YOU are responsible for your future

Jag fick en superidé ikväll när jag filosoferade runt min englandsbuffert, imorgon ska jag ta reda på om det är en realistisk möjlighet eller bara ett önsketänkande i mitt huvud. Kan bli mycket intressant! Skriver mer om det en annan gång :)

Sen så fick jag nu veta var jag får tag på böckerna som ger mig den engelska frisörterminologin jag behöver ha i huvudet när jag reser iväg, och gärna innan. Så beställning görs imorn eller inom väldigt snar framtid!

Fick även en intressant idé av min klasskompis Elli idag,
att iallafall på mitt CV skriva att jag på begäran kan skicka med ett videoklipp där jag berättar om min själv och mina ambitioner och varför de bör anställa mig. Helt fantastiskt ju, snacka om att verkligen ge ett personligt intryck! Hade jag varit arbetsgivare och inte kunnat träffa den möjliga kandidaten i verkligheten så hade jag tyckt att det var ett fantastiskt förslag! Så, tack Elli för ett underbart bidrag till mitt jobbsökande från sveriges marker!

Annars då?
Jag var på arbetsförmedlingen i måndags och träffade utlandsrådgivaren och fick en hel bunt papper med tips på hemsidor att besöka angående... precis allt. Insåg ju att jag borde bokat det mötet typ först av allt eftersom jag nu redan hade lyckats leta reda på de flesta sidorna på egen hand. But still, en del av informationen var väldigt enkelt formulerad och lättförståelig även för en sån som mig som aldrig tidigare brytt sig om vad "socialförsäkring" eller "flatmates" betyder.
Fick även tips om en så liten grej som att jag skulle komma ihåg att sätta +46 framför mitt telefonnummer i min CV, en sån grej som uppenbarligen var väldigt lätt att missa och som hade kunnat försumma en hel del av mitt jobbsökande väl nere i England.

Och nyaste nytt är att jag just nu läser på lite extra om Bristol, eftersom jag hört mycket gott om den staden de senaste dagarna. Både i väder och nöjesväg. Såååå, uppdatering om det kommer inom kort!

Hej så länge (:

Kommentarer
Postat av: Fredrika

En uppgradering av idén.... gör ditt videoklipp och lägg det tillgängligt på internet, du kan få låna space på min domän om du vill och så kan jag visa dig hur du gör en länk till det som du kan skriva in i ditt cv.

Puss på dig bästa syster!!

2011-05-12 @ 00:29:06
URL: http://coachfredrika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0