som ett barn i en godisaffär

var ju förbi på selli's häromdan, som är en frisörgrossist... där privatpersoner kan handla!
Och priserna är allt från 10-60 % billigare än vad det var att handla på Dahl's! (grossisten i luleå)

Och det fanns allt! aaaalllltttt....
Löshår, nagelgrejer, saxar, kammar, borstar, tänger- och färger & produkter från massa olika märken!

Fanns hur mycket som helst som jag ville köpa!
Måste ju dock tänka på packningen, och eftersom jag kom hit med 56 kg, och får bara ta med mig 40 kg hem så måste jag ju redan nu lämna en mass grejer. Så för allt jag köper nu, så måste jag ju tänka att "jaa.. men då måste jag lämna 2 par jeans och några gina linnen för att kompensera.. är det värt det?"

Svinirriterande! .. men samtidigt bra, för då sparar jag ju pengar ;)

Denna fick dock följa med hem!Luos nyansering.
Jag är ju faktiskt blond nu, och då är detta grymt värt att prioritera!

hur engelskmännen ser Sverige. - Be proud

Det är ganska lustigt faktiskt hur alla verkligen lyser upp då man säger att man är från svergie.
Vi har verkligen lyckats få en fin internationell bild av hur vårat land och folk är.

Swedish people are so niiice, and soicable, and they tend to speak a really good and soft english as well, theyre lovely!. And when visiting sweden it seems like everyone is so happy, just riding on their bicycles everywhere calmly.

(HAHHAHA - faktiskt haft en kund som förklarade det precis med dom orden)

And youre such a whelthy country. The money is good, not much homeless people, and its fucking free to study at the university!? How does it even work?
And then there is the nothern light, oooh id love to see it someday. how does it look, is it beautiful? awww it must be sooo nice !

.. hm, faktiskt har jag aldrig förstått att det är en turistattraktionsgrej, att fara till sverige och se norrskenet.. jag menar, hur speciellt har vi egentligen sett det som? Inte alls. "oj nu är det lite norrsken ikv. fint. Ska vi gå in igen?" ungefär..

Sen var det en kund som sa till mig att han hade varit lite rätt om han  var jag och bodde i sweden, eftersom norrskenet tydligen är radioaktivt. "you know, since its radioactive.. i mean.. how good could it actually be to have wierd green particles moving around above you in the sky??"

ehm.. aldrig hört något om det förut om jag ska vara ärlig.
Och hur farligt kan det vara, om vi nu alla tycks ha överlevt? ;)

But you guys live in like constant darkness, dont you? Must be sooo depressing, what do people do??

hm, well.. we don't really live in CONSTANT darkness.. during the summers we actually get about 23 h daylight. You can literally watch the sun go down and then come back up again whitin an hour in the middle of the summer! .. but during the winter we fucking hibernate. Its so depressing to get up at 7 am when its pitch black outside, go to work and then come home around 4 and its exactly as dark as when you left in the morning.. So people tend to stay in aaaaalot more. Hibernate as i said ;)

Pratade med en snubbe från polen häromdan.
-I'd love to visit sweden some time!!
-Why? ...i mean, is it really that different from poland?
.. Don't get me wrong, but what is it that makes it so interesting?
- the culture is enough for me!

*funderar så det knakar*
"hmm.. culture.. im thinking about what it actually is when it comes to sweden..
wait, i know something that feels really swedish for me! To go to our summercottage in the woods, and be out fishing half the night in good company.. watch the sunset.. go back to land and make a bonfire, eat some sausage.. and and then have a real sauna and drink some swedish beer!

Han tittar på mig helt amazed.. -> :O
"wooow.. that sounds SO lovely!"


.. Så i det stora hela måste jag säga att det känns många gånger ganska prestigefullt komma från Sverige, och ibland så har jag märkt att jag till och med får den där stolta stämman på rösten då jag berättar att det är där är från. Och det kan hända att jag till och med lägger dit ett litet actually! 

"...Actually, I'm from Sweden!" *SMILE*

Och vaaarje då gång så låter det så här: "Awww! Sweeeden!" med ett mycket, myyyckt positiv tonläge!

morgonpics

Försov mig lite och hann inte duscha,
perfekt tillfälle att testa någonting nytt för en gång skull..
Något HELT NYTT ;)Morgonrocken jag fick av familjen Pardoe på min födelsedag har varit så underbart uppskattad. Varje morgon åker den på, varje kväll och ibland någongång därimellan också. Jag älskar den! v

you make the choices

Sånt här är vad som är så underbart med mitt skrivande.
Att gå tillbaka i arkivet och kolla på hur tankarna om framtiden en gång såg ut.

Skrev detta i Dec 2009, dvs på pricken 2 år sedan;

framtidsdrömmar

Jag fortsätter promenera längs den väg jag valde i nian,
och jag kommer fortsätta längs den ända tills jag är klar.

Sen ska jag leva min dröm och sjunga på Lorentz - Lever min dröm.


För sanningen är ju att när skolan är klar så är jag fri. Fri att göra precis vad jag vill -  hur länge jag vill! Och eftersom jag är färdigutbildad så kommer jag ha pengar om jag vill det nog mycket. Frisörer behövs runt hela vårat klot, så möjlighet till jobb kommer jag alltid att ha så länge jag har öppna vyer.

Kan ni tänka er hur mycket framtiden har att erbjuda och hur mycket den kommer skilja sig från det man tror NU?  Man har ingen jävla aning om vars man hamnar, och fan vad spännande. Ja fan vad jag hade velat se vars jag står om 2-5 år. Lever jag min dröm?


___

Det är en underbar känsla att se tillbaka och känna mig stolt för att jag uppnådde det. I really fucking did it.

Där satt jag, någon kväll under december 2009, dvs den jobbigaste tiden i mitt liv skulle jag tro, och längtade efter någonting annorlunda, egentligen vad som helst, bara det var någonting annat än det liv jag hade då. Och fatta vilken tröst det hade varit för mig där och då om jag vetat att helvetet skulle passera, och bättre tider skulle komma, livet gick vidare än en gång, och förändringens tid kom. Nu är hela världen full av möjligheter, och jag tog en av dom, jag for till England, jobbar som frisör och försörjer mig själv. Jag har konversationer om allt mellan himmel och jord med mina kunder -på engelska. Jag är på pubar och dricker fin-öl och umgås med nya människor. Jag inspireras dagligen av nya saker. Jag utvecklas och lär mig någonting varje dag.

Och jag är fri. Fri som en fågel.

Times have changed and times strange

Kom till insikt med någonting väldigt viktigt ikväll.
Är dock inte redo att dela med mig av det ännu. Kanske kommer ett inlägg i framtiden, kanske inte.

Idag har jag bara suttit instängd på mitt rum och skrivit enda sen jag kom hem från jobbet.
Analyserat bakåt och framåt, klarlagt lite saker, tagit upp till ytan sånt jag inte velat bry mig i tidigare.
Känns skönt. Ibland är skrivandet verkligen terapi för mig.
Jag får ordning på mina egna tankar istället för att ha ett blurr utan varken början och slut.


Ooops !

Haha, I did it again.
Råkade prata svenska istället för engelska :D

Det är så jääävla flummigt då det händer alltså!
Jag ser det dock som ett bra tecken, det betyder ju att jag är så avslappnad i engelskan att när jag sen inte riktigt tänker, då känns det naturligt att de andra förstår mig precis lika bra på mitt språk som jag på deras. Haha

Tror bara det hänt två gånger, och första gången var ju till Debbie då vi satt och såg tv. och jag kommer aldrig glömma den minen alltså! Hon såg så jääävla förvirrad ut, hon trodde att det var hon som blivit knasig som inte fattade vad jag sa, och tittade på mig ba whaat, what are you saying maddy, i cant understand what youre sayin? ;s hahha!!  Sen blir man ju helt mindfuckad då det händer så jag fortsatte ju prata svenska å ba " Oj vafan råkade jag prata svenska? Vafan vad fan håller jag på med i'm still talking it, what the fuck!? hahaha"

Idag var det när jag höll på att skriva ner kundernas namn på listan och claire stod bredvid och tittade, tror att hon väntade på att jag skulle bli klar så hon kunde kolla på baksidan. Och koncentrerad med det jag håller på med så mumlar jag med nån jäkla norsk-svensk dialekt: "villeru titta på baksidan?" Hon tittar på mig jätteförvirrat och då fattar jag vad jag just gjorde och börjar bara asflabba hahahaha.. kunde inte sluta le åt mig själv efteråt. Det är så jääkla flummigt ! Man fattar ju inte riktigt själv att man gör det, det känns ju som att man pratar på engelska, sen blir man jätteförvirrad och ba what vilket jäkla språk är rätt lixom? Lovar, det är en väldigt skum känsla!

peace and quiet

Morgonrutinerna här är någonting jag kommer ta med mig vars än jag i framtiden kommer jobba :) Enda sen min första dag här så har jag stigit upp 2 timmar innan jag börjar, och det är mest för att då kan jag sega och ta det ugnt, dricka kaffe, röka flera morgoncigaretter, och framför allt tänka klart. För på kvällarna när jag kommer hem från jobbet är hjärnan så jävla utarbetad att jag orkar ingenting oftast, inte äns tänka. Så på morgonen är det underbart att ha en lugn stund för mig själv då både kroppen och knoppen är utvilad.

Sen så börjar jag ju oftast kl 10, så jag är ju inte direkt uppe före fan även om jag stiger upp 2 timmar innan ;)

thats how

Sa ju upp mig i söndags, så nu jobbar jag fram till den 11e om allt går som det ska :)
Tog med salongsmanagern och chefen in på kontoret och berättade att jag ska hem till sverige igen på obestämd tid.  Och för dom så kom det ju verkligen out of the blue eftersom dom hört mig prata med kunderna om att jag trivs här, jag menar nästan varje kund frågar ju hur jag gillar det och hur länge jag kommer stanna. Och då har jag hela tiden svarat typ "så länge jag trivs och känner att jag utvecklas", men det har ju iaf låtit som att det blir några månader. Och sen från ingenstans så säger jag upp mig ;) Men anledningen att jag inte sagt någonting tidigare till dom trots att jag vetat i någon vecka nu, är att jag vill ju jobba enda tills jag far hem i princip och eftersom han har kickat folk hit och dit så ville jag vänta så länge som möjligt med att säga upp mig. Utifall han skulle säga nått i stil med jaha, ska du dra så dra då, du behöver inte komma imorgon. haha, men så blev det inte. Både ayan och claire ba neej men va? Varför det? Nej du får inte fara, du är ju våran bästa stylist, vi behöver dig här ju!
Vilket är sant ;) haha, men som jag sagt tidigare, jag är lite för bra för den här salongen höhöh.

Aaah !!!

Börjar få lite panik nu...This is it, allt som finns kvar.

Ska bli spännande att se hur det kommer kännas på salongen.
på en 9 timmars arbetsdag så hinner man vanligtvis gå ut och röka 1 gång, ibland 2, plus lunchrasten då.. Och oftast är det oftast fullt upp mellan 10-15, och få får jag inte gå ut och röka.. så hur fan ska jag klara det UTAN SNUS!?

Spännande..

glitter och glamour

Gick till en nagelsalong och förstärkte mina naglar!
Känns lite ovant, men inte allt för konstigt med tanke på att det är samma längder ju.
Tycker dock inte om tjockleken, men ska dom hålla så är det ju det man får stå ut med!
Jag är då nöjd iallafall, måste bara vänja mig lite =)
lite språk-kurs då ;>


Har suttit på youtube och kollat lite klipp om svenska dialekter och blev sugen på att beskriva lite om dialekterna som jag har runt i kring mig här.

