Thank god för VARDAGSPROBLEM

Ibland är det sjukt nyttigt att titta tillbaka och snabbt jämföra livet nu och då.
Men som sagt, Bara ibland.29/11-2009

Jag glömmer bort att jag inte är ”alla andra” och att jag inte levt samma liv och har samma erfarenheter som ”alla andra”. - och jag har såklart mina egna utformade åsiker på grund av vad jag varit med om, precis som alla andra har sina. Och eftersom upplevelser är det som formar oss människor och påverkar oss till 100%, så tycker vi olika beroende på hur skilda upplevelser vi har.

Jag trodde aldrig att jag skulle vara med och vittna det jag gjort, att jag skulle få se det jag faktiskt sett. Det som tidigare gav mig rysningar, är mer eller mindre vardag nu. Det känns som att det här ytliga i världen inte passar mig, jag ids inte sitta och diskutera ovesäntliga saker, då jag har annat att tänka på. Jag har mina anledningar till att energin jag hade för ett halvår sedan, inte finns kvar. Det har helt enkelt hänt väldigt mycket som jag konstant går och funderar på. Sånt som kändes stort förut, som jag märker känns stort för dom flesta, är inte riktigt det längre.

 

 

7/1 2010

Jag ville sätta ett gott exempel, inte skämma ut mig.

 

Dom kommer inte att motsäga sin teori, dom kommer inte att kliva över till mig sida.

Dom kommer inte att se mig som det goda exemplet jag är. Dom kommer skämmas över mig.

 

Och jag kommer att vilja be dom fara åt helvete.

 

 

Nu när helvetets dörrar kommer att öppna sig.. Hur reagerar jag då?

Jag är skör som glas just nu, ingen vet det bättre än jag själv.

Och hur kommer jag reagera då dom tittat mig i ögonen med besvikelsen dom inbillar sig?

Fan vad förbannad jag kommer vara. Jag vet ju det. Men mina diskussioner kommer aldrig någonsin att ta mig någon vart.

 

Jag borde dra igen käften och titta i golvet.

 

Jag måste låta mig själv bli trampad på.

 

 

 

Men att låtsas skämmas ÄR att skämmas.
Jag har vägrat hittills, men sätter nu blicken i golvet.


Därför -

Varsågod att stampa på mig. Jag förlåter er.


Jag skäms över mig själv för att jag måste låtsas, för att jag inte kan vara jag längre. Inte ens här hemma. Jag tycker att det är patetiskt av mig. Men jag har gett upp hoppet om er. Trångsynta jävla IDIOTER är ni, och ni tror av hela era hjärtan att det är JAG som är dum?

 

 

När man har rätt och vet att man har det, men blir behandlad som om man vore den enda som inte förstod att man har fel. Det gick knappt att skriva i ord, men känslan förstår jag iaf.

Jag är trött och har inte ätit på två dagar. Min hjärna behöver inte ens fungera.

 

 

Nu sätts min framtid i händerna på slumpen.

Ni kommer att förstöra mig och allt jag kämpat för om ni fortsätter vara såhär trångsynta. FÖRSTÖRA  MIG.

 

Det kommer att göra mig ledsen att dom personerna som älskar mig inte kan svälja sin stolthet och acceptera att dom haft fel. Att dom istället kommer att se ner på mig och behandla mig som om att jag inte har någon rätt att säga någotning alls, och det jag väl säger kommer dom inte lyssna på.

 

 

Det värsta av allt är att jag måste förlåta dom. Ha överseende.

Man kan inte ta åt sig av dom som har för lite kunskap och helt enkelt är för dumma för att förstå. Det viktigaste är att man själv är medveten om vad som är rätt och fel, sant och falskt.

Sen att jag kommer vara tvungen att leva en lögn och konstant stå mitt i krigszonen, gör ju bara att jag själv far illa.
DET däremot var det visst ingen som brydde sig i förutom jag.

 

Jag står själv på andra sidan slagfältet med kunskap som vapen.
Vad är ni om inte bara en stor folkmassa med stöd från varandra?

 

Ensam är stark. Det uttrycket har jag länge funderat över.

Jag vet redan nu att ni kommer att bryta ner mig. Och jag kan intet annat än förlåta i förväg. Det är inte erat fel att ni föddes likt majoriteten av västvärldens befolkning. Tråkiga, gråa människor som följer den röda raka linjen utan att så mycket som ens fundera över vad som finns åt varken höger eller vänster. Aldrig tänker kritiskt, empatiskt eller objektivt försöker se det från någon annans sida. Det är inte erat fel att ni är skapt så. Jag accepterar det och anpassar mig genom att ta er på mycket mindre allvar.

 

Varför ta åt sig från någon som inte vet vad dom pratar om?

Finns ingenting vettigt i det.

_______
18/1-2010

Ikväll känner jag någonting för första gången.
Jag känner att jag rent av ångrar alltihop.
Jag känner mig egoistisk och vidrig när jag tänker på det dessutom.

