser "allvaret".

Om ni analyserar era drömmar, kan ni då också förstå rädslor, viljor, dolda drivkrafter osv som ni har i ert verkliga liv? Kan era drömmar på något sätt varna er om var eran drivkraft kan leda er och vad det kan få för konsekvenser i framtiden?

Drömtydningsböcker törs jag nog påstå är påhittade.
Man kan bara förstå sina egna drömmar.

Du, ur den personliga upplevelsen av ditt eget liv,
är den enda som kan avgöra varför din hjärna skapade de bilderna du under natten fick se.

Jag kan inte tyda någon annans dröm, däremot kanske ge logiska förslag för vad de olika sakerna i drömmen kan ha symboliserat utifrån dennes egen livssituation, men det är ju bara gissningar.

Exemepelvis brukar jag få symboliska val i mina drömmar, där jag väljer eller väljer bort någonting, och känslorna efteråt (fortfarande i drömmen), eller sånt som händer i drömmen som konsekvenser efter valet jag gjorde eller inte gjorde, det visar litegrann hur jag kanske hade reagerat på något val som står nära i fokus i mitt verkliga liv.  På så sätt kan mina drömmar hjälpa mig att tänka rätt, eller att bara tänka efter och kanske uppmärksamma mig om val jag kan göra, som jag inte visste att jag kunde. Val jag kanske inte såg fanns.

Och som ni vet, "Att inte välja är också ett val." Och det skulle inte förvåna mig om vi fler gånger under en dag gör passiva val om att låta saker och ting vara, än de val som vi gör som faktiskt förändrar någonting.


Så tänk på det nästa gång du drömmer någonting,
speciellt om drömmen på något sätt är antingen intressant eller skrämmande.

Vad betyder den, utifrån vad som händer och sker i ditt liv just nu?

awesomely A-ZUM

Kan inte säga annat än att PITEÅ LEVERERADE än en gång!
Jag hade så fantastiskt kul, oj oj vad jag älskar den staden alltså.
Och min klass, herregud säger jag bara, nu fick vi en försmak på hur studentveckan kommer vara.
DVS en sjuhelvetes vecka med apfulla frisörbrudar som ger sig på lekar de inte klarar av!

Nej dra åt helvete vad roligt vi hade det alltså, kan ju säga att det togs 160 bilder med min kamera under kvällen och det kan ju ha berott på att det hände väldans mycket skoj!


Fest i hela huset

Nu befinner jag mig i Norrfjärden hos Linnea, vi har poppat bigbrother några varv och varit till ica och köpt groggvirke till bålen. Kolsyrad apelsinläsk + drinkmix med smak av banan, jordgubb och grenadin! Jag tror det blir svingott (:

Magnums jordgubbsglass njöts det dessutom av i solen föe en stund sedan, sen kaffe och en cigg på det.
Nu är det fix som gäller, hörs och ses med lite bilder imorgon :) Tjaaow

the essence of being

huuh! Nu har adrenalinkicken lagt sig, finally.. Jag var helt uppe i extas där ett tag.
Men med anledning, detta som kan komma att hända är faktiskt helt sjukt. Helt sjukt fantastiskt då alltså.
Och DET är ingen överdrift.

Nu ikväll så ska jag (utöver stylist) agera chaffis till morsan som ska på dans ikväll, ska även förbi syrran en stund och prata av mig. Vet inte om det händer så mycket mer sen, jag ska lixom upp före fan imorgon för att ta mig till piteå. Vi har nämligen en AWESOME KLASSFEST inplanerad i Norrfjärden hos linnea. Lekar, bål, skratt och härligt surr är sånt vi kommer pyssla med. Samt lite gott käk för att väga upp våran halvdana bål som då kommer va gjord på äkta haradsvatten. Och det mina damer och herrar, var längesedan. Men förutom jävligt billigt, så blir det jävligt awesome också.

Nu ska jag kila!
Höres och synes :)

I can live on this energyboost forever

Ni vet idén jag nämnde att jag fått här om dagen, men skulle skriva mer om en annan gång?

Det var så här att jag kontaktade en väldigt, väldigt högt uppsatt person och berättade om min fantastiska idé.
Och den gick fram!!! Det kom bara positiv respons (!!)

Detta kan vara livsförändrade, helt sinnessjukt!
Satan vad jag kommer fira detta, (även om segern dock är totalt i förskott. )
Ingeting är ju bestämt, verkligen ingenting, allt som kom var en positiv respons som sagt, men ändå,
det är stort.

STORT SOM TUSAN :D

cosy copper...mitt nya örhänge!

en slumpmässig upprepning, 3 år senare

Igår var det nostalgi blandat med vemod på kundmottagningen...
det var nämligen den sista under hela min utbildningstid.

Nostalgin kan jag berätta vars den kom ifrån, det var nämligen så att under våran första kundmottagning någonsin så gick brandalarmet och vi tvingades utrymma byggnaden tillsammans med alla våra kunder, vare sig de hade permanent eller blekning i håret. Dessutom så var skolsköterskan min första kund och jag både slingade och klippte henne.

Och igår då vi somsagt hade våran sista kundmottagning någonsin, vem hade jag då inbokad om inte skolsköterskan? och vad för behandling? Jo slingning och klippning såklart!

