England vs Sverige - Olikheter!

Först och främst:
Vänstertrafik!Dessutom får man ta körkort då man är 17!
....trots att trafiken här är sinnessjuk i jämförelse med Boden
då man tekniskt sett är redo att köra bil då man fyllt 12....


Alkohol finns dessutom att köpa på supermarkets, precis som om Ica supermarket hemma i Boden skulle sälja Mintu, jäger och sofiero 7.0 ..... ja, det är lite annorlunda här. Dessutom räcker det med att vara 18 bast för att kunna köpa hem starksprit! Och du får köra bil även om du svept en Pint, lite mer än en halvliter öl, procenten spelar ingen roll.


Heltäckningsmattor, till och med i Badrummen!
Det är verkligen norm här i England, dom har hela husens golv täckta av det och kan inte förstå att vi har "knarrande trägolv" överallt i Sverige. Men det är ju dom som är konstiga ;) Seriöst, att ha heltäckningsmatta i badrummet tycker jag är äckligt. Kan komma på en miljon orsaker till varför också!


Och denna ytterst dumma uppfinning.. känns som så.. ålderdomligt :b Dom har alltså en kran för kallvatten och en för varmvatten - så långt isär att man måste välja. Plus att kranen (i köken också!!!) knappt sticker ut nå, så man måste typ trycka händerna mot kanten samtidigt som man tvättar dom. Och det är en omöjlighet att diska under rinnande kran i princip. Haha, såååå opraktiskt, och det driver mig till vansinne!Och detta fenomen då! De klassiska switcharna som man ser öööööverallt, till alla vägguttag. Dom är galna här då det gäller att spara så mycket el som möjligt, så dessa switchar är standard, ALLA har dom i sina hushåll eller företag, whatever. Överallt.

Ännu en dum uppfinning.. tända lampor med hjälp av snören som hänger från taket. Det är sant, jag skojjar inte. Dock är det inte precis överallt, men det är mycket mycket vanligt. Speciellt på toaletter hemma hos folk har jag märkt, och då slår man igång varmvattnet samtidigt får jag för mig. Där jag bor nu så har jag två lampsnören i mitt rum. Och Hos pardoe där jag bodde tidigare så hade dom 4 snören hängades från taket - inne på toan ENDAST! såå.. det varierar hur många det finns, men dom är vanliga. Och opraktiska.


Gas spis, grill, ugn.. det var bara att vänja sig alltså, för här är det gas som gäller nästan överallt.
Om du köper halvfabrikat så tar dom till och med på bruksanvisningen för givet att du använder gasspis. Så jaa, Engelsk köks-standard! ...svår att rengöra, farlig, och bara rent vingligt och precicist. Osmart!


Detta då, någonting som var helt ofattbart för mig när jag besökte london förra året. Det är alltså vassa pinnar/spikar som sticker upp från takkanterna. Från toppen på brevlåorna, från toppen av räckena, från anvisningstavlans och vägskyltarnas överkant.. ja dom är överallt där duvorna skulle få för sig att vila benen en stund.. och släppa en skit. Så detta är alltså för att motverka fågelbajs i princip. Och oväsen kanske. Fick höra igår att det går 4 duvor på en människa i London, så det finns väl en hel del då.. men ändå, helt sjukt med dessa spikar, hade velat säga att det gått lite till överdrift :b Onödigt arbete.


Skoluniformer, lagar och regler, disciplinen, kvarsittning, lunchboxes... ja det är mycket med den brittiska skolan som vi inte sett på år och dar i Sverige.
Pubkulturen!
När dom frågar mig vad vi gör i Sverige då vi umgås med varandra känner jag mig som en fåntratt då jag säger..  nja.. jag vet inte.. Seriöst, vad gör vi utöver att prata med varandra?  "tar en fika" eller sitter vid datorn, dricker kaffe, går ut och röker.. hur kul låter det? Här möts man på puben och tar en bärs när man ska umgås med sina vänner.

Här är det dessutom helt 100% acceptabelt att komma in vilken veckodag som helst och beställa en eftermiddagsbärs då man slutat jobbet. I Svergie hade man ju varit alkoholist om man drack en öl varje dag.. ?Och kalkhalten i vattnet! Level 15 här i Bournemouth jämfört med 3 i Boden.
Disken blir fläckig, diskbänken blir fläckig, samma med duschen. Håret blir bebismjukt, tvättmaskinen behöver mer tvättmedel, mer mjukmedel. Diskmaskinen behöver salt, och mer diskmedel. El-vatten grejer kalkar igen och måste rengöras ofta. SMAKEN, den är inte alls lika fräsch.


Sen andra saker som var svårt att hitta bilder på är bland annat inredningen. I sverige är vi ju vana att se IKEAstylade hem, rena tomma ytor, omönstrade tyger, tapeter osv. Kala väggar med bara någon enstaka hylla.. Ja, enligt mig är IKEA hem jättefina, trots att det var svårt att beskriva ;) haha. Men här är deras inredning i likhet med hur det var i sverige på.. 70talet? Allt är i trä, och ska gärna vara ett riktigt bra kvalitétsbord i äkta trä, hellre köpt i andra hand än att handla ett stilrent bort på IKEA. Här blandas mönster med andra mönster, sammetsgardiner, guld dekorationer, svansar på kuddar... ja ni fattar, OMODERNT helt enkelt. TOTALT OMODERNT. Känns lite smutsigt på något sätt om man jämför med IKEAhem :b

En till, om än liten, grej är: Dörrar är helt ologiskt placerade på så gott som alla offentliga toaletter! Jag blir seriöst galen på vissa ställen, när du öppnar dörren så öppnas den givetvis inåt, så när du varit påtoa och ska ut igen så måste du trycka benen så att du står tight mot toastolen, för att över huvudtaget kunna öppna dörren! Skulle det vara så att du är överviktig.. ja då får du kissa med öppen dörr, för du får fan inte igen den alltså.
INSANE!


Kommentarer
Postat av: Fredrika

Asgarv :o) vilken underbar jämnförelse!!

2011-10-27 @ 12:08:48
Postat av: Frida

Fan vad intressant att läsa haha :D mer sånna här inlägg madde!

2011-10-28 @ 21:50:36
URL: http://friduslinus.blogg.se/
Postat av: kickan

Åh, det värsta måste ju vara kranen ändå, såna där vardagssaker kan ju göra en tokig

2011-10-29 @ 00:00:27
URL: http://kickanv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0