Jag ångrar att jag fick veta allt jag fått veta. Jag ångrar att jag fått se allting från den här vinkeln. Jag ångrar att jag valde att blanda mig i. Jag ångrar att jag lärde känna er så pass mycket att det sen skulle göra så här jävla ont att se på. Ja fyfan, dra mig baklänges så jävla mycket jag ångrar allting. Inte en chans att alla dom bra stunderna kan leva upp till hur jävla jobbigt det är nu. Det är inte värt det i slutändan.

Det var så mycket enklare innan. Även om saker och ting kändes jobbigt förut så var dom aldrig såhär jobbiga. För då kunde jag göra någonting åt det, jag hade makten att förändra det jag inte tyckte om. Här står jag bara och har inte makt till någonting.

kunskap, som jag brukar välja som ord till det hela. Ja, det är en förbannelse.


Det jag känner ikväll är att jag ångrar allt. Jag önskar att jag kunde backa bandet och hållt mig utanför. Jag önskar att jag aldrig fått veta.

För hade jag inte vetat så hade det inte gjort ont och nu är jag så jävla less på att gå omkring och må dåligt över någonting jag inte kan förändra.


___________________________________
MEN VET NI VAD?

Livet löste sig, så som det tillslut alltid gör! v


Tro mig, mina erfarenheter genom åren har så sjukt många gånger gett mig anledning till att lita på framtiden. Ibland kan tillfälliga problem ÄTA UPP EN som människa, och man tror att man aldrig någonsin kommer komma över det. But guess what? När man tittar på sitt liv vid ett senare tillfälle så kan man ibland inte känna igen den människa man en gång varit, och de sammanhangen man ibland funnits i.

Livet är lustigt på det viset.

 

 


-


Färgade ögonbrynen igår, finally..
Känns så himla bra varje gång jag orkar göra det, så skönt att slippa den där jäkla brynpennan!Passade på att jämföra igen och se hur fort fransarna växt,

trött och inspirationslös

Vet inte vad det är jag känner..
Undra om det är nu jag håller på att landa efter dessa speedade veckor av lyckorus?
Eller är det PMS som gnager?
Eller är jag bara lite utmattad efter allt nytt jag lär mig på jobbet?

Kan vara nått av det, eller lite av allt :)
Men det går nog över snart förhoppningsvis.

Tills dess:

-


hard work work... Eller så inte, inget jobb kan nog kännas jobbigt efter att ha jobbat på salong i England.. haha.

Känner äntligen att det börjar sjunka in lite kunskap från förbutiken nu! Men posten och ATG/svenska spel är fortfarande förrvirrande.. och allt annat också iochförsig.. Haha :)

Nej, men efter första passet jag hade där, från 06.45 på morgonen så stod hjärnan stilla efter en kvar ungefär, lixom fullmatad med info.. så tidigt på morgonen! Det var ingen höjdare. Men idag då jag jobbade kvällspasset så gick det lättare att lagra allting, så nu känner jag mig lite säkrare iallafall. Men fortfarande typ en och en halv miljon saker kvar att lära mig! ;) Men jag tar det med en klackspark! Betar av mer och mer för varje dag.

Imorn har jag tredje passet där och jobbar från 07.00. Sen på fredag fick jag ett kassapass Yeeeyyy! Ett långt ett också, och det gillar jag! Så på fredag är det 12-22.30 som gäller!

Äsch, vet att det säkert är skit trist för er att läsa om mitt jobb haha,
men jag kan ju inte låta bli att skriva om det, är ju så himla glad att jag kammade hem det!

Tidskapsel12-05-07
I wanna be that grandma. That grandma who tells those wonderful lively storys about life itself. Who teaches children and grand children about the wisdom we all have inside us. Who helps pointing them all into their own right directions, wherever that might be. Who motivates, who listens and who gives them the love and courage they need to achieve their own specific destiny’s.

I wanna sit in my favourite chair and read that book that ive read over and over again throughout the years. I want to still be inspired every single day, and to keep on writing about life and all the things that counts in it. I wish to still have the liberal, openminded free spirit soul that I have today. And I hope to still be reflecting, analyzing and especially still be learning.
Because knowledge is the one and only thing that has no limit, that knows no end.
Knowledge is infinity itself.!hellre fart och fläng

Haft en jävligt fullspäckad dag idag!

Jobbade 7-11, där jag fullkomligt matats av information om ATG, post, sveska spel, och allt som har med förbutiken och cafét att göra. När jag sen slutade så for jag hem och gjorde lunch och fixade tvätten. Sen ringer chefen och frågar om jag kan ta på mig ett kvällspass i kassan, och det tackade jag gladeligen ja till.

