pankakstårta!

I've got a birthdaycake ! :D
Hihi, eller födelsedagsMIDDAG skulle man kanske snarare kalla det.
just keep swimming

Nytt?

Ett jävla tjat om dessa papper, vet att det inte är särskillt intressant..men det är en BIG DEAL!

Fick mitt National insurance number med posten igår, dvs ca 9 veckor tidigare än vad jag hade förväntat mig att det skulle ta :P Sen fick jag mitt kontokort på posten idag! Woohoo, de två svåraste sakerna med att flytta till England är nu avklarade. Feels awesome!
__

Och vad har jag gjort sen jag kom tillbaka från Bristol?

Jag for in till waterlooville i förrgår och satte mig på ett café och skrev om mitt frisör CV.
Sen har jag finlirat en hel del på det, och fått hjälp av syrran att göra det ännu några steg bättre :)
Dessutom knapprat ihop ett cv för icke-frisörjobb. Kan vara bra att ha ifall det inte lossnar snart och öppnas fler möjligheter för frisörjobb.

Sen har jag gjort lite mer researsch inför min lilla tripp jag ska ta snart. Har dock mycket kvar som jag ska ta reda på. vandrarhemskostnader i olika städer, hur det ser ut med frisörjobben, transport osv. Och planera ihop en sammanhängade rutt för att göra min resa så billig som möjligt. Exempelvis så har jag skrivit med lite människor på coachsurfing, för det vore ju perfekt för mig om jag kunde sova hos någon som faktiskt bor i staden jag kommer till, dels är det gratis men framför allt så vet ju den människan mer än mig och kan visa mig runt eller berätta. Kanske det blir ett pubhäng eller clubbande också, man vet ju aldrig. Roligare skulle det ju vara hur som helst : )

Min plan just nu:
På måndag ska jag ta en upptäcksresa till en rad olika orter för att sen bestämma mig för vars jag vill leva och bo. Och än så länge ska jag plöja mig igenom dessa: Bournemouth, Bath, Poole, Fratton, Fareham, Christchurch, New milton, sen ska jag tillbaka till både Bristol & Southampton mest troligt.

Ett säkert kort för mig är ju att flytta till Southampton eftersom att det är en väldigt stor stad och jobbmöjligheter finns alltid, så även om jag bosätter mig där utan jobb så löser det sig fort. För som det ser ut nu så tar det mig 3 timmar att ta mig dit, så om jag skulle få provjobba eller faktiskt få jobb i southampton medan jag bor här i Denmead, så skulle det inte vara möjligt för mig. Jag måste bo där för att se kunna fixa ett jobb. Grejen är ju att jag inte direkt gillade southampton särskillt mycket de gångerna jag varit där. Det är STORT, jääävligt mycket folk och svårt att hitta. Men framförallt så var det bokstavligt talat så att gick man över gatan på fel ställe så var man i ett ghetto. Och så var det överallt där, så jag skulle nog inte kunna känna mig trygg i den staden.
MEN, jag har ju sett långt ifrån allt av den, så det är därför jag ska tillbaka och undersöka.

Bristol skulle nog också vara ett säkert kort pga av att det är en ganska stor stad. Och den staden gillade jag dirr till skillnad från southampton. Det var mycket rörelse precis som i SH, men inte på samma sätt.. svårt att förklara. Sen så var det BETYDLIGT mycket fler yngre människor i Bristol än i SH.
Nu har jag ju inte sett allt för mycket av Bristol (och det är största anledningen till att jag ska tillbaka) men det verkar ändå som att det skulle kunna vara ganska svårt att få jobb där. Eller, svårare än i SH ska jag väl snarare säga.

Och alla de andra ställena ska jag till egentligen bara för att kunna stryka dom från listan, lixom bara checka läget och se så att jag nu inte missar nått fabulous place.

Bournemouth var ju stället jag var inställd på att flytta till innan jag kom ner till England, men jag har grott fast mer och mer i tanken på att bosätta mig i Portsmouth. Tror att det är för att familjen jag bor hos är rätt hemmakära och allt dom har berättat och pratat entusiastiskt om har hjärntvättat mig lite :D haha. Men nu har jag bestämt att jag iaf ska checka läget i Bournemouth innan jag ex bosätter mig någonstans permanent!

Nu vart det mycket babbel här, men det är bra för då rensar jag samtidigt min egna skalle. Hehe, jag berättade för farsan idag att jag faktiskt inte drömt en endaste dröm sen jag kom hit (!!) och han sa "haha det är säkert för att din hjärna har fullt upp med att bearbeta allting att den inte har någon kapacitet/fantasi över till att drömma"
Och han har nog helt rätt! :D

Fylla 19 i England

Idag är det min födelsedag!
Och jag blev väckt av Debbie, Cody & Kayleigh som hade gjort varm oboy till mig och kom med grattis kort och ett grönt paket. Gud vad glad jag blev, så gulligt av dom :)

Och vet ni vad jag hittade i det gröna paketet?


EN MORGONROCK!

Min blev ju försvunnen på heathrow's flygplats och den har verkligen varit saknad. När alla andra går omkring i sina morgonrockar här så kilar jag omkring i mjukiskläder, såå dom kunde verkligen inte köpt mig en finare present :) <3


Tillbaka till mig själv

Betydligt bättre dag idag!
Jag känner direkt när jag har en sån där dålig jävla dag, för bara en sån liten grej som at tröjan kliar kan få mig att dampa löööös. Och ja, det ör typisk PMSilska och jag vet att det ända som botar den är att gå och lägga sig för kvällen. And so I did.

Jag hade lite beslutsångest igår, kände mig stressad över att fixa boende någonstans, men sen kände jag mig ännu mer stressad för att jag inte kunde bestämma mig för VARS jag vill bo. Så det var nog de underliggande känslorna, men sen att det är en PMSdag, det är ingenting jag kan styra över själv faktiskt.

Nu har jag styrt upp det lite grann, så mitt mål är att nu i en vecka frammåt ungefär styra omkring här i södra England utforska lite olika ställen, bo på vandrarhem, söka jobb osv. Och sen bestämma mig för vars jag skulle kunna tänka mig att bo. SEN så får det lov att lösa sig med jobb.

Jag har redan sluppit snart en hel månads kostnader, det ända jag betalat är 1200 spänn i princip, så jag har kommit undan jävligt bra hittills, och med lönen som ploppade i häromdagen så känner jag att fuck it ! nu ska jag ut och se mer av England, och sen fixa ett boende någonstans vare sig det kan var en hel månad utan inkomst framför mig. Jag har faktiskt råd, och det här är det bästa sättet för mig, lets do it!


ett jävla PMSutbrott

pms eller nått.
har varit svinirriterad till och från hela dagen och nu är jag nära ett jävla bryt känner jag!
först försökt skriva ett cv, vilket är nog jävla tdskrävande och världens irritationsmoment. Sen gjorde jag ett nytt hotmailkonto idag, behöver en enklare mailadress til cv:t och vad händer? ja då komme rjag inte in opå skiten sen, har försökt i typ en timme, blir fan cp av att skriva samma jävla skit om och om igen och hålla på att tjabbla med de där idiotgrejerna att man ska lista ut vad det står i en ruta och sen skriva det, GAAAAAAAAAAAAAAAAH. Sen försökte jag intallera mitt fucking sim-kort till mobilen och då tar det hundr år innan jag kn lista ut vad numret är och sen så fungerar skiten inte ändå.

