en utvecklad tanke

Jag har bland annat en förmåga att lessna när jag är nöjd.
Frågan jag ställde mig därefter var: När är jag egentligen nöjd då?
Jo, svaret som passar in i alla sammanhang är att jag är nöjd när grundtanken är uppfylld. När det jag fått det jag föreställt mig ha. När jag gör det jag föreställt mig göra. När jag är där jag föreställt mig vara.

Så hur förflyttar jag min nöjd tröskel då, så jag kan vara glad och nöja mig när allt är bra,
istället för att börja lessna och längta efter någonting nytt?

Det är verkligen upphackat då jag tittar tillbaka genom åren, när allt är som bäst så letar jag mig vidare. Och visst, det är väl det drivet som hela tiden utvecklar mig och för mig till sammanhang jag aldrig trodde finna mig själv i. Och det är ju fantastisk erfarenhet. Men samtidigt vill jag också kunna vara långsiktig. Åtminstone kunna välja att stanna i glädjen och suga ut sista droppen av den innan jag söker mig vidare.

För som med England, så tittade jag ju tillbaka sen och kände att jag for hem för fort. Men jag hade ju uppnått allt jag önskade med hela flytten och mer därtill, så där och då kändes det rätt att söka mig vidare. Och i efterhand så måste jag ju acceptera att det helt klart var så det var tänkt att vara. För allting hänger ihop, och hade jag inte kommit hem då, kanske jag inte hade umgåtts med manne och jasmine under julen, och kanske inte känt för att flytta till härnösand sen när jag lessnade på boden, och därigenom aldrig testat jobba inom vården och aldrig fått erfarenheterna jag fått på coop, och inte lärt mig allt det jag lärt mig här under min tid som ung vuxen. Och hade jag aldrig stått där jag står precis här och nu, så hade jag förmodligen aldrig funnit mig själv där jag om ett år kommer stå. Vart det nu än är.

Ja det är lustigt. Men jag litar på det fullt ut.
Men som sagt, jag vill ändå lära mig att kunna gå vidare då det är dags. inte för att jag lessnar på att allt blev som jag ville att det skulle bli.

just now, just later

det är så lustigt hur allting har en mening. Ibland för en själv, ibland för en annan. Och ibland får man aldrig veta hur det hänger ihop eller vem det gynnade. Själv så klacksparkade jag mig själv i nyllet med en insikt idag. Två till och med!

!


to the fullest

Jag älskar mitt liv. Jag älskar att sommaren är här. Jag älskar mitt humör när det är så här. Jag älskar Härnösand som stad. Jag älskar min mercedes. Jag älskar att cruisa runt i härnösands vackra landsbyggd i min mercedes. Jag älskar min lägenhet. Min frihet. Mitt jobb och mina arbetskollegor. Min lön. Jag älskar mitt morgonkaffe och min morgoncigarett. och jag älskar att jag inte behöver gå utan för dörrn för att röka den. Jag älskar mina sommarkläder jag shoppade i england. Jag älskar mina framtidstankar. Jag älskar att jag är 19. Jag älskar att jag älskar allt.

-


Fröland

Var ute och körde lite igår och hittade ett outforskat område, Fröland.
Minst lika vackert som Luleå skärgård, jag var bara tvungen att parkera bilen och ta en promenad i den vackra landsbygden :) Underbart!

what about the karma bus?

Ibland känner jag mig skyldig fast än jag är helt oskyldig. Eller tror att någon annan tror att jag är skyldig, och känner därpå skuld. Det är helvrickat. Och det måste bort! Tror att det är gamla hjärnspöken från mina stökiga tonår. Sånt som jag kom undan med då, känner jag alltid skuld för då jag stöter på liknande situationer idag, även om det är situationer som inte berör mig.
 
!