Hann med att fara till arbetsförmedlingen och lyssna på nå svammel om egenföretagande också.. och dessutom en timmes powernap och några koppar kaffe, sen drog jag tillbaka och jobbade 16-21 :)

Så 9 timmars arbetsdag, plus en jäkla massa annat nödvändigt blev gjort!
Men nu är jag en trött cheeey.. ska nog gå och lägga mig dirr efter det här inlägget!
Godnatt

for sure

jag har just upptäckt ett nytt fenomen: brödkoma!Thats right, köper man såhär mycket bröd för 22 spänn och äter som om det vore den sista måltiden i livet,
då får man känna på någonting som är snäppet värre än den omtalade paltkoman. watch out peeps!

avskaffa skiten

Everyday new people choose to go abroad and fight wars for other nations, sometimes they come back, and sometimes they don’t… Copy this if you think broccoli looks like small trees!

Kan låta lite väl hårt.. but damn it, jag förstår inte. Varför väljer man att riskera sitt eget liv och fara över till afghanistan eller annan krigszon, och lyda order från en annan regering? Min egen jävligt hårda tro är att de flesta blir hjärntvättade inom militären, och att när de sen i ett eller flera år lärt sig att lyssna på den högre rankade och sen kommer till afghanistan för att hjälpa där... så tänker dom vid det laget inte själva. Jag tror dom tappat sin objektiva synvinkel och lyssnar och tror blindt på vad officern säger.

Tänk er scenariot
"Dom där är här för att döda och härja bland lokalbefolkningen,
ni får använda alla medel för att bekämpa dom. Ord, misshandel eller skott... bara dom försvinner"

Sen kör de ditshippade soldaterna på för fullt och tar död på hälften och ser den andra hälften skottskadat halta därifrån.

Men i tysthet har dom egentligen bara lytt order och har ingen aning om vilka människor dom egentligen attackerat, allt är styrt från de högre makterna och the goverment kunde lika gärna ha skickat dom på sina privata ärenden.  Who the hell knows? And who the hell is asking?
Alla är bara tysta, har lärt sig att inte ifrågasätta och avslutar med en honör.


Nej jag kunde inte brytt mig mindre om masshysterin i media om svenska soldater som dör i afghanistan eller var fan det än är. Dom har med egen fri vilja, valt att fara dit.  MEDVETEN om riskerna.  Varför är det en chock när dom kommer tillbaka i bitar då?


Fattar inte att vi årligen lägger miljarder på sveriges millitärer, då det bevisligen är där hjärntvätten börjar.
Och dessutom tycker jag det är sjukt att vi skattebetalare inte äns kan välja om vi vill sponsra skiten!

Män i uniform kan va sexigt, men millitärer går FETbort.

Popcornfyrverkerier

Herregud...
Det ser nog dumt ut då jag fäktas med dammsugaren för att suga in getingjävlarna som tar sig in i min lya..
Men gårdagen spräckte alla rekord..

Står i köket någon gång runt midnatt och poppar popcorn the oldschool way, eftersom jag inte har någon micro.
Sätter i olja och popcornkärnorna i kastrullen och väntar..
Plötsligt hör jag ett bzzzande bi komma susande in i köket, får panik och släpper allt jag håller i, ger ifrån mig ett halvdant skrik och kutar in i vardagsrummen och stänger båda dörrarna efter mig!

När jag lugnat ner mig i några sekunder så samlar jag mod till att öppna köksdörren, och vad ser jag? Jo jag hade alrig lagt locket på kastrullen,. det var en av grejena jag släppt på golvet i panik.. Så det flyger alltså popcorn över hela mitt kök från den där poppande jävla kastrullen!

Efter många om och men så övervinner jag tillslut min rädsla och kutar in,
sätter på locket, flyttar grytan och stänger av spisen. Läget under kontroll!!
"Vilken jävla krigarinsats!?" tänker jag, och inser stax efter att det inte är över än,
getingen är ju kvar och dammsugaren ligger på golvet och är inte ikopplad, Damn!

Skyndar mig att koppla i den och slå på den innan jag hinner tänka för mycket, och snurrar samtidigt runt och kollar livrädd runt om i rummet några gånger för att se så den inte attackerar mig medan jag fixar dammsugaren. Måste sett ut som en paranoid herionmissbrukare med psykoser alltså. Herregud!

Tillslut fick jag till dammsugaren så jag stod där än en gång som en ninja och föröskte suga in bamsegetingen.
And I made it! ..så finally fick jag ta mina popcorn och fortsätta se mitt avsnitt.

amber leaf

Vaknade flera gånger under natten och gick upp för att dricka vatten, tror nog att jag var så orolig för att bli bakis att min kropp inte riktigt kunde slappna av, haha. Var trots allt ganska vingligt att leda cykeln upp för helvetesbacken igår.. Hehe!

Men började ju inte jobba förrän 14, och då kändes allt bra som tur var. Förutom att jag åt så stor lunch att jag mådde illa tills det var middagsdags hehe.

