Lite om mitt jobb

Fyyyyfan vilken jävla erfarenhet det varit för mig att jobba på den här salongen. På bara tre arbetsdagar har jag växt mer än vad jag skulle kunna göra på 3 månader hemma i Sverige. Det är såååå mycket att jag inte äns kan komma ihåg allting jag tagit in.

Det är som att någon spärr nu äntligen har lossnat för mig, tror det är därför jag kan klippa så sablarns jävla fort. Jag har inte tid att vara osäker och tänka 2 gånger innan jag klipper, jag bara kör kör kör, och vet ni vad? Det går så jävla bra. Litar på magkänslan och kapar 2 dec rakt av utan att lyfta samma passé 2-3 gånger som jag annars gör hemma.

Tror att det är av många orsaker som jag vågar lita på min kunspap och intuition här. Dels för att det är så jävla mycket kunder under en dag att det inte finns tid till att fundera, dubbelchecka, analysera eller vara osäker... jag menar då det är fullt upp så tar jag 2-4 kunder i timmen, SERIÖST.  Och det gör att jag hinner inte vara osäker. Plus att en viss ansvarskänsla försvinner eller hur man nu ska beskriva det, eftersom att det är så jävla mycket människor överallt varje dag i här i Bournemouth och sen träffar jag så många människor vajre dag på salongen att man efter ett tag inte riktigt ser dom som människor, jag ser bara ett hår, som ska klippas. haha, och då jag "inte bryr mig" på samma sätt man gör i en småstad som Boden, då kör jag bara fullt ut utan att fundera. Och som jag gör i precis allting i mitt liv, så jobbar jag så oerhört sinnessjukt mycket bättre då jag inte har press på mig, från mig själv.

Sen att jag faktiskt är bland dom bästa.. eller kanske faktiskt DEN bästa av oss.. 10 st(?) som jobbar där... ja, det bidrar ju till att osäkerheten försvinner. Fick bland annat vara den som knäckte den stora nöten idag, det är nämligen så att dom inte varit nöjda med goldwells färger, att de alltid kommer ut ljusare än vad de ska vara.. och många kunder har tydligen klagat och det har varit ett stort problem för dom. När dom sa det så tänkte jag tillbaka på då dom hade den snabba genomgången för mig och berättade hur dom blandade färgen. Jag menar, logiskt sett så behöver du mer pigment ifall färgen inte blir tillräckligt mörk, och en anledning till att den färdiga blandningen kan ha för lite pigment är ju att du kanske tillsatt för mycket väteperoxid. Så jag dubbelkollade min idé innan jag föreslog den, så jag öppnade upp en goldwell perm och kikade på blandningsförhållanderna. Woula! den ska blandas 50/50 ... och dom har blandat den 33% färg + 66% vänteperoxid. Haha, inte konstigt att färgen blivit ljusare varje gång!?  Såå, ja det var en ganska skön känsla att gå till salongsmanagern eller "senior stylist" och vara den som kan mer.. Jag menar, annars är der ju hon som ska kunna mest av alla, och lära dom andra.

Fick dessutom en rolig idé när jag promenerade hem från salongen idag, men jag ska se ifall jag orkar göra någonting av den. Isånna fall kommer jag berätta mer de kommande dagarna :) hihi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0