Dessutom gick brandalarmet.

Utrymning, once again!


Thumbs up /kickan!Vi rökare klagade dock inte..
Det är ju aldrig fel med en fett bra ursäkt till att ta en cigg mitt under en klippning?YOU are responsible for your future

Jag fick en superidé ikväll när jag filosoferade runt min englandsbuffert, imorgon ska jag ta reda på om det är en realistisk möjlighet eller bara ett önsketänkande i mitt huvud. Kan bli mycket intressant! Skriver mer om det en annan gång :)

Sen så fick jag nu veta var jag får tag på böckerna som ger mig den engelska frisörterminologin jag behöver ha i huvudet när jag reser iväg, och gärna innan. Så beställning görs imorn eller inom väldigt snar framtid!

Fick även en intressant idé av min klasskompis Elli idag,
att iallafall på mitt CV skriva att jag på begäran kan skicka med ett videoklipp där jag berättar om min själv och mina ambitioner och varför de bör anställa mig. Helt fantastiskt ju, snacka om att verkligen ge ett personligt intryck! Hade jag varit arbetsgivare och inte kunnat träffa den möjliga kandidaten i verkligheten så hade jag tyckt att det var ett fantastiskt förslag! Så, tack Elli för ett underbart bidrag till mitt jobbsökande från sveriges marker!

Annars då?
Jag var på arbetsförmedlingen i måndags och träffade utlandsrådgivaren och fick en hel bunt papper med tips på hemsidor att besöka angående... precis allt. Insåg ju att jag borde bokat det mötet typ först av allt eftersom jag nu redan hade lyckats leta reda på de flesta sidorna på egen hand. But still, en del av informationen var väldigt enkelt formulerad och lättförståelig även för en sån som mig som aldrig tidigare brytt sig om vad "socialförsäkring" eller "flatmates" betyder.
Fick även tips om en så liten grej som att jag skulle komma ihåg att sätta +46 framför mitt telefonnummer i min CV, en sån grej som uppenbarligen var väldigt lätt att missa och som hade kunnat försumma en hel del av mitt jobbsökande väl nere i England.

Och nyaste nytt är att jag just nu läser på lite extra om Bristol, eftersom jag hört mycket gott om den staden de senaste dagarna. Både i väder och nöjesväg. Såååå, uppdatering om det kommer inom kort!

Hej så länge (:

prioritizing by heart or brain?

Jag kanske inte satte mig ner och gjorde någonting åt stressen jag kände över plugget, jag kanske inte började skriva på inlämningsuppgifterna eller satte mig och räknade matte.. Men jag fick lugnet jag behövde ändå.

Och som syrran sa i ett annat sammanhang: Att bara få berätta innebär ju att man inte är ensam i det längre. Att få beskriva min stress över uppgifterna och över vad som varit kaos mitt huvud under dagen och inte kom till ytan förrän jag slappnade av, innebar ju för mig att jag inte var ensam i det längre.

Att ta tag i DET, tog bort den negativa delen av min stress. För som ni vet är en viss del stress bara positiv, och nu är det bara den delen jag har kvar, och det känns helt okej. Det är lugnt nu, jag känner att jag fixar det.

Men man måste beta av listan och prioritera, vad är viktigast att ta itu med just nu?
Nu var det att rensa hjärnan, eller iallfall släppa tanken på någon annan, kanske klickar det fortare för henne än för mig? Nu kan jag slappna av iallafall och försöka räkna min matte eller skriva mina inlämningar, tanken är planterad hos henne och den finns även i mig, så om jag stöter på svaret kommer jag att ha mina receptorer redo och snappa upp det, samma för henne. - Vilket har tagit bort min stress.

Jag kanske inte får svar på min fråga "Vad skulle det göra för skillnad?" idag, men lugnet av att jag iallafall kommit fram till vad det är för svar jag ska leta efter, är väldigt påtagligt.

För det är ju så, vi måste veta vad vi letar efter - för att hitta det.


define happiness for you

En tanke om värderingar:

Är du en människa som lägger pengarna på en billig kopia och har kul för resten av slanten?
Upplever, reser (kort eller långt), äter, lever i nuet och skapar minnen..

Eller är du en arbetsmyra som äter/jobbar/sover/skiter och sen köper den dyra märkesvaran?
Och hur har du kul för dina pengar? Genom materiella ting? Och hur gör det dig isf lycklig?

Jag har aldrig varit människan som sparar och sparar och sen köper en iphone, en bärbar dator, den värsta bilen eller den dyraste canada gouse jackan. Det skulle aldrig falla mig in. Jag har sen mitt första barnbidrag sprättat pengarna på vad som är lycka för mig. Upplevelser, erfarenheter, äventyr. Dvs. skapat minnen, sånt som består livet ut.

Vad har du med den vråligaste tv:n att berätta om för dina barn?
Vad har du för foton på dina väggar?
Vad har du lärt dig av här i livet?

Och hur många gånger har du inte behövt förnya din materiella lycka? Med tanke på att tiden snor värdigheten av din tv och du krävs köpa en ny med jämna mellanrum för att ligga på topp.