Litte brittisk engelska då!
Dom har ju en vana att dra ut på orden lite grann och ibland så tonas orden ihop med ett andetag typ :
So, I was wondering if maybe = sööuh, a wous wanderiihhiif mäibäi.

Och en annan brittisk mening!

Söu, a wås ån my waäj to wöö(r)k this måånin.. ba-ah a cuddnt fajnd mai fhårti-fhri paonds foh thä bass. Buggah!
=
So, I was on my way to work this morning.. but I couldn't find my fourtyfour pounds for the bus. Bugger!

På salongen där jag träffar någonting mellan 15-20 pers per dag så kan jag ju säga att jag stöter på en jävla massa olika dialekter, och den som jag verkligen hatar, den man fan inte fattar nå av, de är de som kommer från norra england, de mumlar när de pratar och går upp och ner i tonerna hela tiden. Man hör att de är engelska men man hör fan inte va de säger. Och engelskmännen tycker i princip samma om den dialekten som vi i sverige gör om sydskånskan.

Desäger till exempel inte my till mina, de säger mi.


Mi bradder å mi sisteh cam fråm skåålan(dt)
=
My brother and my sister come from scotland.


Och alla kunderna som frågar var jag kommer ifrån med tanke på MIN dialekt..
Jag ber dom alltid gissa vad dom tror först. Och jag måste säga att jag har fått gissningar från runt om hela vårt klot nästan, men de senaste veckorna så har kanada varit den överlägsna gissningen, och sen amerika med lite tveksamhet, men sen har jag även hört holland väldigt mycket, och tyskland och polen har också varit vanliga gissningar. Men jag kan ju bara tänka mig hur förvirrande det måste vara, lixom här har man lärt sig amerikansk engelska sen man var 7 år och sen nu plötsligt börjar man få influenser av den brittiska engelskan, så det blir en flummig blandning mellan dom båda, plus då att den scandinaviska brytningen/flowet finns där någonstans också. Haha.

vars är nästa destination?

Nu sen jag bestämde mig för att komma hem till jul svänger det jättemycket, ibland längtar jag jättejättejätte mycket och ibland kan jag tycka att jag är dum i huvudet som drar. Men ett som är säkert är iallafall att det som alla säger om att man bara måste ta sig förbi "3 månaders gränsen", stämmer!Sen är det lugnt, då slutar man längta hem och man har vant sig vid sitt nya hem och sina nya vardag. Och det är sant, jag känner det. Jag menar, jag har bott i bournemouth i en och en halv månad nu, och jag har verkligen märkt vecka för vecka hur det blivit mer och mer trivsamt. Jag har kommit in i dygnsrutinerna, jobbrutinerna, öppettiderna på affärerna, jag vet vad boscombe/bournemouth har att erbjuda, fått mig en ordentlig uppfattning om massvis av uteställen, skaffat mig ett socialt liv osv. Så jag hade lätt kunnat se mig själv känna mig helt som hemma efter 3 månader.

Men jag vet att jag inte vill bo här i Boscombe, av alla anledningar jag skrivit om i tidigare inlägg, plus att jag behöver byta de två tyngsta byggklossarna, dvs både jobb och boende, och då det känns bara naturligt nu att testa en ny ort någon annanstans.

Nu vet jag hur lätt det är att lära sig en ny stad, jag vet alla känslostadier jag gått igenom och att dom gått över igen, jag vet hur man skaffar sig ett socialt liv, jag vet hur man tar reda på allt man behöver veta. Ja ni hajjar, nu när jag redan gjort det så är det så enkelt för mig att göra det igen, någon annanstans.
Men vars!? That's the question!

Jag längtar efter en stor vit IKEA prydd lägenhet, med stilren inredning och stora öppna ytor. Och att få börja samla på mig alla livets prylar, lixom lägga ner pengar på ordentliga grejer man kan ha kvar i flera år. Och köpa alla små prydnader, lampor, mattor, dukar, ljuslykor osv.. lixom få inreda mitt egna hem, på riktigt. Det är någonting jag längtar oerhört efter. Men det blir ju som lite fel ordning på alltihopa om jag börjar grejja på med det NU, jag menar, vars ska jag då göra av med alla grejer då jag vill ut i världen igen? Och uppsägningstiderna? osv.. allting blir så mycket tjorvigare om jag bosätter mig i sverige NU.

Men samtidigt så känns det som att om jag drar till låt oss säga London och jobbar där i några månader.. då blir det ju precis samma som här, att jag kommer hyra ett rum och alltså inte kunna inreda och köpa grejer till mitt hem. Och då kommer jag säkert efter några månader där börja känna samma som jag gör nu. Och jaa.. jag vet inte rikigt hur jag ska göra, det är svårt att bestämma sig :)

psykbryt i köket

Fyfan för gas ugnar, vafan är det för jävla skit?
Har stått och svurit långa svenskengelska ramsor medan jag försökt få eld på de där jäääääävla takplattorna. Ungfanskapet är ju trasigt, så det är 1 av 8 plattor som funkar.. Satte in fåraherdespajen och bytte plats på den var 10e minut för att det skulle bli jämt grillad..

Hela jävla köket stinker gas och hela mitt rum stinker gas. Hela fucking pajen stank gas också.
Fick skrapa bort halv lagret potatismos för att den skulle kännas fräsch, så nu har jag inte äns någon fåraherdespaj, nu har jag vanligt fucking mos med köttfärsröra.. och kramp i tummen av att försöka få igång fanskapen med gnist-tändaren. arrgghh...

Jag är förbannat jävla less på jävla 1800tals köken här..
Farliga, OSMIDIGA, äckliga eftersom dom knappt går att rengöra, luktar fan från gasen, maten blir uppebarligen inte likadan, och dessutom är det ju inte så jävla shysst mot miljön.

Näe, nog fan har vi det bra i sverige !

fullt upp

Wiiho idag är jag ledig, och vilken underbar det är!
Jag är på toppenhumör, har massa grejer att göra idag och massvis av energi!
Eftersom jag var upp till 2snåret i natt och sorterade papper så steg jag inte upp lika tidigt som jag vanligtvis gör om mina lediga dagar. Men ändå uppe nog tidigt för att ha hunnit duscha och fixa mig, varit och handlat, strosat runt och tittat på väskor och mössor, och sen suttit på café och druckit en redig kopp kaffe som alltid då jag är ledig!

Har också läst på en massa om alla grejer jag måste ta tag i innan jag far till boden och allt jag måste göra när jag kommit fram. Rätt mycket faktiskt, och jag blir jävlart galen på allt detta skattetjorv. Blääääh! Och vill inte ringa till skatteverket och slösa upp vart enda öre på telefonen på att sitta i telefonkö och prata med telefonsvarare.. suck.

Nåja!
Nu ska jag fortsätta med dagens planer.

Först så ska jag stå i köket och fixa veckans matlådor, denna gång blir det fårahedenspaj med massa chilisås! .. kanske lite pasta med köttfärsås också, vi får se vad mitt kylskåp/skafferi innehåller ;>

Sen ska jag in till bournemouth town centre och gå tilll frisörshoppen där och kika vad dom tar för extensions, vill förlänga luggsidan med nån dec. Har väl velat det i typ 3 år nu men inte orkat bry mig haha ! Men nu när jag ändå är här i england där så gott som allt är åtminstone liiiiite billigare så känns det som att dagen har kommit då det är DAX ! - kommer bli asjävla ballt. Feeeeett snyggt!

Och sen hade jag tänlt unna mig någonting.. hade velat hitta nått nice badhus och bubbla lite bubbelpool eller nå, men det får bli en annan dag för idag har jag inte tid! Såå det lutar mot att kanske hitta nån nagelsalong och förstärka mina egna naglar som nu blivit så långa och fina. Vi får se !

Sen ikväll så ska jag möta upp Stine på Aruba, mitt favoritstäääällllleeee !
Lovar att jag ska försöka fota så ni får se hur freaking AWESOME det är :D

Nå nu ska jag röka klart min cirre och sen gå in och ringa lite samtal och sen fixa käket.
CYA !

nu gick det inte att hålla sig längre!

Igår satt jag och sorterade alla mina kilon av papper.. och där någonstans så fann jag brevet jag skrev i januari då jag var ganska så full, ett brev som jag inte skulle öppna förrän Jul/Nyår iår.. men när jag såg det igår så kunde jag fan inte hålla mig, har varit så jäkla nyfiken på vad för klokord jag kunde ha satt ner på papper.

Visade sig mest vara min planering inför hur jag trodde 2011 skulle bli.
Och vet ni vad? Ganska mycket av det jag hade gissat stämde faktiskt.
Det ska bli kul att göra min årssummering i år.. För förra året satte jag upp att målet inför 2011 var att det absolut inte fick bli lika hädelselst som 2010. Och hell yeeeaah, det har hänt en jävla massa grejer detta år. Och herregud så många erfarenheter rikare jag är idag.

pfft!

åså händer det !! Haha, sket nästan ner mig för i fan!

Sitter ute på altanen och röker, tittar ut mot mörkret och försöker lista ut vad det bankande ljudet kan vara, det som som jag hör var och varannan kväll: bang, bang.. Bang! *tyst* ... bang, bang.. Bang! Låter som att det kommer från bodan, typ som om det är en fucking häst där inne som försöker dunka upp dörren med huvudet. Samtidigt som det säkert skulle kunna vara någon som spelar basket i huset bredvid.. men det är helt omöjligt att avgöra. Sitter där i min egen värld och är smått livrädd, funderar på vad för hemskheter det där ljudet faktiskt kan vara. Och om jag borde utforska det närmare med Maja, eller ringa polisen och be dom kolla.. haha.. Och mitt i mina egna nojjer så hör jag någonting innifrån mitt hus, vänder mig om och tittar mot glasdörrarna.. Och där står en fucking gubbe inne i matsalen! Lång, smal, stor mustasch, lite skabbiga kläder och långt hår! Han tittar sig omkring precis som om han aldrig varit där tidigare och blir sen lite förvånad då han ser mig, ler lite och kollar fundersamt på mig.
OH MY FUCKING GOD, det händer inte, det händer tamigfan bara inte! är tanken som dyker upp i mitt huvud. Nu kommer jag bli våldtagen och bortförd, instängd i en källare och fucking dö. I fullständig panik så fimpar jag ciggen och skyndar mig in för att stänga in mig på rummet innan han äns hinner tänka någonting! Men precis när jag kommit in så ser jag en kvinna komma fram från hallkorridoren.. what the fuck?

Var ju för fan en hotellgäst.. en jäkla australienare och hans fruga på semester.
Och jag hade just sett hela mitt liv passera framför mig.
Fan vad jag fick garva åt mig själv alltså.. Hur fan kan jag vara så jävla överparanoid!?!?

vemod? Njaa.. jo lite vemodigt.

