hardcore

Första arbetsdagen var helt okej, kollegorna är jättetrevliga och chefen verkar älska mig. Och jag förvånade mig själv, jobbade helt utöver min egen förmåga. Har klippt fortare än jag någonsin gjort i mitt liv, kan knappt tro det själv. Vet inte vars de skillsen har vilat tidgare? Måste ju vara att jag går in i nått robotmode och klipper fortare än fan för att jag vet att jag måste det för att behåll jobbet, haha.

Salogen har bara varit öppen i 10 veckor, och det är några som är i princip fast anställda, sen var det jag och en annan tjej som var nyanställd, men det fanns bara shift till att vi kunde jobba 1-2  dagar var i veckan. Och jag hade sagt till chefen att jag behövde heltidsjobb, så för att inte bli av med mig så kickade han den andra tjejen IGÅR på min första dag där. Höhö, känns rätt bra för mig, inte så kul för henne kanske, But hey!

Nu ska jag äta mina två kokta ägg.. och dricka mitt vatten. Sen ska jag göra mig färdig och dra till jobbet :)
... och när jag slutar idag så måste jag handla mat, ingen höjdare med två torra ägg till frukost.

flatshare trubbel, inlägg #2

Det är såhär det kan bli när man lever i ett kollektiv. Haha.Alla är duktig och diskar sin egen disk efter att man lagat mat,
men det här som blir en uppoffringsgrej för teamet är vi inte så jäkla hajj på kanske ;)

Mitt inre freak

Det finns nog ingenting jag älskar mer än att samla på mig nya erfarenheter att lära mig från, att titta tillbaka och analysera, försöka förbättra. Att växa som människa. Och jag har ju enda sedan jag var liten varit en väldigt nyfiken själ då det kommer till erfarenheter här i världen, jag tycker man kan testa allting en gång och skapa sin egen uppfattning. För vi växer ju av alla nya upplevelser vi får, vi bli klokare, vi får veta ännu mer om oss själva och vad vi tycker om och inte tycker om. Och när man vet så kan man välja, och på det sättet skapa en större, mer intressant och anpassad värld för just sig själv.Och i Augusti 2010 fick jag den underbara idén att utforma en egen månadsutvärdering.
Där varje fråga har en specifik baktanke och ingenting är random.Och anledningen till att jag postar detta JUST NU, är för att jag plockade fram "min personliga pärm" och kollade igenom mina papper ikväll. Och jag finner dessa månadsutvärderingar ovärdeliga nu, jag är så oerhört glad att jag under perioden augusti 2010 - mars 2011 la ner de ynka minuterna det krävdes varje månad.

För nu när jag exempelvis fokuserade på frågan "vad har tyngt ned mig/hållt mig tillbaka denna månad" så finner jag ju svar från 9 olika månader på vad som i princip fått mig att må dåligt, eller dragit ned min vardag. Och det är superintressant att se de små mönstrena som finns, som är så enkla att göra någonting åt då man ser att det månad för månad varit samma saker ibland utan att man tänkt på det.

Eller frågan "vad har jag mått särskillt bra av denna månad?", då kan jag när jag läser svaren från alla de 9 månaderna se vissa mönster där också. Exemepelvis de månaderna då jag har mått toppenbra så är det ofta många likadana svar, sånna där enkla föränringar man kan göra i sitt liv som exempelvis i mitt fall var några "lugna morgonstunder istället för att behöva stressa till bussen, utnyttja tiden väl och inte ta för långa sovmornar, hålla mig sysselsatt med många små projekt, att inte ha för mycket press på mig, göra så mycket som möjligt utan att nödvändigtvis stressa"

Sen är det också kul att i efterhand som nu när det gått lång tid sen jag skrev dessa, gå tillbaka och läsa en månadsutvärdering och så tydligt kunna se helheten från en totalt ny vinkel, vilket man absolut inte kan då man befinner sig där. - och utifrån detta facit/bevis på att hur du lever ditt liv påverkar hur du känner dig, kunna göra en förändring till det bättre.

Och för mig är det nog lite grann den där känslan av att det är bevisad fakta, det är lixom sanning du har tagit fram, det gör det så mycket lättare att förändra det då du vet att du får resultat och inte bara hoppas på att det ska bli en bättre förändring. Det blir motivation. Och du skapar DIN egna handbok till dig själv basicly.


Så även om det är lite freaky att göra en hemläxa till sig själv på det här sättet, så är det en fantastiskt lärorik grej.
Och jag rekommenderar det verkligen till er där ute :)

I got the job!

Skrev ju häromdan att jag skulle svälja min stolthet och söka jobbet på Celly's salong, and so I did.
Gick in, presenterade mig med STORT självförtroende, fick intervjun med de två cheferna på en gång, dom gillade mig och jag fick komma och provklippa 20 minuter senare! En långhårsklippning, herrklippning och fönblåsning senare så fick jag komma in på kontoret med de två cheferna samt salongsmanagern och tadaaah: I got it.

Så, själva grejen att jag fick jobbet så jäkla fort trots att det är väldigt många kandidater, är jag väldigt stolt över. Men annars måste jag säga att detta jobb absolut inte är mycket att hänga i julgranen, haha. Kundservice vet som inte äns vad det är, och tid för att utvecklas och testa avancerade tekniker osv finns inte, här ska medeltiden på klippning ligga på runt 20 min/kund, och vill dom ha lite hårspray när det är färdigt ja då kostar det extra! Dessutom måste de betala motsvarande 30 spänn ifall de inte vill lämna salongen med blött hår, och vill de att jag ska använda borste och göra en seriös föning (som är standard i sverige) så är det 90 kr för det! - Detta medför att jag kommer klippa kunderna precis som på rullande band och kanske inte äns få se mina färdiga klippningar/färger i torrt resultat, och ännu mer sällan få sätta nå produkter i håren.  - vilket medför att halva glädjen med yrket försvinner.

MEN, jag ser på det ungefär som en erfarenhet i klass med den jag fick under praktikveckan i nian då jag drog till sthlm och plockade sallad på en växthus dagarna i enda. Det är det tråkigaste, mest långsamma och ointressanta jag gjort i mitt liv, och efter den upplevelsen har jag varit tacksam för alla andra jobbmöjligheter jag haft sen dess eftersom att det inte finns något jobb i hela världen som skulle kunna vara sämre än växthusjobbet.

Alltså, även om det här kanske suger och inte alls är stället för mig, så är det en upplevelse som kommer göra att alla andra tänkbara salonger kommer kännas lyxiga, och min tacksamhet för att få jobba på en bra salong i framtiden kommer vara enorm. Detta är alltså någonting jag kommer växa av, och sånt gillar jag! Sen är det ju erfarenhet i frisörbranschen plus att jag kommer träna upp tempot avsevärt skulle jag tro.

Så jag har en väldigt ovanlig inställning till min första dag på det nya jobbet. I alla andra lägen i mitt liv har jag klättrat längs väggarna av nervositet dagen innan, men nu känner jag inte en uns nervositet. Jag tycker att det känns intressant och lite spännande att få en ny vardag, but that's about it.

bournemouth by night

Att höra en engelsman imitera ljudet av två rävar som har sex måste nog vara det roligaste hittills.
Tydligen låter det som att någon dör... hahaha.

Nej det jag tänkte berätta om var inte det skumma samtalsämnet jag uppenbarligen hade med mina flatmates igår, utan pubrundan med den imponerande norrbaggen Stine! Människan kan switcha mellan svenska, norska, danska och engelska som om det vore toner i guitar hero, mycket beundransvärt!

Jag tog bussen ner till "the square" vilket är bland det vackraste stället i Bournemouth nattetid, kan hända att jag är den enda som anser det, men jag lovar jag ska fixa en bild någon gång =) Tänk er mitt i stan i princip att det bara är en stor öppen yta och ser ut som vitt kakel istället för vanliga gatustenar. Och det är folk som passerar hela tiden eftersom det är nattklubbar nära osv. Dessutom snygga skateboard åkare i 16-25 års åldern som glider omkring och trixar. Rätt underhållande att sitta där på kanten och vila benen en stund och bara njuta av kvällandan staden erbjuder. OFF POINT som satan nu, sorry! hahahah.

HAHA. Huuuuuuuuur som helst! Jag mötte upp Stine där, den norska tjejen jag mötte genom min flatmate Maja. Vi knatade iväg till 60 million postcards, vilket är en mycket populär pub jag nämt några gånger tidigare, där bartenderna har en image utan dess like, jag är lite småkär i dem allihopa tror jag. Har inget emot att stå och vänta vid baren i 4-5 minuter, haha. Kan inte äns beskriva deras stil eller vad det är med dem som är så blickfångande. Nåja, nu var jag off point igen haha.

Sen for vi till en annan pub, christoffer creek, om jag inte minns fel. Där taggade vi upp med varsin tequila shot och sen rom och cola att skölja ner den med ;)

Lite senare så gick vi till Maria Shelly eller något sånt, en väldigt stor pub/club, nått därimellan. Med en shysst bar, en lugnare avdelning, samt två dansgolv, ett uppe och ett nere. Där mötte vi upp hennes kollegor och dansade någon timme. Ohh my! Jag har saknat att dansa :)
Avslutade med en kebabrulle på ett takeaway ställe och delade sen taxi hem till våra olika destinationer :)
Riktigt, riktigt härlig kväll. Super kul att komma ut och umgås med nya trevliga människor och svinga höfterna på dansgolvet ett tag :)

vad musik kan göra

Idag har jag haft en mysig bakisdag hemma på 11 Florens Rd där jag har mitt klaustrofobiskt lilla rum :) Äsch, så hemskt litet är det inte. Och mycket större kändes det dessutom idag när jag av en slump fick igång en creedence clearwater revival låt. Jag blev helt slagen av hur musiken bara fyllde hela rummet och hur positiv och härlig känsla som kom till mig.

Och hur dumt det än må låta så kände jag direkt att detta är en ny era för min musikstil. Har nämligen lyssnat på samma skit nu hela våren, sommaren, hösten.. så lite nytt kände jag att jag behövde. Och nu hittade jag creedence såå jag antar att listorna kommer gå på repeat ett tag framöver. Jag ÄLSKAR känslan då jag hittar ny favoritmusik, det händer så sällan eftersom att jag är rätt kräsen då det kommer till Musik, och inte bara bakgrundsmusik när man surfar, utan Musik med stort M. Har dessutom hört deras låtar förut och inte alls riktigt tyckt om dom, men nu vid det här tidpunkten i mitt liv verkar det sitta som handen i handsken. Och det är lite fascinerande tycker jag, hur musik kan gå från dålig till fantastisk beroende på hur när och var du hör den.
alkoholkulturer, Sverige, England, Spanien

Jag har ju verkligen fått lära mig mycket om olika folkslag och kulturer, traditioner, livstilar & vanor, och inte bara de engelska.

Alkoholkulturen är ju väldigt intressant.

Hur kommer det sig att vi i Sverige oftast är svinbakis och ligger inne hela dagen efter? För att vi super på ett heeelt annat sätt, hemma i Boden drar man ju igång vid 7-8 tiden och kör fullt ös från start, är ganska kalas redan vid 10, sen vid 11 så stapplar man sig till krogen, vid det laget är vi så fulla att vi är kapabla att promenera i strumpbyxor trots att det är 25 minusgrader. Väl på krogen så dansar vi oss svettiga, sen vid 2-3 tiden då det stänger så far vi hem, fyllekäkar och totaldäckar. Dagen efter infinner sig bakfyllan och vi ligger gärna inne åtminstone halva dagen.

I England dricker man en öl varje dag om man känner för det. Ibland två, och ibland festar man till rätt rejält trots att det är tisdag och man börjar 8 dagen därpå. Gränsen för när man är alkoholist skulle jag vilja säga är jävligt svår att hitta här i England. I Sverige är man ju basicly alkoholist om man skulle dricka mer än 2 dar i veckan.