Jobbat stängning idag, och var väl hemma runt 22.40 eller så.
Nu ska jag bara dricka mitt favorit te och kedjeröka lite tailormade cigarettes tills jag somnar.
Myspys med nån bra serie blir det nog också :)sorry mate


SWEEEDEN

Hell yeah!
GO LOREEN!

shottat jäger och snackat om min tyska merca med brorsan!
kan inte fatta att han sett min bil, och de kompisar som passerat jägar de senaste 2 veckorna,
MEN JAG HAR INTE SETT DEN ÄN!?!?! helt insane ju...

Nåja, sverige vann! WTF, sååå awesome ! SÅ RÄTT!
men nu behöver jag verkligen sova, efter ett gäng capten morgans och jägershots, med vetskapen om att jobbet kallar så är det rätt lägligt med ett gäng timmars sömn tror jag!
......men först en köttfärsbiff medbearnaise sås va?  hehehe.

Guten nacht!

sa ju att jag gick lös....

Vad jag for med:


Vad jag kom hem med:
Shoppade så mycket i england att jag fick köpa mig en stor resväska,
som jag sen fyllde så proppfull att den var nära explosionsgränsen!


.. förutom allt på bilderna så blev det även 4 jackor, 2 handväskor och 3 par skor dessutom.
Helt insane.

realitycheck!

Undra om jag är ensam om att ibland tänka på någonting som får mig att fnissa till, och sen gå omkring med ett fett leende och helt omöjligt kunna få bort det, även om jag vet att jag absolut inte borde gå omkring och halvgarva?

Det händer mig så jävla ofta! Lixom när jag vet att det kan uppfattas sjukt fel av någon om dom ser att jag skrattar... då kan jag inte hejda mig?! Det är så sjuuuukt!

Fick några sånna här infall på jobbet både igår och idag.. (har varit med om mycket värre sammanhang, typ begravningar, någon gör illa sig, gråter, är superseriös om någonting osv..)

Men iallfall.. när jag gått mellan kassan och personalrummet, ganska inställd på det jag ska göra, typ "röka" eller "äta luuuuch"... åså kommer nån filur och sticker hål på min bubbla:  "Hej!! :)))"
Och så tänker jag först "ehh.. hej?"

Sen kommer jag på att Ahhh.. juste, jag har arbetskläder på mig! Haha
Lixom, oj, nu tittar folk på mig hela tiden, och frågar mig saker,
jag är ju lixom ingen kund helt plötsligt bara för att jag har rast :D

Och en sån grej gör lätt att jag börjar småflina lite åt mig själv..
(och fortsätter flina en lååååång stund)

Men ännu mer då en kund kan säga "var har ni inlagd sill någonstans?" eller "har ni Åkessons?"
Och jag har iiiiiiiingen aning. Svarar så proffsigt jag kan och försöker dölja det faktum att kunden själv säkert hittar bättre i butiken än vad jag gör! (Än så länge iallafall! haha)

heheh, sånna gånger kan jag inte låta bli att skratta åt mig själv och hur ironiskt allt känns :D
Hade nog varit en fördel för mig om jag brukade handla på coop förut..... men nu är det ju så att jag varit stammis på ica maxi istället *ashamed*  hehe

sometimes life just tickles me

Dagar som den här, när det har varit varmt och fuktigt i luften hela dagen, då hade det suttit så sjuuuuukt bra med en, två eller 15 bärs ute i kvällssolen. Hade dödat för en fucking guinness just nu!
Försökte få med manne och jasmine ut ikväll, men de torrbollarna verkar inte ha samma craving som jag just nu. Damn it! Vettetusan vad det blir av min fredagkväll, förhoppningsvis något impulsivt och bra! We'll see!

Jobbet då!
Det är awesome :D Tycker att det är hur kul som helst!
Det snurrar PLU koder och siffror i allmänhet i mitt huvud vid dagens slut,
men lite förvirrande ska det ju såklart vara då man är ny! :)

Och än så länge har då allt gått jättebra, lär mig i en bra takt och har bara stött på trevliga kollegor och kunder än så länge. Så ja, jag är supernöjd efter dessa två dagar!

Jobbar lör & sön också, och sen kommer jag nog jobba tis-fre i förbutiken nästa vecka, alltså i kundtjänst, post, spel och café. Haha, så precis när jag börjat lära mig hur kassorna och butiken i helhet fungerar så kastas jag in i en helt ny lärozon! But hey, jag ser fram emot det också. Så länge man ständigt lär så blir ju jobbet inte långtråkigt! :D

could be anyone

Jag hade en period under 2010 då jag mådde ganska så jävligt och fick då ett fantastiskt tips som jag gärna vill dela med mig av!

Radera de negativa människorna från ditt liv,
ta ingen skit du inte vill ha, lev för din egen skull och låt ingen ta din energi.