Jag behöver aldrig förnya min lycka och dessutom följer den med mig överallt jag går.
.... jag menar, lycka till med att rymma tv:n din i handväskan.

önsketankar

Jag är slut, har ont och är stressad av alla fucking jävla skolarbeten.
Kan det bara va över?
Hade gärna önskat att det någonsin gick över, men det finns alltid problem, vare sig man lever i en stor eller liten bubbla. Jag lovar att mina bekymmer känns precis lika jobbiga som bekymren de känner som lever i bigbrother huset. Känslorna för oss människor är precis lika stora vars vi än lever och vad vi än gör, vi kan aldrig smita ifrån de faktum att det aldrig går över, vi måste bara lära oss hantera det.

nothing but the usual

Idag hade vi bara vanliga, tråkiga lektioner på skolan. Ingenting speciellt hände, förutom mitt MVG i religion.
- Men lugna er! Hinduism, islam, kristendom osv intresserar mig inte.
Våran lärare är en filosof... det säger väl allt?
Han är dessutom rädd för rymden -och lite vilsen i sin lärarroll tror jag.
Så MVG:t var inte direkt svårfångat, men nog är jag allt nöjd ändå!

Efter skolan och en skön sovstund på bussen så tog jag en sväng till salongen och rullade permanent
(deltidsprovs-träning... nu är det bara ligga i och offra alla lediga stunder!)

Sen kom mamma och hämtade mig och nu har jag bara suttit och svarat på alla Englandsrelaterade mail jag hade i inkorgen.. närmare 5-6 st. Jag hade varit slarvig och inte kollat mailen på 10 dagar.

Justdet, jag mailade även lipton.se för att höra hur det ligger till med Tahiti-thét och om det går att få tag i på någe sätt! Fick abstinens när jag häromdagen påmindes om den underbara smaken av ananas och vanilj. JAG VILL HA MEEEEER.

Nåja! Nu ska jag försöka plugga lite och sen kanske leta lite tatueringsinspiration :)
Hörs :)

Lurvas vilar nackmusklerna


Vad håller dig tillbaka förutom dusjälv?

Nyast:

god morgon folket

sådärja!
Laddat med en lite för stor frukost nu innan min arbetsintervju på sillen.
Det är farligt med några snäpp FÖR god frulle, man mår ju lätt kasst hela dan om man vräker i sig från morgonen.

Aja, nu ska jag fanimig ut på min morgoncigg. Kaffe däremot blir jag utan denna morgon.
Hörs!

use the force

Det är klart min livskunskapslärare får sig en kort självbiografi då hon ber mig skriva denna uppgift:

Enskild reflektion: Här vill jag att du skriver en reflektion om dig i relation till andra människor genom att väva in en del saker vi gått igenom under kursen. Tänk på: självbild, självkänsla, självförtroende, jantelagen, könsroller samt tankemönster.Jag har seriöst suttit och skrivit i 3 timmar.
herregud....

en liten dos lycka

Ikväll hittade jag en påse av tahiti-thét som slutade säljas för många, många månader sedan. Var och grävde i en burk vi har med en massa olika sorters tepåsar blandat och hittade alltså bara en liten påse. Men ack vad lycklig jag blev!

Herregud, varför slutade dom tillverka det bästa thét dom hade?
Om ni skulle råkas se detta thé någonstans där det kanske inte gått ur lager än, så skriv till mig direkt!


Invigning av lusthuset!

Grillning, groggar, blåfiskarshots, kedjerökande och en helvetes massa surr :)
The perfect recipes

Och efter lite fix, klädbyte och parfymerande så bar det iväg mot lotus, SAAAANNNIIISHH fyllde ju 18 och då var det ingen tvekan om att dans & krogen stod på schemat!
like a mirror

Kände mig inte så jävla nykter då jag kom innanför dörren och armbandet satt fast i skallen, fick gå med handleden högt över huvudet för att inte tjorva in det ännu mer och sen tända lyset och i lugn och ro försöka trassla lös det....

Men annars vare lugnt!


Har haft en skittrevlig kväll som började i lusthuset och slutade med gratis inträde på Lotus.. bortsett från armbandet då, men annnars vare awesome ;) haha.. Bilder kommer imorn!

Nu BB och ostkrokar, sen nattinatti. By333 ;)

helgmys med barnen

En mysig bildblandning från gårdagens eftermiddag och denna förmiddag :)
an awesome morning

Nyvaken och lycklig tjej i leviströja!
Den helt vanliga tshirten som väntat i flera år på att invigas :)Och juste.. förnyade mitt yttre igår också.
Kopparfärgad har jag ju faktiskt aldrig varit förr!


Arg avundsjuka.

Jag säger det igen, "of course living is easy if you're doin it with your eyes closed."

Man är lyckligare om man blundar.
Trycker undan jobbiga känslor.
Inte analyserar.
Inte bryr sig om vad ordet självinsikt betyder.


Men det är svagt och det är en förskräckligt pinsam egenskap.
Ibland är jag dock avundsjuk på er som inte bryr sig om att skämma ut sig.

Det är för övrigt väldigt, väääldigt lätt att se på männsikor vilka som hör till vilken sort,
dem som har självinsikten och dom som... saknar hjärnaktivitet?
Har ni tänkt på det?