årets ros

Har reflekterat lite om mina relationer det senaste året.
För det är ju väldigt mycket som hänt, både för mig och för alla mina vänner detta år.
Själv så har jag ju bott i både England och Härnösand, och inte alls spenderat särskillt mycket tid i Boden.
Några av mina vänner har också bytt städer, eller skaffat egna lägenheter, nya jobb eller tagit oväntade vägar de senaste 12 månaderna. Och jag har egentligen inte alls tänkt så mycket på hur relationerna oss emellan har påverkats. Men det är ju ett väldigt sunt tecken, det visar ju att det inte varit mycket att reflektera över.

Jag är verkligen välsignad som har så fina vänner som jag har. v

 
__
Sen måste jag bara ge min reflektion över vad som kännetecknar en äkta vän.

En riktig vän vill alltid ditt bästa och är ALLTID glad för din skull.
Ingen bitterhet, ingen avundsjuka, bara genuina lyckoönskningar.
Det är riktigt vänskap, för mig.

 

Btown !

Yo peeps, wzzuup?
Nu har jag glidit omkring lite i mina pilotbrillor, smekt ratten och känt efter vad bilen går för!
ITS FUCKIGN AWESOME DUUUUUUUUUUDE

Fan vad jag älskar den!! Min gröna dundermaskin, jävlar vad fin den är !

Sitter just nu hos mamma, väntar på lite midsommarfrukost,
dricker kaffe och försöker piggna till igen efter natten i mammas hårda soffa!

Morsan och farsan har ju skiljt sig nu för dom som inte visste, men det känns konstigt nog inte alls skumt att komma hit och helt plötsligt ha två hem att välja på! :) Farsan har farit till stugan med manne och blauh för att fira midsommar, och eftersom jag ska hem nu om bara några timmar så var det ingen idé för mgi att följa med dit. Så en 19årig tradition bryts alltså iår. Känns lite konstigt, men å andra sidan får jag spendera min minsommar med mamma och syskonen :) ..Och själva kvällen spenderas i min mercedes, 50 mil ska ju köras ikväll. Men det kunde inte kännas bättre!


Nu ska jag och plocka upp tove, inhandla en liten gran att hänga i spegeln och sen ska de cruisas! Tjaråååå


blågrå

Jobbade på fruktavdelningen hela dagen igår! Har pratat med cheferna och sagt att jag gärna testar på så många olika stationer som möjligt. Erfarenhet är alltid kul, och dessutom får jag ju ett större perspektiv på hur det hela fungerar. Och sen så är det allmänbildande, och kunskap är någonting jag tycker om!

Så hittills är det ju förbutiken med kundtjänst, post, spel och café som jag testat, och kassan såklart, och frukten. (golvet och lager ingår) Sen nu till veckan så ska jag vara i trädgårdskassan och frysen. Spännande! :) ä-l-s-k-a-r mitt jobb!

-
Gjorde förresten bort mig lite grann hehehe.. Av någon (förmodligen mycket bra) anledning så jobbade ena chefen i frukten precis som oss andra, och så kommer en kund till mig och frågar vad isbergssalladen kostar. "eeh.." säger jag, tittar snabbt på chefen, rannsakar mitt huvud och har för mig att vi har kampanjerbjudande på den. Så jag säger till kunden "Jag är inte säker på priset, men jag är ganska säker på att att jag sett något i tidningen om att vi har kampanj på den den här veckan! :)" Åså frågar jag chefen och han svarar att näee, vi har inte någon annons ute om den nu.

Sen kommer jag hem, öppnar tidningen och ser att ica Maxi har en halvsides annons om just isbergs sallad.
Hahahha. Åh, så pinsamt.

För det är ju ingen hemlighet att Ica och och coop är konkurenter,
de båda svinstora affärerna ligger precis bredvid varandra nämligen!


totally


livet leker

WHAAAA!!! :D:D

På onsdag kommer syrran och tobias hit, då ska det grillas och mysas och bara vara superhärligt!! Åh va jag längtar! :) Sen på torsdag så far vi upp tll boden, wiiiiiieee, ska få fara hem till boden !!! :) Känns superduper kul ! Först så skulle jag bara stanna i boden 6 timmar, men det var felplanerat av mig, blir nog snarare 24 timmar!! :D

OCH DÅ HÄMTAR JAG MIN BIL!
yeeeey!