Känns både bra och dåligt att komma till boden igen.
Bra för att jag får träffa alla, vara hemma under hela jul-mys perioden, arbetslös/ledig(!) under den till och med. Och eftersom jag vill byta både jobb och bostad här i England så känns det perfekt att säga upp rummet och jobbet, vara hemma i boden under den mysigaste tiden på året, och sen antingen komma tillbaka hit till bournemouth, eller dra till london, eller faktiskt bristol. I don't know yet. men eftersom alla papprena är fixat och jag har allt jag behöver så är det så lätt för mig att när som helst komma tillbaka då jag lessnat på boden om det så tar 1 vecka, månad eller 3. Men samtidigt så känner jag nästan att jag vill iväg till ett annat land nu! Eller kanske bara en annan engelsk stad jag inte varit till. Manchester? Liverpool? Plymouth? Brighton? Ja det finns ju så mycket mer här att se, så jag vet inte! Men det blir perfekt, för under min tid i boden så kommer jag ha tid nog att bestämma mig :)

förstagångs ögonblick

wierd!
I woke up english today :D

Jag har alltid varit svensk varje morgon innan jag gått till jobbet, sen när jag kliver in i salongen och säger mitt första "morning!" så switchar jag över till engelskt tankespråk. Sen fortsätter jag vara engelsk i ungefär 1 timme efter att jag slutat jobbet och därefter börjar det bli svenska tankar igen.
MEN idag vaknade jag med engelska tankar!

my sweet beloved

Min dator mår inge bra :( Vet inte vad som är fel, men det har kruppat hela kvällen, laggat och haft sig.. Sen så tvärdog den mitt från tomma intet, sen kom det upp en stor blå ruta med text som i princip sa mig att det är kört om det inte funkar med att starta om datorn. Men efter några om och men så lyckades den starta igen. Känns dock som att det kan/kommer pajja när som helst :S HUR SKULLE JAG KUNNA VARA UTAN DATOR?!

Tanken skrämmer mig !
Vill inte tänka den nå mer nu :(


läskiga ljud - livlig fantasi - nojjor och rädslor


Det jag inte riktigt har kommit överens med än är min jävla paranoja här alltså!
Kan känna mig rädd jävligt ofta måste jag säga och nojjar upp mig väldigt lätt för ljud och rörelser eller beteenden osv.

Kan komma på massvis av exempel, men först och främt här i huset så är det ju innergården jag alltid skrämmer upp mig själv för. På kvällarna när det är mörkt och jag går ut på altanen för att ta en cigg, så händer det ibland att jag stannar vi glasörrarna och tittar ut mot mörkret så länge att jag inbilliar mig att det är någon där bortom staket och det slutar med att jag skiter i ciggfan och går in istället och ladar upp för ett nytt försök senare. Låter kanske patetiskt, men tro mig it makes sence. Jag bor lixom i boscombe, och jag skojjar inte eller överdriver då jag säger att folket här är väldigt konstigt, på många olika plan. Pundare, riktiga jävla råpundare, ser jag överallt varje dag, sen är det stirriga äckliga gubbar utan tänder överallt också. Och risiga kvinnor med fettigt hår, trasiga kläder, inga tänder... ja alltså jag skulle nog säga att 70 procent av alla människorna jag ser varje dag har ett härjat utseende. Och det känns som att sannorlikheten att någonting skulle hända mig är 1000 ggr större här jämfört med Boden.

Och när jag då går ut genom glasdörrarna och ut på altanen så är jag alltså på innergården, som är inringad av ett tunt trästängsel och utanför de t stängslet så är det en massa lägenhetshus som ramar in hela vårat hus i princip. Och nu är det höst, så mer än hälften av alla löv har torkat och fallit ner till backen, medan resten hänger kvar. Vi har lixom minst 5 olika jävligt stora buskar/träd på innergården, och när det blåser så har alla träden sina egna ljud, plus att löven på backen också låter. Sen så kommer vinden från olika håll, och det blir en massa konstiga ljud samtidigt. Plus att vi har en helvetes massa ekorrar i träden, som dels knäcker nötter, piper, hoppar mellan träden, jagar varandra eller springer omring blan löven på marken. Så allt detta bidrar till en massa konstiga ljud jag inte känner igen eller kan se var de kommer ifrån, vilket bidrar till att jag nojjar upp mig själv och tänker mig att det är någon pundare som är och smyger omkring efter någonstans att sova. Kanske invardera bodan på gården? Hoppas på att komma in genom glasdörrarna som ibland är olåsta? ja, hur mycket nojjer och idéer som helst ploppar ut och det känns som att jag är i en skräckfilm med hajen-musik i bakgrunden i princip. Grymt obehagligt!
Sen så bor ju jag vägg i vägg med garaget och samma med köket. Och till garaget hade nog vem som helst som var intresserad kunnat ta sig in, och därmed är dom bara en liten glasdörr ifrån mig. Dessutom är det väldigt ofta som köksdörren är olåst, vilket innebär att vem som helst kan smita in därigenom också och ta sig in i mitt rum hur lätt som helst. Grejen är ju att jag är ju det enda rummet på nedervåningen, och därmed känner jag mig lite extra hotad, plus att ingen hade hört mig skrika ifall någonting faktiskt skulle hända. Och det känns väldigt äckligt faktiskt, lixom här är jag ensam 19 årig scandinavisk tjej i England, inte en jävel hade vetat vars jag tagit vägen om jag blev kidnappad, mördad eller bara försvann. Och jag träffar ju så mycket människor varje dag på salongen som får veta att jag är ny i bournemouth, och det börjar kännas läskigt faktiskt. Just för att så många människor här är skumma, och man har ingen aning om vad dom skulle kunna komma på för fuffens.

Sen appropå ljud, jag hör ju så mycket ljud från mitt rum så det är ju inte klokt. Jag har ett fönster som är precis ovanför garagetaket och därigenom hör jag ju röster utifrån folk på gatan, vilket ibland låter som att dom står precis utanför garageporten. Och sen så hör jag även från mitt rum då vinden blåser till sådär hårt som den ofta gör, och ibland slår kvistarna mot taket och gör att jag nästan gör i brallan alltså! Sen så är det någon form av vattenledning som jag inte riktigt förstår vad den gör, men hur som helst så börjar det plötsligt komma porlande vattenljud utifrån garaget, sen är det droppande ljud, eller knarr från väggarna osv. Massa konstiga ljud jag abslout inte är van vid från sverige.

Det låter så knasigt då jag pratar om rasslande löv och kvistar som låter, men jag tror faktiskt det är omöjligt att beskriva det så man får en riktig verklighetsuppfattning, tyvärr!

För att avrunda det hela så kan jag ju alltså säga att här i Boscombe känner jag mig långt i från trygg!

Att flytta hemifrån

Måste säga att jag verkligen vant mig vid att bo själv nu!
Först och främst att jag vant mig vid att vara själv och trivas i mitt eget sällskap när jag kommer hem från jobbet osv. Men sen så har jag även blivit jätteduktig på att planera in vardagsgrejer som att handla mat och laga mat.
Typ som att eftersom jag oftast jobbar till 7 så måste jag se till att handla vissa grejer under mina lediga dagar just för att vissa affärer stänger halv 6. Och det här med att planera in matinköpen och matlagningen efter bästföre-datumen, vad jag redan har i kylskåpet osv.. det har jag också fått in flytet på! Och såklart att diska, städa, göra storkoken osv regelbundet utan att det blir jobbigt och för mycket på en gång.

Ja, massvis av saker har jag van mig vid/blivit duktig på när det gäller flyttahemifrån-grejen.
Credit till mig själv! ... och en massa vuxenpoäng :o)


loud and clear

Hade ännu en konversation med min landlord Joseph idag.
Varje gång då jag lyckas träffa honom innan jag ska till jobbet så påpekar eller hintar han alltid om hur glad jag ska vara att jag faktiskt har ett jobb. Och i princip varje gång har jag alldeles för artigt och fjesigt sagt att yeah, sure, but it's not the best one and I'm not sure I wanna settle for just OK..

Och han tar genast den där father's advise rollen och pratar till mig som om jag vore en naiv 14åring med alldeles för stora drömmar och en orealistisk bild av verkligheten..
Det gör mig lika irriterad varje gång!
Han vill mig bara väl, och han är en underbar människa, men ibland vill jag verkligen bara säga fuck off till han.


Idag så tog jag mig faktiskt tiden och energin till att ge han hela ramsan,
och det kändes så fett jävla bra efteråt!

This is basiclly what I said:

Well, my job might not be the best one.. or the worst one either, but say it's average then.. and why would I settle for average and be happy with that when I know I'm young and still have so much time, resources and talant to find something amazing? - Something that brightens every day, something I LOVE doing? Im not stupid or naiv, I'm just not one of those who's scared of chasing the dream, or to pussy to think outside the box. I know that I'm gonna find my dreamjob someday, somewhere. And when I do I'll feel it in every single bone of my body!

It doesnt matter how many places I'll have to visit or how much money I'll spend or how long it will take me to find it, the only thing that's important is that I don't get stuck with OK. I won't find what I'm looking for if I stop looking, RIGHT?

stressig lördag as usual

Det har varit så jääääääävla stressigt på jobbet idag, men det har tamigfan varit den roligaste dagen av dem alla! Har haft svinhärliga kunder, och bara gått lös och fått klippa massa intressanta och utmanande frisyrer, gjort makeovers, uppsättningar, massvis av slingor. osv, ja det har varit så jävla nice bara!

Och dessutom så slog jag salongsrekord idag, drog ihop mer pengar på en 9 timmars arbetsdag än vad någon annan någonsin gjort. Booojah! ;> 253 fucking pounds ! Fan vad jag är BÄST alltså! :D

Jobbar på med en jäävla räserfart alltså! Igår hade jag 16 kunder på mina 9 h, varav en jäkla massa slingkunder och 2 färgningar, resten klippningar!

Idag ver jag inte hur många kunder jag hade, men stressigt som fan var det iaf. Vid ett tillfälle hade jag en kvinna med full head highlights, och under hennes verkningstid så blonderade jag utväxten på en annan tjej, och det slutade med att båda kunderna var i shamponeringen precis samtidigt, och båda skulle klippas och fönas av mig efteråt! Stress?? :D

Sen nu innan jag slutade så kom det in en tjej med axellångt mörkrött hår, och ville ha en intensiv röd färg så jag gjorde ett bleachbath, eller sodatvätt eller halvblondering eller vad man nu ska översätta det till så alla förstår =) iaf sen applicerade jag den röda färgen, och under verkningstiden så gjorde jag en uppsättning på en  tjej som skulle på 60talsparty med sin tjejkompis som också var där och skulle ha en likadan uppsättning. Och när jag gjort uppsättningen så gick jag och sköljde den röda färgen, sen fick den kunden vänta i 20 min medan jag gjorde den andra "beehive" uppsättningen, sen var det 20 min kvar till jag slutade och på den tiden så gjorde jag en total makeover klippning på den rödhårig tjejen och stylade till det riktigt ballt, blev så att jobbade över 10 min. But hey!  vad gör det?

Alltså fiifan säger jag bara, det har verkligen varit en awesome dag!
Vissa dagar när man är trött och siten så är det ju bara CPJOBBIGT när det är vråååålstressigt, men dagar som den här så är det bara awesome när man har flytet med sig och energi så det räcker! 

Och salongen jag jobbar på har ju bara drop in och inga bokningar, så det finns ju nästan alltid kunder som sitter och väntar och det är lixom fullt möjligt att göra sin dag så stressig som det bara är tänkbart. Och somsagt, ibland suger det, men ibland är det bara awesome helt enkelt !

the warm christmas spirit

Jag hade så jäkla trevligt ikväll alltså!
Lätizia, Ayhan och jag for till ett ställe jag aldrig varit på, och lätt ett av mina favoritställen hittills!
Det var strandpuben om man så säger. Den ligger vid bournemouth pier och det är ett jättefint ställe, kan bara tänka mig hur jävla mycket folk det måste vara där under sommarna (!) Och även nu när det är höst så var det ju awesome. Det var både en pub and a club och med en perfekt balkong längs med hela byggnaden, och värmelampor överallt, så när man satt där ute kunde man röka, dricka sin öl, och njuta av utsikten samtidigt som man har det trevligt med sina vänner i värmen.. (och hör och ser vågorna slå i bakgrunden!). Fett jävla chillt ställe helt enkelt! ..... och det faktum att chefen bjöd på allt ikväll var ju inte helt fel heller ! haha. Glögg, varmkorv, öl osv.. awesome ;>

Ja juste, tog lite bilder från the square där julmarknaden var, ska lägga i på bloggen i morgon eller nått. Så hiiimla mysigt place dom riggat upp där nu så här för juletiderna, verkligen svinshysst ställe att gå till och dricka liten glögg och mysa med vännerna i pubmiljö... men julmusik, och julpynt.. och helt allmänt mysig stämning. Helt awesome!