I Spanien är alkoholkulturen jääävligt avslappnad. Min flatmate Juan berättade för mig att i hemma i spanien så köpa han och hans kompisar alltid några liter öl och sätter sig i någon fin park om sommaren, där sitter och och delar på flaskorna och socialiserar. Ungefär som det svenska "fika på stan", bara att där dricker dom öl. Och varje dag. Där dricker dom sig inte apfulla heller, inte i närheten på samma sätt som vi gör i Sverige. Däremot så festar dom ju till det ibland, men då börjar dom dricka vid 5-7 tiden och dricker låångsamt, och kanske vid 10 tiden är dom salongs/taggade sen vid 2-3 tiden på morgonen så ÖPPNAR krogarna, och då festas det till 6-7 på morgonen. Sen om dom ska upp och jobba kl 8 och bara hinner sova 1 timme så är det inte det hela världen, det händer då och då.

Det är för mig helt ofattbart. Jag hade ALDRIG pallat gå till jobbet om jag var full/bakfull och bara sovit en timme eller två. Det finns inte i min värld.

Men för oss svenskar handlar det ju mest om att utmana sig själv och bli så full som möjligt, i stora drag. Man dricker och dricker, och tillslut har man tappat den där självinsikten och man skämmer ut sig utan att tänka på det. Men alla andra är ju lika fulla, så dom minns inte hur skämmig man varit, och de har förmodligen varit lika skämmiga själva. Sen garvar man åt bilderna dagen efter. That's it.

I Spanien handlar det egentligen inte så mycket om att vara full, där trivs de inte när de råkat bli sådär redlösa som vi norrbottningar är så jäka duktiga på. De kan lika gärna fara nyktra till krogen och dansa till 6 på morgonen, och de gör dem också.

Jag kan väl inte tala för alla, men jag tror inte det är många som skulle kunna fara till krogen nykter i Boden och dansa tills det stänger, och faktiskt ha haft lika kul om om du vore kalas.


Det är så intressant hur det kan skilja sig så mycket från land till land. Och nog visste jag ju mycket av det här innan, men jag tror det intressanta var att diskutera om det med någon från andra sidan. Någon som inte riktigt förstår sig på charmen med det svenska festandet. Intressanta tankar om våran kultur, som vi nog aldrig riktigt tänker på för att vi är som inramad i den.

och juste,

i'm gonna go clubbin' tomorrow!


and i'm back

Picked myself up, och nu går jag vidare!
Behövde lite hjälp med att sticka hål i min deppiga bubbla, sen var det lugnt.
Nu laddar jag krafterna för morgondagen! Ska stiga upp tidigt och söka jobb.

Söka jobb på salongen jag skrev om i början när jag flyttade hit. Celly's, kedjan där allt kostar 9 pund i princip, där kundsevice och tid för kreativitet inte fanns.

Det tog emot hel dagen idag. Vill inte, Vill inte, VILL INTE.
Vill inte jobba för 6 pund i timmen på en SKITsalong.

Men vill jag dammsuga mattor på ett hotell för samma peng?
Nej då jobbar jag hellre på celly's!

Så ja, imorn ska jag svälja min stolthet och smöra arslet av mig tills jag får en intervju.

Jag beöver en rutin, en vardag, en trygghet, en LÖN.
Och Engelsk standard och lönerna här, var inte riktigt så påverkbara som jag hade hoppats på, och nu när jag har insett och acceterat det.. eller håller på att acceptera det, så äre bara köra fullt ut och se till att få NÅTT jobb!

<3

Hemlängtan idag, eller framtidspanik... whatever.
Jobbigt var det iallafall, och jag grinade en liten skvätt faktiskt.
Vill inte ha sånna känslor alls, vill bara rocka på och omfamna allt det nya ju!
Men jag är väl mänsklig och det är väl bara acceptera det ;)

Hörs imorn med roligare tankar istället :o)
Kramis

godnatt nudå ;)

Fyfan vilken kväll! :) haha.
Josh och Juan, mina flatmates, satt och såg på tv och drack bärs i vardagsrummet tidigare ikväll, så jag har hängt med dom där eller på altan och surrat och gormat på! Så fina killar =)

''Sen, strax före 03 på morgonen/mitt i natten, så har både juan och josh hunnit bli ganska fulla och glada och står å steker nattkäk. Men precis som alla andra spanjorer innan honom ockås gjort, så lyckas Juan för andra gången denna vecka att sätta igång brandalarmet! Hahaha! KLOCKAN ÄR LIXOM 3 PÅ NATTEN OCH ALLA I HELA HUSET VAKNAR OCH KRIGAR SIG PLÅGSAMT NER TILL AVSTÄNGSNINGS-STÄLLET! Fyfaaan, och det tjöt lixom i typ 5 minuter, helt sjukt länge, kändes som en timme!

Sen  när vi fick av skiten och paniken lagt sig så stod vi i köket och garvade några minuter åt vad som just hade hänt. Hahha, så jävla kul ;b

Och Jag är glad för Juan och Josh att dom hittade varandra ikväll och blev vänner, riktigt goa vänner, så fort :)
Det är superkul och gör mig glad för båda är verkligen riktigt fina killar !

England vs Sverige - Olikheter!

Först och främst:
Vänstertrafik!Dessutom får man ta körkort då man är 17!
....trots att trafiken här är sinnessjuk i jämförelse med Boden
då man tekniskt sett är redo att köra bil då man fyllt 12....


Alkohol finns dessutom att köpa på supermarkets, precis som om Ica supermarket hemma i Boden skulle sälja Mintu, jäger och sofiero 7.0 ..... ja, det är lite annorlunda här. Dessutom räcker det med att vara 18 bast för att kunna köpa hem starksprit! Och du får köra bil även om du svept en Pint, lite mer än en halvliter öl, procenten spelar ingen roll.


Heltäckningsmattor, till och med i Badrummen!
Det är verkligen norm här i England, dom har hela husens golv täckta av det och kan inte förstå att vi har "knarrande trägolv" överallt i Sverige. Men det är ju dom som är konstiga ;) Seriöst, att ha heltäckningsmatta i badrummet tycker jag är äckligt. Kan komma på en miljon orsaker till varför också!


Och denna ytterst dumma uppfinning.. känns som så.. ålderdomligt :b Dom har alltså en kran för kallvatten och en för varmvatten - så långt isär att man måste välja. Plus att kranen (i köken också!!!) knappt sticker ut nå, så man måste typ trycka händerna mot kanten samtidigt som man tvättar dom. Och det är en omöjlighet att diska under rinnande kran i princip. Haha, såååå opraktiskt, och det driver mig till vansinne!Och detta fenomen då! De klassiska switcharna som man ser öööööverallt, till alla vägguttag. Dom är galna här då det gäller att spara så mycket el som möjligt, så dessa switchar är standard, ALLA har dom i sina hushåll eller företag, whatever. Överallt.

Ännu en dum uppfinning.. tända lampor med hjälp av snören som hänger från taket. Det är sant, jag skojjar inte. Dock är det inte precis överallt, men det är mycket mycket vanligt. Speciellt på toaletter hemma hos folk har jag märkt, och då slår man igång varmvattnet samtidigt får jag för mig. Där jag bor nu så har jag två lampsnören i mitt rum. Och Hos pardoe där jag bodde tidigare så hade dom 4 snören hängades från taket - inne på toan ENDAST! såå.. det varierar hur många det finns, men dom är vanliga. Och opraktiska.


Gas spis, grill, ugn.. det var bara att vänja sig alltså, för här är det gas som gäller nästan överallt.
Om du köper halvfabrikat så tar dom till och med på bruksanvisningen för givet att du använder gasspis. Så jaa, Engelsk köks-standard! ...svår att rengöra, farlig, och bara rent vingligt och precicist. Osmart!


Detta då, någonting som var helt ofattbart för mig när jag besökte london förra året. Det är alltså vassa pinnar/spikar som sticker upp från takkanterna. Från toppen på brevlåorna, från toppen av räckena, från anvisningstavlans och vägskyltarnas överkant.. ja dom är överallt där duvorna skulle få för sig att vila benen en stund.. och släppa en skit. Så detta är alltså för att motverka fågelbajs i princip. Och oväsen kanske. Fick höra igår att det går 4 duvor på en människa i London, så det finns väl en hel del då.. men ändå, helt sjukt med dessa spikar, hade velat säga att det gått lite till överdrift :b Onödigt arbete.


Skoluniformer, lagar och regler, disciplinen, kvarsittning, lunchboxes... ja det är mycket med den brittiska skolan som vi inte sett på år och dar i Sverige.
Pubkulturen!
När dom frågar mig vad vi gör i Sverige då vi umgås med varandra känner jag mig som en fåntratt då jag säger..  nja.. jag vet inte.. Seriöst, vad gör vi utöver att prata med varandra?  "tar en fika" eller sitter vid datorn, dricker kaffe, går ut och röker.. hur kul låter det? Här möts man på puben och tar en bärs när man ska umgås med sina vänner.

Här är det dessutom helt 100% acceptabelt att komma in vilken veckodag som helst och beställa en eftermiddagsbärs då man slutat jobbet. I Svergie hade man ju varit alkoholist om man drack en öl varje dag.. ?Och kalkhalten i vattnet! Level 15 här i Bournemouth jämfört med 3 i Boden.
Disken blir fläckig, diskbänken blir fläckig, samma med duschen. Håret blir bebismjukt, tvättmaskinen behöver mer tvättmedel, mer mjukmedel. Diskmaskinen behöver salt, och mer diskmedel. El-vatten grejer kalkar igen och måste rengöras ofta. SMAKEN, den är inte alls lika fräsch.


Sen andra saker som var svårt att hitta bilder på är bland annat inredningen. I sverige är vi ju vana att se IKEAstylade hem, rena tomma ytor, omönstrade tyger, tapeter osv. Kala väggar med bara någon enstaka hylla.. Ja, enligt mig är IKEA hem jättefina, trots att det var svårt att beskriva ;) haha. Men här är deras inredning i likhet med hur det var i sverige på.. 70talet? Allt är i trä, och ska gärna vara ett riktigt bra kvalitétsbord i äkta trä, hellre köpt i andra hand än att handla ett stilrent bort på IKEA. Här blandas mönster med andra mönster, sammetsgardiner, guld dekorationer, svansar på kuddar... ja ni fattar, OMODERNT helt enkelt. TOTALT OMODERNT. Känns lite smutsigt på något sätt om man jämför med IKEAhem :b

En till, om än liten, grej är: Dörrar är helt ologiskt placerade på så gott som alla offentliga toaletter! Jag blir seriöst galen på vissa ställen, när du öppnar dörren så öppnas den givetvis inåt, så när du varit påtoa och ska ut igen så måste du trycka benen så att du står tight mot toastolen, för att över huvudtaget kunna öppna dörren! Skulle det vara så att du är överviktig.. ja då får du kissa med öppen dörr, för du får fan inte igen den alltså.
INSANE!


Jag idag (:
Här har jag på mig en av tröjorna jag köpte igår.
Kanske inte världens bästa bilder, man ser knappt bröstfickorna ju.
Tyckte till och med om den så mycket att jag köpte en likadan i beigebrunt också! :)

oh crap, this didn't looked that good!

Idag har jag varit duktig och städat mitt rum,
fattar inte hur det kan bli så jääävla stökigt på så kort tid?! Så här såg det ut innan jag städade!(och ni har ju sett bilder på hur det ser ut när det är städat och fint, så orkar inte lägga in någon bild på det :)

pretty awesome

En pund är 10 svenska kronor, så ni kan ju räkna matten själv: ALKOHOLEN ÄR FETT MYCKET BILLIGARE HÄR.

