KULTURKROCK, frisör här och frisör hemma i swe

Ahh jag är helt uppe i varv alltså!
Det kom en färgtekniker från London och hade en kurs om Goldwells färger på salongen.
Helt amazing, fan vad jag har saknat den där proffisghetskänslan. OMG alltså.

Kände direkt då hon kom in i rummet hur hela jag lös upp! Och ända in i benmärgen kunde jag känna hur fel denna salongen är för mig. Jag ska inte jobba på bottenkedjan av salonger, det är inte den typen av frisör jag är. Jag ska jobba på en salong men sånna som henne. En salong som saxarna i Boden till exempel, där alla är så duktiga att man blir inspirerad av en vanlig arbetsdag.


Seriöst, ingen på hela salongen av alla 13 st som jobbar kunde färgsystemet!!
Jag som gått från Wella/Loréal/Tigi till Goldwell kunde seriöst mer. Inte förrän nu när det kom till kritan och det ställdes fråger så visade det sig. Alla har seriöst gissat sig till hur fan färgerna fungerar, och där kommer jag som the new girl och förlitar mig på dom eftersom jag inte kunde goldwells system, men egentligen så kunde jag det, det är bara dom som lärt mig deras felaktiga kunskap och fått mig att tro att det fungerade annorlunda. Seriöst!? Det är ju helt sjukt!

Och skillnaden mellan en bra salong, med duktiga, välutbildade frisörer och den salongen jag jobbar på här i England är så jäääävla stor. Det är så jäääävla mycket som är fel med allt dom gör, jag blir fan illamående!
Jag menar, här på Celly's handlar allt om tid, det ska gå så jävla fort det bara går, utan undantag.
Till och med då jag har en permanentkund vill dom att jag ska ta en klippning under verkningstiden trots att alla frisörer i sverige vet att man kan inte lämna en permanent obevakad, vissa hår tar 5 min och andra 25, man kan inte dra alla under samma streck. Håret GÅR SÖNDER eller sabbar kvalitén totalt ifall du lämnar permanentvätskan i 25 min på ett hår som bara behöver 10 min. Det är insane!
Och ett till exempel är att dom kör på samma asknyansering varenda eviga gång, och dessutom använder dom permanent färg som nyansering ifall "the usual" är slut, istället för att använda EN ANNAN nyansering än den dom allting använder... Lathet, okunskap eller bara inspirationslöst och obryddhet? Dunno, men det får mig att må illa så mycket fel dom gör, seriöööööst.

Men än en gång, det är så sjukt underhållande med all erfarenhet jag fått från den här salongen, speciellt då det kommer till vissa typer av kunder, och dessutom konstiga/ovanliga utgångslägen. Jag menar hittills har jag haft så många typer av kunder där jag kunnat tänka för mig själv att nått sånt här har jag aldrig sett/gjort/upplevt tidigare. Exempelvis herrklippningen jag hade häroman då han hade jättemånga kalfläckar överallt. Sen hade jag igår en kund med en vidrigaste hårbotten jag någonsin sett, och förmodligen kommer se.. Tänk dig att du delar in håret i en bena och hårbotten bokstavligt talat ser ut som ett torkat apelsinskal och det bara rasar död hud. Det var ett ovanligt fall av psoriasis, men ärligt talat kan jag inte förstå hur det kunde växa hår från den hårbottnen?
Sen hade jag idag en kunde med det tjockaste håret jag någonsin klippt, det var 3 gånger så tjockt som det tjockaste jag hade sett innan denna kund.. ni kan ju tänka er. Det hade varit omöjligt att sätta upp det håret med en vanlig hårsnodd kan jag lova.

Alltså eftersom jag haft så jävulusiskt mycket kunder och jobbat i så ofantligt snabba tempon så har jag ju är med sett så jävla mycket mer än vad jag gjort då jag jobbat i sverige. Helt sjukt!
Och löss för tusan, var och varannan människa här, (kom ihåg att jag bor in a really rough area) - HAR LÖSS. så ja, jag har sett en jääävla massa löss. Och jag har använt salongens borstar varje gång även om jag inte trivs med dom, skulle aldrig drömma om att sätta mina egna borstar i dessa kunders hår.. man vet aldrig vad man hittar. Jaani, jag har sett väldigt mycket. Och jag kommer vara så oerhört hårdhudad när jag kommer till sverige och jobbar igen, alla salonger kommer kännas så proffsiga, så fräscha, så kunniga, så lyxiga, organiserade... ja allt ! För att inte tala om kundkretsarna också. Herregud säger jag bara.. Kunderna här i boscombe är inte alls på något sätt över huvudtaget likanande som dom i sverige.

Nej jag har tappat så jävla mycket engagemang av att vara på celly's och jobba, det har verkligen sugit musten ur min frisörnerv måste jag erkänna. Lixom pressen av att om jag inte är nog snabb så får jag sparken, om jag inte drar in nog mycket pengar får jag sparken, om jag tar egna initiativ med färgen och det inte skulle bli rätt så kan jag få sparken... Om chefen vill att jag skippar min lunchrast under mitt 9h pass och jag vägrar - då får jag sparken.

Eller som en av tjejerna på salongen idag gjorde.. inte dök upp på kursen (obetald arbetstid.. på en söndag. Kväll!) - Hon blev kickad med omedelbar verkan. Och hon var en av dom mest värdefulla frisörerna han hade, korkade jävla chef ><

Nåja, jag fortsätter suga i mig all kunskap jag kan och kör bara mitt eget race
för att fortsätta utvecklas och få erfarenhet. Som ni hör så är denna salong inte så värdefull för mig, så helt ärligt kan det hända att jag får ett mental breakdown och drar ett frispel på chefen vilken dag som helst. Det har varit nära såå jävla många gånger.

Men bara för att avsluta lite positivt så måste jag bara än en gång beskriva den underbara känslan av att ha ett faktiskt proffs i salongen. Glöden tändes igen, inspirationen, gnistan som jag tappat. Allting kändes bara så annorlunda, så rätt. Och det behövdes verkligen! Längtar till jag kommer jobba på en sådan salong igen.. Tro mig, det går inte en dag utan att jag saknar saxarna i boden, tänker flera gånger om dagen "om bara nån från saxarna skulle se det här, dom hade inte trott det var sant alltså!" För när man jobbar i sverige så tänker man inte på hur fruktansvärt jävla annorlunda de jobbar på andra salonger, i andra länder osv. Man glömmer nog bort att uppskatta hur oerhört lyxigt det är och vilka förutsättningar man har och tar bara allt för givet för att man inte upplevt någe annat.

Ja jag skulle kunna skriva i evigheter alltså. Evigheter!

Alla frisörvänner jag har där ute: Imorgon när ni far till jobbet, tänk lite på det jag försökt förklara här och känn sen en ofantlig uppskattning för hur lyxigt ni har det :D I know I will, everyday when I'm back in sweden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0