when it's right, it's easy!

Idag hade jag visning på lägenheten i härnösand, eller rättare sagt så var brorsan på visningen och gjorde lite videoinspelningar på hur den såg ut.. 25 min senare hade jag fått videorna och ringde direkt härnösandshus och sa JA, jag vill ha den!

Och det där skedde kl. 16.00... sen 7 timmare senare så var allt jag äger nerpackat och fastspänt i bilen+släpet, redo för att transporteras 50 mil imorgon (idag) med start 04.30 .... halleluja för den tidiga morgonen ;)

Det har ju varit jättemycket tjorv med vilket datum jag kunnat transportera ned mitt flyttlass, och det har varierat från "om 3 veckor" till I ÖVERMORGON till om 18 dagar till om en vecka och Idag kom beslutet att det transporteras IMORGON.
Så jag var ju någorlunda föreberedd men herrejävlar, ändå! Det har varit en kaotisk jävla stressdag idag kan jag ju säga!
Hade ungefär 3 flyttlådor färdiga sen tidigare och hade köpt in lite möbler, och thank god för annars hade det aldrig gått!

Idag på 6 timmar hann jag med att fara och köpa mig ett köksbord med 4 stolar, packa ner hela mitt rum, skruva ned hyllor, ta isär grejer och liknande, viak ned alla kläder, packa säkert 5 flyttlådor, ta mig fram i över en meter djup snö och få ut min cykel från lusthuset till framgården och montera isär den, för att sedan slutligen bära (och försöka få plats med allt) i bilen och släpet! Det har varit insane kan jag säga, men ingenting är omöjligt :D

Och vi kommer sannerligen se ut som tvättäkta bärplockare längs vägen imorn,
både bil och släp är så PROPPFULLT att det inte skulle få plats med en enda sak till!

AHHH fan vad jag längtar! Måste nu först lämna alla mina grejer i ett förråd och vänta i 5 dagar innan jag får flytta in i lägenheten! Ahh, can't wait!!

Nå nu måste jag verkligen försöka sova lite... om 3 timmar är det uppstigning!

-

Lägenhet - Check!

he löser sig!

När jag gör någonting så är det kanske inte alltid i den naturliga ordningen,
men det har trots allt alltid fungerat för mig förut.. och nu gör jag det igen :) haha.

Jag har bestämt mig för att flytta till Härnösand, skriva kontrakt på en fin, fräsch, typiskt svennig lägenhet, jobba och skapa en ny vardag där. Hade jag känt folk någon annanstans i Sverige förutom Abisko och Stockholm, så hade det kanske inte blivit Härnösand, men nu är det så att jag har min underbara storebror där och min vän Jasmine. Och i England kunde jag ibland sakna att ha nära till någon som känner en riktigt riktigt väl, så det känns så himla perfekt att ha min bror i samma stad!

Den omvända ordningen fungerar i stil med 1. Köpa möbler och alla flytta-hemifrån-grejer 2. Få lägenheten 3. Fixa jobb. Och jag tror att normen är ganska precis baklänges haha! Men det här funkar för mig, så nu kör jag!

Och fort ska det gå, när jag väl bestämt mig så har jag inte tålamod att vänta!
Tror jag bestämde mig för 3 dagar sedan, och idag har jag samlat ihop alla kökstillbehör man måste/vill ha i ett kök, såsom brödrost, mixer, tekokare, bestick, skålar, u name it - ALLT man behöver.
Plus att jag har köpt lite krimskrams såsom ljuslyktor, bordsunderlägg, och annan små inredning.
Blev en bokhylla också, eller vad man nu ska kalla det.. en som man skruvar upp på väggen. Och en annan möbelaktig grej, har absolut ingen aning om hur jag ska förklara den? haha!

Så jaa.. det enda jag kommer på som jag vet att jag vill ha och har kvar att köpa är en soffa, rumsbord, barbord+stolar och dammsugare. Såklart en kaffekokare också!

Måste säga att det är en aaamazing feeling att fantasimöblera om i lägenheten jag inte äns har än, och att inreda en totalt tom yta och göra den personlig på ett sätt man aldrig någonsin kunnat göra då man bara haft ett rum och inte en heeel lägenhet.

Tanken är att jag ska ha ett spartant, fräscht, ikea inrett kök och sen ska vardagsrummet/sovrummet ha afrikainspirerad stil. Det ska vara bekvämt, avslappnat och allmänt chill, folk ska kunna slappna av och sätta sig bekvämt med fötterna på bordet utan att fråga då dom hälsar på, den typen av feeling ska det vara. Inte nå obehagligt, supercleant och kantigt vardagsrum då man nästan får känslan av att allting bara är tillför att titta på och inte användas. Det ska inte vara IKEA perfekt. Det ska va mysigt, avslappnat och allmänt fucking awesome.

Så ser min plan ut nu iallafall! haha. Vi får väl se hur det utvecklas under tidens gång!
...kunde vara bra att firra en lägenhet nu bara va?? ;) Hehe

the in-between-phase

And I'm alive again!

Hehe, nej jag hade ju aldrig dött heller, men ont om livstecken må jag erkänna att det varit, både här och på fejjan!
Varför?
tjaaa.. Först när jag kom hem hände det så mycket kul att det sprudlade texter i huvudet, men jag orkade aldrig sätta mig ned och skriva, sen efter nån vecka övergick det till att jag inte visste var jag skulle börja, och därefter har jag inte haft någon skrivlust. Guess thats it.

Det jag gjort nu under min tid i Boden är rätt kortfattat: överfunderat över vad jag ska göra härnäst med mitt liv. Hehe, och när jag överfunderar så händer det att jag blir lite lätt handlingsförlamad.. som nu haha. 

Efter att ha träffat vänner och familj igen och haft många mysiga middagar och långa konversationer och påhittiga idéer, så valde jag helt otippat att isolera mig en aning från omvärlden. Behövde lite tid för mig själv antar jag, och smälta hela den fantastiska livsupplevelse jag fått i England.
Men damn alltså, övergångsperioden nu har varit sjukt konstig. Vet inte om det är ett vanligt fenomen här i världen kanske, men det kändes riktigt, riktigt, RIKTIGT skumt att komma tillbaka till ett stillastående, oförändrat Boden och känna sig som en helt ny människa! Jag träffade mina vänner och kände det som att jag känner allihopa så väl, men att ingen egentligen kände mig längre. Så upplevde jag det faktiskt, och det var som att dåtid mötte nutid och det blev en minst sagt förvirrad tid.
Dessutom insåg jag ju rätt fort att tiden förmodligen sprudlat iväg här i denna stilla stad, och att mina nästan 4 månader i England varit ungefär 4 veckor i de andras tidsuppfattning, då det i min erfarenhets, upptäckande, sjuka livsförändring kändes som att jag hunnit med 4 år där. 

But hey, it's alright!
Jag har otroligt fina vänner och jag älskar dem alla till döds.
Har dessutom den mest fantastiska syskonskara man kan önska sig. v

Men jag får uppdatera mer en annan dag, nu är det nämligen läggdags som gäller.
Kram och godnatt allihopa!


RSS 2.0