livserfarenhet.. eller arbetslivserfarenhet? BOTH!

Ibland får jag en mental bitchslap av mig själv..
Lixom, vad FAN håller jag på med? Hur FAAAN hamnade jag här?
Här står jag, med en frisörutbildning i ryggan och skulle säkert lätt få jobb på en salong här,
men jag väljer att tvätta 80 år gammal pung istället?
WHAT THA FREAKING FUCK?!
hahahahaha...


Men! Då försätter jag mig i robot-mode och bara gör precis det jag ska göra,
sen så tänker jag på den otroliga turen jag har som har fått testa på så sjukt olika brancher,
och all erfarenhet jag hela tiden samlar på mig. Och även om det JUST NU innebär att jag måste torka lite stjärt då och då, så innebär det trots allt så mycket mer. Förståelse för ett helt arbetarfolk. Mitt favoritcitat (som snart kommer sitta tatuerat någonstans på mig) lyder "Clever aint wise", vilket då betyder att smart och vis inte är samma sak. Och det jag gör då jag testar sånt jag aldrig kunnat se mig själv göra, är att samla på mig bredare erfarenheter - vishet. Sånt man inte kan läsa sig till.
Jag har verkligen testat på en jävla massa yrken för att va 19 bast måste jag stolt säga!
Jobbat/praktiserat på 3 olika salonger i Boden, och 3 väääldigt olika salonger på alla sätt och vis. Sen har jag dessutom slavjobbat 10 timmars pass med 20 mins lunchrast och inga raster - i England. Så 4 olika salonger har jag alltså erfarenhet från!
Sen har jag ju jobbat någon månad som telefonförsäljare och suttit på arslet hela dagarna och rabblat samma gojja om och om igen! -lärt mig lite om säljteknik osv, och fått lite insikt i hur ett sånt jobb är.
Dessutom jobbade jag i många månader i kiosken på tågstation, kvällar, helger och lov. Och det minsann var ett jävligt nice jobb, lite hjärndött men ändå så man kunde hålla igång med någonting hela tiden om man ville. Öppnade och stängde själv och till och från jobbade jag brutalt långa pass också.
Jobbade också på café några enstaka dagar under den perioden och fick känna på det yrket, och den lilla försmaken jag fick var också nice, helt klart ett extraknäcksjobb jag kan tänka mig att ha i framtiden någon gång.
Vad mer då? Hade 1 veckas prakik på ett giiiiiiiiiigantiskt växthus i stockholm för nått år sedan, och hör och häpna: Det är det (by faar) värsta jag någonsin jobbat med! Då torkar jag hellre röv och byter blöjor än att jobba med någonting sånt någonsin igen! Samma monotona rörelse, minut efter minut, timme efter timme, dag efter dag.. och så sa min handledare med seriös ton typ det sorgligaste jag någonsin hört "Nu får vi lite variation iallafall" - och så gick vi från krispsalladen till persiljan och fortsatte med samma jävla monotona rörelse. Och där hade hon jobbar i 10 år! :O  ...Jag önskar av hela mitt hjärta att den kvinnan har hittat någonting meningsfullt i sitt liv idag och är lycklig. Hade jag trott på gud så hade jag bett en bön för henne!
ah, sen utöver dedär erfarenheterna så har jag ju också jobbat 3 år i rad på farsans jobb som typ alltiallo arbetare, gjort allt från måla till klippa gräs, kratta grus, rensa ogräs osv. Sen jobbade jag 2 år i rad på ett demensboende också. Och i somras så hade jag det roligaste jobbet jag någonsin haft faktiskt, och det var de 3 dagarna jag jobbade för Bränna under boden alive. Minns att jag var övertaggad och sprudlande happy i överlag så det hade säkert mycket med det att göra. Där stod jag i utebaren och vara amtörbartender haha, sen sålde jag biljetter, plockade tomflaskor, stod i disken, och hjälte å städa hela stället vid gryningen. Näe det var helt fantastiskt kul, stressen och att alltid ha nå att göra, plus att jobba med fulla å glada människor haha, ja det var bara SÅ kul!

Så jaa.. alla mina jobb skiljer sig rätt mycket från varandra, speciellt innehållsmässigt. Och nu snart så får jag ju testa på hur det är att jobba på en stor matvaruaffär, och jag tror att det kommer va svinkul faktiskt och att jag kommer lära mig fett mycket mer om den branchen. Längtar verkligen!

____
Sen till hösten ska jag börja plugga dessutom! För någon gång i framtiden så tänker jag jobba med människor i kris, kanske på anstalt eller halfway houses, eller med missbrukare,  eller som soc kärring, eller inom psykiatrin.. ja något sånt typ av jobb, där man får hjälpa andra på en lite djupare nivå. Så det jag ska börja läsa blir socionomprogrammet, som är en fett bred utbildning och som jag med säkerhet vet att jag kommer ha nytta av vad jag än vill jobba med i framtiden.

Så till hösten flyttar jag igen (förhoppningsvis såklart, om jag kommer in!) till södra sverige! Kanske till enda ner till Lund, eller Malmö, eller göteborg.. eller kalmar? Who the fuck knows.. men någonstans! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0