Not nearly enough

Redan i somras då jag jobbade några dagar inom hemtjänsten så fick jag en inblick i hur vården i sverige ser ut idag. Jag blev skräckslagen, fan nästan paralyserad av sanningen. Är det detta som väntar min underbara farmor om några år?

Enorm brist på läkare, brist på utbildad personal, brist på motiverad personal, brist på tid och brist på pengar. STRESSSSSSSSSSSS. Ja, allt detta drabbar ju i högsta grad brukarna. Stressen som vårdpersonalen tar med sig till varje individs boende är påtaglig och den MÄRKS. Självklart känner gamlingarna av detta. De hinner inte få nog mycket social närhet och kontakt av vårdpersonalen för att kunna känna sig trygg och vågaöppna sig och prata ut. Tiden finns inte och de tar inte på sig att söka upp den typen av hjälp själv.
Själens liggsår är det fan inte en jävel som hinner lägga om på boendena eller inom hemtjänsten, tiden finns ju knappt till att lägga om de fysiska såren. Och personal som är utbilad fattas.

Härnösands hemtjänst slängde in mig, oerfaren jävla frisörtjej, till att lägga om ruttnade svarta sår. RUTTNADE SVARTA DECIMETERSTORA ILLALUKTANDE OCH FRUKTANSVÄRT SMÄRTSAMMA SÅR. Det fick JAG styra upp. JAG.
Hur jävla sinnessjukt är inte det? Ingen erfarenhet, ingen kurs, ingen läkemedelsinformation..
De bara litade på att jag som 19årig tjej på något vis skulle kunna fixa det.

Nu gjorde jag ju det bästa jobbet jag kunde såklart, men inte äns det är okej. Den brukaren jag hade, behövde läkarvård 24/7 egentligen, men fick bara ett snabbt läkarbesök en gång i veckan. Hon borde dessutom fått betydligt mycket mer smärtlindrande medicin (..så hon slapp ligga och SKRIKA som om jag försökte hugga av henne fötterna med yxa)

Ja, alltså det är ju min värsta mardröm att min farmor skulle bli utsatt för sådana hemskheter som Härnösands vård "erbjuder".

Vi behöver betydligt mycket fler insatser för de äldre, vi behöver MER vårdpersonal, STÖRRE budget, annorlunda tänk.. och motiverad personalstyrka. Kurser flera gånger om året.. ja.. Vi behöver så sjukt mycket mer än det vi idag har att erbjuda.

Vi behöver fler som kämpar för de som inte själv kan eller vågar!
KOM IGEN. STÅ UPP FÖR DIN FARMOR DU OCKSÅ.
Gör någonting. Påverka. Spread the word!


Ignorance is the worlds most dangerous element.


And when this day comes I hope I am still alive to see the dream we envision finally realized.
Yes one day I think we'll all recognize the government's a big pain infiltrated with lies.
And on this day we need to make a decision: we going to follow the blind or the people with vision?Kommentarer
Postat av: Anonym

Riktigt vidrigt av dom att bete sig så. Finns inga ord..
Men, detta gäller ju dock inte för all personal inom vården. De grupper jag varit på och de jag känner är så himla underbara mot vårdnadstagarna. De beter sig som att de är familj eller nära vänner. Dessa som du fick bemöta borde fan inte jobba med människor över huvudtaget om man inte kan ha något som helst medlidande eller ens en gnutta passion för vad dom jobbar med. Nej usch.

2012-12-18 @ 23:04:54
Postat av: Tove

Haha var jag som skrev, blev väl inte registrerat . /Tove

2012-12-18 @ 23:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0