Måste gå och lägga mig eller nått, håller fan på att explodera, seriöst !

BRISTOL

For till Bristol och hängde med Frida och hennes au pair kompis Emilia, hade hur kul som helst :) Först när vi möttes upp så vandrade vi omkring ett bra tag och pratade på om allt möjligt, sen gick vi till starbucks och drack kaffe och filosoferade i någon timme.Sen lite senare, typ vid 6tiden så skulle frida och jobba så då var det bara jag och Emilia kvar.
Fortsatte gå på stan och kolla runt, käkade middag osv.Frida slutade jobbet ungefär vid midnatt och då möttes vi upp och tog en pubrunda. Satte oss vid ett bord där tre killar satt och surrade. Efter ett tag kommer en annan kille dit och säger: "Are you serious? There is two girls at the table and you guys are talking about COMIC BOOKS!?" hahaha.. Han sätter sig ner och pratar med oss medan de andra killarna fortsätter sin konversation, sen när vi säger att gvi är från sverige så blir det tyst bland de andra killarna och en av dem utbrister: "Sweden? And why didnt you say so earlier, then we would've stoped talking about comic books a long time ago ><"


Sen på morgonen så vaknar jag av någon som säger "is she dead??" och en annan röst som säger "sorry.. sorry" och knuffar mig. Jag öppnar ögonen och säger "whaat?" killen säger: "Its ringing" jag: "what?" Han: "Your alarm is ringing!" Jag vaknar till liv och sträcker mig efter telefonen och hojtar "sorry, Sorry guys!" till alla de 11 andra som också vaknat. Hahhaa, sen när jag tittar på mobilen så har alarmet ringt i 4 MINUTER. HAHAH!!
Bristol var vackert, och dom hade en otroligt modern och stooor galleria.
En jävla massa folk fanns där också ;)

Nu väntar jag på att höra vad frida tänker om framtiden, blir det så att hon stannar i bristol så flyttar jag dit dirr och så skaffar vi en flatshare ihop, vore så jääävla kul så jag hoppas verkligen hon får det här jobbet och stannar i Bristol! Och det här handlar om dagar, inte veckor, så det blir spännande nu att se åt vilket håll vinden blåser!


ännu ett trappsteg

Juste, NI intervjun gick fort och svinbra, nu väntar jag bara på att få papprerna hemskickade. Nu är alltså hela pappersprocessen fixad och jag är.. inte engelsk medborgare... men ungefär! Så allt är alltså färdigt nu och det enda jag behöver är ett jobb och en bostad, resten är grejat ! ;)

Eller ja.. jag väntar fortfarande på mitt fucking sim-kort, men det verkar inte vilja dyka upp. Får nog kila in på nån tfn-affär och köpa ett över disk.


Och förresten!
Jag drar till Bristol imorgon!

Ska umgås med Frida, förhoppningsvis dricka nån bärs och partaja lite. Hur som helst så kommer det vara fantastiskt skönt att komma iväg och träffa en kompis, prata svenska och diskutera england. Hon är en skithärlig tjej så vi kommer garanterat flumma omkring inne i city och ha riktigt kul. Det viskades om en pubmiddag också för att fira hennes ettårsdag i England.

Längtaaaaar! :)
Ska kliva upp typ halv 6 imorgon och ta bussen till cosham och därrifrån en 2timmars tågresa, sen är jag framme! Ska nog börja med att kila runt och droppa lite cv:n på förniddagen, sen möta upp frida och se vad som händer :)
Cyyya!

ännu ett nejtack från min sida

Salongen var inte alls okey, eller jo, salongen var, men inte chefen.
Jag fick titta på i 4 timmar innan jag tillslut sa till han att är inte jag här för att visa vad jag kan och inte för att titta vad du kan? Och sen när jag fick den första kunden så var det en stammis till han och då förklarade chefen precis hur jag skulle klippa - innan kunden äns satt sig i stolen och sagt något själv- Sen kom han och brydde sig medan jag klippte, han var inte alls intresserad av anledningen till mina val av klipptekninker eller höra hur jag kan konsultera med kunderna. Sen när jag klippte så kom han och brydde sig och ville att jag skulle göra det på HANS sätt, i HANS ordning.

Jag var riiiiktigt nära på att faktiskt säga back the hell off till han, seriöst för jag blev FÖRBANNAD. Om han tar in en frisör från ett annat land tänker man sig ju att tanken är att han vill se hur jag jobbar, hur jag kan kommunicera, och sen möjligvis diskutera olikheter efteråt. Men han ville inte lyssna på varför jag till exempel pointade ut håret på vissa ställen, och när han inte kunde TA att jag gjorde någonting "mer avancerat" med "hans" kund, än vad han hade gjort.. Nej tack, då kan han fa åt helvete. En sån sak som att kunden hade dränkt sitt hår i daxvax (vilket är en otroligt fet produkt som är jääävigt jobbig att bli av med när man shamponerar) ja, och att man i en sån situation ska använda en fet inpackning eftersom att fett löser fett, nej det tipset vägrade han lyssna på och stod istället där och shamponerade 5 ggr.

En halvtimme innan salongen skulle stänga så tog jag mitt pick och pack, gick till chefen och sa

"thanks for the oppertunity, but i will not be working here. Its not okay that you came and interrupted me while i had a client, and you also made him insecure by questioning my tecniques. I don't even know what you wanted me here for, since you didn't let me take one single customer. You gave me YOUR customer, and told me what to do before he even sat down, how the fuck are you supposed to know if i'm qualified if you dont let me work while im here? "

En sån jävla idiot. Vilken tur att jag faktiskt avreagerade mig på honom och sa precis vad jag kände där och då, annars hade jag fan exploderat senare. Kändes jävligt skönt att få vara lite arg också och verkligen ljuda på "how the FUCK.."

Sååååå... Tack, men nej tack!
Jag letar vidare!


-

(Skrivet i förrgår)

20/9 tvåvåtusenelva

Försökte hitta till jobcentre plus inne i southampton för mitt NI möte, gick åt helt fel håll och efter dryga två timmars letande till fots så steppar jag in på en salong och voila! Hade intervjun direkt, och ska komma och provjobba imorgon!  Tjaaaaawesome!

Det blir alltså ännu en southampton resa imorgon, dvs två bussar, tåg och ännu en buss.. OCH DET ÄR ENKEL VÄG. Saker och ting är lite mer komplicerat här än i lilla Boden :)

tjawesome

Såhär ser mitt nuvarande sovrum ut. Hur mysig som helst, eller hur?