En 70 cl 50% vodka kostade 100 spänn på Lidl bland annat, sen köper man ett 6pack öl för 3-6 pund, så billigaste för 30 spänn med andra ord! Och för att inte tala om pubpriserna, lixom 4 stooora bärs för en hundring! Beck's heter den billigaste (och jävligt goda?) ölen, och kostar bara 25 spänn, på en annars relativt dyr pub. Kan hända att den är ännnnnu billigare någon annastans. Sen har jag sett skyltar att en shot kostar 20 spänn, men då vet jag inte hur mycket det var. Och drinkar betalar man inte mer än 50 spänn för, om äns det (lite osäker).

Och det bästa av allt.. Är man över 18 är det fritt fram att köpa precis vad man vill i alkohol väg ;)
just keep on swimming

Världens trevligaste chef alltså, riktigt fin kvinna. Men, det var inte nog stor kundkrets på salongen att hon kände sig trygg att anställa. Hyra stol hade jag jättegärna fått göra, men det kan jag ju inte eftersom jag inte får räkna av timmarna (svenska utbildningen) i sånna fall. Så trist, menmen. Det är bara att leta vidare då!

Fan vad synd det är att arbetsmarknaden är som den är. Jag menar, jag var inte naiv eller optimistisk när jag kom hit, vanligtvis ska det vara såååå mycket lättare att få jobb. Men alla fortsättet säga till mig att det är lågkonjukturen som gör det, folk är för snåla med sina pengar idag, dom kämpar med att betala höga el och gas räkningar och prioriterar inte att gå till frisören. Så alla service yrken har de senaste 3 åren haft det riktigt riktigt kämpigt.

Jag känner dock olika varje morgon då jag vaknar. Ibland vill jag ingenting hellre än att ha jobb på en salong, vilken som helst, bara jag får pyssla med det jag tycker om, göra människor fina i håret! Men sen ibland känner jag att nej, nu vill jag ha ett break och testa någonting heeelt annat. Jobba inom hotellbranchen, jobba i bar på en pub/club, restauranger, receptionist.. ja vad som helst basicly, för att få mer erfarenhet, och upptäcka vad mer jag trivs att göra förutom klippa hår =)

Och med tanke på hur omöjligt det är i frisörbranchen just nu, att det inte finns nå jobb och att standarden är kass och lönerna värdelösa och knappt går att leva på.. så vore det faktiskt bättre för mig att ta det första jobbet jag får, vad det än är. För jag behöver arbete NU, annars börjar mina pengar sina!

Var ju runt inne i Bournemouth city centre igår och sökte alla möjliga sorters jobb, frisörjobb, hotelljobb, bar jobb, club jobb, piercingstudio, restaurang jobb... Ja, allt möjligt!

Plus att jag stötte på managern från salongen jag fick bra respons ifrån för några dagar sedan då jag var och sökte. Vi flydde regnet och gick dit där det fanns tak över huvudet, han berättade att han har funderat men inte riktigt bestämt sig än, han måste prata mer med sin fru först (dom äger salongen tillsammans). Han är nog en underbar chef skulle jag tro, en japansk man med en oerhört ödmjuk personlighet, så jag hoppas att han kommer bestämma sig för att antälla mig.


JA, ni märker hur luddigt allting är med jobb för mig nu, jag vill så mycket, men olika varje dag, och sen är arbetsmarknaden skit, så Svårt skulle inte beskriva jobbjakten nog bra, halvt omöjlig är ett bättre ordval! Och jag är awesome på att söka jobb och jag har ett fantastiskt cv, så det är inte mitt bemötande med cheferna det handlar om utan totalt bara på markanden! It sucks!

But..

a little luck :)

Bestämde mig för att hänga några timmar på ett fantastiskt café här Boscombe town center, det är en kedja som heter Café Nero och här kan man surfa obegränsat och dricka jättegott kaffe för 22 kr. Så I love it!

Och jag hade mycket datorjobb planerat som jag skulle göra idag, och då är det så mycket trevligare att sätta sig på ett café istället för att stänga in sig på rummet och ruttna där hela dan :)

Men vad hände? Jo, jag hittade en inomhusgalleria som jag faktiskt inte utforskat tidigare, och där inne fanns en väldigt fin salong. Klassiskt lyxig, vit inredning och lugn avslappnad miljö. Så jag gick in dit och sökte jobb, pratade med receptionisten en stund, chefen var upptagen med en kund. Men hon bad mig komma tillbaka på en halvtimme ungefär för en snabb intervju!

Så istället för att hänga här på cafét i några timmar så blev det bara en snabb kaffe och en bloggupdate, sen ska jag alltså på arbetsintervju, på en salong som verkar riktigt riktigt fin. *håll tmmarna för mig nu!*


söndags sysselsättning!

Igår hade jag en jobbig dag då jag längtade hem jättemycket, ville bara få komma och krama om syrran och mamma och pappa och manne och träffa elin och sanna och alla mina vänner där hemma. MEN, jag slet tag i mig själv och bestämde mig för att göra någonting åt det. Så jag tog bussen till sixty million postcards, en stor pub inne i city centre, där Maja höll hus med sina kompisar. Chillade med mysbelysning, sudoku och lite småsurr.

Sen kom hennes scandinaviska jobbarkompisar dit, en norsk tjej, en dansk kille och en svensk kille. Jätte trevliga människor. Blev att äta lite mat och dricka några bärs, sen var det dags för musikquiz! Ett medley med låtar spelades och artisten skulle gissas, sen var det lite true or false frågor osv. Kul med lite hjärngympa! :b

Sen splittade vi på oss och jag å maja drog till smokin aces, en pub jag besökte förra gången vi var ut också. Svepte en sista pint där och tog sen taxi hem till huset. Där körde vi igång med nattkäk!

Och maja har ju jobbat på restaurang, så hon kunde verkligen sin grej då det gäller att göra lökringar from scratch. Jag sa till henne att jävlarimig, om jag har blivit tjock under de kommande 3 månaderna så kommer jag skylla allt på henne! Dom där ringarna var fan farligt goda alltså..Annan kul grej jag bara måste nämna är MUSIKEN INNE PÅ TOALETTERNA på sixty million postcards, haha, sån jävla tur att dom varnade mig innan, annars hade jag varit måttligt förvirrad alltså. Det var nämligen allt från knorrande grisar, till rasslande kackerlackor, till höga ticktack ljud från en klocka.. ja det var många riktigt skruvade ljud. Haha! Så knäppt!


Och ännu en grej! Kolla in denna magnifika uppfinning, kan inte förstå att den här idén inte fått krut i sverige också. Plattänger borde finnas att låna på alla krogar överallt i sverige, samma som att vendingmachines för bindor, tamponger och kondomer också borde finnas på alla toaletter!
Menmen, det kommer väl inom snar framtid skulle jag tro!

i varje steg vi tar

Jag och juan (den unga, läskigt snygga, piloten från spanien. Min flatmate/granne whatever) bestämde oss för att ta en sväng in till Bournemouth town centre och hitta något gott kebabställe. Hoppade på dubbeldäckar bussen och tog plasten längst fram på övre däck, älskar den platsen!

Vi köpte kebabrullar på en take away restaurang och promenerade runt i stan en halvtimme eller nått, sen stannade vi på en pub, en jättestor pub mitt i stan, köpte varsin öl och satt och surrade. Sen promenerade vi vidare till en annan, också väldigt stor pub. I sverige hade vi nog kallat det för clubb, eller krog, det var hög volym och grymt med bas. Vi satte oss på takvåningen där volymen var lagom och det var rökvänligt =) Mysig lördagskväll. Älskar verkligen pubkulturen här i England!

slow saturday morning

Vad busig jag ser ut =) haha.
Morgonciggen på gång!


Var väl redan inne på tredje morgonthét skulle jag tro. Köpte ju världens godaste te igår =)
Bär och fruktsmaker. Och ni ser väl på den violetta färgen att det är awesome ;) Visst?


Och lite egobilder på vägen in! Lovar, det är svårt att passera denna gång av speglar utan att bli sugen på att dra en pose och jabba upp kameran.
Sååå svenskt. Såååååå gott.


Njut av erat hårdbrö sverigebor!
Här måste man leta reda på ett IKEA för att firra vanligt jäka hårdbröd.


i wanna be a billionaire

träffade en av mina flatmates igår då jag gick ut och rökte min kvällscigg. Det är två grabbar, en brittisk och en som är halvt från Jamaica, och jag hade egentligen inte pratat med någon av dem, men igår då så träffade jag halvjamaincanen... hur fan böjer man det ordet!? haha.

Och alla andra i huset har som sett konstiga ut då dom försökt beskriva han, och gett mig ord som wierd, eller skum i princip, så när jag såg att han satt ute och rökte gick jag ju ut med inställningen att det skulle va svårt att ha en konversation, att han skulle vara jätteawekward typ. Men dra mig baklänges, verkar ju vara världens finaste kille! Vi hade en jätte härlig kvällsdiskussion om allt från giftemål till att flytta till Barbados. Blyg var han kanske, men långt i från awkward, så jag fick mig en smäll i ansiktet av mina egna förutfattade meningar som de andra i huset byggt upp för mig. Positiva överraskningar är så härligt. Keep em coming!

så otippat

Haha, så rolig världen kan vara med en ibland!
Och så lätt det är att få något om bakfoten bara på grund av sina förväntingar,
eller snarare förutbestämda meningar.

- Men å andra sidan, jag älskar att bli positivt överraskad! ;)

Hur kom det sig? - del 1

Anledningarna till att jag vill flytta iväg långt långt bort är många. Jag menar, just flytten har ju sina egna anledningar, sen har själva utomlandsgrejen sina anledningar och just England i sig också sina anledningar. Så att summera allting är ett sju jävla långt inlägg.


Men kort och gott så vill jag väl i det stora hela utforska vem jag är. Ni kanske känner igen det, vet att jag skrivit ett inlägg om det för hundra år sen. Basicly: Vem är du om man plockar bort allt runt i kring? ditt jobb, dina pengar, dina intressen, dina vänner, din mat, din vardag, dina rutiner, allt som du anordnat till att passa dig, vem är du om du avlägsnar allt?

Förstår ni vilket äventyr det är? På sååå många olika nivåer. Jag menar, samtidigt som jag lär mig tala en flytade engelska.. med brittisk accent, så lär jag mig också hur andra människor kommunicerar till skillnad från oss avlappnade ungdomar uppe i Norra sverige. Jag lär mig hur människors liv ser ut här. Här, där dom inte har allt det vi tar för givet i sverige. - Här där merparten av människorna lärt sig att uppskatta mindre, att ha mindre, äga mindre... och faktiskt att vilja mindre. Ja, det är ett helt annat tänk hos människorna i England. Kan bero på världsekonomin, men samtidigt inte, och vad det än beror på är mindre viktigt, just det faktum att det är ett mindre lyxigt liv än det vi har i Sverige gör att det är intressant att sänka ribban för sina standardmått.

Vad gör jag mer? Jo jag lär mig stå på egna ben, ta hand om min egna ekonomi och tänka ekonomiskt på allt från mat och boende till transport, intressen och vardagsprylar. Och detta har jag alltså jobbat på redan sen april då jag började spara pengar i Englandsyftet. Så hela sommaren levde jag studentsnålt och jobbadre arslet av mig, och nu försöker jag att på ett så ekonomiskt sätt som möjligt spendera mina pengar rätt.