Ska bli så jävla A-W-E-S-O-M-E att ha en egen bil här i härnösand, vilken otrolig frihet! Guuuuud vad härligt!

Bra bil, bra jobb och en lovely lägenhet. Tänk att det var den delen av det svenska livet som jag längtade så oerhört efter i england, och nu får jag det! :) Känns underbart!


individual bravery
- Lets enjoy this while we can

summerfeeling
Här står jag, dricker mitt kaffe, röker min cigg.. och gungar på min låda.
Det sistnämnda tror jag nog ingen fattar.
Och utan musik i bakgrunden så skulle ni dessutom aldrig förstå vilken feeling det ger!

Men jag ska ge er en chans.

Slå på den här låten på hög volym:

Interna roligheter

åååååhhhh, toooove..
SAKNAR DIG MIN VÄN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- och fullkomligt älskar min sista mening i den ypperligt seriösa facebook konversationen vi just hade.

"Känn mitt medlidande <3
....Eller min tillfredställda aura, välj du!"


April, 2008 -
Natten då vi var ute efter bodens white castle burgare till fyllekäk,
och varken Rönnbäcks, Frasses ELLER MAX var öppet.
Vi gav upp och la oss ner mitt på gatan. Livet var ju bara för värdelöst.


Men vi löste problemet.... tillslut.:')Musiknytt!

Sister Hazel har kommit ut med ett album 2010 som jag råkat missa.
Jättehärlig musik as usual, och jättefina texter.

It's just how we are made
We see things the same, but just a different shade
Don't you change a thing, little girl, in your snow globe world
Snow globe world, snow globe world
So shake it up, shake it around
Wake it up, make it go round and round
And round, it's your playground

- Lessons in love, hope, and faith. Part 2

blåklädd gemenskap på coop

Känner mig ganska trött nu efter 12 timmars knegande =)
Hade iof orkat göra en massa grejer, men det faktum att jga måste ta en dusch först gör att jag inte orkat nått. Och att jag har ett till 12 timmars pass imorn som startar 8! Men vet ni vad? Med 220 kr/h så orkar man mer än man tror haha. Lördag, och yiiihaa för OB timmar!

Det bäste med att jobba på en så jävla stor butik är att ett 12 timmarspass blir inte enformigt, det finns alltid så mycket varierat att göra! Idag var jag några timmar på frukten imorse, sen sprang jag mellan förbutiken(spel, kundtjänst osv), kassan, caféet och golvet hela kvällen! Älskar verkligen mitt jobb!!

Och sista timmen var rätt awesome också. Typ helt dött pga england-svergie matchen.. så jag kunde lugnt vicka ner ryggstödet på  kassastolen, vända mig om och se matchen på stortv:n... Med en större timlön än jag någonsin haft ;) hehehe..  Älskar mitt liv ;)

impulsiv kvällsaktivitet

Jag och brorsan fick för oss att gå på upptäcksfärd runt härnön,
och jag måste säga att jag blir fortfarande förundrad över hur vackert härnösand är!
Hela tiden hittar man nya outforskade områden !

Vi var ute och cyklade typ 30 min åt ena hållet och hann se jättemycke svinhärliga ställen,
måste dit någon solig dag och ta nå fina bilder :)


Sen for vi hem till mig och gjorde nattkäk, hemmagjord carbonara,
eller Maddonara som manne kallade den!
have faith!


mini upd.

Försöker få ur fötterna från min puffiga rosa tofflor och ta mig ur mitt chillmode.. Inte det lättaste!
Grabbade tag i filten och gick ut i finvädret för att sola dirr efter jobbet, sen dess har jag känt mig fett seg. Och med de rosa tofflorna på så är det helt enkelt väldigt svårt att komma tillbaka till ett energirikare läge!Äsch!  ska göra en kraftansträngning snart och ta hojjen till brorsan,
vi måste ju filura lite uti min nya mobil som jag fick idag!
(SOM JAG FÖR ÖVRIGT ÄR SVIN NÖJD MED ATM!)