Har dessutom riggat upp datorn och försatt mig i skrivtrans för tillfället. Och med  temuggen till höger om mig och förmånen att få röka inomhus så är det jävligt nice också som ni säkert förstår.

Har för övrigt följt den engelska trenden och börjat rulla mina egna cigg, av den enkla anledningen att jag annars skulle gå bankrutt på några veckor eftersom ciggen kostar 60 kr/paktet och uppåt. Har inte orkat räkna på hur mycket jag sparar in på att röka egenrullande, men betydligt billigare är det. Och nyttigare, har jag också fått lära mig minsann! Vanliga cigaretter innehåller ju tobak, nikotin och ytterligare 2000 hälsofarliga ämnen.. medan löstobak innehåller få se nu, jo tobak.


tummen upp!

Tummen upp för engelska kundtoaletter!
Finns att köpa tamponger, bindor, kondomer osv inne på toan.
Hur perfekt är inte det? För huuuur många gånger är man inte beredd på mensen och står där utan tampisar? ;)

Höhö. Kul fakta.


-

Färgade ju håret häromdan :)
Blev lite mer intensivt än vad jag tänkte mig, men det har hunnit tvättats bort nu.
Funderar på att göra det mörkt i fronten sådär som jag brukar ha.. får se hur jag gör.

Har för övrigt gått upp 2 kilo av den engelska maten, not good!
Orkar dock inte bry mig i det nu, sen när jag bor själv/i kollektiv och sköter mina egna matinköp då blir det dock andra bullar! Höhö.

Kram på er alla bodenfolk :) Bjöörn kram.

a normal english day


En foto från utsikten under paraflaxet ;b


Debbie påväg in till deras inglasade altan, som för övrigt är ett kök och mitt sovrum också ;)

Och här ligger ginger och sover i min säng, som vanligt :)
Slöare och mysigare katt har jag aldrig mött tidigare.
Helt underbar filur!


rutiner

Jag har aldrig varit utan rutiner så länge som jag har nu.
Skolan har ju alltid varit rutinen, 5 dagar skola, 2 dagar ledigt, 5 dagar skola och 2 dagar ledigt.. osv!
Sen kom studenten och "sommarlovet" och då jobbade jag 7 dar i veckan nästan hela lovet, och hade helt knäppa rutiner eftersom jag jobbade 4 dar i veckan från kl 16, sen en dag 12, en dag 9, en dag 12.. så det har verkligen varit konstigt.

Och nu här, helt utan rutiner.. har stigit upp tidigt de flesta mornarna och tagit bussen till olika shoppingcenter och sökt jobb, varit på olika bankärenden eller handlat. Men fortfarande utan rutin.

Och är man borta från rutiner allt för länge så är det asjobbigt att faktiskt hoppa in i dem igen. Dock så vänjer man sig fort så det blir nog inga problem. Men det ska bli spännande, för jag kommer ju hoppa in i rutiner jag aldrig tidigre haft. Visst, 5 dagar skolan och 2 dagar ledigt är väl uuuungefär samma som 5 dagar jobb och 2 dagar ledigt, men det är ändå ite riktigt samma. För nu kommer det in en jävla massa andra rutiner, som typ att köpa matvaror, laga maten varje dag, betala räkningar osv.. plus att jag förmodligen kommer ha beeeeetydligt mindre tid, ork och energi över när JOBBAR tillskillnad från då jag går SKOLA.

Så jaa, skillnaderna är många. Inte bara det faktum att jag är i ett nytt land med nya system att lära känna, nya kulturer, nya sysselsättningar, nya kontakter och vänner, nytt nytt nytt.. dessutom en helt ny vardag, helt ny livstil med jobb, räkningar, ansvar.

ANSVAR.
Det är nog det ordet som är inbakat i hela den andra halvan av 2011.

__
Allt det här slog mig då debbie frågade mig "What do you usually do on your sundays?" och jag visste inte, för jag har inte haft någon "vanlig söndag" på eeevigheter.. De sista veckorna innan skolan slutade var inte normala så det var någon gång i början av MAJ som jag sist hade en vanlig söndag. Det är 4 och ½ månad sen!

Jag minns fan inte vad jag vnligtvis gör om söndagarna..
Förut jobbade jag alltid 12timmarpass på mina söndagar, men under några månader då jag faktiskt hade mina söndagar så.. jag vet inte vad jag gjorde då. Låg inne, bakis, såg film och kkade gotta. Ungefär nått sånt skulle jag tro (: Men det var fanimig länge sen nu..

längtan

Nu har jag varit här i 14 dagar, och det var verkligen gått fort!
Men jag märker att det är nu känslorna börjar komma, nu när det lugnat ner sig lite med allt runt i kring.

Jag börjar längta till en egen lägenhet, egen garderob, en egen trygghet där jag kan slappna av och ha mina egna regler. För här är jag ju fortfarande en gäst, och visst det är en jättefin familj att bo med, men som hos vem som helst så måste man ju anpssa sig litegrann. Så det ska bli skönt sen att kunna göra vad jag vill, lyssna på svinhög musik, gå runt halvnaken på morgonen medan jag fixar mig, välja tvkanal utan att tänka på vad de andra vill se. Sånna saker. Och fylla ett kylskåp med den maten jag själv föredrar och vill äta, här bryr jag mig inte så mycket i maten, jag äter det som finns. Betalade 500 spänn till dom så jag ska kunna gå och äta om jag är hungrig utan att känna som att jag snålar på dom, men jag orkar ju inte köpa in en massa ingridienser och mat hit bara för att jag föredrar annan mat.

Men ja som ni förstår så längtr jag litegrann efter att få stå på egna ben. För nu är det ju lite som att jag har flyttat från ett hem till ett annat, inte som att jag har flyttat hemifrån ;b

Och jag är ju litegrann av en ensamvarg, kanske inte fullt ut såklart, men jag har ändå ett stort behov av att få vara ensam.. och det är svårt i en familj med 3 barn ;)

Jag längtar efter ett jobb att komma till varje dag och en egen bostad att slappna av i om kvällarn, och efter kompisar i min egen ålder att festa med. Men allt är påväg nu, har jag tur så är ju alla papper färdiga på tisdag, och då behöver jag bara firra mig ett jobb NÅGONSTANS så jag sen kan firra boende dirr. Det är inte alls långt borta nu :)

.

Jag är lite less på att leva i mina väskor faktiskt. Och jag har mer förståelse nu för alla de barn och ungdomar vars föräldrar skiljt sig och de bor varannan vecka här och varannan vecka där. Måste vara skitjobbigt ! Nu slipper jag ju flytta runt mina väskor, men att bara hålla koll på i vilken väska vilka grejer är osv .. det är hopplöst och jag blir galen! haha.

Juste!
Nu ska vi ha en tyst minut för min ääääälskade lila-rosa morgonrock som blivit omhändertagen av personalen på heathrow flygplats...