[update]
Egentligen sitter jag bara här och är förbannad. Och grön av avundsjuka antar jag.
(med tanke på mitt nedvärderande skrivande så drar jag slutsaten avundsjuka, även om jag helst inte skulle erkänna det såklart) Ingen rår ju för vilken sort de är, antar jag.
Känner mig bara så less på detta eviga analyserande och funderande. Ibland vill jag bara vara som de människorna som inte "fattar bättre". - Ja, för det handlar inte om att dem väljer att inte analysera, jag tror helt enkelt de inte har verktygen i huvudet.

Grey's anatomy

Den är en så oerhört vacker serie. Jag vet inte hur många gånger jag har grinat till det, under varje avsnitt kommer rysningar och översvämmade ögon. Och lika många gånger av lycka som av sorg.

När de nya avsnitten dyker upp har jag en helig timme där ingenting får störa.
Greys anatomy håller får fortfarande 10/10 poäng trots att dom nu är inne på sin 7:e säsong.

Så, har ni inte följt den från dess början till dess slut, avsnitt för avsnitt - så börja nu.

love in different shapes

Vi hade lite chokladprovning idag på salongen :)
Sensation blueberry milk var min favorit, sen Caribbean med banan&kokos-smak.
Maräng&nöt däremot blev totaldissad.
Men Yougurt raspberry är sedan tidigare min absoluta favorit!
.. bluberry milk kommer dock tätt efter.


kort festfrisyr, test #1"stadga, djup och en känsla för form"

Idag har vi haft "lilla gesällen" på skolan.

Passade på att fota min Korta festfrisyr.
Imorn kommer min riktiga modell till salongen så jag får testa göra den på riktigt :)
Det är ju inte direkt ett svårt moment, men roligt!


ännu en dans med svåra steg

Under en diskussion idag om ett experiment jag gjorde förra året så tittar Anna, min fantastiska lärare, på mig med en förundrad blick och säger med en förundrad röst "jag har faktiskt aldrig träffat någon som du madde." Inte som någonting negativt och inte som en komplimang, bara som en faktarad lixom. Och det fastnade i mitt huvud.

Jag är lite speciell, lite knäpp. Men inte i den negativa betydelsen skulle jag tro, snarare bara.. annorlunda. Fick höra då jag var yngre att jag var "brådmogen". Och inte så att jag fick hår på musen tidigt eller så, haha, snarare.. ja ett exempel är att lärarna kunde säga åt mig att i matsalen gå och sätta mig med de i klassen som var mobbade eller utanför bara för att alla andra skulle se att även de i klassen som var utanför, var okej. Och jag gjorde det, varje gång. Dels för att jag insåg att jag kunde göra skillnad, och även för att jag förstod hur viktigt det var. Och att lärarna bad just mig berodde nog inte på att de andra skulle följa efter, utan snarare för att jag skulle göra det med hjärta och inte säga till den mobbade att "hej, lärarna sa att jag skulle sitta här med dig".

Sen vet jag ju att då jag var 10, 11, 12 år så kände jag mig alltid vuxen instängd i ett barns kropp. Jag blev alltid så förbannad när någon försökte säga vad som var rätt och fel för mig, sånt visste jag alltid själv och ville inte att någon annan skulle lägga sig i. Ja, jag kan inte säga att jag var lillgammal, eller gammelklok eller vad det nu är för ord jag letar, ja för jag tror inte jag var så jättebra på att uttrycka mig och säga kloka saker med välformulerade och utvalda ord. Men jag kände allting, inom mig. Och jag tror att det var därför jag var den kaos-tonåringen jag var, för att mamma såg mig aldrig som äldre än fem år och jag var ju redan 15 i huvudet när jag fyllt 10, enligt mig själv (då). Och när varken mamma eller pappa kunde inse hur klok jag var, så stejkade jag, jag slog rätt emot och var precis tvärtom. Och i alla situationer då jag försökte diskutera med mina föräldrar och dom bara suckade och sa "men lilla gumman.." på ett OUTHÄRDLIGT nedvärderande sätt, ja det var alltid där någonstans jag brast ut i gråt och bad morsan gå och skjuta sig och förklarade även varje gång att ingen skulle sakna henne. Ja, när de sårade mig på de enda sättet som verkligen bet, så självklart högg jag till med den enda meningen som morsan verkligen kunde förstå, och ingen kan väl misstolka "ingen skulle sakna dig"? Jag satt på toalettgolvet och grät apatiskt medan morsan började tömma diskmaskinen i hopp om att kunna skjuta undan känslorna. Jag bet ihop käkarna, så hårt att tänderna kunde sprättat vilken sekund som helst. Och när jag tittar tillbaka på sånna här tillfällen, som tråkigt nog var alldeles många, så blir jag gång på gång förundrad över hur jag blev som jag blev när det lika lätt kunnat slinta och jag hade kunnat växa upp och bli en psykopat eller mördare. För när jag satt där med mina ihopbitna käkar så var jag så fylld av hat att mina ögon säkert var svarta. Jag hade huggit om jag hade en kniv, jag hade slagit om jag haft muskler, jag hade fan lagt en atombomb och sprängt hela världen om jag haft en. Ja, jag har aldrig varit med om sådan ilska som de gångerna då jag kände mig som mest oförstådd och maktlös. Vilken tur att toan hade ett lås så jag kunde stänga in mig, lugna ner mig och acceptera verkligheten i lugn och ro.