Hörs!

-


Inte så tokig måndag :)

Var även iväg till mynningen och fiskade igår! Var över en månad sedan jag var där sist, så det var jättehärligt att se hur mycket det grönskat även där. Skogen var lummig och grön,  och udden var inte lika blöt som förra gången. Man behövde inte plurra för att ta sig ut! ;)

Varken jag eller manne fick nån fisk, och när solen försvann bakom molnen så for vi tillslut hem! Börjar nästen ge upp om att fånga nå fisk i år alltså! Seriöst! Måste nog hitta nått annat fiskeställe isf... Eller fixa ett metspö!! *Challange accepted!*

Sen for jag till sebbe efter fisketuren och kollade svergie-ukraina :)
Är väl inte så insatt i fotbollen egentligen, när jag kom dit så började jag med att fråga vilka som spelar!
Menmen, är ju ändå kul att ha lite koll på svergie. Hockey är dock bra mer intressant!

Blev en sen kväll och sitter nu faktiskt och håller tummarna på att inte bli inringd på jobb den här förmiddan, önskar  verkligen att jag hinner sova några fler timmar först! Men ringer dom så ringer dom, och då är jag där på 5 min!

Nu måste jag avsluta! Ska ha frukostdate med mammsen på skype :)
Hörs!

Schteek

Igår var jag ledig och sov ut ordentligt på morgonen, sen hade jag tvättstuga och lite andra vardags sysslor som jag pysslade med. Och tillslut, när klockan närmade sig 4, så kom solen fram. Jag tvekade inte,  bytte om till shorts och bikini, tog filten och lite tidningar med ut. Sen låg jag och stekte på ängen här utanför :)Passade på att prata i telefon med mina saknade bodensare också. Kan inte fatta att jag kommer ha en sommar utan er! Speciellt Tove, Emma, Elin, Sanna och Linnea! (Ja, linnea du räknas som bodensare... !)

!

Så löjligt!
Underbart, men löjligt :)


fest, jobb och fix

Slutade 21 igår och for direkt till manne och jasmine där det var fest!
Vi började förfesten med UNO (med lite drinkspels reglar för att spica upp det såklart!), sen kom det massor av folk, främst från jasmines klass, ocvh det sjöngs och dansades. Supertrevligt!

Började dock jobba 8 imorse så jag for hem efter 01 någon gång istället för att följa med dom andra ut på krogen. Men jag hade då kul ändå! Och arbetsdagen blev långt ifrån så slitsam som den säkerligen annars skulle känts! :) haha.


Sen jag slutade idag har jag donat på här hemma med både det ena och det andra.
En ny header till bloggen är fixad, håret är klippt och färgat och lägenheten städad. Känns bra!

Nu ska jag nog ta en tidig kväll, och förhoppningsvis så är jag ledig imorgon. Skulle vara så skönt med lite bra väder och bara ta med en filt och lägga sig på ängen här ute och steka. Seriöst, det är snart mitten av Juni och jag har inte en uns solbränna nånstans! That's a fucking first!

!!!!!

WRAAAAAAHHHHBAAADAAAAAAAAHHHH GAHH!!!
Jag vill också ta studenten!
JAG VILL OCKSÅ FARA PÅ STUDENTRESA OCH GÖRA ALLA GALNA OCH IDIOTISKA OCH SÅ SJUKT MINNESVÄRDA KONSTIGHETER SOM VI GJORDE FÖRRA ÅRET !!!!! SEN VILL JAG FESTA SÅ DÄR MÅNGA DAR I RAD IGEN OCH VARA MED MINA UNDERBARTA KLASSKOMPISAR. JAg VILL SUPA MIG REDLÖS, DANSAAAA KUDURO, SJUNGA TILL BIG BROTHER LÅTEN, VARA I SLAGSMÅL, ÄTA MACKOR MED AIOLI OCH HA ETT HELT LIV AV FRIHET FRAMFÖR MIG, IGEN.  SÅ INSANE VAD JAG ÖNSKAR ATT JAG FICK FASTA I EN TIDSLOOP OCH TA STUDENTEN IGEN OCH IGEN OCH IGEN OCH IGEN!
ALANYA BABY, TAKE ME BAAAAACK !

simple and free

Livet är för övrigt jävligt bra just nu!

