en "liten" förklaring

Jag har alltid haft en rädsla för att bli förlamad.
FÖRLAMAD. Inte kunna stå eller gå.. inte kunna göra någonting av allt det vi gör idag.
När jag åker bil, skoter, är på höga höjder.. ja.. tanken av att dö är inte så hemskt farlig, det skulle förmodligen gå så fort att man inte riktigt reagerar och sen är man död och kan inte reflektera så mycket mer över det. Men att bli förlamad.. och tvingas leva ändå. Tvingas leva med en sån förändring i ens liv, nej helvete. Det vet jag inte om jag hade pallat, för det är ju verkligen det värsta som skulle kunna hända.

Och när jag i förra inlägget skrev om att vi alla har samma förutsättningar när vi föds i ett så bra land som sverige faktiskt är.. så tänkte jag bara "Fan, tänk om jag nu går och blir överkörd imorgon och har stått här och sagt att vi alla har samma förutsättningar och att vi alla kan uppnå våra drömmar?!" .. då jag vet att jag själv hade gett upp utan att fundera över det. Tjopp, så var alla sladdar ute och syret slutar komma. Nej jag beundrar dem som ändå kan tackla en sån sak som att bli förlamad, vare sig det är hel- eller halvförlamad, ben eller armar. Det är en så sjuk tanke att det är läskigt. 

Så, jag måste bara flika in (med ett jättelångt inlägg, såklart...) att alla självfallet har olika förutsättningar, men det hela handlar väl om hur vi jobbar med det vi har. Alla har inte pengar till att göra det dom vill, medan andra är utan armar eller födda med nedsatt syn. Ja, alltid finns det något som håller oss tillbaka, alla har någonting dom önskar att dom kunde förändra. Utseénde, egenskaper eller förutsättningar från där du växt upp. Men med lite vilja så tror jag ändå att man kan ta sig förbi de flesta hindren. Eller inte liiite vilja. - Mycket vilja! Och huvudsaken är inte heller alltid att ta sig fram, men att iallafall försöka är ju någonting man bör gjort innan det är försent.

Och den där lastbilen jag misstänker att jag kommer bli överkörd av någon gång under mitt liv..
Ja, jag hoppas tamigfan den väntar ett tag, för jag har inte tid att bli förlamad!

Kommentarer
Postat av: Fredrika

Du är så klok och så underbar, för att inte glömma även välformulerad :o)

2011-05-19 @ 01:03:47
URL: http://coachfredrika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0