mittemellantiden

Ledig!? Vad fan är det?
Det betyder ju bara att man har en dag att ladda upp energi för ännu en arbetsvecka! Och fixa allt man inte hunnit med eller kommer hinna med.. Typ som vad jag har gjort idag.. Diskat, städat, tvättat 4 maskiner, lagat matlådor för en veckan frammåt, handla, vädra och bädda rent.... Plus att jag tvättat och polerat bilen i två timmar!  wtf. Vars tog den lediga tiden vägen, den där då man bara njuter av att göra ingenting??

Vet ni vad?
Jag tror att det här är att vara vuxen.
Ska man bara acceptera det då eller vad? Damn it, när växte jag upp?
Var det inte ganska nyss som jag tog pappa i handen då vi skulle gå över Ica parkeringen?


Menmen. Det är inte bara bittersidor med att växa upp och axla allt ansvar som kommer.
För friheten i att alltid ha ett val och att alltid kunna styra över sitt liv, det är värt allt det där jävla ansvaret som tillkommer.

Jag kan välja att jobba med vad jag vill, var jag vill och när jag vill. Jag kan flytta imorn, jag kan ta mina sista sparpengar och resa så långt de räcker, jag kan kasta ut mina prylar genom fönstret bara för att få höra hur det låter när dom krachar, om jag vill. Jag kan välja vad jag vill äta till frukost, lunch och middag eller om jag inte vill äta alls. Jag kan välja att skita i disken och dammsugningen, eller välja att alltid ha det rent och snyggt. Jag kan välja om jag vill tatuera hela min kropp. om jag vill dricka en bärs till maten eller om jag vill gå och lägga mig klockan 5 på morgonen. Valet är alltid mitt, och mitt endast.
Och många gånger. ja, så gott som alltid, så väljer vi ju de sunda valen. Men bara att veta att det finns andra val att ta, gör att ansvarsdelen känns rätt okej ändå, för jag väljer ju att vilja ta ansvar. Right?

Ikväll när jag var färdig med allt jag behövde hinna med,
valde jag att använda sista timmarna till att njuta av min lediga tid så som jag njuter allra bäst.
Tog bilen och körde omkring tills jag hittade en awesome spot, sen satte jag mig på en fin brygga i solnedgången och skrev. Underbart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0