Fatta att sitta där och vara tvungen att VÄNTA PÅ ÅLDERN för att någon skulle ta mig på allvar? Ingen, och det är faktiskt sant, Ingen - bryr sig om en 11 årings åsiker om världen. Man är så liten, man är ju bara ett barn och vet ingenting. "Man förstår ingenting."

Ja, jag är bitter. Otroligt jävla bitter.
Visst skäms jag nå otroligt över alla de sjukt fula sakerna jag sagt till mina föräldrar, men jag förstår fortfarande varför jag betedde mig som jag gjorde. Det var visserligen inte okej, men helt klart så var det väntat. För som jag skrev tidigare så lyssnade ingen på mig, ingen ville diskutera eller någonsin låta mig visa vad jag kunde och att jag klarade mig bra själv, och när jag aldrig fick chans att argumentera för mig eftersom antingen pratade dom i mun på mig, stängde av öronen eller suckade och gick.. Jag är fortfarande så jävla ARG på deras failade föräldraskap.

Men som syrran också säger, det har hjälp till att forma oss till dem vi är idag. Och hur bitter och arg jag än är, så är det deras dumma barnuppfostran som jag borde vara tacksam för, ironiskt nog.

Helt klart är det därifrån jag blivit "annorlunda", eller "konstig"
.. men än en gång varken ur en negativ eller positiv betydelse.


Att jag sen växt upp i en familj där kärlek inte existerat, varken i kramar eller så normala fraser som "jag älskar dig gumman", har säkert också lämnat sina men eller positiva märken, jag vet inte vilket än. Men det är ännu en sån där självklar familjegrej jag saknat under alla mina år. Och det jävligaste av allt? Jag har till och med sagt det till dom. Och att som ball 12åring våga be sina föräldrar om kärlek är för övrigt en JÄVLIGT BIG DEAL, och att sen inte uppleva någon förbättring what so ever, det måste ju vara en ännu större deal. Att inte veta vad man betyder, om man äns betyder, om man älskas, att inte veta hur det känns att vara behövd, det ska tamigfan ingen behöva gå runt och undra över. Åtminstone inte mina barn, aldrig någonsin ska dom behöva fundera över sånt.Här är ett sånt där bannlyst tyck-synd-om-mig-inlägg som jag inte egentligen tycker om att ha i min blogg, men det är samtidigt så jävla viktigt för mig, för aldrig någonsin kommer jag släppa eller förlåta dom för att dom inte lyssnade på mig eller tog mig på allvar. Det är oförlåtligt eftersom dom båda är fullt friska människor som är varken alkoholister eller knarkare, dom förväntas veta hur man uppfostrar barn, och inte bara tills de fyller fem utan hela livets väg, från fem till femton, till femtiofem osv. Så eftersom detta fortfarande är någonting jag ibland blir frusterad, arg och besviken på, så platsar det här i min blogg.

Sen är det kanske viktigt att nämna att jag på äldre dar lärt mig att alla människor har olika sätt att visa kärlek, mina föräldrar kanske inte säger det rätt ut, ger mig kramar eller en klapp på axeln men jag vet ju ändå att de älskar mig.

Och sen ännu ett sätt att se på det är att det här med utelämnande berättelser och uppöppnanden av olika slag bara för oss närmare som människor. Hemligheter och sånt som sopats under mattan är nästan alltid kvar som en obehaglig knöl folk ibland råkar kliva på och sen snabbt lyfter upp foten för att unvika att bli förvånad av vad man egentligen klev på, vad som finns där under.. Nej, att vara lite för personlig och öppna sig lite föör mycket, är bara bättre eftersom det ömsesidigt ökar förståelsen för varandra. Och är det inte på det sättet att man kommer närmare varandra så kanske man i annat fall lär sig någonting av någon annans misstag, som här där ni fått ta del av ett vuxet barns besvikenhet, och hur man kan formas av att växa upp någonstans där det är norm att kärlek inte syns.världens längsta inlägg om mitt yrke, och ändå bara en liten del av den bok jag lika gärna kunnat skriva

Det har varit mycket snack i skolan nu på sistone om vad alla i klassen kan tänka sig att jobba som utöver frisöryrket. Sanningen är att det är många i klassen som bestämt sig för att inte köra vidare på den banan vi kört i nu 3 år. Nya ideér som ingenjör, hälsovägledare, PR-agent, mäklare osv har dykt upp.

Och om jag själv ställt mig frågan vad jag kan tänka mig att jobba som om inte som frisör? Jo, självklart.

Har börjat med att fundera över vad jag är intresserad av, och det är på alla sätt och vis att få skapa. Jag vill syssla med förändring, både på det yttre och det inre planet.