Jag lär mig att lita på mig själv. Allt ifrån att veta vilka människor jag ska och inte ska prata med, till att lita på att jag vet vad som ska stå i ett hyreskontrakt och lita på att jag hittar till och från mina destinationer till fots, att lita på att jag vet hur man gör saker och ting. För det är såååååå fruktansvärt många grejer som jag hela mitt liv bara frågat efter, eller väntat på att andra ska svara på eller göra ÅT mig. Eller bara det faktum att jag många gånger lämnat över småsaker till andra människor att bestämma, för att jag varit för rädd att själv ta beslutet och kanske ha fel. Men jag fick mig en redig läxa på det tidigt i somras, och sen dess verkligen bestämt att hädan efter våga lita på mig själv. För jag kan. Jag kan en jäääävla massa grejer, jag har bara någon onormal rädsla av att göra fel, så jag gör hellre inget alls, eller lämnar det till någon annan att bestämma. Men inte nu längre, det är en av grejerna jag både måste göra och numera väljer att göra, själv. För samtidigt som det kan vara läskigt att ibland ha fel, så är det samtidigt en väldigt skön bekräftelse att veta att man hade rätt. Valde rätt. Kom ihåg rätt. Löste det. Visste det.

Sen har jag alltid varit en människa som har så väldigt lätt för att formas och ta till mig av andra människors beteenden, kulturer, språk... osv! Och det är en del av mig själv som jag verkligen älskar, eftersom det går hand i hand med att jag är så lättinspirerad, och intresserad. Jag älskar att träffa nya människor, olika människor.. alla har lixom någonting nytt att bidra med, behöver inte alltid vara praktiskt eller i form av tips eller liknande, utan undermedvetet så lär vi oss någonting nytt av varje möte med en ny människa, och det älskar jag. Och ensam i en stor stad, antagligen träffar och pratar jag med nya människor varje dag, och då är det inte småstads-jag-vill-vara-som-alla-andra-människor, utan det är praktiskt taget människor som inte bryr sig i hur folk uppfattar dom (ah, ungefär så skulle jag väl summera britterna i allmänhet) - och det gör att varje människa är så mycket mer intressant än vad vi är van vid uppe i norrland.  Och, inspiration i allmänhet, allt från klädsel till språk, livsstilar, tankesätt, värderingar.. allting är kort och gott inspiration, som man själv sen summerar ihop godbitarna av och samlar på sig!


...OCH MYCKET, MYCKET MER.
Får väl fortsätta detta inlägg en annan gång, göra det stegvis,
tills jag fått ned alla mina orsaker, anlendingar och tankar kring min flytt :)

Bakgrunden till mitt hårkaos!

Här i England är mitt hår inte lika roligt att ha att göra med som där är hemma. I området där jag bor, (hela england i överlag) så är vattnet nämligen JÄVLIGT hårt, dvs att kalkhalten är förbannat hög. Hemma i boden har vi runt 3 dH, medan det här i Bournemouth ligger på 15 dH.

Det som händer är att håret faktiskt lagrar en yta av kalk, om den är bra eller dålig för hårets egna kvalité vet jag inte, men den är iallfall inte härlig i stylingsyfte. Håret blir obehagligt babymjukt och har väldigt lätt för att bli fettigt. Måste duscha varje morgon här för att behålla samma fräschhet jag hade då jag duschade varannan dag i Sverige.

Detta vatten fenomen känner vi av nästan vars vi än reser just därför att vi Norrbottningar är så bortskämda med våran vattenkvalité. Men oftast när man bara är ute och reser så känns det ju helt ok, men att BO där kalkhalten är så här hög kanske inte känns riktigt lika awesome ;b

Dessutom måste man rengöra vattenkokare och andra vatten-el grejer mycket oftare för att de kalkas igen. Lämnar man glasen att lufttorka så blir de fläckiga, samma med diskbänkar och duschar i rostfritt stål. Sen måste man ha salt till diskmaskinerna och meeeera tvättmedel (och mjukmedel) till tvättmaskinern. Plus att kläderna går ut tiden fortare eftersom även dem får denna kalkyta.

i wanna make you move

Var en eller två timmar sen med alvedonen idag vilket resulterade i en sjujävla mensvärk..
Nåja, varade väl bara en halvtimme eller så, sen gick det över till någonting kontrollerat iallfall!

Idag har jag inte gjort särskillt mycket alls, hade en långsam morgon, for in till stan en sväng och kollade efter jobb, och köpte te. Sen har jag gjort lite research på hur arbetsmarknaden egentligen är här. Jag valde ju totalt fel tid att komma hit om man ser det ur frisörvinkeln, eftersom lågkonjukturen forfarande är jävligt uppenbar här. Och inga anställda frisörer får mer än 6 pund i timmen basicly. Och jag har inte tänkt jobba för 60 kronor timmen, sorry. Jag är värd mer än det, vare sig jag jobbar i Sverige, England eller Kambodja.

Men vi får se, fick in en fot och pratade med managern på en av salongerna här i Boscombe i 20 minuter, hoppas på att han ska höra av sig. Annars kommer jag på måndag att söka jobb på ett callcenter och jobba som svensk kundsupport för HTC telefoner. Där är det ständig rekrytering, bra lön, svenska arbetskamrater (förhoppningsvis lätt väg in i det sociala livet), fasta tider mån-fre typ 9-5, plus att de anställda där har fått varsin sprojlans ny mobil.. i utbildningssyfte ;) haha.. så jaa.. det är många fördelar, men framför allt övervägande är just säkerheten med att ha ett jobb nu dirr och kunna starta livet så fort som möjligt, plus att det är säkra rutiner och bra lön. Dessutom kan jag ju jobba helgerna på någon salong och få in fötterna för kanske en framtida anställning.
So for the moment, this is the way to go!

Funderar dock på att springa runt till alla hundratals hotell här i Bournemouth och försöka firra nå jobb inom den branschen. Fast ska jag vara ärlig så känns det inte så bra att söka hotelljobben innan jag fått svar från HTCjobbet, eftersom HTCjobbet har allt jag behöver just för stunden, sen när jag tröttnat på det, eller kanske blivit nekad, då kör jag hellre fullt ös på hotellbranschen och hoppas hitta nå där! Låter som en plan va :o)

I just love this mirror.. höhö


Before going jobhunting in Bournemouth


My new lovely pair of shorts vGårdagens måltid

Kyckling, salami och köttfärs-röra, med ris :) Sååå gott!


Damn! Dollarstore kan ta sig ;)

Poundland, butiken där allt kostar 10 spänn! (1 pound)
Love it!Badrumspegel, shampoo&balsam, 8 matlådor, mugg, träask, toalettuppfräschargrej, 2 st adaptrar (Kostade närmare 80 spänn på claes olsson och 10 kr här!!!), 8 förpackningar rullpapper, Riesen, och 2 coca cola.

Allt jag köpte var lixom till snorbilligt pris och är grejer jag annars typ inte hade köpt men var tvungen att köpa nu då det var till så sinnessjuka priser! :D

Smokin' aces

Hade förbannat kul i förrgår då jag söp till på puben!
Men det blev inte bara jag och Juan som for, det hände nämligen en grej.

Juan stod och lagade mat och fick igång brandalarmet på något vänster, (och alla som flyttat in hat fått en ORDENTLIG genomgång i hur man stänger av det, alla knappar att trycka på, koder osv.) Och det tjöt högt som fan i hela byggnaden, men det som hände var att alla 6 som bor här i huset kom ju ditspringades, så det var alltså första gången vi var alla samlade, första gången jag äns sett de 3 andra som bor här!

Hur som helst så började vi ju prata efter att brandalarmet och paniken var över, och då fick jag en chans att lära känna den svenska tjejen lite grann :) Vi kom överens om att hon skulle hänga med mig och Juan och visa oss de bästa ställena!

Blev dock inte de lokala pubarna som är 1-2 minuter härifrån, istället tog vi bussen in till det stora bournemouth center. Började med en ganska stor pub, mysig inredning och perfekt ljudvolym, plus att det fanns en beergarden (uteplats), vilket är jävligt uppskattat. Man vill ju kunna ta en cigg till bärsen ;)Där satt jag och Juan och surrade ett ganska bra tag medan maja var och pratade med sin kompis som jobbade där. Efter vi druckit upp varsin pint så drog vi vidare till nästa ställe, Smokin' aces. Där var volymen BETYDLIGT högre.. Men det var awesome musik! Allt från Nirvana till Johnny cash, Dolly parton och Metallica.. :)

Majas spanska vänner joinade oss under kvällen, så samtalen var rullande och det pladdrades på om allt möjligt! Sen när vi gick ut och rökte träffade vi på en jätteflummig bisexuell 40 årig gubbe med gulblonderat hår, han försökte övertyga oss alla att köra upp ett finger i arslet nästa gång vi suger av nån, samtidigt som han sniffade poppers (eller vad fan det hette) mellan sina meningar! haha, han pratade om det så sjukt entusiastiskt och vi alla bara garvade åt honom haha.. stackarn ;> Underhållande snubbe iaf! HAHA.

Här sitter vi och rullar våra cigg inför en rökpaus utomhus, eller det är ju såklart bara jag som rullar när bilden togs, alla andra var klar långt innan, jag har fortfarande inte fått upp tekniken ordentligt! :D Haha.
..så spårade det ;> HAHHA. Vad gjorde vi?!


När jag kom hem gick jag ut och rökte, sen när jag kom in på mitt rum så mådde jag lite dåligt och fick för mig att det var en jättebra idé att sova inne på toan för säkerhets skull, så jag verkligen inte skulle råka pjuka på heltäckningsmattorna någonstans :P hahahah...


Jättehärlig kväll! Behövde verkligen det där,
att få fara ut ett gäng unga vänner och bara supa till och diskutera strunt, både på engelska och svenska! :) Fantastiskt.

Städat rummet (:

FÖRE: (Eller sist jag fotade.. det var lite stökigare än såhär.. hehe)


EFTER!!


!

Träffade en av mina flatm8's igår, en ung pilot från spaninen, skithärlig kille :) Vi satt och surrade en stund medan vi båda var ute och rökte, kom överens om att vi skulle utforska de lokala pubarna tillsammans idag.

Så nu laddar jag upp med korvsoppa och lite carlsbergs!


Djuptallrikarna är inte så djupa, och eftersom det är heltäckningsmattor på alla golv så måste man vara sjukt försiktig att inte spilla nått. Därför satsar jag hellre på för djupa skålar/muggar/whatever så att jag aldrig behöver fylla upp till kanten och riskera att spilla :P


They say that size doesn't matter

Hahah, jag såg den flummigaste salongen ever idag!
Den är bokstavligt talat lika stor som en toalett :D


Resten av mitt nya boende :)

Halva byggnaden är hotell och halva byggnaden är för hyresgäster,
så vardagsrummet delas av alla och köket delas bara av hyresgästerna :)

Såhär ser det ut :)

Här är tvrummet.. där INGEN hänger :(


Matsalen, men den stora spegeln jag nämnde i tidigare inlägg :)

Här är uteplatsen, som jag är jävligt glad över finns.
Här sitter jag på kvällen med min laptop och röker mina kvällscigg, lyssnar på music och filosoferar.


Och köket då!
Jävligt stort faktiskt, och vägg i vägg med mitt rum, så jag hör direkt om det är någon där, både bra och dåligt antar jag. Jag vet ju när det är ledigt för mig att gå dit och laga mat, eller om det är någon där som kanske har lust att socialisera en stund lixom.Och det typiskt brittiska... en gas-spis, gas ugn och gas grill. En helt ny vetenskap jag fått lära mig under min tid i England ;) Inte alls så svårt egentligen, men opraktiskt skulle jag väl vilja säga! Svår att rengöra, reglera temperatur, och ugnen värmer ojämnt eftersom lågan bara är på en sida!För att starta så trycker man in vridgrejjen, och vrider, då startar gasen. Det både luktar och låter lite grann, men syns såklart inte. Sen tar man en sån här grej som jag håller i på bilden, det är som en tändare fast utan låga, den gör bara små elstötsgnistor i princip, som sen antänder gasen. Klarrt! Sen är det bara reglera lågans storlek efter den önskade temperaturen :P


Det bästa med att jag bor på ett hotell/flatshare är att alla prylar redan finns och att jag alltså slipper göra en massa egna inköp! ..Sen är ju säkerheten svinbra eftersom hotellbranschen har regler dom måste rätta sig efter tillskillnad från privata byggnader. Så brandsäkerheten här är superb, om jag skulle dö så är det iallafall inte av en brand!