Och inte bara för att jag äter chips med gudomligt god dipp, röker inne och lyssnar på bra musik. Och inte bara för att klockan är 03.00 och det inte gör nått att jag jobbar imorn, eftersom jag börjar 12. Och inte bara för att jag älskar mitt jobb, att sommaren har kommit eller för att jag har en ny mobil på ingång och snart får tillbaka på skatten, nej det finns fler faktorer som spelar in!

ZTE Blade

Efter upprepade epilepsianfall och ett fåtal koman så har nu min telefon efter många om och men lagt av. May u rest in peace, kära MR. sony!

Nu är en ny på ingång, blir spännande att se om jag kommer hata eller älska den.Superbudget telefon, så om jag nu inte gillar den så känns det ju iaf halvt okej att kasta den i väggen.
Med min samsung kom jag ju fram till att touch kanske inte riktigt var min grej, så det är lite vemodigt jag köpte denna. Har ju vant tillbaka mig med vanlig hederlig knapptelefon nu senaste halvåret, så det här kan gå hur som helst! Känns kul och bra nu.. men vi får väl se. Överlever den bara första veckan så har den nog en bra livslängd framför sig!

Förresten!

Kolla in sommarens favoritoutfit!

("VÄNTA, STOPP!!!! Jag glömde ......)


("Sådärja, namnbrickan på plats. Shoot!"

(Mycket nöjd cheey, hehe)

smile, s s s-smilepmsfärgat inlägg. Härliga tider!

Tjabbatjenahallå!

Hade en kort arbetsdag idag och jobbade bara till 12.
(Tack och lov!!!) - kände nämligen hur mensvärken kom då jag stod sista timmen i kassan.
Dear god. Vill ju inte dra en puke eller börja grina av smärta, på jobbet. I kassan.
Haha. Så ja, det var väldigt tacksamt att jag hade ett kort pass idag!
Varför är världen så orättvis att vi kvinnor ska behöva stå ut med denna pest?
Och varför är det isånnafall inte så rättvist att vi alla kan slippa värken?
Eller att vi alla måste genomlida den? Lixom antingen eller, inte mixat för alla. Jag blir ju avundsjuk :(
Damn it. Tycker väldigt synd om mig själv, haha. 
Tar jag inte en alvedon precis var 4:e timme så kan jag ge mig fan på att helvetet är bakom hörnet och jag är minuter ifrån att ligga på golvet och smågrina.

Det är en hemsk värld vi lever i.


for real, dude. dude, it's for real

Har aldrig tänkt på hur min karriär skulle se ut om jag var vegetarisk kock, men efter att för 5e gången nu gjort den mest awesome'a tomatsåsen som bara blows your mind...  Så tror jag att det finns cash för mig att hämta i den brachen!
HEHE.

Och när jag ändå var inne på matspåret, så måste jag ju berätta snilleblixten jag fick då vi var på den gigantiska kinarestaurangen i England:
"Hörrni, jag tror att jag kommit på hur det kan komma sig att alla asiater är så jävla slanka! - Det måste ju vara för att de äter maten med pinnar, och det tar sån tid att äta att de är mätt innan dem ätit färdigt portionen. -Eller less på pinnfanskapen?"

Även om det låter som ett skämt så finns det nog en viss logik i det också..
Så är du sugen på att tappa ett kilo eller två, så kör pinn-dieten!
Och skriv en recension till mig sen ;)

-

Tjoho! 
Fixat 2 av 3 internetkurser nu, bara en kvar.. och testet såklart.
Duktig cheey, visst? :)

Nu poppar jag sommarmusik och väntar på klockan,
ska till basse och äta middag på en liten stund.
Hörs!


Metal, levande bin och flintastek

Haft en metal morgon idag med vrålande högtalare och vibrerande väggar!
Perfekt start på dagen.