Och vad är viktigt på min arbetsplats?
  • Ansvarfullt, jag vill känna mig viktig i det ämnet jag jobbar inom.
  • Socialt, jag skulle aldrig kunna jobba som egen företagare utan anställda,
eller inne på ett kontor utan fikaraster med arbetskollegor.
  • Varierat, jag vill inte göra samma sak dag in och dag ut i alla mina år.
Jag skulle lessna på en gång och känna mig grymt missnöjd med mitt jobb.
  • Kreativt, jag måste få tänka och komma fram till nya ideér, testa olika teorier och se dem ge nya intressanta resultat.
- Pengar är helt ointressant så länge jag ändå kan leva och trivas med min vardag. Hellre ett jobb jag älskar med en värdelös lön än ett aptråkigt jobb med svinbra lön.
Och mina intressen då?
Ja det jag pendlat fram och tillbaka med under åren är: Att jobba med hår, att fota och redigera, att skriva (gärna att påverka genom mitt skrivande dessutom), naglar, inredning och makeovers i hemmet...

Slutsatsen?

Den är hemlig, faktiskt. Men det är en kombo av alla mina favoritsysslor, som jag tillsammans med min syster råkade komma på i ett helt annat sammanhang för många många månader sedan.

Men som ni oundvikligen ser så stämmer jobbkriterierna jag har väldigt, väldigt bra överens med frisöryrekt.

Jag som frisör bär allt ansvar för att min kund ska bli nöjd, det ansvaret tar jag genom att ställa rätt frågor, välja rätt färger, rätt produkter, använda rätt tekniker och klippa rätt former.

Det är dessutom väldigt socialt eftersom det innebär ständig kontakt med andra människor. Jag får chans att ta del av andra människor livshistorier samtidigt som jag ibland har tillfällen att berätta delar om min egen, man utbyter hela tiden ideér och tankar, lär av andras erfarenheter eller får tips till egna lösningar på intriger eller problem i vardagen genom att lyssna när kunderna berättar om något ur deras liv. Ja, det är riktigt socialt om man vill det, och dessutom har vi chans att till viss del styra samtalen till sånt som är aktuellt, relevant, intressant osv utifrån dagens humör eller liknande. Och ett givet plus är sen såklart att ha härliga kollegor att dela fikarasterna med mellan bokningarna !

Och det är dessutom mer varierat än vad många tror. Allt handlar bara om att VÄLJA, att välja att lära sig nya tekniker eller jobba på andra sätt än man vant sig vid. Kanske ibland inte ta de enkla vägarna utan istället använda en teknik man känner sig osäker på, bara för att fortsätta växa inom yrket, bredda sina kunskaper och dessutom ge varierade resultat. Det värsta som finns är ju de salonger där man direkt kan se på människor att de klippt sig där, det visar inte direkt att frisören varit kreativ och engagerad. Nej det handlar om att ständigt söka inspiration och använda den i yrket varje dag.

Kreativt är det somsagt alltid, men mer eller mindre. För mig kommer det att vara mycket kreativt fram tills den dagen jag väljer ny karriär. Nu som relativt ny inom branchen (jaa.. 3 års utbildning, men ingen egentlig erfarenhet förutom praktik) så är det inte lika lätt att variera tekniker inom färg och klippsätt efersom vi alla fortfarande är i den fasen då vi jobbar upp takten på de teknikerna vi hittils lärt oss. Först måste man kunna basutbudet i sömnen för att sen verkligen kunna exprimentera mellan teknikerna. Jag behärskar ju exempelvis tekniken för att klippa hår med kniv, och bara det kan variera arbetet enormt. Men där jag känner mig mest kreativ är såklart färg. Färg är mitt ämne, jag älskar det. Och där planerar jag att växa, lära mig massvis av roliga tekniker, lära känna många färgsystem och alla genvägar och utvalda omvägar. Ja, för en vanlig färgapplicering är ju svår att förändra, man kan ju byta penslar eller switscha till applikatorflaska ibland, men själva penseltekniken ser ju likadan ut varje gång man applicerar i princip. Därför är det roligt med nya indelningar "mönster" under appliceringen för att få nya resultat, som kräver lite hjärnaktivitet dvs. Sånt kan man alltid fortsätta utveckla och lära sig mer om för att fortsätta jobba kreativt och varierat.
Nå men vad är då det negativa med att jobba som frisör?

Inget yrke saknar jobbiga bitar, det bara måste finnas för att jämna ut alltihop ju.
Det jag upplever som jobbigt inom våran branch varierar från dag till dag, men i helhet är det nog det faktum att jag inte kan stå och jobba om jag själv känner mig skabbig och ful. Jag måste lixom duscha på morgonen, välja ut hyffsade kläder och dessutom sminka mig, för att känna mig fräsh och peppad. Skulle du själv gå till en frisör i mjukisbrallor och gårdagens smink tillsammans med ett hår som under natten blivit till en stor dredlock? Nej, precis. Och sen har vi ju alla dagar då vi helst skulle låsa in oss och inte alls vill vara sociala. Som frisör fungerar det ju inte riktigt, vi kan ju inte välja om vi vill ha osociala eller supersociala dagar, vi måste ju åtminstone befinna oss därimellan och gärna mer åt det supersociala. Dessutom kan det i vissa sammanhang kännas jobbigt att inte få uttrycka sina egentliga åsikter, och speciellet då man har sina dåliga dagar då man känner sig lättretlig, som vid PMS exempelvis. Om en kund sitter och surrar om någonting ur deras liv och jag inte alls håller med kan jag ju inte utbrista "HAR DU INGEN SJÄLVINSIKT ALLS? DU ÄR JU DEN MEST EGOISTISKA MÄNNISKA JAG TRÄFFAT I MITT LIV, SÖK HJÄLP(!!!), FÖR I DITT FALL ÄR DET EN SJUKDOM"  .... ja nu är det ju väldigt, väldigt sällan man känner för att dra ett dampanfall likt det, men ändå.. ibland vill jag verkligen vara den som ger människan en käftsmäll för att dom ska öppna ögonen för saker och ting. Meeeen, det är ju en del av det jag nämnde ovan - att påverka och förändra även insidan hos människor. Och det har vi ju som frisörer till viss del en chans att göra, men aldrig på ett dramatiskt sätt eller på ett sätt som uppfattas som diskriminerande eller nedvärderande.