Allt man kan tänka sig behöva!
flatshare trubbel, inlägg #1

VAFASEN ALLTSÅ!
Under mina första timmar efter att jag flyttat in här så var det nån fräckis som ÖPPNAT min mjölk och druckit ett glas.. ett stort glas!

Visst tänkte jag, det är ingen fara what so ever! Personen som lånade kanske hade lagat mat och det ända som fattades var någon deciliter mjök och lånade av mig. Eller kanske personen hade en craving efter mjök, så sure nog kan jag unna denna mystiska människa lite mjölk för fasen! SÅ det var inge problem där..

Men sen dagen efter hade rackarn nallat ännu mer mjölk! :D

Och nu idag då jag tvättat och hängt min tvätt samt startat en till maskin och kilar in i tvättrummet för att hänga den, ja då har någon satt mina kläder i en svart säck på golvet och startat en egen maskin.... ?

Trots att måndag är MIN tvättdag?
hmm.

Ärligt talat berör det mig inte så mycket, jag garvar mest och är nyfiken på hur framtida liknande händelser kommer urarta sig ;b Haha... jag väntar med spänning!

Btw, har ni sett ett engelskt mjölkpaket någon gång?
Det är ju faktiskt inte ett paket, det är en plast...behållare? Flaska? Vafan ska man kalla det? :P


en viktig iaktagelse!

Nu jävlarimig! Nu ska jag bannemig göra någonting åt de extrakilona jag hunnit fläska på mig!

Idag när jag stod och speglade mig i matsalen där hela väggen i princip är en spegel, så slog det mig att jag inte haft en helkropps spegel till hands under min tid här i england, och hemma i Boden har jag ju haft en i mitt rum och alltid direkt kunna upptäcka om man börjat lägga på sig, och dessutom bli påmind om det varje dag isånnafall! Här har jag ju som bara märkt att kaggen blivit smygande större, men inte riktigt MÄRKT DET.

Hehehe, bara en intressant upptäckt jag gjorde ;)
Nåja, nu blir det hård diet.. eller njae det blir det inte alls det. Det bli smååå portioner och så lite av den fläskiga brittiska maten som möjligt, ska försöka käka så mycket görnsaker och kött jag kan och så lite kolhydrater som möjligt - så långt matpengarna räcker. Det är ju nämligen så att kött är ganska dyrt. Och det billiga köttet är i princip bara fläsk...

Sen är väl tanken att jag inte ska äta så mycket efter kl 6.. och att jag ska försöka röra på mig (ännu mer) :) haha.

Vi får väl se hur det går, hur som helst måste det ju hända NÅTT :D

*TRUMVIRVEL* -Här är min nya bostad!

Heltäckningsmatta i hela rummet, tv från stenåldern, direkt dörr till garaget/tvättstugan/genväg ut.
Inte det lyxigaste jag varit med om, men ack så nivån för uppskattning har sjunkit. Detta känns helt fantastiskt.
Ett eget rum. En egen garderob. Egen toalett, egen dusch. EGEN YTA.EN GARDEROB.
Vet ni hur underbart det känns?! Har levt med ALLA mina grejer i väskor, i 6 veckor (!!!)
Att ha en garderob nu känns LYXIGT.


Och jag har eget badrum :')
SÅ UNDERBART ATT JABBA UPP ALLA GREJERNA OCH LÅTA DEM LIGGA KVAR!
Btw, notera att det är heltäckningsmatta även i badrummet.... :s Freaky.Min 88 palett har äntligen fått se världen igen, den har legat nedpackad ända sen jagf kom till england,
har verkligen längtat efter att kunna ha den lätt tillgänglig :)


Och att kunna lämna fönen och plattången framme och inte bry sig om att någonsin plocka undan dem.
LOVELY!

-

Till och med en fattig jävel som mig har råd att shoppa tack vare PRIMARK vBh:n kostade 70 spänn, klänningen 10 och skorna 25 ;) Hahahaha.. Seriöst!?

Frisörpyssel på salong a la Anmore road 59 ;)


Kvällen innan jag for så färgade jag in stora röda effekter i Debbs hår, och dagen innan hade jag färgat hennes fransar och ögonbryn och plockat dom. Så här är helt enkelt en efter-bild =)Bilden är dock av JÄVLIGT dålig kvalité, den röda färgen var betydligt mycket rödare och inte alls lika dassig som på bilden =) Men ni ser ju iallfall hur snyggt effekterna är gjorda ;)the first breakdown

Jajjemän, nu har jag haft my first breakdown och grinat stora krokodiltårar!

Jag hade funderat ut såå noggrant vad jag skulle köpa för presenter till alla i familjen, men jättefina tankar bakom presenterna och allt. Orkar inte gå in allt för djupt i det, då blir det här inlägget på tok för långt och ointressant, haha.

Nåväl, jag sprang runt i huuuuur många affärer som helst och försökte hitta de perfekta presenterna. Jag ville köpa stora förpackningar med lera i olika färger till kayleigh, för att hon älskar att göra småfigurer med den lera hon hade innan, men det började ta slut och var dessutom alldeles för små mängder redan från början. Så jag hittade ett superduperset med lera till henne! Till cody ville jag ge en radiostyrd helikopter, för det är hur roligt som helst hur gammal eller ung man än är, och han hade ingenting liknande sen innan. Men jag hittade ingen någonstans, så jag köpte tillslut ett flygplan istället.

Nu ska jag rita upp scenariot för er:
Det var fredag, alla affärerna höll på att stänga och jag var superstressad, skulle jag inte hinna hitta presenterna så fanns det ingen reservplan what so ever! Och paketen jag köpt till cody och kayleigh var enorma och tunga som fan så jag fick släpa runt med den gigantiska påsen till alla andra affärer jag stressade mig igenom. Svinjobbigt.

Iallafall, till debbie och rob var min plan att köpa en vattentät mp3 spelare och fylla med avslappnande musik samt en badkarskudde och en lyxig badolja. Eftersom dom badar badkar varje gång dom ducshar så kändes det som den ultimata presenten, tänk själv att kunna ha musik då du badar/DUSCHAR!? awesome?
Självklart fanns det inga vattentäta mp3:er någonstans i hela fucking waterlooville, såå jag fick tänka om. Tänkte att så satsar jag mer på att köpa några riktigt dyra och lyxiga badoljor och massageoljor, massageverktyg, en badkarskudde och sen lite krimskram runt i kring. Sätta allt i en korg och ge dom värsta spa-presenten med ett gulligt thank you-kort.

Nästa problem då, ja jag hittar ingen badkarskudde. Happ, skitsamma tänker jag. Kilar in på en butik och köper svinlyxiga badskumsoljor, massageoljor och dofter att blanda dem med. Perfect!

När jag sen shoppat färdigt och ska kila till bussen så ser jag att den redan står vid hållplatsen (och det är sista bussen) så jag kuuutar dit, betalar och hoppar på. Väl inne på bussen tänker jag att det är ju bästa att förbereda och sätta grejerna i korgen osv så allt är klarrt.
Vad händer? JO JAG HITTAR INTE PÅSEN MED ALLA FUCKING JÄVLA OLJOR!!!!!!!!!
NÅGONSTANS PÅ VÄGEN HAR JAG ALLTSÅ BLIVIT AV MED DEN !

Då har jag spenderat 300 spänn på lyxiga oljor och 100 spänn på krimskrams för att fylla ut korgen, OCH SÅ TAPPAR JAG OLJORNA OCH TVINGAS GE DOM EN KORG MED SKIT!?
Fan vad damp jag hade, kunde ju lixom inte vända tillbaka och köpa nya eftersom alla affärerna hade stängt, kunde inte köpa resten dagen efter heller eftersom jag flyttar då, och dessutom skulle jag inte ha råd att köpa nya!

Hela grejen med att ge dom presenter kändes så kul från början, men nu kändes allting så jävla förstört bara. Så jag började lipa redan på bussen. Hoppade av på min hållplats, fetlipade lite till, rullade en cigg och satt där och torkade mina tårar. PMS så det bara sjunger om det, plus lite separationsångest-känslor såklart, och hela presentgrejen. Jag sprängdes i bitar av min egna ilska, så jag lipade och lipade och lipade. Sen tog jag tag i mig själv och promenerade hem. Fick en jättestor tröstande kram av debbie... plus lite chokladmuffins. så det kändes lite bättre ;) haha.  Men FAAAAAAAAAN jag är fortfarande förbannad över hela grejen alltså!

en runda på stan :)

Nu har jag varit värdelös med uppdateringen i två dagar,
men det har varit mycket annat att göra än blogga :)

I förrgår så skulle jag in till stan för att köpa presenter till familjen. Debbie tyckte det var en superidé att vi två skulle ta en tjejrunda på stan tillsammans, och jag kunde inte komma på en nog snabb ursäkt till att gå själv, så hon följde med! vi hade superkul och flummade runt i butikerna tillsammans och garvade åt mammatrosor och gräsliga mönster. Men tillslut var jag tvungen säga till henne att jag skulle köpa deras presenter och att hon tyvärr måste fara hem och lämna mig själv! :D haha.

Men innan hon for så unnade vi oss en fika :)


Btw, kolla in hur sinnessjukt billigt det är att köpa hårfärg i butik här... inte konstigt att det är så billigt att färga håret på salongerna också..


helt och hållet men inte fullt ut

Snart är det dags, snart flyttar jag officiellt hemifrån.
Hemifrån föräldrarna och hemifrån mitt Engelska hem.

Det är en fantastisk känsla faktiskt, att gå omkring och fundera över sitt nya hem, vad man ska göra, hur man ska inreda, vars man ska börja, vilken budget man ska ha, vilka färger, vad kyl&frys ska fyllas med…  I guess it never ends. Det är så mycket valmöjligheter, och det finns så mycket jag vill ha i mitt boende varesig jag bor i ett rum eller egen lägenhet. Problemet är ju att jag inte kan samla på mig mer grejer än jag vet att jag kan förflytta, eller kasta i framtiden. Det är en jobbig situation, för jag vill ha så mycket nya grejer, och jag har pengar till det.. men hur länge blir jag här? Här som i England, eller här som i Bournemouth? Jag har ju ingen aning om något av det.

 

Min ambition är så olik sig från dag till dag. Ibland känner jag att jag absolut kommer att stanna i England och sakta låta det nya livet byggas upp, men ibland känner jag också att jag har lärt mig otroligt mycket redan och att jag inom hyffsad framtid drar iväg till Göteborg eller nått. Och det är så svårt att inte veta, för hur ska jag leva mitt liv tills jag vet? Jag menar om jag nu bara ska stanna i några månader exempelvis, hur fullt ut ska jag leva? Ska jag köpa saker till min lägenhet/mitt rum? Möbler, formar, gardiner, sängkläder, galgar, tavlor osv, allt vad det nu kan vara.. Jag måste ju lixom vara beredd på att lämna det här när jag far, volket jag naturligtvis inte kommer vilja. Men å andra sidan vill jag faktiskt inte bo i en halvdan lägenhet/rum och känna att jag inte trivs och är för snål för att spendera lite på att fixa iordning det. Jag menar, ska jag köra på att faktiskt starta ett liv här så är det ju ändå bara vettigt att låttsas som om det vore en lägenhet i Sverige. Gå lös varsamt och leva i nuet. Tänka på framtida problem – i framtiden.


geografilektion

Här är ambitiöst nog en liten karta jag tagit fram till er läsare så att ni
kan få en liten uppfattning om hur jag rest runt i södra England de senaste veckorna :)Lite hårfärger jag hade det senaste året


Först var jag rödhårig.


Sen blev jag blond över en dag...