Sen har jag sorterat en jävla massa bland mina papper, och rensat nå skåp i köket.
Och viktigast av allt, varit och handlat billig flintastek! HEHE. Det är ju det bästa köttet jag vet.


Nu ska jag plugga.. (Jajjemän, plugga!)
Fått nå internetkurser som jag ska göra, för att få ett certifikat på att jag är en säker posthanterare!
Är faktiskt mer att lära än vad man kan tro :)

Visste ni till exempel att man inte får skicka en död råtta med posten,
men det är okej att skicka levande bin i en burk?
Knas..

King nothing


AWWWHHH! Metallica abstinens!
Har alltid perioder med metallica, men nu när jag endast använder spotify så har det knappt blivit nå alls.
(Eftersom dem jävlarna inte vill ha sin musik tillgänglig där...)

Men då råkade jag märka alldeles nyss,
att man kan ju för bövelen dra in sina egna mp3 låtar i spotifyplaylists!?

Nästan så jag vill banka skallen i väggen av frustration, varför kom jag på det först NU!?
Menmen, bättre sent än aldrig får man väl säga! Blev helnöjd av upptäkten iaf!

Och en ny playlist har nu skapats. Tonårens all nostalgi i en lista - God of awesomeness.

-ingenting står över mig

Sovmorgon, tacolunch och storstädning av lägenheten, check!
Nu ska jag iväg och handla, sen blir det nog en chillkväll med nån film och lite gotta :)
Söndagsmys v

just dance

Vilken kväll!
For till brosan vid 8 tiden och drack lite öl och nån grogg. Tanken var att vi skulle dra ett första besök till Bittens rockpub här i stan, men brorsan fick ont i magen och orkade inte hänga med ut. Synd somfan, men fuck it tänkte jag, då far jag fan ut själv!

Men Bittens sparade jag till en annan gång och for på Svenssons istället och dansade gärnet, England style, i någon timme. Sen träffade jag några awesome'a peeps och drog på efterfest runt knuten och fick en otippat awesome lördagkväll!Nu ska jag sova, kan hända att jag blir inringd på jobb och måste upp om drygt 2 timmar och jobba! hehe.. :D

DAAAAANZA KUDUROOOOOOOOOOO!

Fiiiiiiiiiiiiiiifan!
Satt med brorsan coh kollade igenom top listorna på spotify och hittade en låt jag kände igen asmycket, och efter ett tag kom jag på att den påminde om en studentlåt - danza kuduro!

Fifan, den har jag dansat på alla möjliga bardiskar till, och i burar, på dansgolv, med tjejkompisarna och läskiga turkar- i turkland. Fifan vilka minnen! så jävla sprängande vrål awesome! Fan vad jag saknar studenten och allt spår!

HELT INSANE så jag gick lös under studentveckorna, då var jag verkligen partymadde till tusen och tusen gånger därtill. Helt insane!!


JAG VILL TA STUDENTEN IGEN, OCH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OXH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OCH IGEN OcH IGEN OCH IGEN OCH IGEN!


lördagspysselJobbade 12-22.30 igår, sen for jag till manne och drack nån bärs och pratade på in mot småtimmarna,
och idag tog jag en välbehövd sovmorgon.. vaknade någon gång vid halv ett eller så. Gudomligt skönt med sömn, känns som lägesen jag sov så länge! .. typ innan påsk någongång?

Idag har jag druckit eftermiddagskaffe med mina syskon i boden :) Hehe.. genom skype alltså!
Kändes dock som att jag satt i syrrans kök på andra sidan bordet haha!

Nu har jag hårfärg i, ska eventuellt snöra in en koppareffekt i luggen sen också om jag orkar, vi får se :)
Sen ska jag bara ta det lugnt hela dagen, sitta och redigera bilder och sätta in favoritcitat i dom, gå igenom och rensa lite bland mina textdokument, skriva lite.. och varva med cougar town avsnitt därimellan ;)

Hörs!

RSS 2.0