Mot Btown! ... Bournemouth T C för att vara tydlig

Någonting min mamma lärt mig är att ris är det jävligaste som finns då det far på golvet och man trampar på det. Och tänk så bra att jag alltid är försiktig då jag käkar det.. för med englands heltäckningsmattor är det FAN INTE KUL att skrubba bort äckliga risfläckar ... :O


Nåja!
Nu när jag har snört i mig lite middag så ska jag, hör och häpna, tillbaka till salongen!
Jag och Latizia från tyskland ska få skjuts in till stan med chefen åså ska vi kika runt på julmarknaden och dricka glögg i höstmörkret :)

Känns som att det kommer bli jättemysigt..
Men med chefen där också?
Vi får se hur det går =)

Kände att jag var tvungen att följa med då latizia frågade,
själv hade jag helt glömt bort att det var fredag eftersom jag just varit ledig nästan 4 dagar i rad,
hade inga andra planer än att bara fara hem och lägga mig tidigt. Och analysera lite mer om vad som händer framöver...
Men näe! Det får vänta, klart man måste ta sig lite mullen wine då det finns möjlighet :) hahah.

Nu ska jag börja röra mig, cyyya!

morgonstund

nu blev det mycket här och jag känner mig väldigt tankspridd
Tidig uppstigning idag dessutom!

Sitter här och dricker mitt morgonkaffe, har fortfarande på mig min mjuka underbara morgonrock sen sist jag var ut och rökte. Den ska nog få fortsätta vara på tills jag ska iväg till jobbet, känns som att det kanske är läge att lämna den då :)

Ska nog ut på min 3je morgoncigg nu.
Behöver lufta tankarna och det brukar oftast funka bäst med en rökpaus!


Det är nog det att jag är lite nervös,
jag vet ju inte riktgit vad jag vill och när jag vill det.
Vill inte sätt mig i nå jobbigt klister som visar sig vara vid fel tillfälle eller fel över huvud taget.
Inte just nu. Men samtidigt så kommer möjligheten bara en gång.

Åh blir galen!


can't stop
this is insane!

Det är helt sjukt, verkligen heeelt sjukt.

Det är bara en fråga om hur mycket jag är villig att satsa. Och går jag in i det så tänker jag fanimig göra det helhjärtat.. Det är ett once in a lifetime opportunity. Jag måste ta det. Jag bara mååste ta det. Köra fullt ut och se hur långt det tar mig, och vars.

can't pass on this one. No, no.

thats just brutal

åh jag har ju väntat skitlänge på att äntligen få drömma en dröm och se om jag drömmer på svenska eller engelska, men jag har ju inte drömt någonting alls sen jag flyttade! Ingenting som jag lyckats komma ihåg någonting av på morgonen iaf.

Förutom idag!
Haahhaa.. Kommer dock inte ihåg om jag drömde på engelska eller svenska, eller om det ens existerade ett språk i min dröm, det ända jag minns var att jag tittade mig i spegeln och var vråååååååålfet. Så där äckligt äkta också så det var läskigt!! .. What tha hell does that mean?! HAHA. Vet att jag borde tagga om kosten kanske.. men behöver mitt undermedvetna verkligen berätta det för mig på ett såå brutalt sätt?

just grab the opportunity when you see it

Jag kommer till Boden den 15:de dec!
Lääängtar! Ska bli så himla kul att träffa alla igen, och gosa ner hela huvvet i Luddes päls, dricka glögg, baka och äta lussebullar och pepparkakor, lyssna på julmusik, träffa syskonen och syskonbarnen, alla vänner. Festa, huuusfester, göra egna groggar och sänka en efter en! KÖRA BIL! (givetvis inte samtidigt) haha,  lyssna på dunkande hög musik, göra snögubbar, ta långa morgonpromenader med ludde.
Det är massvis av saker jag längtar efter, ska bli så himla mysigt och kul! :)

random shit

Min VRÅLgoda midag häromdagen!
... och hemmagjort är SÅ JÄVLA mycket godare än om man jämför färdiglagad mat här i England.


Behövde lite tändare, så kilade iväg till poundland och köpte 6 st för 10 spänn ;)
Rekordbilligt.Här ser ni det vidrigaste och skämmigaste med hela den brittiska matkulturen.
Det där är korv. Helt vanlig brittisk korv.
Det absolut jävla vidrigaste jag kan tänka på.


det var år och dar sedan jag gjorde någon esign på naglarna, så förra veckan ägnade jag någon extra minut till att göra nått lite roligare än ett platt och tråkigt enfärgat lack. Funderar för övrigt på att gå in någonstans och förstärka mina naglar nu när dom är hyffsat långa och det är så billigt här.. Kostar 250 spänn att förlänga naglarna, så att bara förstärka måste ju vara ännu lite billigare tänker jag mig ;) Vi får se hur jag gör!


Här de andra skorna jag köpte samtidigt som de andra jag visade för någon dag sedan.
Love these too v


;)


inspiration

Jag har googlat rihanna och god damn jag har bara en sak att säga:
WHO THE HELL DOES HER HAIR?! IT'S BLOODY BRILLIANT!

what's going on?

Åhhhhh !
Har varit på ett jättekonstigt humör hela dagen, åså häner det ena efter det andra och istället för att få en flipp, ett frispel, ett mental breakdown eller nått så har jag bara varit helt likgiltig på något sätt. Rätt skönt sätt att tackla det på ändå, ovanligt, men nice.

Började med att jag skyndar iväg mot min arbetsintervju och känner att det är nå fel på låsgrejjen då jag låser dörrn, men tänker inte mer på det och far iväg till intervjun. När jag ska kliva på bussen märker jag att jag glömt telefonen hemma. Kan alltså inte sysselsätta mig nå på den 30mins bussresan, kan inte ringa maja eller stina när jag kommer fram för att käka lunch ihop, kan inte heller ringa dom ifall jag inte skulle hitta eller nå sånt. Såå ja, blir fett irrterad då jag upptäcker att den är borta.

Kommer till arbetsplatsen och får sitta och vänta i 45 min eftersom jag var tidig som fan. Sen hade jag intervjun och den gick väl bra, jag kände mig lite trött och tankspridd och kankse inte så förberedd som jag kanske borde varit, men jag tror att jag får jobbet ändå.

Hoppar på bussen tillbaka, och promenerar hem igen, väl framme vid min rumsdörr så upptäcker jag att jag kan vrida nyckeln runt runt runt utan att någonting alls händer. Låset har pajjat. Extranyckeln funkar inte till garagedörren.. Damn it.
Har ingen telefon så kan inte ringa till hyresvärdarna, och ingen aning om numret utan telefonen dessutom. Suck.
Jag hittar lite info om hotelldelen av huset och hoppas på att numret som står där ska ta mig till hyresvärlen, sen kilar jag runt i hela huset och knackar på alla dörrar och hoppas att nån av mina flatmates är hemma och kan hjälpa mig. Och yes! Edward var hemma och lånade sin telefon till mig, han var dock tvungen fylla på den med pengar - 2 gånger, innan jag kunde ringa.

Sen kommer hyresvärdarna efter en timme eller nått sånt, konstaterar att inga extranycklar funkar och hämtar kofot, hammare, brädor osv. Och bryter upp fanskapet medan jag sitter i vardagsrummet och väntar.

___
Nu har dom fått upp dörren och har börjat limma ihop den igen. Så jag for till cafét och tänke sitta här nu ett tag, ville ha lite privacy eftersom jag varit på ett irriterat humör hela dagen, och privacy är ingenting jag får hemma nu eftersom dörren ska stå halvöppen och torka i timmar plus att det säkert tar minst en timme till innan hyresvärdarna är klara med limmet och skruvat dit alla skruvar osv.

Åh, hela dagen blev helt uppochnedvänd och inte alls som jag hade ställt in mig på. Och nu när jag sitter här på cafét så känner jag inte äns för att skriva. Så det jag längtat efter hela mina jobbiga dag, lixom min lugna skrivstund på café nero, inte äns den känns ok nu när jag är här.

Juste.. nu klickade det för mig.
Skulle ju haft min mens TYP IGÅR, så det är ju pms-likgiltighets-irritations-ingentingduger- känslorna som spökar ON TOP OF EVERYTHING.


what the fudge

Och när jag ändå visat mina underbara skor så kan jag ju passa på att slänga in en bild på alla de 4 nya jeansen jag inhandlat denna månad. Barapapapaaaa I'm lovin' it.Såå schygga!
Det är dock svart klädkod på salongen, så jag har som inte riktigt haft chans att visa upp dem så mycket jö!

Are you ready..

.. for some pure awesomeness?
sedär!

Kom just å tänka på en grej jag inte reflekterat över tidigare!

Jag har inte känt mig uttråkad en endaste gång på 3 månader.


Det är ju helt insane egentligen, och jag vet inte om det är ännu mer insane just att jag inte tänkt på det?
Hemma i Boden var jag uttråkad åtminstone en liten stund så gott som varje dag, iallafall minutrarna innan bussen kommer, eller då man väntar på att kompisen ska bli klar, eller över huvud taget bara lite små less på alla vardagsgrejer. Här har jag ju inte kunnat vara less på små vardagsgrejer, eftersom jag gör alla varagsgrejer i en helt ny miljö, och det finns alltid någonting nytt att upptäcka, nått nytt att titta på eller en annan väg att ta. Och alla människor, alla kooonstiga boscombe-bor, affärernas skyltfönster... ja alltid finns det något!

Och att laga mat, tvätta, städa osv, allt sånt fungerar ju också annorluna här än vad det gör hemma, plus att jag rår om mitt egna boende och bryr mig på ett annat sätt, så inte äns de vardags sysslorna har jag blivit less på eller uttråkad av.

Jag har inte fattat hur jävla awesome det egentligen är. För att vara rastlös och uttråkad är ju fan bland det värsta som finns. Och det måste ju vara en av det bästa sakerna jag sluppit sen jag for... trots att jag glömt bort att tänka på det ;) haha!

Våga lita på att det löser sig, så lovar jag att det gör det också

Ibland är det så jävla läskigt att inte veta. Att inte ha en plan.
Och ibland är det så jävla awesome.

Idag och som de flesta dagarna så är det bara awesome.
När man ställer in hjärnan på det positiva tankesättet så är hela världen full med så mycket möjligheter att det är facsinerande att bara ligga ner och fundera.

I love it, I love it, I love it.


I wish life would always feel this simple.
No but's or if's - Just do whatever feels right for the moment.

aaaaaand I'm blonde again
Avfärgning 9% och sen i med en 10A 9%, Goldwell.
Helt ok!