Och sen dess har jag exprimenterat med lite olika färger i fronten

Kom på att jag varit blond sviiiinlänge och tyckte det var dags för nått nytt
Och nu stannar jag så här en stund till tror jag, har verkligen trivts i koppar :)


Men nästa projekt lutar nog mot att bli blond måste jag erkänna!

tusan ;)

Det är någon klantig rackare som har spillt målarfärg mitt på torget inne i Waterlooville,
och det är vita fotspår bokstavligt talat överallt!

Haha!hårpyssel

Satt i vardagsrummet och pysslade med Kayleighs hår tidigare idag.
Färgade mitt hår mörkare i fronten och fräschade upp resten av längderna igår,
här har ni en bild :)


student tillbakablick

Åhhh fifan, student tiden var så förbannat jävla härlig.
Hittade ett videoklipp från en av dagarna på studentveckan då vi hängde på skolans fotbollsplan och spelade brännboll.

Jag babblar på med min hesa jag-har-festat-7-dagar-i-turkiet-och-fortsatt-sen-jag-kom-hem-RÖST.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150201774939722

Seriöst, ni bara måste kolla! haha.

Åh vad jag saknar studenten, hade verkligen de roligaste 2 veckorna i mitt liv med nonstop festande och en overklighetskänsla av allt ansvarsbortfall och livets måsten, bara en 14dagars fucking fest.

babbel babbel

Måste sannreligen ge mig själv lite credit för att jag varit så duktig med bilduppdateringen, eller vad säger ni?
Jag har ju nästan fotat varje dag!

Men det blir nog ännu enklare nu längre fram, då jag kommer kunna ha en lite större handväska, där kameran faktiskt ryms. Nu har jag antingen släpat omkring på dataväskan, som då alltid varit full i allt från cv:n till laddare, cigg, telefon osv, eller så har jag använt min minililla väska som ganska precis rymmer cigg, telefon, tändare och börs. Haha.. inte så stor alltså :)

Hmm.. försöker filura ut vad jag ska hitta på denna vecka innan jag får flytta in i rummet i Bournemouth. Kan ju inte göra så hemskt mycket. Jag kan ju inte fara och söka jobb eller så eftersom att jag FLYTTAR på lördag.. Kan inte göra klart och köpa det jag behöver eftersom jag inte kan frakta med mer än jag redan har. Och dessutom försöker jag leva så snålt som möjligt, så onödiga bussturer till stan är uteslutna, även utemat och shopping då såklart.

Men jag har ändå lite att sysselsätta mig med, dock inte så det räcker hela veckan.. ska typ ladda skrivaren med nytt bläck och skriva ut resten av cv:na, kolla upp vad busskort i bournemouth kostar och hur man köper dom, plus att jag måste in till waterlooville någon dag och köpa en så stor och billig väska som möjligt.

Kan inte förstå hur jag fick igen mina resväskor när jag lyfte från sverige, det är bokstavligt talat en omöjlighet idag. Plus att jag har ett eller två nya plagg nu och en stor fluffig morgonrock, och bröd & skorpor från IKEA (A) haha.. Därför är det ännu mer omöjligt nu. I dagsläget så har jag lyft ut alla mina 3 (!!!) nescesärer från resväskorna och min vinterjacka, sängkläderna och handukarna plus några stora kuvtröjor, och trots det är det fortfarande kämpigt att stänga väskorna.

Jag förstår inte .....

söndag

Vad gjorde jag igår då?
Började med att sova till 12.30 ungefär, sen hade jag en långsam morgon och började inte riktigt min dag förrän vid 15 tiden skulle jag tro. Och då startade jag med att fixa naglarna. Dra åt helvete så risiga dom var med rester av rosa nagellack och ofilade toppar. Kändes gudomligt att få fixa till dom efter 5 dagars resande.Sen var vi in till waterlooville och handlade. Snabbshopping skulle man kunna kalla det, mat, videospel, och wunderbaums & blekning var det som skulle inhandlas, jag själv följde bara med i brist på annat. Och det var tur, för jag fyndade ett par hörlurar med 3 uppsättningar gummigrejer för 10 spänn, så jag slapp alltså köpa ett helt nytt ericssonheadset bara för att jag tappat mina ploppar. Great!

Sen gjorde jag folieslingor i Kayleighs hår och använde resterande blekning till att göra codys hår lite roligare.
Sen ikväll eller någon annan av kommande dagar innan jag far så ska vi ha ännu en liten salongdag, jag ska färga ögonbryn och fransar på migsjälv och debbie, sen ska alla plockas, även då kayleigh.. och rob! haha.  Sen ska jag färga in en mörkare ram på mig, och kanske vi skulle sätta nå röda slingor i debbies hår, vi får se!

Sen åt vi den vanlig söndagsjointen som det så fint kallas, haha. Det kan vara antingen fläskkött, kyckling, kalkon or whatever. Igår var det kyckling, potatis, ärtor, nån smarrig sås, och nått annat jag inte vet vad det heter. Gott som fan var det iallafall! Sen slöade vi bara i soffan hela kvällen, såg Xfactor och nån film. Åt lite karra och drack varm oboy. Söndagsmys :)Nu ska jag skypa med Arvesen, gud vad jag saknar henne och mina andra vänner.
Det börjar verkligen bli påtagligt nu efter dryga 5 veckor ifrån varandra v

Och nu är jag här. Nu är det min tur.

Flytta hemifrån

Vilket stort och fantastiskt steg det är.

 

Har uppmärksammat mina tankar på senare tid.

Det är en jättehärlig blandning av allt möjligt. Exempelvis:

Jag har alltid haft något för att titta i människors kylskåp, det säger nämligen någonting om människan anser jag. Men jag har inte förrän nu funderat över hur mitt kylskåp skulle se ut och hur andra skulle uppfatta det! Så spännande. Okej att min flytta hemifrånupplevelse inte riktigt är som alla andras, men jag tror ändå att det är liknande känslor.

Jag kommer lixom betala 4000 kr för att hyra ett rum i en avdelning i ett hotell där det hyrs ut långtidsboende. Och england har ju en TOTALT annan standard än vad vi har hemma i sverige. TOTALT. Heltäckningsmattor i hela lägenheten, inklusive toan, gas-spisar, switchar till alla eluttag i hela husen, konstigt vattenflöde i alla kranar och duschmunstycken. Dessutom har 95% av alla englands handfat en kran för varmvatten och en för kallvatten. Känns så omodernt, och för att inte tala om opraktiskt. Dessutom finner man spindlar och spindelnät överallt i alla byggnader, sen är nikotingula tapeter är inte heller så ovanligt, gärna med gammeldagsa mönster från tidigt 1900tal också.


Men fatta vad jag kommer uppskatta Sveriges lyx den dagen jag kommer hem igen. När man är borta från sitt eget land och kultur så ser man sådana enorma skillnader, det är faktiskt en jättehäftig grej att uppleva måste jag säga. Allt man annars tar för givet hemma är inte i närheten av standard i England.


Hello there, Bournemouth!

Nu när jag har funderat på det ett tag så känns det jättebra!

Längtar somfan nu till att få komma tillbaka till Bournemouth och flytta in, packa upp väskorna, handla mat och bara sprida ut mina grejer. Känna mig som hemma. Känns så jävla bra! Men kommer sakna familjen Pardoe, de är ju min Engelska familj. Underbara människor! Är så tacksam för att ha fått bo med dem så länge v

the room

Har varit och kikat på rummet nu, eller byggnaden ska jag väl säga.
Och det var ju inte alls vad jag väntat mig riktigt.
Det är egentligen ett hotell, så det är både hyresgäster och hotellgäster där. Och rummet var inte heller samma som på bilden jag hade sett i annonsen. Hmm, så nu sitter jag här och funderar. Ska jag ta det eller inte?
Det handlar ju om ca 4000 kr som jag isf pungar ut för boende en månad, dvs ca 130 kr per dag till att sova någonstans. Det känns helflummigt, sånt som man alltid tagit för givet är gratis ska man nu börja pröjsa för. Knas!

Det lutar dock ändå mot att jag tar det här rummet för jag har kollat runt på alla flatshare-sidor som finns, och detta rum är det enda som finns ute nu med minimum 1 månads kontrakt, alla andra är 3-12 månaders kontrakt.

Så jag tror jag tar det här rummet nu och känner efter om Bournemouth är det rätta stället (vilket jag tror det är!) och då hinner jag söka jobb, förhoppningsvis också FÅ jobb, under denna månad och när jag sen vet vars jag jobbar så kan jag ju isf flytta någonstans närmare jobbet. Just nu så känner jag bara att jag måste ha ett fast ställe att få packa upp mina väskor i, och jag kan få vänta i flera veckor innan det dyker upp en annan annons med kort hyreskontrakt. 

Men jaa.. detta blir sannerligen spännande! Och jag är jäävligt ambivalent alltså, har suttit och funderat i över en timme nu, BARA funderat. Skulle tagit upp datorn och börjat skriva på en gång, alla mina tankar sorteras så jävla mycket lättare då jag skriver.

Nu kör jag på detta! - I'll take it!

-

Igår blev det pubhäng, bärs och kinamat. Fett nice!
Nu ska jag bli serverad en riktig engelsk frukost av min host Anny.
Är grymt hungrig så det kan inte vara annat än supergott anar jag.

Sen ska jag iväg och titta på rummet som jag kanske ska hyra.
Har ingen aning om vad jag hittar på sen, troligtvis blir det så att jag far tillbaka till Denmead. Aningting för att hämta resterande resväskor och säga hejdå, eller för att fortsätta leta rum att hyra, över internet då.

Hoppas såklart att lägenheten jag ska titta på nu är fullt utrustad, med micro, tvättmaskin, stor kyl osv.. Det är egentligen allt jag behöver se, köket. Om nu inte köket är SKIT, då kommer jag att hyra lägenheten omedelbums!

Nåja, eeeerå gott folk, hörs om ett par timmar!

random bilder


Här i Bournemouth har bussarna inte den traditionellt röda färgen man annars förknippar med engelska bussar.


Ganska så centralt finns denna fina park, och känner man för det kan man ju ta en tur med ballongen också minsann. Haha.Här är en galleria, eller arcade som det heter här. Är inte särskillt intresserad av affärerna där inne, men den är vacker. Speciellt eftersom man bara promenerar längs en gata och tjopps så ser man denna galleria där man förväntade sig en entre till en butik eller  nå.


Det är svårt att vara snål.
Skulle ju köpa mig en varm tröja eftersom jag frös i min jeansjacka som råkade vara det varamste jag hade med mig. Gick in på primark och kollade runt lite, bestämde att budgeten för tröjan inte fick överstiga 100 spänn.. Hittade denna för en hundring. Men tanken (sanningen) av att jag faktiskt inte får plats med den i min resväska och kanske måste gå och bära på den ifall det kommer en solig dag, fick mig att avstå. Hellre frysa lite än att köpa en tröja som jag sen måste gå och bära på eller slänga om det blir varmt.


Men när jag har fixat bostad, då jäklar kommer jag nog att shoppa. Inte allt för mycket eller så, men som i nuläget kan man säga att jag helt stängt av alla shoppingtankar för att jag vet att jag inte har någonstans att sätta grejerna. Men snaaaaart, snaaart kan jag shoppa =)

-

Har varit på upptäcksfärd nu, promenerat en halvtimmes promenad längs med, och ovanför, stranden. Promenerade till området Boscome, där jag från och med imorgon kanske kommer att bo framöver! Who knows!
Har iallafall stenkoll nu på vars huset är någonstans så att jag med säkerhet kommer att dyka upp i tid imorgon fö visningen.
svennar i b-mouth

JUSTE!
Jag träffade svenskar igår!
Fyfan vad glad jag blev, sådär löjligt glad, haha.