Allergiteorin,- basicly, var allergisk mot de människorna som inte ger dig någonting, som du inte har lust att umgås med men som du är med ändå, eller dem som trycker ner dig, dina tankar, idéer, skämt, eller vad det nu kan vara. Dem som inte får dig att känna dig piggare, klokare, gladare, bättre eller inspirerad - fuck em!

Omringa dig bland de människorna som får dig att må bra!
Umgås inte med någon som får dig att känna dig liten och oviktig,
umgås med dem som bryr sig och som uppmuntrar, peppar och tror på dig!

Även om det innebär att du rensar bort 99% av din bekantskapskrets så är det ju värt det.
Nu behöver man ju inte vara så drastisk kanske. Men om man tar sig en funderare tror jag att alla kan komma på åtminstone 1 person de vistas kring trots att man inte har lust. Kan vara en jobbig en släkting, en kompis kompis, någons pojk/flickvän, någon man ser upp till, eller det jag tror är vanligast- en gammal kompis. En relation man inte frågasätter för att det funnit så länge, eller för att man bruuukade ha så kul.

__
Kommer ihåg då jag fick det här tipset.. tyckte först att det lät skitdumt! Lixom, där kom jag och var i allmänhet skitdeppig och tyckte synd om mig själv, förväntade mig magi eller underverk åså fick jag det där supersimpla, dumma, tipset! Hm tänkte jag, testar väl en vecka och ser då. Man måste ju åtminstone vara öppen för förslag!
Nästa gång jag snackade med han som tipsade mig om det så skrattade jag, åt både honom och mig och hur sjukt det var att lösningen på ett så stort problem, var sååå jälva enkelt. Damn it, kunde ingen ha sagt detta tidigare!?!

Så därför säger jag det till er nu! Kanske finns det någon som kan ha likanade nytta av det som jag :)

från mig till er

Någonstans under 2011 började jag inse att det verkligen inte ger en någonting att titta tillbaka och önska att saker kunde vara som de va förr. Att försöka återskapa eller nostalgiskt återuppleva det i tanken, ger ingenting. Ett litet leende och sen känns livet här och nu surt i jämförelse, för att man minns det goda men inte allt runti kring och det faktum att det fanns en vardag även då.

Men sen lärde jag mig efter en jävla massa om och men, att blicka frammåt. Sikta in mig på framtiden, hitta på nya saker jag önskar ska bli verkligt - lika bra som det gamla jag tänker på fast nytt och annorlunda.

Vet inte om det har att göra med att jag skulle gå ut gymnasiet och framtiden faktiskt började öppna sig, valbarheten kom osv. När jag bestämde mig för att flytta utomlands efter studenten, lixom sätta ett mål. För ända sedan dess har jag fortsatt sätta upp både stora och små mål och önskningar. Flytta från boden, skaffa egen lägenhet, lära känna massvis av nya människor, testa på annat än frisör jobb, resa, skaffa bil, inspireras varje dag, VÅGA. Och nu är mitt nästa mål att flytta ännu mer söderut och läsa universitets studier till hösten, slitas med i studentlivet och leva det till fullaste fullo.

Alla vardagens små och stora bekymmer känns så mycket mindre då man vet att man slipper dom sen! Så att sätta upp mål, eller destinationer dit man ska fara eller så, bara man har någonting att LÄNGTA EFTER,- det tror jag är jätteviktigt! Åtminstone har det gjort en enorm skillnad för mig.

blåklädd sommar!

Hehehe.. mötte några kommunalarbetare när jag gick och handlade tidigare idag, och kände bara att FAN så skönt att jag fått jobb på coop och slipper hemtjänsten! Det var verkligen inte min grej!

Jag är så superduper övertaggad för jobb nu,
kan inte minnas att jag någonsin längtat till jobbet, men idag så jävlar!
Börjar om typ en timme och jobbar till 22.30!

Har känt så jävla bra också då dom ringt från både ica maxi, carema och OKQ8 och velat ha mig till intervju, så har jag bara sagt "jättekul att ni ringer.. men jag har fått jobb på coop nu!" HEHEHE

Nu ska jag dricka en kaffekopp för mycket och göra mig klar, take care peeps!


just wanna daaaance

Omgjord sommarpepp från Bournemouth ;)


Dirty talk


I am norwegiaaaaan
I like it when you do that stuff to me
I am norwegiaaaaan
I like it when you talk, dirty when you talk

och anders awesome'a version på "call me maybe"can't fucking waaaaait !

NU VILL JAG CRUISA RUNT I MIN BIL MED PILOTISARNA PÅ,
WUNDERBAUMS I SPEGELN OCH DUNKA SOMMARMUSIK!!!!!
Tillbaka i härliga Härnösand!

Vemodigt!
Skönt att vara hemma igen, men längtar redan tillbaka!
Det är så lugnt och tyst här, både ute i trakfiken och centrum, men framförallt i lägenheten! Haha.