..och kvalitén är samma som vanligt, så inget att klaga på där heller.
Mitt hår är bara för underbart, man kan verkligen göra vad som helst med det ;)

du underbara lediga dag

Vilken underbar dag jag har haft idag :)
Steg upp vid halv åtta trots att jag är ledig. Tog bussen in till Bournemouth town centre för att gå till frisörgrossisten där och inhandla lite wellafärg.. Letade i en dryg timme, gav upp och hoppade på bussen hem. Och givetvis passerar jag den med bussen! >_<  Bara måttligt irriterande :)

Nåja, jag klev av bussen och traskade iväg till salongen,
inte för att jag saknade mina kollegor utan för att today was the day - Jag skulle bli blond!

Och en avfärgning och färgning senare så var jag det också =)
tog inte äns 1½ timme, och kostade inte mer än 9 pund ;> Såå..

Efter det så gick jag till Aldi och handlade mat för 200 spänn, fyndade bland annat 2 kg köttfärg för motsv. 50 spänn! Så när jag kom hem så var jag i full gång med att tillreda denna veckas matlådor. Chicken tikka utan kyckling ;) haha. Nej jag vet inte !

Gjorde en förbannat smarrig köttfärsröra med nån riktigt stark sås till, sen kokade jag upp både ris och nudlar som tillbehör för matlådorna. Och till min lunch så blev det ett sånt där smarrigt bröd jag inte vet namnet på, och köttfärsröran på det plus en massa sallad. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ gott!

Sen klackade jag upp mig med mina nya underbara skor och traskade iväg till mitt stammisställe för en rejäl kaffe och lite laptop skrivande :) Åh vad jag älskar att ta med datorn till cafét och bara sitta här med mina egna tankar och inget annat än ett tangentbord till att göra mig av med dem. Helt underbart. Och definitivt någonting jag kommer fortsätta med no matter where in the world I might be.

Kvällen i bilder

Dax för lite förändring igen

I'm gonna do it all over again!

JAG SKA BLI BLOND!Fast denna gång ligger min hår på en 8:a så jag behöver bara en 9%blekning så är halva proceduren klar, sen får vi se vad jag snör i, går nog på en 9.11 igen, den gav ju så otroligt fint beigeblont resultat sist :)

Detta händer inte idag, men inom nån vecka iallafall!
Oh yeah!

Dille på flingor!

God morgon folket!
Sitter och äter min mjölk och branflakes frukost.
.. funderar över hur många flingpaket jag köpt denna månad.. 4? extra stora.
Jag älskar flingor! haha.

Jobbar 10-19 idag, sen ska jag bannemig försöka ta mig i kragen och dammsuga här på rummet. Då det är heltäckningsmatta så syns det så jävla väl hur grisigt det är. Behövdes dammsugas redan för 2 veckor sen egentligen! Men dammsugaren är på 2a våningen, och inte en vanlig svensk dammsugare utan en speciell för heltäckningmattor, så det är tung och stor och klumpig. Ingen höjdare!

Nu ska jag ut på ännu en morgoncigg.
Hörs ikv eller nått!

my lovely job

åh fyfan va slut jag är...
Från klockan 3 idag så var vi bara två frisörer på hela salongen. Det har varit KAOS. Sen var det in en tant också och klagade på någonting så chefen fick et litet utbrott.. och ja det har bara varit en körig dag helt enkelt! Fick inte min lunch förrän kl 17 dessutom.

En liten notering jag gjort också är att vi är bara 2 av 11 frisörer som gör permanenter nu efter att Marya fick sparken häromdan... vilket betyder att jag kommer få göra en jävla massa permanenter hädan efter. Jippe, det som är så kul .....

Ah jag är fett less på mitt jobb,
det är inte äns kul att vara frisör när man är på en sån här kass salong.

Haha, bara en sån grej som att den nya norska tjejen sa till mig nått i stil med "Jag tror jag såg en lus!! Hur ser dom ut?" Och jag svarade "oj, så du har inte sett en förrän nu alltså? Var och varannan kund har dem ju." Hon "Va?? Men vad gör man då? Lägger ner alla grejer och skickar hem dom, som vi gör i norge?"

.. "I wish, but this is Boscombe giiirl. Vi skulle inte haft nå kunder då ;>"

Så jaa, det är verkligen inte som att jobba i sverige säger jag bara !

trixat i köket

Nu har jag lagat mat för mer än en vecka frammåt ;b
En jävla massa köttfärsbiffar, ris, pasta, köttfärså osv. Göttgött!

Vad man hittar i min kyl :)


frisörsurr

Jag lärde mig ju mycket om själva färgsystemet Goldwell har, men den kunskapen som jag framför allt sög åt mig och fokuserade på var att snappa upp alla de engelska översättningarna till de fackuttryck vi använder i Sverige.

Nyansering=toner
Toning=semi permanent color
Intensivtoning=colorance & demi permanent color
Färg=permanent color
Uppljusningsfärg=11 series
Förpigmentering="pre-pig"
Och fick klart för mig vad uttrycken dence, flat & counteract egentligen betyder i salongsammanhang.

Har också märkt en väldigt förvirrande sak, och det är att i Sverige då vi säger "det blandas 1+2" så menar vi 1 del färg+2 delar väte, men här i England är det tvärtom, och ni har ingen aning om hur förvirrande det kan vara på en så stressig salong som den jag jobbar på!

Dessutom finns inte ordet avfärgning i det Engleska frisörvokabuläret, vilket är väligt logiskt egentligen eftersom det är samma sak som blekning. Något vi i sverige hittat på för att låta lite extra lyxiga tror jag ;)

Sen fick jag en massa småknep som alltid är värda att tänka på, inte bara med goldwells färgsystem eller i salongerna i England. Och jag älskar småknep, it's the beeest !

that's what I love about life

Ibland får jag sånna här overklighetskänslor, eller snarare tankar som "Undra hur fan jag hade reagerat om jag för ett år sedan fick veta att jag om ett år skulle få vara med om det här/befinna mig här/se det här/göra det här"

-Fick ett sånt moment igår på kursen.

Vet ni hur ballt det kändes att höra sånt jag lärt mig i skolan, av ett proffs från London?
En färgtekniker med en otrolig image, kunskap och sköna inslag av humor
- and everything in English, with the very posh, british accent.

Det hade känts som en  helt overklig tanke för 1 år sedan då jag satt vid skolbänken och suckade i teorirummet.


No but's, just do it.
Så enkelt. Så sant.
Finns inget att ifrågasätta. Är du inte nöjd så förändra det eller sluta klaga.
Ingen annan har ansvaret över ditt liv och att du lever det på det sätt som gör dig lycklig :o)

Love your life

Jag har haft en fantastisk helg trots att jag jobbat och nu har jag fullt med ny energi efter denna färgkurs vi hade på salongen ikväll. Och on top of everything så är jag ledig imorgon!! Åh va skönt det ska bli :) Har massor med saker jag vill, borde, måste och kommer göra ;) - Viktigast är att ordna upp så jag får tillbaka samma brittiska nummer som jag hade. För er som inte såg min väldigt upprörda facebookstatus igår så blev min mobil stulen under ett ögonblick av bristande uppmärksamhet. Damn it!

Men det jag ser fram emot mest är att dra ett café häng och få mig en riktigt stor kopp kaffe!
Åhh jag älskar verkligen mina caféhäng, sitta där med laptopen, skriva, filosofera och njuta av ledighet.
Och det är av någon anledning också de stunderna då jag verkligen inser och uppskattar min frihet.
Love it! v

Nå men nu ska jag göra lite varm choklad och sen gå ut på en kvällscigarett, sen ska här sovas!
Behöver vila ut mig efter helgens härjande, och dessutom tänkte jag stiga upp tidigt imorn så jag kan ta vara på tiden ordentligt.

KULTURKROCK, frisör här och frisör hemma i swe

Ahh jag är helt uppe i varv alltså!
Det kom en färgtekniker från London och hade en kurs om Goldwells färger på salongen.
Helt amazing, fan vad jag har saknat den där proffisghetskänslan. OMG alltså.

Kände direkt då hon kom in i rummet hur hela jag lös upp! Och ända in i benmärgen kunde jag känna hur fel denna salongen är för mig. Jag ska inte jobba på bottenkedjan av salonger, det är inte den typen av frisör jag är. Jag ska jobba på en salong men sånna som henne. En salong som saxarna i Boden till exempel, där alla är så duktiga att man blir inspirerad av en vanlig arbetsdag.


Seriöst, ingen på hela salongen av alla 13 st som jobbar kunde färgsystemet!!
Jag som gått från Wella/Loréal/Tigi till Goldwell kunde seriöst mer. Inte förrän nu när det kom till kritan och det ställdes fråger så visade det sig. Alla har seriöst gissat sig till hur fan färgerna fungerar, och där kommer jag som the new girl och förlitar mig på dom eftersom jag inte kunde goldwells system, men egentligen så kunde jag det, det är bara dom som lärt mig deras felaktiga kunskap och fått mig att tro att det fungerade annorlunda. Seriöst!? Det är ju helt sjukt!

Och skillnaden mellan en bra salong, med duktiga, välutbildade frisörer och den salongen jag jobbar på här i England är så jäääävla stor. Det är så jäääävla mycket som är fel med allt dom gör, jag blir fan illamående!
Jag menar, här på Celly's handlar allt om tid, det ska gå så jävla fort det bara går, utan undantag.
Till och med då jag har en permanentkund vill dom att jag ska ta en klippning under verkningstiden trots att alla frisörer i sverige vet att man kan inte lämna en permanent obevakad, vissa hår tar 5 min och andra 25, man kan inte dra alla under samma streck. Håret GÅR SÖNDER eller sabbar kvalitén totalt ifall du lämnar permanentvätskan i 25 min på ett hår som bara behöver 10 min. Det är insane!
Och ett till exempel är att dom kör på samma asknyansering varenda eviga gång, och dessutom använder dom permanent färg som nyansering ifall "the usual" är slut, istället för att använda EN ANNAN nyansering än den dom allting använder... Lathet, okunskap eller bara inspirationslöst och obryddhet? Dunno, men det får mig att må illa så mycket fel dom gör, seriöööööst.

Men än en gång, det är så sjukt underhållande med all erfarenhet jag fått från den här salongen, speciellt då det kommer till vissa typer av kunder, och dessutom konstiga/ovanliga utgångslägen. Jag menar hittills har jag haft så många typer av kunder där jag kunnat tänka för mig själv att nått sånt här har jag aldrig sett/gjort/upplevt tidigare. Exempelvis herrklippningen jag hade häroman då han hade jättemånga kalfläckar överallt. Sen hade jag igår en kund med en vidrigaste hårbotten jag någonsin sett, och förmodligen kommer se.. Tänk dig att du delar in håret i en bena och hårbotten bokstavligt talat ser ut som ett torkat apelsinskal och det bara rasar död hud. Det var ett ovanligt fall av psoriasis, men ärligt talat kan jag inte förstå hur det kunde växa hår från den hårbottnen?
Sen hade jag idag en kunde med det tjockaste håret jag någonsin klippt, det var 3 gånger så tjockt som det tjockaste jag hade sett innan denna kund.. ni kan ju tänka er. Det hade varit omöjligt att sätta upp det håret med en vanlig hårsnodd kan jag lova.

Alltså eftersom jag haft så jävulusiskt mycket kunder och jobbat i så ofantligt snabba tempon så har jag ju är med sett så jävla mycket mer än vad jag gjort då jag jobbat i sverige. Helt sjukt!
Och löss för tusan, var och varannan människa här, (kom ihåg att jag bor in a really rough area) - HAR LÖSS. så ja, jag har sett en jääävla massa löss. Och jag har använt salongens borstar varje gång även om jag inte trivs med dom, skulle aldrig drömma om att sätta mina egna borstar i dessa kunders hår.. man vet aldrig vad man hittar. Jaani, jag har sett väldigt mycket. Och jag kommer vara så oerhört hårdhudad när jag kommer till sverige och jobbar igen, alla salonger kommer kännas så proffsiga, så fräscha, så kunniga, så lyxiga, organiserade... ja allt ! För att inte tala om kundkretsarna också. Herregud säger jag bara.. Kunderna här i boscombe är inte alls på något sätt över huvudtaget likanande som dom i sverige.