Kommer ni ihåg att jag berättade att min ena resväska faktiskt var så proppfull att den bokstavligt talat hade spruckit då jag hämtade den på rullbandet? Personalen hade dock varit snäll nog och satt en band runt om den så den skulle hålla ihop iallafall.. Men oturligt nog så hade min morgonrock inte fått plats antar jag, för den har försvunnit. Min älskade morgonrock. åh :(

kvarteren härikring

Lite bilder av kvarteren jag passerar då jag promenerar till och från busshållplatsen :)
Den här byn som familjen bor i är ett lyxigare område där villorna kostar allt från 3-20 miljoner, så det är alltså en hel del lyxigare hus, men ändå så är ju standarden helt annorlunda från svenska hus och hushåll. Allt här i England är lite slitnare, smutsigare och gammaldags. Men som jag sagt tidigare, så är det en del av charmen.

update

Har varit utan internet några dagar nu, men nu är det tillbaka igen :)

Jo, provjobbade ju skitsalongen och haha, ja det var verkligen en skitsalong,
så där har jag inte tänkt tacka ja till något jobb. Jag har inte tänkt flytta hela vägen hit och jobba på första bästa skitställe! Men det var en väldigt intressant upplevelse iallafall, en helt annan typ av salong än vad jag någonsin sett hemma i sverige. Ingen som helst seriositet, alla var oengagerade, stället var helt felprioriterat och kundkontakten var inte ens existerande!

Men jag fick då träna mina kommunikations skills, så det var bra träning, plus att det kändes väldigt härligt att stå och jobba på salong igen, jag har saknat det litegrann faktiskt.

Plus att det gav mig mer ambition till att verkligen verkligen hitta mig ett jobb, så jag for till southampton dagen efter och sökte jobb på en jäkla massa salonger, varav 2 av dem lät riktigt lovande. Och speciellt en av dom, det var en relativt nystartad salong som höll på att utöka, och managern var riktigt positiv. Så jagf håller tummarna!
Men southampton är stort, så jag hann bara med 2 av de 4 stora shoppingcentrerna, ska tillbaka dit till veckan och söka jobb överallt där jag inte var sist :)

Sen har jag nu hunnit registrera mig hos doktorn, och KÖPT en skriftlig bekrämtelse med mitt namn och adress på. Så nu har jag ÄNTLIGEN proof of address. Så på måndag och tisdag har jag bokat in mina möten nu, så har jag tur så är allt pappersarbete färdigt på tisdag och jag har officiellt flyttat hit och har alla förutsättningar färdiga för att börja jobba, fixa boende och allt sånt. Fabulous! :)


upcoming

Har fotat litegrann i kvarteret nu, så ni ska få se imorgon :)
Har dessutom varit på ASDA idag, dvs typ.. ica supermarket fast med rusta priser om ni förstår och där köpte jag en hårfärg som jag ska snöra i imorgon kväll tror jag. känns lite noistalgiskt att gå på affären och köpa hårfärg, höhö. Fast det tog bra mycket längre tid än det gjorde för 3 år sen, för nu har ju arbetskadan kickat så jag måste ju läsa alla ingridienser som står på bipacksedeln och vilka procenter det är på väteperoxiden. hehe. Jag skrattade lite grann åt mig själv när jag kom på mig =)

Nåja, nu ska jag chilla lite grann framför tv:n innan jag går och lägger mig. Har en lärorik dag framför mig imorgon! :)

skinn på näsan och lite is i magen.

12/9 2011

Idag har jag varit på min första arbetsintervju i England.
På en salong jag egentligen inte alls vill jobba på.
Det känns bara helt fel.

Det är snorbilliga priser, jag menar 100 spänn för vad det än gäller, och då är det till och med begränsat så att det bara är 12 foliepaket som gäller exemeplvis, så jag kommer aldrig att verkligen få göra kunderna så som jag vet skulle se bäst ut eftersom att kunderna som kommer till ett ubermegabilligt ställe inte bryr sig så mycket egentligen och inte vill betala 100 spänn till eller vad det nu kan vara för att få hela utväxten slingad.
Jag kommer inte att utvecklas och lära mig särskillt mycket, det är ingen seriositet på den salongen.
Jag var gode förvånad över att de faktiskt använder sig av goldwell, vore det inte för det så skulle jag aldrig sökt jobbet.

Kan ju hända att jag har fel, att personalen där är fantastisk och att jag snabbt faller in i rutinerna och inte behöver stressa ihjäl mig ändå.
Men nääe.. tror inte det kan överväga det faktum att jag bara kommer tjäna 6 pund i timmen.. dvs ca 70 kr/h, och att jag inte får ta ut någon semester på 3 månader, och att man måste jobba alla storhelger.

Men hallådär, jag tycker inte detta känns okej,
jag förtjänar en bra mycket bättre salong och timlön, så jag kommer inte att jobba där.

Jag vill jobba på en proffsig, stilig salong där vi bemöter kunderna med en enorm status och de ska se upp till oss som jobbar där. Jag vill gå fram och presentera mig med en handskakning och mitt namn. Sen vill jag ha den tiden jag behöver för mina kunder, annars finns det inte tid till att vara kreativ. Inga effekter eller slingor i 3 olika färger, inga prestigefyllda makeovers som jag kan vara stolt över. Det hinner man inte på den tiden dom vill att man ska göra en färg.
Jag vill inte jobba på löpande band och skicka iväg mina färgkunder till någon som sen sköljer och blåser, jag vill fixa allting själv och själv kunna se resultatet, känna på det och prata med kunden efteråt.

Jag tänker inte jobba där, det är inte värt att kanske jobba sönder all ambition och kreativitet genom att vara på en skitsalong där det bara är in ut som gäller, och ingen själ i arbetet. Det skulle kunna förstöra så jävla mycket för mig om jag blev fast på nått ruttet energikrävande ställe jag inte trivs med. Så, nej cellys blir inte min kommande arbetsplats.

Jag tyckte inte alls om intrycken jag fick från salongen, allt bara förstärkte mina förutfattade meningar. Först fick jag sitta och vänta i 15 minuter, så då hann jag se hurdan kundkontakt de hade. Dom var tysta, såg bittra och trötta ut. Ingen glädje i deras yrke, ingen egentlig personlighet, såg ut precis som om de bara tagit kunder på löpande band hela livet. Herregud.. Ja sen så hon som intervjuade mig var helt oengagerad, gäspade hela tiden och såg bara trött ut. Sen så var lönen 6pund i timmen och dessutom ingen rätt till ledighet på 3 månader, och alla storhelger måste man jobba. Jag frågade aldrig om man förväntades jobba lördagar, men det tar jag nästan förgivet. Njaaee.. Det här stället vill jag inte jobba på.

Men jag ska fara dit imorn i alla fall.