MEN!
Jag var ju på introduktionsträff på Coop idag, och redan imorgon har jag min första arbetsdag!
AAAAAAWESOME! Can't wait alltså!
Så spännande :))

Halva hjärtat blev kvar i UK

Sen tog jag tåget till Portsmouth på söndagen och hälsade på min engelska familj i 2 dagar :)Jag coh debbi var ut på fotopromenader, vi tog en rundtur på portsmouth hill, sen så var det den traditionella "fried up" middagen med friterat allt möjligt, trimmade till deras hår, och så fick vi lite besök under småtimmarna på lördagnatt - en liten baby rabbit hade smugit sig in i huset!

hahahaha, först trodde vi den var halvdöd (och att katterna dragit in den) så rob den jäkeln skickade in de två andra katterna för att "göra färdigt" dvs, ta död på lidandet, men sen en halvtimme senare eller nått så upptäckte vi att den fortf levde, och verkade faktiskt ganska oskadd haha.. Så brutalt, men ändå så kul.. :P 

Kolla vad söt den var!
När vi var uppe på portsmouth hill så hade jag och deb en plan att fota fåglar, så vi fixade att en gubbe satt och kastade ut mat över oss medan vi låg på gräset och fotade :D såg säkert jättelurt ut, men jag fick en och annan frän bild :)och


amazing sista kväll i Btown!

Bilderna säger ingenting om det glaet roliga kvällen alltså, träffade så sjuukt mycket roligt folk, dansade med the confidence hat, hängde med batman, stålmannen och superman, röjde igenom 3 nattklubbar och dansade till 7 på morgonen, då vi misslyckades med efterfesten och jag, stine och anna kröp ner i mattias säng och försökte sova, blev kanske 2 timmar sömn totalt, för vi fortsatte bara prata och skratta om/åt den sjuka natten vi haft!

Fantastiskt avslut!

Day's chinarestaurang

Holy shit! Det är den största buffén jag har sett i mitt liv.
HEEEEEEEEEELT INSANE. Och det bästa var att de fanns sjuuuukt mycket intressanta friterade rätter,
och jag älskar ju friterat, det är vanligtvis det enda jag äter på chinaställen!
Nej shit, verkligen hur gott som helst!

(DOM HADE FÖRFAN CHOKLADFONTÄNDER!!!???)

En runda dessert också då, orkade inte gå en till.. fast jag önskar att jag gjorde,
för fan så mycket smaskigt det fanns ><


Sen tog vi en myyyycket långsam promenad till sixty million postcards,
såg ut som ett tungt bakishäng ungefär. Seriöst, har aldrig druckit en öl så segt i mitt liv,
det fanns helt enkelt inte plats för den! haha..


Revisiting celly's

Tog en sväng till boscombe igår och hälsade på det som var kvar av mitt crew på salongen :)
Kändes jättekul att komma dit!

Det var dock en stor skylt på dörren där det stod "Stylist recruiting", så chefen lyste upp när han såg mig och trodde jag var där för att söka jobb HAHAHA. Knappast! Kändes svinskönt att komma dit och bara säga hej och höra hur alla har det, men jobba där skulle jag nog aldrig göra igen!Det var faktiskt fler kvar där än vad jag trodde! Ben, Monda och Dani, åså chefen såklart. Trodde att så gott som alla skulle vara utbytta eller vänt på klacken vid det här laget :b Det där stället går att jamföra med silentium hemma i boden, man kan jobba några månader men sen räcker det!


on my way

Nu ska jag göra mig iordning lite snabbt, sen ska jag till boscombe igen och den här gången ska jag in till min gamla arbetsplats och hälsa på chefen och se hur läget är! Spännande haha!

Sen måste jag köpa en resväska så jag har någonstans att sätta allt det jag har shoppat,
och sen ska jag shoppa lite till...... :)

HÖRS

just embracing it


Jag och stine låg och degade i sängen vid varsin dator och pratade lite sömnigt till varandra, vi nämnde båda att vi hade känt oss rätt sega i kroppen och sådär.. och jag sa "Jag har ju brytit min trend nu, det här är första dagen nu som jag inte druckit nå öl sen jag kom hit"

Sen ganska plötsligt så vaknar stine till liv och säger "Vet du vad? Jag går och tar en snabbdusch och sen far vi till christoffer creek och tar några öl tycker jag!" Haha, så jävla skön hon är!

Att tillägga är att klockan var runt 22 när hon sa det, och hon ska ju upp till jobbet 7 dagen därpå, haha.
(Jag älskar england...)

Men vi for till o' neils istället, vi ville ju till deras supermysiga beergarden!
Mathias hängde med oss och efter ett tag kom anna också :)snurrsnurrsnurrsnurrigt värre!
Sen när vi kom hem beställde vi lite nattkäk, hamburgare, pizza, strips osv.. gött somfääN!
Gick och la oss vid 2, och stine och mathias krigade sig upp i morse då jag sov vidare :)
Visst är det så att livet är underbart haha ;)

british vs vikings

Igår mötte jag upp madeleine och gick tll ett mexikanskt ställe för att äta lunch :)
Så jäävla fin restaurang, och maten var brutalt god!Pizza med bönor och andra konstigheter på! Men Jäääävligt god!