Nej jag har tappat så jävla mycket engagemang av att vara på celly's och jobba, det har verkligen sugit musten ur min frisörnerv måste jag erkänna. Lixom pressen av att om jag inte är nog snabb så får jag sparken, om jag inte drar in nog mycket pengar får jag sparken, om jag tar egna initiativ med färgen och det inte skulle bli rätt så kan jag få sparken... Om chefen vill att jag skippar min lunchrast under mitt 9h pass och jag vägrar - då får jag sparken.

Eller som en av tjejerna på salongen idag gjorde.. inte dök upp på kursen (obetald arbetstid.. på en söndag. Kväll!) - Hon blev kickad med omedelbar verkan. Och hon var en av dom mest värdefulla frisörerna han hade, korkade jävla chef ><

Nåja, jag fortsätter suga i mig all kunskap jag kan och kör bara mitt eget race
för att fortsätta utvecklas och få erfarenhet. Som ni hör så är denna salong inte så värdefull för mig, så helt ärligt kan det hända att jag får ett mental breakdown och drar ett frispel på chefen vilken dag som helst. Det har varit nära såå jävla många gånger.

Men bara för att avsluta lite positivt så måste jag bara än en gång beskriva den underbara känslan av att ha ett faktiskt proffs i salongen. Glöden tändes igen, inspirationen, gnistan som jag tappat. Allting kändes bara så annorlunda, så rätt. Och det behövdes verkligen! Längtar till jag kommer jobba på en sådan salong igen.. Tro mig, det går inte en dag utan att jag saknar saxarna i boden, tänker flera gånger om dagen "om bara nån från saxarna skulle se det här, dom hade inte trott det var sant alltså!" För när man jobbar i sverige så tänker man inte på hur fruktansvärt jävla annorlunda de jobbar på andra salonger, i andra länder osv. Man glömmer nog bort att uppskatta hur oerhört lyxigt det är och vilka förutsättningar man har och tar bara allt för givet för att man inte upplevt någe annat.

Ja jag skulle kunna skriva i evigheter alltså. Evigheter!

Alla frisörvänner jag har där ute: Imorgon när ni far till jobbet, tänk lite på det jag försökt förklara här och känn sen en ofantlig uppskattning för hur lyxigt ni har det :D I know I will, everyday when I'm back in sweden!


like a rockstar

Hade en AWESOME kväll igår!
For in till the square och mötte upp stine för att sen kila till Mary shelley där planen var att dela en vinare och prata strunt.

Fuck that! Blev ölande istället, och sen iväg till walkabout för massa dans.
Träffade upp några tyskar, en spanjor, norrman och svenne.
Dans, surr och ett fint avslut med riktigt goa burgare.
A-zum ;)


lilla hjärtattacken så här på morgonkvisten

Var ute på en morgoncigg och dörran blåste igen, och JAG VAR UTELÅST!
Börjar jobba om en halvtimme och saxarna, skorna.. allt var innomhus!
Som vanligt får jag panik innan jag kan tänka klart, springer runt till framsidan och börjar gapa efter mina sovande flatmates i hopp om att någon ska höra mig och komma ner och öppna.
Efter att ha ryckt i garagedörren och köksdörren 10 gånger för mycket så ger jag upp, sätter mig ner och funderar en stund. What to do???

Går runt till altanen (som vi alltid låser efter att vi varit ute och rökt) försöker öppna skjutdörren.. och voila! någon ängel där ute hade glömt låsa den igår :) Dagen räddad !

it was ace

Hade en stenskön kväll igår,
Mötte upp Maja och hennes spanska vänner på Heroes, några nya och några jag träffat,
sen trillade svenskana från hennes jobb in, och stine och mattias från norge och danmark. En holländare kom med i gänget någon gång under kvällen också. Ja, det var en toppenkväll, skönt med lite scandinavier, och skönt med lite liv och energi! Kareokedelen blev det dock int så mycket av... tack och lov? ;) HAHAH.
Nej men det blev en toppenkväll och framför allt mot slutet innan jag begav mig hem,
faaan att jag skulle jobba idag, hade varit ute hela natten annars. God damn it!


freedom

Idag har det verkligen varit stressigt på salongen alltså,
hann inte med mer än en ciggpaus och min 20 mins lunchrast blev nästan överkörd.
När jag kom hem låg jag i sängen och orkade inte röra mig på typ 1½ timme :P haha.
Nej fiifan, när det är såå stressigt så är det fan inte kul att jobba!
Och vore det inte för det trevliga arbetskamraterna och de faktum att det inte finns nå andra jobb så hade jag sagt upp mig samma dag jag tog jobbet typ! Vill ju kunna leva också, och inte ligga inne helt slutkörd resten av dagen! .. speciellt inte då jag jobbar typ hela helgerna!

Nåja, slut med klagan nu!
Ska snart ta bussen in till city och möta upp en massa folk på bournemouths enda kareokebar,
Maja fyller 23 och det ska firas! Men eftersom jag jobbar imorgon så blir det nog en lugn kväll för min del... fast några biror lär nog slinka ner. hehehe!

HÖRS!

the soon to be newly weds

Om 2 timmar gifter sig min kusin Maria med sin stensköne blivande make Tomas,
Dvs den 11/11/11 kl 11.00, uppe i Abisko!
kan inte fatta att jag missar bröllopet ><  Hade så himla gärna velat vara där.

Nåja...
Hoppas allting går vägen och deras dag blir underbart perfekt! v

dagens

Utöver att tagit en sväng på stan och suttit på café i någon timme, så har jag också fixat resten av veckans matlådor :) Hade inte curry hemma, så det blir spännande att se hur mig egengjorde kryddblandning smakar!

Och medan kycklingen var i ugnen och jag nojjade över en möjlig kolmonoxidförgifting
så smaskade jag på dessa goda röda och drack varm choklad :)


what's holding you back?

Sådärja, kontaktat frisörföretagarna igen med nya idéer.

Blev ju ingenting av den briljanta idén jag fick i maj,
VD:n som jag hade kontakt med och fick väldigt positiv respons från, avgick inte långt innan jag flyttade.

Så skitsamma att den unika idén omringad i total awesomeness gick förlorad,
har blicken framåt och föreslog en annan idé nu, till den nya VD:n. Haha.
Vi får väl se hur det blir denna gång! Jag håller tummarna för ett möjligt samarbere.
Vore ju hur kul som helst :)

är jag den enda med trafikrädsla?

Herregud, vars kommer denns trafikrädsla från egentligen?
Har länge varit helt övertygad om att jag kommer bli överkörd eller på något annat sätt dö i trafiken.
Och det är kanske jätteskumt att äns ha funderat i dom banorna, jag vet inte varför de tankarna funnits så länge att jag nästan accepterat att det är så jag kommer nån gång kommer trilla av pinnen. Helsjukt.

Hur som helst så är trafiken skrämmande, inte minst när jag åker med en förare jag är osäker på, men också en sån grej som att tänka tanken att någon gång köra bil här i England, inte existerar. Och denna rädsla hindrar mig dessutom från att ta cykelfanskapet och fara ut under dagtid. Det är ju nämligen så att här i England är det olagligt att cykla på trottoarerna, man MÅSTE cykla på gatan, mitt i smeten av vänstertrafik kaos. Tanken är iiiinte lockande.

..Men jag kan unna mig att cykla på kvällstid, det duger faktiskt :)
Då är det inte lika mycket trafik ute och dessutom känns det ok att cykla på trottoaren då.

tankesnurr

Tjoho :)
Tog en tur på den lokala marknaden här i boscombe, fyndande ingenting, men pratade med trevliga människor och glottade runt på diversa skumma prylar. Har lyckats jobba eller på andra sätt missa markanden varje gång tills nu, så det var kul att gå omkring och se vad som verkligen fanns där :)

Sen gick jag in på mitt favoritcafé, där man kan surfa till databatteriet tar slut och dricka en stor härlig, RIKTIG kopp kaffe för bara 23:-

Har suttit och läst på om en massa olika saker. Bland annat om att plugga på distans.. i Indien. Vet inte varför, men jag har länge haft en fascination för Indien och vill någon gång i mitt liv uppleva en längre vistelese där och känna på den indiska kulturen och hur människor där lever sitt liv.

Några studier har jag inte inom sikte än så länge, eftersom jag inte har en aning om vad jag isf skulle studera. Men att läsa på om alla möjligheterna som faktiskt finns där ute är så oerhört intressant. Dock behöver jag inte fler möjligheter eller alternativ, har ju nog med idéer snurrandes i mitt huvud, men ändå kan jag inte låta bli! höhö..


kronor och pund


Fatta vad mycket onödiga mynt dom har här..
Jag menar i sverige har vi just gjort av med 50öringarna.. här har om fortfarande 10 öringar kvar.

Börsen väger onödigt mycket, onödigt ofta kan jag ju säga!


(..det ska stå 1 penny på första, men det var inte värt att göra om allt för att ändra den :b)

make your demand


Jag älskar skjortor. Det är min nya grej!
Och dessutom har jag inhandlat ett par knalliga rosa jeans och ett par skrik-turkosa.

När jag var nådigt bakis i söndags så bestämde jag mig för att undersöka hur hela alltihop fungerar tillsammans, plus mina röda dojjor. I like it !
look out!

Fett obehagligt! Någon i huset hade glömt stänga av gasen efter att hon/han hade lagat mat, så den hade varit igång heeeeeela natten. Fatta, om nån hade tänt en tändare eller tändsticka eller NÅTT med en gnista hade jag varit den första att explodera, helt sinnessjukt. Säger ju att gasspisar är farliga!!

Min granne hemma i svergie och hans fru hade råkat lämna gasen igång på sitt portabla kök i sommarstugan och det small, small ordentligt. Han fick ligga nedsövd i 3 veckor medan hans brännskador läkte, hade dom väckt honom hade han fått en chock och dött av smärtorna. Såå.. jag har ju varit livrädd för dessa gasspisar innan jag äns kom till England!Nåja, ingenting hände ju :) Men jag lär nog gå och kolla så allt är avstängt nu på kvällarna innan jag går och lägger mig, mitt rum är ju trots allt vägg i vägg med självaste gasspisen!

kan verkligen inte komma på en rubrik ._.

Jag är så trött att jag inte har förmågan att tänka klart.
Haft en stressig dag på jobbet, och många skumma kunder som vanligt.

Hade en snubbe med en JÄTTEstor kalfläck i nacken, några små på sidorna och
sen ett riktigt pundarhår han låtit växa i 3 ÅR,
Han ville att jag skulle göra det så kort som möjligt utan att man skulle se fläckarna, vilket innebar i princip en lång page i nacken. Haha, det skulle vara mitt nya favoritord om jag hade kunnat kalla det för en manlig page!
Men jag tog in sidorna och och flikade ur det rejält, gjorde ett riktigt bra jobb trots ett så ovanligt utgångsläge. Jag har verkligen aldrig sett något sådant i min karriär hittills!