Och den typiska frågan: Men har du aldrig haft en kund som du absolut INTE vill klippa av personliga skäl?

Njaa, joo.. Men sanningen är ju att vi alltid växer genom möten med människor, och än så länge har det nog mer handlat om prestationsångest då jag känt att det är någon jag verkligen inte velat klippa eller färga. Rädsla för att det ska ta för lång tid, eller inte bli nog bra, eller att samtalen ska rinna ut och bli awkward och dött.
Men sanningen är att alla de kunderna jag haft, som jag kanske haft fördomar om innan eller som jag av andra anledningar bara velat skicka hem innan dom satt sig i stolen, ja efter alla de gångerna så har jag varit jättenöjd med mötet. Antingen så har fördomarna motbevisats eller så har det av någon annan anledning känts mycket bra. Så, numera försöker jag se positivt på de såkallade jobbiga inbokningarna.

Och hur länge planerar jag att jobba som frisör?
Ingen aning, ingen som helst aning faktiskt. Så länge jag tycker det är roligt?
Skulle aldrig palla jobba under någon fittig chef eller så, det hade kunnat förstöra så enormt mycket tror jag och säkert kunna släcka den glöd jag nu känner. Men, känner jag mig själv hade jag nog dragit ganska fort från en sådan salong. Kan säga att min drömsalong att jobba på är en salong med glad och positiv energi där jag har alla chanser att fortsätta utvecklas och där det finns möjlighet att lära av varandra. Gärna en salong med en ball stil också, någonting konstigt och eget lixom. Så det är någonting i den stilen jag kommer ha som mall då jag söker jobb i England.

Trivs för övrigt jättebra på salongen jag är nu. Och det bästa med mina handledare sara och lisa är att dom är lekfulla och avdramatiserade hela den UBERseriösa bilden jag hade fått mig om hur man som frisör skulle bete sig. Visst finns fortfarande de bitarna kvar i mig, det märker man när jag jobbar. Jag blir som automatiskt väldigt proper och saklig, lixom pratar som ett faktaband ibland, jag drar tillbaka min personlighet några snäpp och visar inte ofta så mycket av vem jag ÄR. Men det har släppt betydligt sen jag började min praktik hos dom, och dessutom försvann min prestationsångest som jag hade enorma problem med i årskurs två. Överanalyserade allt och kände mig aldrig nöjd med någonting trots att det aldrig var någonting direkt fel med det jag gjort, jag var bara aldrig nöjd. Och hade jag en klippning som dragit ut på tiden så var mitt humör dåligt resten av dagen och jag kände mig så kass att jag borde blivit hemskickad och aldrig med välkomnad igen. Men med sara och lisas hjälp så lättade de där problemen redan de första veckorna där, lixom bara "ryck upp dig nu madde och släpp det där, det är bara en av miljontals klippningar, försök istället jobba snabbare på nästa kund! :)". Och när jag dessutom lärt känna dem så bra att jag känner mig trygg nog att ställa alla mina dumma frågor och lätta på hjärtat när jag känner mig dålig eller så, ja  att helt enkelt kunna prata med andra frisörer om själva frisöryrket och alla känslor därikring, DET har skapat en enorm trygghet. Helt ärligt ville jag hoppa av där någonstans under årskurs två för att min självkänsla var så jävla fastnålad i botten samtidigt som hela mitt liv mer eller mindre var upp och ner, så att jobba på min prestationsångest var absolut det viktigaste för mig för att över huvudtaget kunna fortsätta som frisör. Och vem vet, om jag inte hamnat på en salong som studio 53 med handledare jag kunde vädra mina tankar till, hade jag då idag varit intresserad av att bli frisör? Det vet man aldrig, men det är iallafall det jag är mest tacksam över när det gäller hela min utbildningstid. För man måste avdramatisera allt och inte se för hårt på saker och ting - annars tappar det sin glans och är inte alls roligt på samma sätt. Men nu ska jag stanna med skrivandet här innan jag spårar och låter allt för smörig.