Jag var innen på Primark och letade en svinbillig stor, varm tröja att ha på mig ist för jacka, och då plötsligt hör jag svenska tjejröster på andra sidan hyllan. Hoppar direkt fram med världens leende och ba "SVENSKAR!!! :D FAN vad kul! Vad gör ni här? "

Dom studerade tydligen här i bournemouth och sa att det faktiskt fnns en hel del svennefolk. Intressant! Hur som helst, vi bytte nummer och ska ta en fika någon dag.

Det är helt sinnessjukt vilken samhörighet man direkt känner när man träffar någon med samma modersmål, det är så avslppnat att prata och personligheten kommer ut så mycket lättare med det egna språket! Jag tycker det kändes jättekul att träffa dem och ser verkligen fram mot en fika och massa svenskt diskuterande!

soppa för historieböckerna

Svensk korvsoppa, mmmmmmmmm! Fifan vad vad gott det var!
Och självklart serverad med en flaska engelsk bärs!
Totally awesome.

Ingridienserna blev dock dyra jävligt fort, uppemot 400 spänn ! Men då var det frukostgrejer, soppatillbehören, 10 flaskor bärs eller nått sånt plus godsaker och chips. Och vi splittade på det så runt 200 spänn var blev det. Helt klar värt det ändå :)

Juste nämnde ju aldrig det, jag slaggade här hos anny ju. Och jag trodde jag skulle sova i miiiinisoffan, men då hade han en ihopfällbar säng som jag hade missat. Fett nice, och ryggen klaráde sig!
Nu har jag precis duschat.. och bortat gaddarna! Har inte borstat tänderna med tandkräm sen jag kom till bournemouth, så det kändes ju gaanska bra haha.

Jabbat upp datorn nu och tänt morgonciggen. Passar på att uppdatera lite.
Sen ska jag göra mig i ordning och kila iväg till stan.. (ca. 1 minuts promenad) 

Tjillevippen!

lite babbel om allt möjligt

Har passat på att fota lite nu de här dagarna, men jag ser att fler foton behövs, för de här bilderna ger inte alls någon rättvisa för den underbart vackra staden. Det får bli mitt uppdrag idag, när jag känner mig så uppdragslös!

Har förresten snackat med Anny, han från coachsurfing som jag träffade häromdan, jag ska slagga på hans minisoffa ikväll, min rygg lär ju vara krokigare than ever imorgon när jag vaknar! Nåja, det är gratis iallafall. När han slutat jobbet ska vi mötas upp och gå till tesco och inhandla matvaror, här ska lagas svenskt! ..Men vad? Palt.. köttbullar.. hm, soppa? Jag har vait sugen på korvsoppa i evigheter nu! Och det känns inte som att palten kommer vara så god eftersom dom inte har någonting här i England som liknar bregott eller vanligt smör vi har i sverige. Allt smör här smakar konstgjort, plastigt typ.. lätta, fast ännu äckligare! Och tänk er att äta palt med Lätta? :/ Nja.. måste nog hoppa över palten! 

Bestämde mig också för att skippa intervjugrejen kl 3. Mest för att jag inte ska råka låsa upp mig i nått jobb där. Jag har bestämt nu att jag ska först fixa boende och seeen jobb, inte andra vägen. Mest för att jag vill söka frisörjobb först, och mina frisör cv:n är i portsmouth! Så nej, ingen intervjugrej idag.
Tackade ju mest ja för att jag inte hade någonting för mig idag,  och lite sysselsättning är ju inte fel!
___

Hemma i boden skulle jag bara bli irriterad om det kom tjatiga försäljare som stannade en på gatan för att berätta eller sälja någonting. Här däremot tackar jag gärna ja till en liten konversation, haha.

Jag ser det som att varje möte ger en någonting, eller för en vidare till någoting annat. Så självklart tar jag alla chanser jag kan för att göra min tid här så intressant som möjligt. Exempelvis igår så kom det fram en stor kvinna till mig och frågade om hon fick ställa 4 frågor. Visst! sa jag. Och det var 4 frågor om livet, fyra väldigt svåra frågor som jag faktiskt inte hade svar på. Hon promotade en bok som gör det möjligt för en själv att lista ut om man drivs av sina rädslor, vad rädslorna är och hur man kan jobba med dom osv, mycket mycket intressant. Hur som helst så följde jag med till det lilla rum dom höll till i, och hon frågade en massa personliga frågor om mitt liv. Och vafan, där satt jag med nån random människa jag aldrig träffat och aldrig någonsin kommer träffa igen och berättade en massa scenarion från mitt liv. Jag visste ju hela tiden att hon ville ha mig till att köpa boken, och alla försäljningstricks fanns där. Men jag drog det bästa ur konversationen och tackade sen för mig, sa att: "Im sorry, i really enjoyed our conversation, and i can tell that you really believe in this book, your enthusiasm for this book is huge, but unfortunatly i won't buy it." haha. När jag gick därifrån sen så var jag på ett oerhört bra humör, och kvinnan jag pratat med var nog också på ett riktigt bra humör trots att han hade slösat minst 15 minuter av sin arbetstid. Vi hade en riktigt intressant och djup konversation, och det lämnade verkligen en massa tankar i mitt huvud. Massa nystan att trassla ut. Intressant med något nytt att analysera :)

Så ja, my point was att alla möten leder någonvart om man bara låter dom. Och här fick jag frågor om mitt liv jag upptäckte att jag inte hade svar på, vilket jag kan tycka är jävligt intressant. Och sen bolla lite teorier med en helt okänd människa. Ja, intressant och givande helt enkelt!

__
Nåja! Nu ska jag nog kila iväg till Primark och köpa en stor, varm.. gärna fluffig, TRÖJA.
Min resväska jag tog med mig hit rymde inte alls mycket, jag ville få plats med dataVÄSKAN i resväskan, så i klädväg rymdes då bara trosor och sockar för en veckas resande, samt två ytterst tunna tunikor, en kjol och ett par stumpbyxor. Sen sånt där vettigt som nescesär, sängkläder, handuk osv.. Och när jag for så var det ju underbart varmt väder, så det tjockaste plagget jag tog med var min jeansjacka. Nu när det underbara vädret ör borta och ersatt av vind och lite regn till och från, då känner jag att en stor, varm och somsagt gärna fluffig tröja står högst upp på min inköpslista!

en ordentlig update

Så hur är läget nudå?

Ryggen är långt ifrån bra men fan så mycket bättre än igår! Thank god!

Just i detta ögonblick så har jag lännat resväskan i receptionen på hotellet så jag ska slippa släpa runt på den. Sitter inne på Caffé Nero (som jag hela tiden trott har hetat Caffé Nerd), Här var det ingen dum gräns för hur länge man får använda deras internet, så jag köpte mig en redig kopp morgonkaffe för att kickstarta min dag och sen har jag suttit här och surfat nu ett bra tag :)

Har inte bokat något hotell ännu, jag drar en chansning och hoppas på att hitta någon couchsurfare att slagga hos, annars så får jag nog sova hos Anny som jag träffade häromdan, den halvdöva snubben som var awesome.

Och hittar jag ingen couchsurfare att slagga hos, då vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. för hotellrummen lär vara fullbokade, och fuck that att jag skulle betala 400 spänn för ett hotellrum, det händer aldrig! haha. Nej nu chansar jag och hoppas på det bästa!

Btw!
Har någon typ av intervju eller nått nu kl 3. Blir spännande att se om jag hittar till platsen!
Så hör gick det till: jag blev stannad igår inne i stan av en cool kille som frågade "Are you looking for a job?", haha och jag var ganska inne i mnin egna värld och blev lite chockad av den klockrena frågan att jag sa " uhm.. yeah, i guess. Kind of." Haha, så slutade med att jag lämnade lite uppgifter, fick ett samtal idag att jag ska komma dit kl 3. Det är ett IT företag, typ telefonförsäljarjobb antar jag. Vet inte om jag egentligen är intresserad.. menmen.

En recruitment agency hade en fet skylt ute häromdan där det stod SVENSKAR NORSKAR OCH DANSKAR SÖKES, så jag gick SÅKLART in och hörde mig för. Det var både telefonförsäljande och kundtjänst som fanns tillgängligt och kvinnan där sa ungefär "Oh, don't worry if you can't decide right away, they ALWAYS need swedish people!" ... Och då är det kundtjänst alltså inte försäljning, och att hjälpa kunder som ringer in till en är ju en helt annan femma än försäljning. Känns bra att ha det som en möjlighet, om jag inte hittar nått jobb på en gång efter att jag fått flytta in i min flatshare, då får jag ju ta vilket jobb som helst, så jag kan betala hyran osv! Och att jobba i kundtjänst och hjälpa idioter som inte kan hantera en dator, med svenska arbetskollegor att prata strunt med.. det låter faktiskt ganska intressant. Menmen, får se hur jag gör !

Nu ska jag hitta mig nå att äta, får se om det blir donken med tanke på deras fria internet och goda nuggets, eller om det blir kall mat från supermarket.. hm.. Lutar nog mot donken måste jag erkänna!

btw..
JAG LÄNKTAR EFTER ATT FÅ FLYTTA IN I MIN FUCKING FLATSHARE!!!!!! JAG VILL HA EN FAST BOSTAD NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Såja, känns redan bättre när jag fått uttrycka mig ordentligt! ;)

Where ive been

Fyllde i resten av min profil på coachsurfing.org, och bland annat var det en flik med vilka länder man varit till. Och se där, jag har tydligen varit i 24 fucking länder. Det är ju brutalt mycket! haha.


hotellet, natt nummer treensam svenne på pubrunda

Och självklart, när jag passerat hotelldörrarna och kliver ut så slås jag direkt av den hårda vinden och skvitter regnet. Paraply eller något sådant var jag inte alls beredd med, så ganska så blöt var jag då jag hade virrat mig fram till puben. Beställde den rekommenderade ölen och satte míg vid ett bord som hade perfekt läge för att se ut över alla de andra människorna där inne. Gick ut och rökte och surrade med folk där, gick in igen och köpte mig ännu en rekommenderad öl, en ovandlig en. Och Guiness hette den, vilket jag känner igen, och då menar jag inte från världsrekordsboken eller nå, utan har för mig att jag sett elller rent av smakat guiness öl förut. Hur som helst, den var awesome. Aldrig ens sett ett ölskum som liknat dennes! Rekommenderas kan jag ju bara säga! .. Sen efter ca 2 liter öl bar jag mig tillbaka till hotellet. Nu sitter jag här lite halvberusad och skriver ett jobbigt långt väldigt oluftigt inlägg i min fantastiska blogg.

Ska nog sova nu, eller först se lite High Chaparall med fillanochfreddan tror jag!
Hörs imorn, Kraaaomiz.

-

Skrivet idag vid två-tiden.

Vaknade igår med att ryggen min var åt helvete, vet inte vad jag kan ha gjort. Om det är att jag promenerat mycket i uppförs/nedförsbackar, mina skor, eller att jag sovit konstigt? Eller kan det vara för att jag utsatte min kosmiskt otränade kropp för en joggingrunda häromdan? Kanske en blandning av alltihop.

Hur som helst så vaknade jag upp i morse med samma värk. Och nu snackar vi sån typ av värk att jag inte kan böja ryggen.  Kan inte slappna av, måste sitta eller stå/promenera spikrakt som om jag vore stelopererad! Hahaha.

Blir alltså inte så mycket aktivitet ikväll med andra ord. Ska nog surfa runt i princip hela dagen, kontakta fler coachsurfers och hoppas på att slippa hotellkostnaderna fram till den 8:de. Sen ska jag kolla runt lite efter jobb, finlira på mitt cv ännu lite till, och skypa en hel del antar jag :) Plus äta onödigt mycket godis!

Är dock lite orolig för kommande helg..  Eftersom jag måste stanna i bournemouth till den 8:de så måste jag ju ha boende till dess. Hotellet jag är på nu är det billigaste i stan, kostar 200/natt + 20 kr internet. Vill jag bo här över helgen måste jag boka det NU annars är det försent. Men jag viiiiiilll ju inte boka NU, jag vill ju kontakta coachsurfers och hoppas på att slagga på nåns soffa!