Bara för att jag inser vilken superbra träning det blir för mig, precis som en kurs. Fatta hur perfekt det är: Jag ska fara dit imorgon och bara se det som en lektion, då jag själv får träna på att konsultera med kunderna på engelska, lära mig alla fraser dom använder, kolla så alla frisörtermer stämmer osv. Göra alla mina första tappar på ett ställe jag vet att jag kommer lämna samma dag jag kom. Helt oseriöst egentligen, en väldigt ego grej att göra. Haha, men mer perfekt kunde det inte bli! Sen kan jag komma till nästa, seriösa arbetsintervju/provklippning och gjort bort alla frågor.


kan bli sp'nnande

Fick mensen igår, så denna vecka kan bli intressant.
Jag har varnat familjen för min pms, inte att jag blir arg eller nå men att jag blir upprörd väldigt lätt och grinar. Av allt från tvreklamer till att läsa gratulationskort.. så, man vet aldrig vad som får mig att falla denna vecka.

Och jag har stadigt pillat i mig alvedon var 5e timme nu så jag ska slippa min paralyserande mensvärk.
Den kan verkligen vara ett rent helvete ibland!

__

Igår skulle det traditionellt vara wii kväll, men det blev en liten beauty salon i köket istället. Jag färgade ögonbrynen och fransarna på debbie, sen plockade jag dem och deras 13åriga dotters också. (kan verkligen inte stava till hennes namn, så jag vägrar äns försöka! haha!)

Båda två hade vildvuxna ögonbryn så det blev verkligen en makeover! Har aldrig plockat ett par totalt orörda ögonbryn tidigare faktiskt, så det var riktigt kul, och de blev riiiiktigt snygga !

En jobbintervju!

Har ju lämnat iväg en jädrands massa cv:n de senaste dagarna, och den enda salongen som egentligen sökte folk var den här "Celly's" , och det var med stor tveksamhet jag gick in och sökte, för egentligen är jag så mycket bättre än att jobba på ett sånt ställe där en klippning kostar 100 spänn, (!!!) Men, nu ringde dom och frågade om jag ville komma på intervju, vilket jag såklart vill!


Jag ser det som en bra start, först och främst att gå på en arbetsintervju är ju skitbra för då får jag ju veta hur dom fungerar här. Har bara varit på en arbetsintervju tidigare i mitt liv och det var silentium, så det kan vara nyttigt att uppleva en här i England. Sen så även om det (enligt mina förväntningar då) kanske är en skitsalong där de bara lägger 10 min per klippning och sen skickar ut kunderna vare sig de är nöjda eller inte, ja hur det än är så är det en skitnyttig erfarenhet. Plus att jag får träna upp min engelska, min frisörengelska så att säga.

Menmen, jag har en hel del förutfattade meningar om det här stället, och kommer söka en jävla massa jobb i southampton nästa vecka och hoppas på napp någon annanstans, men vi får väl se hur allt blir!

Kul iallafall att jag fick mig en arbetsintervju! :Dsimple and free

Fotade litegrann vid busshållplatsen för att visa litegrann hur det ser ut här i Denmead. Ska fota litegrann inne i villakvaretern också så ska ni få se hur det ser ut. Alla hus här är verkligen gamla och byggda med tegelsten i brunröda färger. I början tyckte jag att det såg mest skabbigt ut ( Speciellt i london när jag var där förra året med mamma och pappa) men nu tycker jag mest att det är charmigt och väldigt mysigt. Men somsagt, jag ska posta lite foton så ni får se :)

Var ju in till Waterlooville igår och handlade lite matvaror inför middagen som jag gjorde, passade på att lämna lite cv:n också och dricka en kopp kaffe på COSTA, men framför allt så är det bara så skönt att komma iväg och vandra runt bland engelsktalade människor, kolla vad folk har för kläder, för skor, hur de beter sig osv. Önskar litegrann att jag hade någon svennekompis med mig att diskutera alla intressanta skillnader med, men man kan inte få allt så det är tur att jag har lätt för att roa mig själv :) Shopping osv har jag ju hela mitt liv egentligen trivts bäst att göra själv varesig det varit i boden eller sthlm. Så den biten är ju lugn, men just att diskutera på svenska det saknar jag, för på engelska är jag inte lika snabb med orden, och hälften av alla orden har jag inte i mitt ordförråd ännu.. Jäkligt irriterande ! haha.

våra minnen, det är allt vi kommer leva på

Gårdagens inlägg:
9/9 2011, 14:15

Kaffestället COSTA, här sitter jag nu igen. Fast denna gången utan regn och oväder, så nu befinner jag mig på deras uteservering. Jabbat upp laptopen på bordet, dricker en stor Americano och kedjeröker litegrann bara för att.

Den här delen av det engelska livet jag just börjat leva, måste ju vara den bästa.Lite tankar och funderingar


Jag har fortfarande inte haft några drömmar, inte en enda.
Och ingen ångest heller.
Allt bara flyter på svinbra och jag mår bättre än vad jag någonsin hade föreställt mig. Lixom, jag antog att första veckorna skulle vara de värsta, men så verkar det ju inte alls bli. Hela den här första veckan har varit fantastisk.

I vanliga fall brukar ju mitt undermedvetna hjälpa till lite genom att ge mig drömmar som öppnar ögonen, någonting som får mig att hajja till och se en situation från en vinkel jag kanske inte annars gjort. Men inga drömmar, ingenting. Vilket jag skulle vilja se som ett gott tecken, dvs att jag inte behöver några råd från mitt inre. Jag har ingen underliggande oro, rädsla eller ambivalens som jag behöver ta itu med.

En till sak som jag tror visar att jag känner mig trygg och avslappnad här nu, är att jag igår råkade prata på svenska till Debbie. Vi låg i varsin soffa inne i tvrummet och såg tv, och några minuter innan så hade vi gjort lite narr av en av karaktärerna i programmet. Sen efter stunds tystnad så sa jag på svenska, ( helt utan att reflektera över språkbytet) ”Jaa, haha! Han såg fan verkligen inte ut att vara typen som tatuerar in en döskalle!”
Jag tror att det var för att jag nu vant mig att prata på engelska så mycket att det känns, ja inte naturligt som om jag pratar den felfritt, men naturligt som i att det inte längre känns flummigt att kommunicera på engelska om ni förstår.  Och jag är så trygg och avslappnad i familjens sällskap så jag tror att jag var så relaxad att jag inte tänkte över huvudtaget, vi förstår ju varandra så bra nu så jag sa bara någonting som kom helt naturligt, och så råkade det vara på svenska.

Och ni skulle sett Debbies min, haha! Det var ren förvirring i hennes blick och hon reste sig upp från soffan sakta medan jag pratade och lixom ”What? What? I can’t understand what youre saying” Hahah, och jag själv hade inte reagerat på att jag pratade svenska så det tog ett tag innan jag själv äns kunde översätta det jag sa. Fan vad flummigt det var, höhö.

