en utvecklad tanke

Jag har bland annat en förmåga att lessna när jag är nöjd.
Frågan jag ställde mig därefter var: När är jag egentligen nöjd då?
Jo, svaret som passar in i alla sammanhang är att jag är nöjd när grundtanken är uppfylld. När det jag fått det jag föreställt mig ha. När jag gör det jag föreställt mig göra. När jag är där jag föreställt mig vara.

Så hur förflyttar jag min nöjd tröskel då, så jag kan vara glad och nöja mig när allt är bra,
istället för att börja lessna och längta efter någonting nytt?

Det är verkligen upphackat då jag tittar tillbaka genom åren, när allt är som bäst så letar jag mig vidare. Och visst, det är väl det drivet som hela tiden utvecklar mig och för mig till sammanhang jag aldrig trodde finna mig själv i. Och det är ju fantastisk erfarenhet. Men samtidigt vill jag också kunna vara långsiktig. Åtminstone kunna välja att stanna i glädjen och suga ut sista droppen av den innan jag söker mig vidare.

För som med England, så tittade jag ju tillbaka sen och kände att jag for hem för fort. Men jag hade ju uppnått allt jag önskade med hela flytten och mer därtill, så där och då kändes det rätt att söka mig vidare. Och i efterhand så måste jag ju acceptera att det helt klart var så det var tänkt att vara. För allting hänger ihop, och hade jag inte kommit hem då, kanske jag inte hade umgåtts med manne och jasmine under julen, och kanske inte känt för att flytta till härnösand sen när jag lessnade på boden, och därigenom aldrig testat jobba inom vården och aldrig fått erfarenheterna jag fått på coop, och inte lärt mig allt det jag lärt mig här under min tid som ung vuxen. Och hade jag aldrig stått där jag står precis här och nu, så hade jag förmodligen aldrig funnit mig själv där jag om ett år kommer stå. Vart det nu än är.

Ja det är lustigt. Men jag litar på det fullt ut.
Men som sagt, jag vill ändå lära mig att kunna gå vidare då det är dags. inte för att jag lessnar på att allt blev som jag ville att det skulle bli.

Kommentarer
Postat av: Yster syster

Du kanske sätter mål som blir mer komplexa allt eftersom du uppnår dem, alltså höjer svårighetsgraden? Sen tror jag att det är mycket sämre att sätta sig nöjd - för då går det ju för dig som för alla andra trygghetsnarkomaner som gjuter fast sig med huslån/billån osv så att de måste jobba kvar i whatever jobb de lyckas få för att de har så stora ekonomiska åtaganden att de inte vågar hoppa och fara längre. Så kör på bara - sätt dig inte nöjd utan njut i farten :o) Du är så bäst!!

2012-06-30 @ 19:42:02
URL: http://blogg.coachfredrika.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0