Sen for vi till det första cafét jag var till när jag var i Bournemouth första gången, Café L'amour,
Mysigt ställe med soffor och fotöljer överallt utan någon som helst ordning. Diggar det på nå vis!Efter en rejäl kaffe och lite mat så kände vi oss rätt nöjda,
då for vi i hennes Little blueberry hm till hennes lägenhet :) The little blueberry är hennes jättesöta lilla bil.
Skulle ha fotat den! :)

Sen hemma hos henne så fick jag träffa hennes kille och vi satt och såg på man vs. food och diskuterade vikingar vs britter haha ;) Madde är ju norsk, jag svensk, och han britt, så det blev rätt roliga historier om språk, olikheter och annat konstigt och kul.
Jättehärligt att få träffa madde igen, kändes som hundra år sen sist! -v-

New forest !

Träffade Caroline av en slump då vi båda satt själva utanför costa och drack kaffe, vi började surra och kom bra överens, så dagen därpå (igår) tog hon och hennes kar med mig till new forest och visade mig runt, fick även se stonehenge, sting's hus (eller slott!?), deras egna hus och musikstudio, vildhästar, ponnys, kor, rådjur och massa annat vilt. Engelsk safari i new forest kan man säga! haha, Fantastisk dag!

''De är de här gula fälten sting sjunger om i "fields of gold", rätt fränt :)


Fick en lektion om isländska hästar av en random pratsam dude, lite inavel vibbar fick jag av han, men han kunde minsann sig grej! Bland annat fick jag veta att en isländsk häst som lämnat landet får inte komma tillbaka. Och för att klassas som en isländsk häst behöver den så gott som bara ha sitt ursprung därifrån. Cöölt!


Utanför en av ingångarna till Sting's hus
fantastisk bäck för örings fiske, synd bara att jag inte hade nått spö!
Jo, prata för all del med främlingar!

Satt på costa coffe's uteservering och drack kaffe igårkväll,
och började av en slump prata med en annan kvinna som satt där,
superhärlig människa, slutade med att vi pratade i flera timmar och gick både på Aruba en sväng och på O'neils.
- Händer ju bara i England, måste jag tillägga. Folk är så sociala och öppna för nya människor.
Det hade gärna sverige fått ta efter lite från :)

Här på bilden sitter vi på O'neils, och de har en fantastisk beergarden på baksidan,
verkligen hur fint som helst, hade önskat att bilden visade lite mer :)


Nöjd tjej med sin guinness i handen


Vi kom överens om att träffas idag och så ska hon visa mig runt i "the forest",
när jag jobbade på salongen så tipsade nästan alla kunder mig om att fara dit,
det skulle tydligen vara världens grej, hur vackert som helst och någonting man bara inte får missa.
Så nu när jag ändå är turist här så ska jag passa på! :)

Ska göra mig klar nu och sen hoppa på en buss för att möta upp Caroline!
Hörs!

happening at stine & mathias place atm
Nostalgitripp till boscombe

ha-ha-ha... nu måste jag försöka ge mig då det gäller shopping!
Men det är ju såååå svårt! Allting är ju så mycket billigare här, och jag kan inte låta bli.
Blev kläder för dryga tusen spänn idag OCKSÅ. Damn it.


Tror ni det var nå nostalgiskt at vandra på dessa välkända gator igen?
Dear god.. Jag saknar mitt engelska liv.
Men det var lustigt hur snabbt jag "kände" mig som den madde jag var då jag bodde där,
mycket underlig men fantastisk känsla :)Men allt var sig likt i boscombe,
stötte på lite äckliga alkisar/vrålpundare, bevittnade ett slagsmål,
och lite sånt.

Men jag kände också igen en hel del aniskten, kunder från salongen.. Faktiskt en som kände igen mig också då jag satt på café nero's uteservering och drack kaffe. Kändes väldigt kul! :)

Aruba

Efter att jag mött upp lätizia och varit och sett hennes nya ställe så for vi till Aruba för lite chilldrickande :)
Finns inget bättre ställe för just chillin'
seriöst, från bilderna nedan så fattar ni varför det är ett av mina favoritplaces!

tisdagsplaner

11.40, tisdag

Tjohoo!

Nu har jag fått lite frukost/lunch i magen och är redo för nya äventyr :)
Först så ska jag ta en nostalgisk sväng till boscombe, alltså området jag bodde på förut.
Förutom att bara promenera runt, så ska jag på poundland, älskade poundland, och handla lite småsaker, och tobakstillbehör,för buuujaah som jag har saknat mina egenrullade cigaretter! Är det nått jag kommer köpa med mig till sverige är är det tobak!