Ikväll ska det lagas köttbullar med timjan, klyftpotatis och någon svingod brun/pepparsås. Kommer va awesome! Dessutom så ska jag fixa en svingod kladdkaka med aftereight ovanpå. Kan jag representera sveriges matlagning på bättre sätt? Don’t think so!

Fan vad jag saknar kött, kött, KÖTT ! Jag har ju varit så otroligt bortskämd hemma då det gäller kött, vi har ju käkat grillad entrecote, fläskfilé, fläskkarré, kotletter, flintastek, oxfilé .. ja you name it, vi har jag käkat grillat minst 3 dagar i veckan under sommaren, och sen har jag ju käkat gojävlakött varje fredag och lördag i princip hela mitt liv.. Så omställningen är ENORM för mig då det gäller matvanorna. Här äts i princip bara kolhydrater eftersom köttet är svindyrt, och sen en så självklar grej som hårdbröd – Det vet engelsmännen inte äns vad det är!

Såå.. köttbullar ikväll känns ungefär som en lyxig jävla pepparstek av oxfilé skulle kännas för er!

later update

8/9 2011 kl 16.30

Sitter på ett jättefin uteservering precis vid Gunwharf stora köpcenter, dvs att jag har Binakertornet bredvid mig och det vackra havet och alla de lyxiga båtarna framför mig. Kände att det fanns inget bättre att unna sig än en iskall heineken och lite lugn och ro. Fyfan vilken underbar stund detta är.


HÄR, precis HÄR vill jag ha jobb.
Det bara måste finnas fler salonger här i närheten än den enda som jag hittills hittat.

__
Och lite småskämmigt och turistiskt sådär så fotade jag lite grann runt i kring mig med mobilen.. dock blir man alltid lika besviken då bilderna inte förmedlar känslan. För det var ju sinnesron och harmonin jag ville skulle synas :)


just an update

Tjoho :)
Sitter på McDonalds i Portsmouth stora shoppingcenter för tillfället.

Idag tog jag bussen från lilla Denmead hit in till "storstan" för att söka jobb, men problemet är att det är jättefå salonger inne i själva stan, inte alls som i boden där det kryllar av dem. Här är förmodligen hyran så dyr att det för de allra flesta inte skulle gå runt om salongen var i centrum. Detta gör det hela lite svårare för mig att söka jobb, eftersom jag måste leeeeta salongerna haha :)

Ska nog passa på att shoppa lagomt innan jag tar 1timmes bussen tillbaka till Denmead.
hehe.. såg en massa fina affärer här, och bland annat Primark.. vilket är typ ett stort, bättre ullared.
Men sånna ställen är oftast farliga att gå in i.. brukar sluta dyrt även om styckpriserna är billiga, haha.

Sen får vi se om der blir av att baka kladdkakan ikväll, har tänkt baka den nu i flera dagar men sen glömt bort det under kvällarna, och nu har after eight paketet jag köpte till den börjat ta slut höhö ...

Ska kila nu, kram!

pics'

Insåg att jag inte har lagt upp något foto på mig, so here you go :)Här är favoritkatten, Ginger :)Det här är köksbordet där vi sitter timmar i sträck och surrrar. Annars är det stället där vi dricker morgonkaffet och läser tidningen, men äta middag där inne har jag inte gjort mer än 1 gång ;) De har ju inte mattider på samma sätt som vi i sverige.. och verkligen inte maträtter som vi i sverige heller (!!!!) =)

takin' a bath

I den här familjen så duschar dom aldrig, dom bara badar. Jag frågade dom varför och om det inte blir jäkligt höra vattenräkningar osv, och svaret var ungefär att det är värt det för att det är en så enorm avslappning att det får kosta vad det kosta vill.

Så inatt tog jag mig ett bad. Det är inte det lättaste att slå igång varken duschen eller få badkaret att fyllas här, så jag ska ta det från början: För att få igång duschen så måste man först dra i ett (av 4 snören som hänger från taket) och sen trycker man på en knapp, sen startar duschen. Ibland måste man också använda en skruvmejsel och skruva litegrann i ett av rören för att det ska börja rinna vatten - vilket hände mig igår när jag hade fått shampo i ögat och hade bråttom med att få igång vattnet, och då tog det såklart längre tid för mig innan jag kom på att: justefan, jag måste skruva i rörfanskapet :D  höhöh.. Ja det är en av många saker som jag fått börja vänja mig vid här :P

Hur som helst, att bada är verkligen helt jävla underbart. Och sure, säkert är det många av er som har badkar hemma, men jag är inte en av dem som växt upp med ett, så jag uppskattar det väl kanske liiiite mer än någon annan hade gjort :) Så det är nog en av deras familjetraditioner som jag men lugn och ro gärna faller in i, alltså skippa duschen och ta ett bad istället!

lite babbel om den brittiska engelskan osv

Jag är mer av en lyssnare än en pratare, jag ställer alltid frågor och är nyfiken på människor olika synsätt, värderingar och erfarenheter. Jag älskar att lära mig nya saker, och det bästa sättet för att lära sig nya saker är ju just att fråga.

Idag har jag lärt mig.. allt som finns att veta om krigshistorian världen över och på vilka sätt UK har medverkat.. eller det är så det känns iallafall! haha, det märks att rob är verkligt intresserad i krigshistoria, så jag låter honom prata entusiastiskt om det hur länge han vill. Jag lär mig först och främst en hel del nya ord, och sen även en del av England och storbritaniens historia, så det blir ju bara win win situations.

Diskussionerna blir inte allt för sällan flera timmar långa. Haha, jag går in till köket och gör kaffe sen av artighet sätter jag mig ner och frågar vad han har för planer för dagen eller liknande, sen slutar det med att jag uppdaterat min hjärna med hundratals, om inte tusentals saker jag inte visste, eller hade glömt bort.

Jag tycker det är skitnice att han är så social och har så lätt för att prata på, speciellt eftersom det ändå är en (till viss del) avslappning för mig att själv inte behöva prata så mycket. För tro mig, är det någonting min hjärna behövt mycket den här veckan så är det just avslappning.

De två första dagarna här så var min hjärna 110% koncenterarad på att HELA TIDEN bara förstå vad dom säger! Brittisk engelska som vi (jävligt sällan) hör i sverige, är ju proffessionell brittisk engelska, alltså typ politiker som pratar eller liknande, men att hör den vardagliga brittiska engelskan med att slang och deras förkortningar och slöa uttal så att säga, det är en riktigt pain in the ass att förstå, eller det VAR det dom första dagarna. Nu har jag vant mig, meeen så fort jag pratar med butiksbiträden eller liknande, alltså alla människor som inte hör till den här familjen dvs, då är jag på ruta 1 igen. För det är ju egentligen bara familjen pardoes engelska jag är van vid än så länge. Nu är jag kanske nere på koncentrationsnivån att bara 50% av min hjärnkapacitet går åt till att förstå vad dom säger, så nu har jag ju ungefär 50% kvar till att hinna tänka ut ett bra och välformulera svar på de dom sagt, men tänk er första dagarna då det behövdes 110% BARA till att förstå.. haha, tror ni jag var nå trött om kvällarna när jag gick och la mig?? ;D Helt jävla död i huvvet, och som ni vet är jag ju annars en tänkare som ligger uppe minst en timme innan jag fått ordning på tankarna och tillslut somnar. Haha, här hinner jag inte äns reagera på att jag lagt mig i sängen - så somnar jag!  