Annat som känns intressant i kärriärsväg är bland annat lärare av något slag, kanske svenskalärare eller allra helst kanske psykologi/filosofi/livskunskaps-lärare, jobba med vindkraft, eller trampa lite i syrrans fotspår och bli någon typ av ungdomscoach på gymnasieskolor och föreläsa i inspirationsyften osv.. Ja det finns många vägar att gå, men hittils har jag inte kommit på någonting som slår frisöryrket och mina drömmar inom det, faktiskt.
Hur som helst, att nu fortsätta utvecklas på alla sätt och vis som tillhör branschen är ett av mina mål med Englandsresan. Och det gör jag speciellt genom att slippa den här elevstämpeln som jag hatar. Finns inge värre än kunder som ser ut att sitta på nålar för att dom tror att man som elev är inkompetent och när som helst jabbar upp maskinen och snaggar nacken på dem. Nej, jag längtar enormt efter en kundkrets som ger mig möjlighet att vara så kreativ som jag innerst inne är, som litar på mig och låter mig skapa det jag vet är bäst för dem.

välj dina krig!

Jag är inte bitter, jag betalar gärna 49 kr/månaden för spotify.
Betal-måstet var bara vad som krävdes för att jag skulle få tummen ur röven och göra nått åt reklamfanskapen jag varit så satans less på nu i flera, flera månader.

Jag tycker spotify är värd de kronorna dom tar för att man ska kunna göra enkelt åtkomliga playlists, ändra om hit och dit och lätt hitta till den mesta musiken man är intresserad av m.m. Förstår helt ärligt inte hur folk ids whina över 49 spänn i månaden? Ett stort plus till dom dessutom för att det bara tog 1 minut att fixa.

Don't get hypnotized by the bling, deep inside you must believe and you'll succeed

Idag hoppade jag över de två första lektionerna för att stanna hemma och göra lite andra nyttogrejer.

  • Ringt och pratat med försäkringskassan
  • Bokat möte på arbetsförmedlingen i Luleå för utlandsfrågor, hjälp & tips
  • Ringt till syon och skolassistenten och ordnat betygsöversättning,
    så nu får jag mina betyg både på svenska och engelska i mitt kuvert på studenten!
  • Kollat upp vilka identitesstärkande bevis jag behöver på intervjun för ett National Insurance Number

aint the internet wonderful?

Hittade just drömsidan, trodde inte det skulle gå att hitta nått liknande!

En sida där jag kan hitta ALLA frisörsalonger i vilken ort som helst i England, och inte bara det, det står bland annat vad dom specialiserar sig på, vilka färgmärken dom använder sig av och hur många dar i veckan de har öppet!

Dags att fixa klart CV:t, här ska det sprudlas iväg mail!
....och telefonräkningen lär bli dyr denna månad.

Got to stay focused keep your mind on your dreams

Pappa: suck.. varför sa du inte att du behövde en pärm, jag har ju flera stycken nere i källaren du kunde fått.
Jag: Men pappa, det förstår du väl? Jag vill ju ha en roooosa, jättefin och flickig pärm :)

Här är min välbehövda OneWayEngland-pärm där jag kommer förvara allt ifrån de olika CV:na till försäkringspapper och annat ointressant.

Fin va?my greatest topmodel

finns det någonting annat än glädje och kärlek som bara blir större när man delar den?

Så härlig känsla man får ibland av sånna där enkla men goda gärningar man gör för någon annan.

Idag tillexempel erbjöd jag mig att hjälpa en stressad kvinna i kassakön, hon hade mat i vagnen för 2500kr dvs EN JÄVLA MASSA MAT, och hon sprang fram och tillbaka mellan vagnen för att packa upp grejer och till påsarna för att packa ner då bandet var fullt. Jag erbjöd mig kort och gott att lasta upp maten på bandet åt henne så kunde hon stå och pack ner varorna. Och oj så förvånad och glad hon blev.

Och vad hände med mig? Jo jag vart ju på gott humör jag också.
Att ge glädje innebär ju ofta att man får tillbaka samtidigt och det är lätt att glömma i vardagens vanor och rutiner.

if we don't stop and listen to the music, we forget to dance

Hade en jättetrevlig valborg!
Började med en knytmiddag hos brorsan där vi hade 3 grillar igång och grillade allt från ost till kött och grönsaker, alla barnen var där plus då syskonen och mamma och pappa.

Jag och jasmine gjorde 3 dl turkiskapepparshots som var asgoda, sen gjorde vi varsin piggelindink och fortsatte kvällen med schweppsgroggar ute vid grillplatsen med syrrans son jesper och hans kompisar.

Senare under kvällen så for vi en sväng till majbrasan på kvarnängen och efter det vidare till Jenny en stund, det var inte direkt feststämning där men det var jättetrevligt med lite tjejsnack iaf :)

Gled runt en liten stund med arvesen också, och körde under mellandestinationerna våra egna "bigbrotherlekar" som vi kallar det. Då man kommer på nån rolig tävling för att underhålla sig för en liten stund. Exempelvis så tävlade vi (jag&jasmine alltså) om vem som kunde leverera den första komplimangen till någon random människa, och den som förlorade skulle ge resten av kvällens drinkar och liknande till den andra.  Jävligt kul! ;)Fick inte alls nå bra bilder från kvällen,
och det största failet av dom alla var då jag skulle fota fyverkerierna...

Tog upp kameran och precis då den absolut sista raketens ljus började försvinna från himlen så hade blixten laddat klart, men när fotot togs fanns inget kvar på himlen förutom lite splitter från majbrasan och en jävla massa rök. Suck.
failbildenRSS 2.0