Och jag tyckte så synd om han då han berättade om alla behandlingar han testat och mediciner han provat, sen tillslut gav han upp och lät det växa och växa, så när jag fick klippa av de gråa lockiga decimetrarna och gör det till en proper frisyr så såg man riktigt hur glad han blev.  Felt good :)

Men herregud säger jag bara vad jävla trött jag är. Jag är ledig imorgon så jag borde ju typ dra till puben och ta nån bira.. men jag orkar inte. Hade jag haft en uns energi hade jag nog övervägt att lägga den på att göra middag, men det orkar jag inte heller. Blir nog ett seriemaraton, tidig kväll och lååång vila :)
Sen imorgon hoppas jag på solsken! Vill cykla ner till stranden och dra ett chill innan det börjar bli för kallt och grått. Än finns det varma dagar kvar, men de lyckas ju regna på alla mina lediga! haha.

mental state update, where I am

Jag har bevisat för mig själv och andra att man faktiskt kan förändra sitt liv och sin trygga vardag lättare än man tror. Att flytta till England var för mig en längre planering än nödvändigt, ska jag hård dra det så är det enda som behövs 10.000 kr och sen lär du dig allt när du kommer dit. De visste jag inte innan, men jag vet det nu och jag kommer alltid att ha det i bakhuvudet då min vardag känns grå. 

Det finns så mycket internationella företag man kan söka jobb på, så många fler än man tänker på. Och allt man behöver för att fara någonstans är ett jobb och någonstans att bo, plus lite startpengar är ju inte helt galet. Man kan jobba som reseguide i grekland, jobba på färjorna mellan alla de scandinaviska länderna, jobba som kundsupport i australien, england, estland, whatever. Och alla de andra telefonjobben som finns.. googlar man runt lite och läser på forum så finns där så många kontakter att det är svårt att ta in.

Livet har så oerhört många vägar man kan ta, och allt för många vandrar bara den väg som finns framför fötterna på en och glömmer bort alla avfarter. Men egentligen är det ju så lätt att med lite mod och vilja våga lita på att livet faktiskt löser sig, även om du drar en one way ticket to unknown destination. Och vet ni vad? Det är en oerhört härlig bekräftelse att inse att trots ett så stort steg, så överlever man och växer av det. Vad skulle egentligen kunna hända? Ingenting som inte går att fixa.

Ett av mina delmål med England var just att ta mig ur Bodens trygghetsbubbla och ta reda på den realistiska sidan av hur enkelt eller svårt det egentligen är att förändra ditt liv. Och vet ni vad? Jag har lyckats med båda. Ja faktiskt ha jag uppnått alla de mål jag hade då jag kom hit. Så jag ska börja med att ge mig själv en klapp på axeln och påminna mig själv om att vara lite mallig och stolt också. Sen så tror jag det är en välsignelse för mig att ha med mig denna resa, denna livsupptäckt, vars jag än tar mig här i världen. Jag vet nu att det alltid finns ett ställe där gräset är grönare och solen skiner starkare.. jag vet fortfarande inte vars min grönaste äng är, men jag vet att den finns där ute och att jag kan ta mig vidare på min upptäcksresa när helst livet kallar efter det.

När vardagen känns grå och tråkig och för förutsägbar, då är det dags att ta en titt längs vägens oändliga mil och leta efter en avfart. Jag kommer inte stanna på samma ställe hela mitt liv och vänta på att växa fast och trivas för att jag måste, jag kommer fortsätta leta i min egen takt efter vad som är rätt för mig. Det är så spännande att tänka på framtiden. Jag undrar vars jag befinner mig om 10 år, vad jag arbetar med, vad jag uppnått, vad jag har sett, vars jag rest, bott, vad jag erfarat, vad jag har att berätta för mina barn i framtiden.

Men jag jag måste hejda mig där någonstans, för när jag tänker på framtiden blir jag så oerhört stressad. Hur ska jag hinna med allt jag vill göra om jag inte planerar allting NU i prioritetsordning? Relaxe girl.. jag vet att jag kommer fortsätta göra vad som känns rätt i mitt hjärta, på det sättet kommer jag alltid att vara i harmoni med min inre vilja, mina drömmar och det liv jag lever. Men att planera skulle bara förstöra allt, så jag försöker att stressa ner och bara leva här och nu. Men vet ni hur svårt det är att fokusera på "här och nu" (...även om det är i England) när jag har så mycket framtidstankar? Så många viljor åt så många olika håll?

Att jag tog mig ut från bodens trygghetsbubbla öppnade verkligen ögonen för mig, precis som jag trodde. Men jag var inte beredd på att se och inspireras av så mycket på en gång att det skulle bli kaos i hjärnan! Att England var ett delmål på min livsdröm var någonting jag visste när jag for, men jag trodde inte jag skulle vilja vidare så hemskt fort. Inte för att det är dåligt här, utan för att jag upptäckt hur mycket som finns där ute! Och hur enkelt det är att ta del av det!

Jag har inte bestämt mitt nästa delmål, eller hur jag ska göra för att ta mig dit. Just nu är ideérna alldeles för många, och jag har bestämt mig för att lägga fokus på vad jag kan göra här och nu medan jag har det jag längtade så mycket efter för några månader sedan. Jag vill ju trots allt göra det bästa av min vistelse här även om jag vet att jag har nya destinationer i sikte! Jag har planer på att grejja ihop en photoshoot och styla en massa randoms och ta modellbilder någonstans i Englands symboliska miljö. Det som fattas hittils är en systemkamera, och lite flyers för att samla ihop modeller. Sen har jag planer på att fara runt och föreläsa lite, hålla lite kurser, undervisa och föra lite av mina kunskaper vidare till frisörelever här i England. Lära mig prata inför folk, få ännu lite mer skinn på näsan, träffa fler nya människor, ha roligt och göra en bra sak - samtidigt. Ja, det finns mycket jag kan göra från den punkten jag står på här och nu. Måste bara slappna av och andas lite, ge mig själv lite tid innan jag flänger iväg någon annanstans!

first wage

Fick förresten min första lön igår! haha. Bara 300 spänn dock ;) Det var för förra söndagens arbetspass. 
Och fort försvann dem, söp upp allt igår haha.Här i England är det i princip lika vanligt att få lönen betalad veckovis som månadsvis, och min lön kommer komma veckovis. Dock så har jag bett chefen att sätta in det på kontot i framtiden istället för att ge mig cash.

Boscombe, Bournemouth, Dorset, England, UK...

Vet inte om jag berättat nå om själva området här Bournemoth som jag bor i, Boscombe.
Känt för sina missbrukare, alkoholister och arbetslösa idioter... Och de vackra miljonvillorna vid stranden.

Detär verkligen konstigt folk här, och om någonstans så märks det verkligen på salongen.
Redan första dagen så varnade mina kollegor mig för kundkretsen här. Och att vi är den billigaste salongen i stan gör nog inte grejen bättre, drar till sig ännu fler människor lägre ner på ekonomistegen. Vet inte hur många drogpåverkade människor jag klippt hittils.. på en vecka. Haha. Jaa.. och 300 meter från där jag bor så var det en man som blev mördad för några dagar sen.

Det är ju sånt här som är jättesvårt att veta innan man flyttat någonstans. Jag försökte fråga folk och läsa lite om det, men det var svårt att hänga med vad alla ställen hette och vars man skulle och inte skulle bo.
Nu hade jag ändå tur att hamna på rätt sida av boscombe. Strandsidan. Allt som ligger på andra sidan towncentre (gatan markerad i grönt) är farliga områden, där går man inte när det blivit mörkt.

Men som ni ser på bilden så har jag jävligt när till towncentre med alla affärer, restauranger, pubar, caféer osv
tar 2 minuter för mig att promenera den rödmarkerade biten :) Och salongen ligger ytterligare 2 min bort, så 4-5 minuters promenad till jobbet, och 3 minuters promenad till hållplatsen där alla bussar till stan går från, så det är både för och nackdelar med detta läge. Men hade jag inte fått jobbet på celly's hade jag nog försökt bo inne i centrala bournemouth.


Guy fawkes


Celly's

Lite bilder från salongen :)


don't get hypnotized by the bling

Trivs skitbra med mina kollegor på jobbet.
Vet inte riktigt hur många vi är som jobbar, men det är minst 10 pers iallafall.
Mår skitbra när jag kommer hem från jobbet, även om jag är trött så är jag på ett bra humör.

Satt och spann vidare på min idéer igår, och fick lite nya dessutom.
Ska försöka ta tag i dem och få det att hända :) Älskar när jag kommer in i ett sånt där humör när man inte ser några hinder, bara möjligheter. Love it !

Nu ska jag iväg till jobber för ett 9 timmars pass, sen är det feeeeest, Gun fawkes night firas ikväll och det är en stor högtid i England. Människor tänder brasor överallt, eller bonfires som det så mysigt heter, sen kommer det smällas fyverkerier överallt och alla är ute ikväll. Ska bli skitkul!

HÖÖÖRS!

Berg- och dalbanaNu vill och behöver jag sova och sen fara till jobbet, tål inte att ha för mycket tid för mina egna tankar, fantasin flödar och jag vill för mycket på en gång. Kaos uppstår. Nej, jag vill klippa klippa klippa, jobba jobba jobba. See ya!

inte som jag planerade ju!

Nu blev det lite småjobbigt här, fick äntligen tag på Claya igår fråg telefonföretaget jag väntat på att få prata med. Och hon meddelade mig att just nu behöver dom inga fler, men det kommer öppnas möjligheter antingen i november eller FEBRUARI. Och det är helt oförutsägbart vilken av månaderna det kan bli.

Och nu ska jag punkvis i prioritetsordning berätta varför jag vill ha detta kundservice jobbet:
 • Jag får en 3 veckor betald utbildning om HTC telefonerna, sen kan jag under de närmsta åren när jag vill, bryta upp min vardag och jobba inom detta företag vars än i världen jag vill/de behöver svenskar - och dom fixar boendet. Sådana möjligheter växer inte på träd!
 • Jag får jobba med svenskar, norskar och danskar, och då får jag en enorm genväg in i det sociala livet här i Bournemouth, dels kollegerna men också deras kompiskretsar.
 • JÄVLIGT bra lön för att vara england (11-13.000/månad)
 • Fasta tider, mån-fre och nån lördag då och då.
 • Pratar svenska på jobbet.
 • Får en HTC telefon i utbildningssyfte...
 • Får en jävla massa kunskap om mobiltelefoner i allmänhet,
  hur man fixar dem när de inte fungerar osv.
 • De vännerna jag hittills har här jobbar där.


  ...men februari?
  Tror inte jag kommer vara kvar här i Februari om jag inte fått jobbet innan dess.
  Var inställd på att jobba på salongen nu i 2-3 veckor och sen få börja jobba på telefonföretaget ju.
  Och nu blev det 2-3 mååånader, sen kanske jobba där? Kändes inte så awesome.


  Hur som helst! Har suttit och spunnit vidare på min superidé jag fick häromdagen. Har suttit hemma och jobbat med den i 3 timmar, planerat, strukturerat, skrivit brev, kollat upp hur det skulle fungera.
  Så vi får se vad som händer, får jag napp på detta så lämnar jag allt för den erfarenheten ;)

  Berättar mer när jag vet mer!

glädje

Läst lite gamla inlägg, och kollat tillbaka i tiden.
Och jag älskar de gångerna jag lyckas le för mig själv och acceptera att det är stunder som aldrig går att få tillbaka. Och att det känns okej att det var då och nu är nu.

Ibland länktar jag hem, hem till livet jag haft och de människorna jag hade i det.
Men jag måste gång på gång påminna mig att många av de människorna inte längre finns kvar där, och att även om jag kom hem så hade jag inte kommit hem till det jag saknar, eller tänker tillbaka på.