Min engelska dagbok, del ....? 4?

Fick skjuts in till waterlooville idag i samband med att rob skjutsade barnen till skolan.
Då gick jag runt en stund och letade efter ett internetcafé men kunde inte hitta något, så jag gick till ett vanligt café istället och köpte mig en stor kopp kaffe och slog upp min laptop och skrev en stund i word.
Underbart.


Sen strosade jag omkring inne i stan en stund och gick sen till mcdonalds där jag skypade med brorsan samtidigt som jag käkade lunch, vilket var jäkligt nice! Passade sen på att besöka några salonger för att intervjua litegrann om hur det är att jobba som frisör i England, och sen frågade jag också lite grann om vad en arbetsgivare förväntar sig att jag ska visa upp eller ta med när jag söker jobb. Lite sånt. Något mycket intressant jag fick fram var att här är det MYCKET vanligare att man delar upp yrket i två delar, antingen klipper man eller så färgar man, och för mig som har båda delarna i min utbildning och i mitt intresse så är det en stor fördel!

Jaa. det var litegrann om min dag, nu ska jag skypa litegrann med mamma och pappa ikväll sen ska jag ligga i soffan och kolla engelsk fotboll med två riktiga fotbollsfan. Det är ju ändå någonting jag förr eller senare måste göra eftersom jag måste ha lite koll på vad kändisarna här i england har för frisyrer, och de största kändisarna i England är just fotbollspelarna och deras fruar, så det är ju perfekt för mig att kombinera nytta med nöje på detta sätt! :D haha

Sleep tight brothers and sisters!

a piece of me

 

6/9 tvåtusenelva. (kl. 12.30)

Nu gör jag en av de där grejerna jag så länge längtat efter.
Jag sitter på ett café med min laptop framför mig och låter filosofen i mig krypa fram samtidigt som jag dricker en riktigt lyxig kopp kaffe. Jag är för mig själv, jag har ingen tid att passa, inget speciellt måste att ta mig till. Här skulle jag kunna sitta i evigheter om jag ville och bara skriva. Låta mina tankar komma ner till text. Även om massvis av människor passerar mig hela tiden och ljudnivån här inte skulle kunna bli mycket högre, så känner jag fortfarande det inre lugnet precis som om jag satt ute på sjön i stugan och metade.

 

Jag är här nu, i England.
På väg att faktiskt uppfylla min dröm.
Det känns helt fantastiskt. Och hittills har allting flytit på så fruktansvärt bra och jag har fanimig inte spenderat mer än 50 spänn sen jag kom hit. Det är en oerhörd tur jag haft att jag fått komma hit till denna underbara familj som tar hand om mig och hjälper mig mot mitt mål. Utan dem skulle jag vid detta laget ha spenderat tusenlappar, jag skulle förmodligen känt mig väldigt ensamen och dessutom varit jävligt less på att springa omkring hit och dit och tjorva med papper.
Nej jag hade verkligen en guldbiljett in till det brittiska livet.

kulturskillnad, största hittils

Jag haft en mysig och skön eftermiddag här idag, middag i vardagsrummet med hela familjen och därefter bara suttit och kollat tv, diskuterat litgrann och sen tittat på bilder som jag haft med mig och sen dom visat bilder från då deras katter var små :)

Jag visade bilder från då jag tog studenten och berättade om champangefrukosten och hur det fungerar då vi faktiskt springer ut från skolan, fulla och glada. och att vi dessutom festat i 14 dagar innan dess.

Det är ju helt ofattbart för barnen här, dom får inte äns ha nagellack på sig på skolan, deras skoluniform är ett måste och de får inte äns ta av sig slipsen på vägen hem från skolan (dvs utanför skolans område) för då får de kvarsittning, det är helt INSANE ! :D Jag menar, dom får en fucking timmes kvarsittning om de flippar en penna eller skojjar med sina klasskamrater på skoltid!

Nu ska jag kila till vardagsrummet igen och sen imorgon så ska jag få skjuts in till waterlooville och gå på stan själv en stund och vandra omkring med mina egna tankar,det kommer kännas helt fantastiskt. Ska nog kila förbi lite salonger och intervjua litegrann också, kanske lära mig lite vanliga uttryck som används inom frisörbranschen här. Kanske kilar förbi något internet café också.. eller en pub. Vore riktigt mysigt =)

Godnatt allihopa! :)

Sept. 5, 2011

Igår klipte jag familjen Pardoe, dvs dem jag bor hos :) Kändes härligt att få plocka fram klippnescessären och capen igen. Dessutom grymt bra träning att kommunicera med frisörtermerna med människor som kan hjälpa och rätta mig om jag säger fel ord eller använder konstiga artighetsfraser. 

Bara en fråga som "Ville du att jag ska klippa fram öronen helt?" var en svår fråga att översätta till en proffessionell engelsk mening. Eller när man ska ta kunden till stolen, lixom passar det bättre med please sit down eller you're welcome to come n' sit down.. ? Man vet ju som inte riktigt vad som är normalt att säga och vad som är direktöversättning.det finns ingen kortare förklaring, haha

Idag är jag jättetrött, vi har kört runt överallt i olika ärenden.

Nu ska jag berätta på vilket sätt det är så jävla svårt att faktisk bosätta sig här i England!

Man måste jobba för att kuna bo någonstans, där är ni med mig, visst?
För att jobba så måste du ha ett bankkonto dit din lön kommer så att du sen kan betala dina hyror.

Men för att få ett bankkonto så måste du ha någonting som heter proof of adress, dvs man ska kunna bevisa att man bor någonstans. (för det första har ju de flesta som kommer hit ingenstans där det bor, så då är det ju.. typ omöjligt?)
Jag har ju faktiskt vänner som jag bor hos, men fortfarande inga räkningar som skickas hit i mitt namn. Och det måste vara antingen boendekostnader eller exempelvis att man registrerat sig hos en doktor och fått en bekräftelse hemskickad.

