mental state update, where I am

Jag har bevisat för mig själv och andra att man faktiskt kan förändra sitt liv och sin trygga vardag lättare än man tror. Att flytta till England var för mig en längre planering än nödvändigt, ska jag hård dra det så är det enda som behövs 10.000 kr och sen lär du dig allt när du kommer dit. De visste jag inte innan, men jag vet det nu och jag kommer alltid att ha det i bakhuvudet då min vardag känns grå. 

Det finns så mycket internationella företag man kan söka jobb på, så många fler än man tänker på. Och allt man behöver för att fara någonstans är ett jobb och någonstans att bo, plus lite startpengar är ju inte helt galet. Man kan jobba som reseguide i grekland, jobba på färjorna mellan alla de scandinaviska länderna, jobba som kundsupport i australien, england, estland, whatever. Och alla de andra telefonjobben som finns.. googlar man runt lite och läser på forum så finns där så många kontakter att det är svårt att ta in.

Livet har så oerhört många vägar man kan ta, och allt för många vandrar bara den väg som finns framför fötterna på en och glömmer bort alla avfarter. Men egentligen är det ju så lätt att med lite mod och vilja våga lita på att livet faktiskt löser sig, även om du drar en one way ticket to unknown destination. Och vet ni vad? Det är en oerhört härlig bekräftelse att inse att trots ett så stort steg, så överlever man och växer av det. Vad skulle egentligen kunna hända? Ingenting som inte går att fixa.

Ett av mina delmål med England var just att ta mig ur Bodens trygghetsbubbla och ta reda på den realistiska sidan av hur enkelt eller svårt det egentligen är att förändra ditt liv. Och vet ni vad? Jag har lyckats med båda. Ja faktiskt ha jag uppnått alla de mål jag hade då jag kom hit. Så jag ska börja med att ge mig själv en klapp på axeln och påminna mig själv om att vara lite mallig och stolt också. Sen så tror jag det är en välsignelse för mig att ha med mig denna resa, denna livsupptäckt, vars jag än tar mig här i världen. Jag vet nu att det alltid finns ett ställe där gräset är grönare och solen skiner starkare.. jag vet fortfarande inte vars min grönaste äng är, men jag vet att den finns där ute och att jag kan ta mig vidare på min upptäcksresa när helst livet kallar efter det.

När vardagen känns grå och tråkig och för förutsägbar, då är det dags att ta en titt längs vägens oändliga mil och leta efter en avfart. Jag kommer inte stanna på samma ställe hela mitt liv och vänta på att växa fast och trivas för att jag måste, jag kommer fortsätta leta i min egen takt efter vad som är rätt för mig. Det är så spännande att tänka på framtiden. Jag undrar vars jag befinner mig om 10 år, vad jag arbetar med, vad jag uppnått, vad jag har sett, vars jag rest, bott, vad jag erfarat, vad jag har att berätta för mina barn i framtiden.

Men jag jag måste hejda mig där någonstans, för när jag tänker på framtiden blir jag så oerhört stressad. Hur ska jag hinna med allt jag vill göra om jag inte planerar allting NU i prioritetsordning? Relaxe girl.. jag vet att jag kommer fortsätta göra vad som känns rätt i mitt hjärta, på det sättet kommer jag alltid att vara i harmoni med min inre vilja, mina drömmar och det liv jag lever. Men att planera skulle bara förstöra allt, så jag försöker att stressa ner och bara leva här och nu. Men vet ni hur svårt det är att fokusera på "här och nu" (...även om det är i England) när jag har så mycket framtidstankar? Så många viljor åt så många olika håll?

Att jag tog mig ut från bodens trygghetsbubbla öppnade verkligen ögonen för mig, precis som jag trodde. Men jag var inte beredd på att se och inspireras av så mycket på en gång att det skulle bli kaos i hjärnan! Att England var ett delmål på min livsdröm var någonting jag visste när jag for, men jag trodde inte jag skulle vilja vidare så hemskt fort. Inte för att det är dåligt här, utan för att jag upptäckt hur mycket som finns där ute! Och hur enkelt det är att ta del av det!

Jag har inte bestämt mitt nästa delmål, eller hur jag ska göra för att ta mig dit. Just nu är ideérna alldeles för många, och jag har bestämt mig för att lägga fokus på vad jag kan göra här och nu medan jag har det jag längtade så mycket efter för några månader sedan. Jag vill ju trots allt göra det bästa av min vistelse här även om jag vet att jag har nya destinationer i sikte! Jag har planer på att grejja ihop en photoshoot och styla en massa randoms och ta modellbilder någonstans i Englands symboliska miljö. Det som fattas hittils är en systemkamera, och lite flyers för att samla ihop modeller. Sen har jag planer på att fara runt och föreläsa lite, hålla lite kurser, undervisa och föra lite av mina kunskaper vidare till frisörelever här i England. Lära mig prata inför folk, få ännu lite mer skinn på näsan, träffa fler nya människor, ha roligt och göra en bra sak - samtidigt. Ja, det finns mycket jag kan göra från den punkten jag står på här och nu. Måste bara slappna av och andas lite, ge mig själv lite tid innan jag flänger iväg någon annanstans!

Kommentarer
Postat av: tove

jag är stolt!

2011-11-08 @ 18:34:13
Postat av: frida

Du är så grymt cool! en vacker dag ska jag också våga dra och göra det jag vill.

2011-11-08 @ 21:21:54
URL: http://friduslinus.blogg.se/
Postat av: Fredrika

<3

2011-11-09 @ 10:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0