Sommaren spenderades mycket med tove och markus, och de båda bor i sthlm nu. Jasmine och jag connectade så oerhört under vår-sommar månaderna och delade sjukt härliga stunder, och nu går hon skola i härnösand. Mina underbara klasskamrater jag haft i mitt liv de senaste tre åren är alla utspridda över hela sverige, och norge. Och min alldeles underbara storebror som så länge varit min bästa vän här i livet, ja han finns inte heller längre att hitta i boden, han startar sin nya era i härnösand och blir sambo för första gången.

Så.. många betydelsefull människor i mitt liv har gått vidare med sitt, och välsigna dom för det. Jag är så glad för oss allihopa. Även alla de som är kvar i Boden. Jag är glad för alla.

Men de gångerna jag tänker att jag längtar hem, saknar boden, mitt hem..
Så måste jag påminna mig om att det inte finns kvar, och jag kan inte fortsätta titta bakåt i tiden som jag gjort förr. Jag måste fortsätta att sätta ena foten framför den andra och istället fokusera på att bygga upp vad jag i framtiden kommer titta tillbaka på från min England upplevelse. Vad jag kommer tänka, säga, skriva, och sakna, då.

Så, nu ska jag omfamna mina möjligheter jag har här och nu i livet. Beslut om vad min framtid ska innehålla behöver jag inte ta ikväll, när jag vet vad jag vill så följer jag mitt hjärta och det är allt jag behöver veta.


you can't relate

Vet inte vad som flög i mig.
Var det den underbara cykelturen längsmed Bournemouh vackra strand?
Vinden i håret, farten.. Ljudet av vågorna som slog mot strandkanten. Kvällsluften.
Underbart. Helt och hållet underbart v

Eller har jag bara druckit för mycket kaffe?

Ideérna bara sprutar iallafall. Känner dock inte att jag orkar sitta och planera dem, men just tankekreativiteten..  den är fantastiskt, och jag vill bara göra en miljon saker samtidigt och aldrig gå och lägga mig.


Det är också okej.

In another situation I would have told myself to snap out of it, but no not today.
Today I allow myself to miss.

Jag saknar Ludde
Jag saknar att köra bil
Jag saknar utrymme, yta
Jag saknar renligheten
Jag saknar svensk inredning
Jag saknar MAX originalmål
Jag saknar kioskpiratens godis
Jag saknar att ha mycket att göra och olika ställen att fara till
Jag saknar att ställa upp för mina kompisar
Jag saknar hembränt med sour redberries och sprite
Jag saknar mina klasskamrater, utspridda över hela sverige
Jag saknar mina stamkunder
Jag saknar hög musik med fet bas och att borsta tänderna dansande
Jag saknar mina syskonbarn
Jag saknar svenska löner
Jag saknar att bada bastu
Jag saknar knarrande trägolv
Jag saknar våran altan
Jag saknar nybryggt morgonkaffe
Jag saknar att titta i kylskåpet/skafferiet och inte veta vad som kan finnas där
Jag saknar mina vänner
Jag saknar till och med vänner jag knappt umgåtts med
Jag saknar nostalgikänslorna från bodens alla raggarbilar
Jag saknar bussarnas standard
Jag saknar att ha allt nära till hands, pysselgrejer osv, alltid något göra
Jag saknar bodens tomma köpcenter
Jag saknar renligheten och alla goa lukter
Jag saknar glänsande rostfritt stål
Jag saknar att ta en lössnus då och då
Jag saknar falukorv
Jag saknar Lapin kulta
Jag saknar marabue mjölkchoklad
Jag saknar min mamma och att sno mjuka basmekramar av henne.
Jag saknar Loréals hårfärger.
Jag saknar normala vattentemperaturer, vatten kranar och vattentryck.
Jag saknar slangord och uttryck.
Jag saknar bekvämlighet.
Jag saknar vita väggar och svarta ramar.
Jag saknar att äta sallad till allt.
Jag saknar mina storasyster och våra djupa sammanslagna funderingar.
Jag saknar att veta vars allt är i butikerna och vad det heter.
Jag saknar att spekulera och prata om människors liv
Jag saknar svenska tv kanaler.
Jag saknar termometrar.
Jag saknar vissa småsads samtalsämnen.
Jag saknar att oväntat träffa på folk man känner.

Men framför allt så saknar jag närhet.
En lång mysig kram, och inte känna att man måste släppa taget för att man kramats för länge.

nice n' easy


Igår var det storkok här på 11 florence! Iaf för min del!
Jag gjorde det som jag aldrig förstått varför inte ALLA som flyttat hemifrån gör:
Tar en eftermiddag till att laga en veckas mat och sen frysa ner.
= färdiga middagar då man är trött + färdiga lunchlådor till jobbetJag menar, om man lagar all mat på en gång så sparar man ju hur mycket tid och energi som helst. Det tar ju nästan lika länge att göra 1 biff som att göra 10, och när man ändå är igång, så vafan på med lite spaghetti, koka lite potäter, stek lite köttfärs....... och belöna dig med lökringar :o)konstiga konversationer

Nu har Juan lämnat oss :( Min spanske pilot har bott här sen precis samma dag jag flyttade in, så stället kommer inte kännas likadant utan honom nu ju. Han var både vacker att titta på, intelligent och bidrog med intressanta konversationer ju. Men han var så söt och lämnade alla grejer till mig som han inte behövde ta med sig tbx till spanien, typ dasspapper, handtvål, folie, diskmedel... plus allt han hade i sitt kylskåp hade han flyttat in i mitt kylskåp =) Så snällt av han!

Och appropå flatmates så var jag påväg ut i köket nyss för att slå igång tekokaren och ser precis josh gå ut genom andra dörren och det enda jag kan tänka på är det faktum att jag inte har någon tändare och inte har varit ute och rökt på 3 timmar, hjärnan står still av stressen och det ändå jag får ut är ett väldigt högt och ljust "I NEEED YOUU!"  Hahaha.

Vi satt ute och rökte rätt länge och han berättade om sitt vilda halloweenfirande i en bunker från andra världskriget, och det faktum att han råkat knulla sin exflickvän uppe på rummet och glömt bort hur papperstunna väggarna är. haha. Han är så stenskön som man bara kan bli alltså.

Iaf så började vi prata om att det fanns ett ledigt rum här i huset som han funderade på att flytta över till, och sen började vi jämföra våra rum, priserna, standarden, sängarna osv. Sen frågade han "would you like to come up to my room and see my bed??"

Och efter att vi garvat en stund åt hur jäkla flummigt det lät, så tog vi oss en rundtur här i huset, vi har ju en extranyckel som passar till alla lås, så vi grabbade tag om den och gick upp. Passade på att kika på det tomma rummet också efter att vi varit in i hans rum, och fan vad avis jag är, båda rummen har kylskåp och jääätttestora sängar om man jämför med min lilla nittis :(

Han berättade att han hittat en billig etta också som han ska fara och titta på, och jag hoppas verkligen inte han tar den. Det blir ju jättetråkigt här i vårt fina kollektiv ifall både han OCH juan är borta!

Lite om mitt jobb

Fyyyyfan vilken jävla erfarenhet det varit för mig att jobba på den här salongen. På bara tre arbetsdagar har jag växt mer än vad jag skulle kunna göra på 3 månader hemma i Sverige. Det är såååå mycket att jag inte äns kan komma ihåg allting jag tagit in.

Det är som att någon spärr nu äntligen har lossnat för mig, tror det är därför jag kan klippa så sablarns jävla fort. Jag har inte tid att vara osäker och tänka 2 gånger innan jag klipper, jag bara kör kör kör, och vet ni vad? Det går så jävla bra. Litar på magkänslan och kapar 2 dec rakt av utan att lyfta samma passé 2-3 gånger som jag annars gör hemma.

Tror att det är av många orsaker som jag vågar lita på min kunspap och intuition här. Dels för att det är så jävla mycket kunder under en dag att det inte finns tid till att fundera, dubbelchecka, analysera eller vara osäker... jag menar då det är fullt upp så tar jag 2-4 kunder i timmen, SERIÖST.  Och det gör att jag hinner inte vara osäker. Plus att en viss ansvarskänsla försvinner eller hur man nu ska beskriva det, eftersom att det är så jävla mycket människor överallt varje dag i här i Bournemouth och sen träffar jag så många människor vajre dag på salongen att man efter ett tag inte riktigt ser dom som människor, jag ser bara ett hår, som ska klippas. haha, och då jag "inte bryr mig" på samma sätt man gör i en småstad som Boden, då kör jag bara fullt ut utan att fundera. Och som jag gör i precis allting i mitt liv, så jobbar jag så oerhört sinnessjukt mycket bättre då jag inte har press på mig, från mig själv.

Sen att jag faktiskt är bland dom bästa.. eller kanske faktiskt DEN bästa av oss.. 10 st(?) som jobbar där... ja, det bidrar ju till att osäkerheten försvinner. Fick bland annat vara den som knäckte den stora nöten idag, det är nämligen så att dom inte varit nöjda med goldwells färger, att de alltid kommer ut ljusare än vad de ska vara.. och många kunder har tydligen klagat och det har varit ett stort problem för dom. När dom sa det så tänkte jag tillbaka på då dom hade den snabba genomgången för mig och berättade hur dom blandade färgen. Jag menar, logiskt sett så behöver du mer pigment ifall färgen inte blir tillräckligt mörk, och en anledning till att den färdiga blandningen kan ha för lite pigment är ju att du kanske tillsatt för mycket väteperoxid. Så jag dubbelkollade min idé innan jag föreslog den, så jag öppnade upp en goldwell perm och kikade på blandningsförhållanderna. Woula! den ska blandas 50/50 ... och dom har blandat den 33% färg + 66% vänteperoxid. Haha, inte konstigt att färgen blivit ljusare varje gång!?  Såå, ja det var en ganska skön känsla att gå till salongsmanagern eller "senior stylist" och vara den som kan mer.. Jag menar, annars är der ju hon som ska kunna mest av alla, och lära dom andra.

Fick dessutom en rolig idé när jag promenerade hem från salongen idag, men jag ska se ifall jag orkar göra någonting av den. Isånna fall kommer jag berätta mer de kommande dagarna :) hihi.

de ni!

Haha, hade en kund igår som bara kunde turkiska, så hon fick förklara till den turkiska chefen (en kille.. som inte är frisör) hur hon ville ha sin klippning, och han fick förklara den till mig. Och det kändes verkligen inte bahagligt, för det var ju inte den vanligaste klippnigen här i världen som hon ville ha direkt. Hon hade håret strax nedanför axlarna, och självlockingt, och chefen sa till mig att hon ville ha samma frisyr som mig, fast framklippta öron..

Kunde inte föreställa mig någonting mer förskräckligt, men hey, jag kunde inte KOMMUNICERA med henne på turkiska och föreslå något bättre, så jag körde på. När jag hunnit klippa fran en halv centimeter av det andra örat så säger hon någonting och visar med händerna att bara det ena örat skulle vara framklippt! Jippie haha, då hade ju chefen förklarat hela allting helgalet. Fyfan vad knäppt det var. Haha, hade så lätt kunnat sluta i katastrof, men eftersom hon stoppade mig tidigt så kunde jag fixa till det, och i slutändan blev det en bra makeover, inte så snyggt på henne, men klippningen var då bra iaf. What to do? ^^, haha.

Så ja, det var en ny upplevelse, frisera någon genom en tolk.. en värdelös tolk! hahaha.

RSS 2.0