Men för att få registrera sig hos en doktor så måste man också ha proof of adress...
Dock behöver man inte ha något lika seriöst som räkningar från bostaden (förhoppningsvis), vi hoppas på att det räcker att jag har bestället ett brittiskt SIM-kort i mitt namn som skicka hit till denna adress, för då kan jag ta det som proof of adress för att få en registreringsbekräftelse  från doktorn och sen ta den till banken och DÅ öppna ett bankkonto. FATTA VILKEN PROCESS DET ÄR ! haha. Krävs många omvägar, men det är det enda sättet som går. För ett bankkono måste jag ha, så att jag får "kredithistoria" i det här landet, vilket man också kan se som pålitlighetspoäng. Annars om jag exempelvis skulle få min lön i checkar så hade sen automaterna tagit 10% av min lön för att omvandla den från check till kontanter.. and it goes on and on and on. Det är riktigt tjorvigt allt det hära, men forhoppningsvis så löser det sig snart :) Vet inte vad jag hade gjort utan rob som har skjutsat runt mig till alla de olika ställena, jag hade ju knappt vetat vart jag skulle vända mig, plus att det hade tagit oerhört många fler timmar för mig att hitta till arbetsförmedlingen, nationwide banken, doktorn osv ! haha.

the second update

God morgon världen!

Jag måste få skriva att jag stormtrivs, det här var en bättre start än jag möjligtvis kunde ha föreställt mig.
Dessa människor är helt underbaa, jag känner mig verkligen välkommen här.

Igår drog vi igång grillen och fixade lite engelska burgare, korv och kycklingspett. Maten är dock inte alls lika god och lyxig som hemma i sverige, men det vänjer man sig fort vid.
Sen efter middagen så satt vi ute i den mysiga trädgården och pratade i flera timmar om allt möjligt, bland annat om hur det fungerar mellan de olika delarna av storbritanien, statusskillnaderna för de olika bankerna, roliga skämt, vanliga (konstiga) engelska uttryck, hur man känner igen dialekter osv. Mycket intressanta saker som jag inte visste :)

Sen på kvällen så for vi till Portsmouth hill där man kan se ut över hela portsmouth och en del av southampton osv, jättefin utkiksplats. Och självklart köpte vi alla te som vi satt och drack i kvällsmörkert, fatta att de dricker så mycket te här att det är ett abslut faktum att man kan köpa en mugg te från hamburgestället uppe på ett berg?? haha.. I den här familjen dricks det runt 10 koppar om dagen, FATTA! :D haha!

Och en till jättehärlig sak hos den här familjen är att det röks inomhus, och för er som känner mig så vet ni att jag älskar att kunna röka inomhus så det är en enorm fördel. Det jag hade planerat var att när det är dags för mig att skaffa eget boende så vill jag bo på ett kollektiv där man faktiskt får röka inomhus, så därför är det supernajs att jag kan göra det här i familjens hus. Det är så myket fördelar här så det finns inte, jag är enormt tacksam för att jag fick landa här hos dom och lära mig mer om den brittiska kulturen från dess verkliga insida. det är fantastiskt! :)

Sen igårkväll så var det wii-kväll som är en av deras familjetraditioner, så hela familjen samlades i deras mysiga lilla vardagsrum och där turades vi om att spela hela kvällen. Jag bjöd på svenskt lösviktsgodis och dem hade deras toffé doppade popcorn som de bjöd på, deras favoritsnacks här :) Smakade dock väldigt konstigt tyckte jag haha :D

Nåja, nog för denna gång!
Här kommer lite fler bilder :)

Här gjorde vi middagen igår, dvs grillade lite kort och burgare osv.
Här satt vi och surrade efter middagen.. hann kanske med 3 muggar te under den tiden, seriöst. ;D


vänstertrafiken.. haha, tar ett tag att vänja sig, och jag är inte riktigt där är känner jag. Gått och tänkt sätta mig på högersidan i princip alla gångerna jag gått till bilen :D Rob sa häromdan att han gärna har lite körlektioner med mig här, för att sen kunna skaffa egen bil och lätt transportera mig överallt. Jag sa att jag är livrädd för trafiken i nuläget men att vi får väl se sen när jag vant mig vid den haha, men det vore ju kul att testa haha. men vilket mindfuck alltså haha! Luleåtrafiken är nog svår, och här ute i BYN, är det större vägar än i luleå hahaha.


Utsikten från Portsmouth hill


Debbie och dottern =)


2 av de 3 underbara katterna de har :)


the first days in england

Nu är jag här, i England!
Min resa har börjat, denna spännande resa.

Det är mycket mer annorlunda än jag föreställt mig, såklart. Eller så är det bara verkligare eller hur man nu ska förklara det.

Familjen jag bor hos är underbara, jättesociala, hjälpsamma och har såklart den där helt sinnessjuka artigheten som finns här i England. Känns som att jag bor på hotell, fast ett mysigt familjehotell typ. Riktigt fina människor. Verkligen.

Men det är svårt att hänga med att säga tack hela tiden eller sorry, det är ju verkligen två överanvända ord här, eller två underanvända ord i svenskan kanske? Beror på hur man ser på det :)

Hela resan gick seriöst precis som planerat, jag tog flyget till sthlm, därifrån till heathrow och sen bussen till woking och tåget till Portsmouth där jag befinner mig nu. Debbie kom och hämtade mig på tågstationen, vinkade och var jätteglad och välkomnande. Inte alls stelt eller något sånt, helt underbart social människa.

Sen åkte vi till huset och då fick jag ju träffa 2 av hennes 3 barn och hennes man då. Också jättefina människor.

MEN, den stora ahaupplevelsen: MIN ENGELSKA ÄR VÄRDELÖS. Det är insane alltså haha, jag trodde jag var duktig på engelska men av någon anledning har jag jättesvårt med den just nu haha. Längtar enormt mycket tills allt kommer flytande för mig !

Igår satt vi i tvrummet och surrade hela kvällen tills det var läggdags, sen steg jag upp tidigt imorse och följde med familjen till stan för att handla deras skoluniformer inför skolstarten på tisdag.

Juste en till sak, ett internskämt möjligtvis: När jag kom till huset så det absolut första som dottern frågade var: Would you like a cup of tea?

hehe, det är ju någonting som direkt gör att man tänker på engelsmän.. jag fick faktiskt hejda mig för att inte börja skratta eftersom jag och speciellt jasmine har skämtat en hel del om just det uttrycket.

Nåja! Här kommer lite bilder som jag hunnit fota :)

Här är debbie och rob som jag då bor hos :)


Här är sovrummet jag fått låna nu under min vistelse här :)

isn't that right?

Lite pirr i magen har jag allt! :) Hihi.
Men den där chocken jag förväntat mig har inte kommit ännu, kanske slår den mig när jag är någonstans i woking och försöker hitta rätt tåg för att komma till Bedhampton.. eller redan på arlanda då jag ska hitta gaten till mitt flyg? Ja who knows, kanske den inte kommer alls?

Nu är då allt packat, två hyffsat stora väskor och min dataväska är vad som följer med. Ska stanna på vägen till flygplatsen nu och trycka in lite extra ciggpaket bara, sen äre klarrt! Sen är jag as ready as i'll ever be!

Åh vad spännande allt detta känns, hoppas bara att hela resan dit går bra, trots min stukade fucking tå och mitt virriga lokalsinne! Hehe.. men det löser sig.

HEJ PÅ ER ALLIHOPA,
nästa gång sitter jag inte i mitt rum här i villan på elund då jag skriver =)

RSS 2.0