Så frågan jag ställer mig själv då är:
ska jag chansa och komma undan billigt eller ska jag spela safe och boka?


snus, mat, måttenheter och strunt

ahh paniken börjar slå mig, tog inte med mig nog mycket snus. Har bara en kvar!
har väl 7 dosor eller nått sånt i Portsmouth, meeeeeeeen det är ju några dagar innan jag ska dit igen.
Hmm.. lägger väl på mig lite extra vikt nu med ersättningsätande haha ;D

Har jag förresten nämnt att jag gått upp 2 kg sen jag kom till England?
Maten här är iiiinte hälsosam, kolhydrater med kolhydrater, socker i allt, inga grönsaker och middag vid 8-9 tiden. Det är matrutinerna jag haft hos familjen, men det blir det ju ändring på när jag fixat annat boende och börjar köpa eget käk. Tills dess: No worries, anammar den engelska matkulturen och allt vad det innebär, får oroa mig över vikten vid senare tidpunkt!

är dessutom 5ft 3½ lång! Höhö.

Fun facts: 1 pint öl (drygt ½ liter) kostar allt från 11-40 kr på en engelsk pub, rätt awesome!

språkets makt 2

När jag ändå är igång med språk som ämne så kan jag ju lika gärna fortsätta!

Engelsmännen, eller nu ska jag inte generalisera och säga ALLA, men många engelsmän är rätt trångsynta och inte särskillt intresserade av resten av världen, dem trivs bra här. Dom har allting nära och behöver inte nödvändigtvis resa längre än att ta tåget över till frankrike en gång var tionde år, eller ta en 20 mils åktur och besöka scotland då och då. Dom trivs bra så.

Och dom är otroligt tråkiga då det gäller språk, det är väldigt väldigt få som bryr sig om att lära sig ett andra språk. Dom behöver ju inte ett andra språk eftersom engelskan är ett av världspråken idag, och dom kommer undan med den nästan var dom än befinner sig. Varför lära sig ett annat språk då? Lite tråkigt (och jääävligt slött..) sätt att tänka kan jag tycka, om än rätt sant ändå.

Men det gör mig påmind nästan varje dag om hur stolt jag faktiskt ska vara för att jag kan mer än ett språk. Och förstå hur fantastiskt duktig jag är på engelska, om man jämför med 80% av alla engelsmän som inte kan mer än en fras på franska och thats it. Jag kan lixom tala ett helt annat språk flytande och lätt göra mig förstådd i så gott som alla sammanhang. Dessutom har jag en liten den tyska i min ryggsäck och jag kan kommunicera med norrmän om jag känner för det. Hallådär, det är lixom 4 språk helt plötsligt. Och det är inte förrän jag flyttat hit som jag inser hur stort det faktiskt är och hur förbaskat stolt jag borde vara.

språkets makt

Jag känner att jag har missat en viktig bit i min blogg. Uttrycken och humorn som engelsmännen har!
Och hur obetydliga uttryck kan bli så jäkla mycket roligare med det engelska språket. Måste lägga dem på minnet i framtiden och posta lite roliga citat :)

Häromdan sa jag "The flush didn’t seem to work, just so you know” 
och fick som svar: “aah, its okay! As long as you didn’t leave a massive shit or anything”

Höhöh...


what could be my new home

woohoo !
Har kollat runt efter lediga rum i bournemouth och hittade ett som jag verkligen vill ha!
Här i england är ju hyrorna svindyra och standarden kass, så det rummet jag hittat nu är riktigt fin kvalité, och *TRUMVIRVEL* Rummet har egen toalett, dusch och handfat ! Plus stora härliga fönster. Aaaaawesome!
Och ett kort hyreskontrakt var okej, (1 månad),  vilket annars är jävligt ovanligt!
PLUS att en av mina flatmates är svensk! En svensk tjej i 20års åldern, en japansk tjej 29 år och en engelsk kille som är 19. Låter awesome tycker jag!

Dessutom ligger det 5 minuters promenad från shoppingcentret och 10 min promenad till stranden.
Inte helt fel eller vad säger ni?

och hyran ligger precis under 4000 svenska kr,
vilket är ett superpris här i England med tanke på att det är egen toa på rummet!Jag har ringt och pratat med hyresvärden och han tyckte det lät som en bra idé att en till svensk flyttar in dit (eftersom vi svenskar är pålitliga), och han lovade mig första visningen(!!!!) Bokstavligt talat samma minut som den tidigare hyresgästen flyttar ut så får jag se rummet! Och det är 4 andra som ska kolla på rummet efter mig, så jag måste verkligen bestämma mig där och då!

Det enda jävliga är att jag måste vänta till den 8:e oktober!
Vet inte riktigt om jag ska stanna och betala för hotell i 3 nätter till... det är 690 kr det handlar om :/ Plus mat osv.. Men hemresa till familjen kostar 500 spänn, så det är ändå värt att stanna.

Ahhh! Spännande :D

-

Här sitter jag nu, ett skitmysigt café!
Köpte en kopp kaffe och fick 1 timmes internet, är inne på min sista minut nu så jag hinner inte skriva någonting mer. Kommer dock behöva mer internet någon gång idag så då komme rjag uppdatera mer!

cya

day one

Måste ju berätta lite om min första resedag och vad jag hade för mig igår när jag kom hit till Bournemouth!

Det slog mig redan på tåget hur vackert det är här, alla landskap, naturen, träden, gatorna, husen. Allt är så mycket vackrare än alla andra orter jag besökt här i England. Det är en blandning av semesterort och engelsk kultur!

När jag klev av tåget så frågade jag nån random om vägen till shoppingcentret (Tänkte att om jag tar mig dit så är det säkert lättare att hitta till hotellet...vars det nu är, allt jag hade sparat var namnet och adressen till det)

Det visade sig att jag gick lite för långt och plötsligt kunde jag se hur vägen och allt bara tog slut och försvann. Jag stod precis vid klippkanten, några meter framför mig fanns ett stup och nedanför var stranden, den otroligt vackra stranden.. Jag kunde inte vänta, så jag jag tog min jävla resväska och släpade den ner för hela branten till stranden. Där satte jag mig ner på en bänk vid strandkanten och hade min feta resväska som fotstöd. Solen lyste och vädret var fantastiskt, fick faktiskt känslan av att jag var i Turkiet, så awesome var vädret. Allt var bara perfekt.

Anyhow!
När jag suttit vid stranden tills jag lessnat så släpade jag väskan upp för hela branten igen, frågade folk om vägen till hotellet, promenerade några minuter och sen var jag framme. Lätt som en plätt!
Checkade in, tog en dusch, käkade lite osv.
Sen promenerade jag iväg och mötte en kompis jag pratat med på coachsurfing.org (awesome hemsida!)

Det blev lite awkward i början, för det visade sig att han var nästan helt döv, och det blåste dessutom rätt mycket så han hade väldigt svårt att förstå mig, och jag hade väldigt svårt att förstå honom för han var från wales, där dom pratar riktigt riktigt skumt!

Men efter att vi promenerat runt och pratat ett tag så flöt det på bättre. Vi käkade lite middag och for sen till en fantastiskt nice englesk pub, testade olika ölsorter och surrade om allt möjligt. Hittade en väldigt annorlunda öl som skiljde sig helt från någon annan öl jag smakat, kommer dock inte ihåg namnet, bara loggan. Måste ta reda på vad den hette!

Efter en helkväll i Bournemouths kärna så for jag tillbaka till hotellet, käkade lite munchies och kollade erik och mackan på min laptop tills jag somnade.

Först när jag träffade Anny som han hette, så tänkte jag ba vafan det här blir en konstig kväll, för vi klickade inte alls. Men det visade sig att vi hade mycket genmensamt och hade många intressanta samtalsämnen. Så det blev faktiskt en riktigt nice kväll! Och det var den första människan från coachsurfing som jag träffat so far, och jag kommer garanterat att träffa fler!

mindblowingly awesome

THIS IS FUCKING AMAZING!

Tanken var ju att resa runt till lite olika orter här i södra england för att bestämma vars jag vill bosätta mig,
but as it turned out: Bournemouth took my breath away!

Vet inte hur många fler nätter jag blir här, men jag ska defenitivt söka boende här.
Lägger resten av mina resedestinationer på hyllan, måste lägga min energi på denna plats,
för här vill jag verkligen stanna.

Jag menar, det är ju helt amazing, ett litet Hawaii längs Englands kust.
Helt insane!Helt fucking fantastiskt. Jag är helt uppe i varv alltså, jag bara måste firra en bostad här!

-

Idag har vädret verkligen varit faaantastiskt. Strålande stekande sol och ingen vind eller nå. Helt underbart!
Barnen har hoppat studdsmatta, haft vattenkrig och lekt med vattenspridare, Debbie har grejjat i trädgården och jag tog en joggingrunda (Ja, du läste rätt!;)
Tog ju en prommis igår och upptäckte hur förbannat nice det var för humöret att faktiskt motionera lite. Så därför passade jag på att ta en joggingrunda idag då vädret var freaking awesome !

Where I live for the moment, Denmead, Waterlooville, Hampshire, Dorset, England.
Komplicerat, jag vet!


Större än såhär är faktiskt inte vägarna, oftast. Tänk dig villakvarter proppfullt i hus, proppfullt med parkerade bilar längs sidorna, och sen en sån där smal väg! Bilarna kör seriöst slalom mellan parkerade bilar för att kunna möta varandra på vägarna, och dessutom brummar dom fan på uppemot 70 knyck. Helt insane!


Älskar dom lummiga träden som ramar in den asfalterade vägen sådär djungelaktigt.
- Dessutom nice med lite skugga!
Farligt dock att springa där på vägkanten, för det är kringelkrokigt nå så jävulst och bilarna blåser på i 70-90. Där trippar jag omkring med headsetet i öronen, hör inte äns mina egna tankar. Snubblar man i fel stund är man fan överkörd ;b


Ja, kan hända att jag är ett riktig wierdo, men jag har faktiskt alltid velat springa omkring på ett oändligt fält.. Har inte ni det? :o
Och här är jag, i England, känner knappt en kotte.
ANTAGLIGEN tar jag tag i min wierdodröm och springer in på ett oändligt fält och kutar omkring som en idiot :D

Rätt nice.
Rekommenderas för den ensamme lättroade liraren!

Gårdagens bilder


Igårkväll grillade vi, korv, kebabgrejjer, chickensticks, burgare osv. Smaskens! ;)
Nästan iaf.. Om jag ska vara helt ärlig har jag inte smakat någonting mindblowingly awesome än..
Eller jo faktiskt.. En maffig chokladkaka.
Or not a chocolate cake, but THE CHOCOLATE CAKE - som rob så fint la upp det!Sen pratade vi om rymskepp, aliens, stamceller, humörpartiklar, framtiden, grammatik, svordomar, världens undergång, bota blinda, japans teknologi, glänsande skor, trädgårdsarbete, ord som inte har någon motsvarighet på engelska, familjeaktiviteter och semester, magnetism & motsatsen till jordens dragningskraft.. OSV !

Tills Deb avbröt oss med sin banana-art ;D


piece of advise

Min englandspärm är smockfull nu. Allt från bankpapper, informationsbroschyrer, blanketter, födelseattest, businesscards, proof of address brev, NIN beviset, engelska skolböcker.. osv.

Flyttar ni någon gång utomlands så är nog detta det bästa tipset: KÖP EN FUCKING PÄRM!
a beautiful sunny day


frivillig tortyr

Epilerade armarna igår, TORTYR FRÅN HELVETET!
Vafan står vi kvinnor ut med egentligen, det är ju bara sjukt..


RSS 2.0