Ja, sen så kanske jag passar på att svänga förbi salongen och träffa ayhan och alla andra som fortfarande är kvar, OM någon fortf är kvar haha.. Vi var ju typ 4 pers som sa upp oss runt juletiderna, så vettefasiken hur det gick efter det!

Sen stannar jag nog på mitt stammiscafé och köper en kaffe :)
Men vi ser ju. Ska försöka att fota lite!

gårdagens grillmiddag


Nöjd tjej!

Sitter inne på christopher creek,
en traditionell brittisk pub skulle man kunna säga för att beskriva det lite bättre!

Har beställt en burgare, och sitter och sippar på min guinness tills den kommer!
Jajjemän, klockan är 3 och jag dricker öl. Visst är livet underbart säg ;)

Ikväll ska jag sova hos Lätizia, min tyska kompis som studerar på collage här i Bournemouth, vi känner varandra från salongen i boscome :) Hon slutar klockan vid 4 tiden och jag det kändes så sjukt perfekt att steppa in på en lugn och skön pub under tiden.

Det är väldigt blandat med folk här denna måndagseftermiddag,
till höger om mig har jag 2 brittiska alkisar som pratar med sån där sjömansröst, de hade passat perfekt till att göra rösten till hajarna i hitta nemo :b Hahha. Sen finns det några par som ser ut att vara på dejt, en man som läser tidningen, 2 tanter som dricker kaffe osv, väldigt blandat helt enkelt!
Och här sitter jag och knappar vid datorn :)Man kan inte annat än älska Englands kultur.

-

Nu är jag gooode jävla slut alltså!
Klapp på axeln till både mig och stine som över huvudtaget orkade upp idag efter gårdagens bravader! HAHA.

Första solbrännan är på plats och hettar lite lätt,
och den lilla alkoholkonsumtionen från ikväll värmer lite extra.
Nu ska jag bara softa framför tv:n med Stine och Mathias i någon timme, sen ska jag sova länge och gott.
Och i en säng den här gången! :D

Haha.. fattar fortfarande inte varför jag sov på golvet istället för soffan inatt hos anna,
då kanske jag inte hade haft den här förbaskade nackspärren och sett stelopererad ut hela dagen ^^,

the gardens

Startade morgonen med en ordentlig måltid på o'neils, väl behövt kan jag lova! .. Och förbannat jävla gott!


Sen har vi hängt i parken hela eftermiddagen och stekt i solen.
Haft lite jordgubbar, chips och glass som tilltugg också.
Atm så är grillen tänd här på stines balkong och snart ska det käkas! Sen ska vi till min favoritpub Aruba, kommer fota lite där så ni får se vad jag menar :) Så ikväll får jag alltså min kära öl. Thank god!

Arrived!

Det blev en kort kväll igår, men saaaatan vad roligt det var medan det varade!

Som ni ser så hade vi fett jävla kul! Så kul att jag drack så mycket att jag aldrig tog mig till någon engelsk pub och fick min efterlängtade öl! HAHAHA

Vaknade med en chock imorse och satte mig upp och ba "VAFAN*!? var är jag? Juste.. england! Hos vem?! juste, anna. Vafan!? TOG JAG MIG ALDRIG UT IGÅR???" HAHHAA

Så klockers!

and there it goes

Nu börjar nerverna kännas! Hehe..
Men lite resfeber måste man väl ha :)

Ska kila till bussen om en halvtimme, sen återstår bara tåg, buss, flyg, tåg, tåg, buss ...
hehehe.


På G

Hell yeah!  Känner mig lite väl övertaggad...
Det är ju faktiskt en jäääävla lång och jobbig resa först, SEN när jag sitter på tåget från Southampton,
DÅ är det väl läge för att vara taggad! Borde nästan spara energin tills dess, så jag inte somnar på nått tåg eller buss och fuckar upp allt :D

Shit vilken dag detta varit alltså! Glädjerus efter glädjerus. Ja jag har tillochmed dansat loss som en galning i min lägenhet för att göra mig av med överskottsenergin, sjungit i duschen, speedstädat hela lägenheten, poppat för hög musik hela dagen och jaa.. bara smålett för mig själv. Jag är överlycklig, sådär system overload - av glädje! Kan faktiskt inte minnas att jag någonsin känt mig så spårat jävla lycklig som idag.


Nu har iallafall kafferepet börjat! Känner ju att jag har lite grus i ögonen och gärna skulle sova en blund, men ickepicke! Måste hålla mig vaken till bussen som går strax efter 03.00, och dessutom inte somna under turen och missa hållplatsen i Sundsvall. Hehe.. det läskiga (som gör att det pirrar sådär oroligt i magen) är ju att jag har 7 byten sammanlagt innan jag är framme hos Stine i bournemouth, och om jag inte är alert och hänger med utan fuckar upp nått av bytena så fuckar ju upp resten av hela jävla resan. Så det får fanimig inte ske några missar!

Nej nu jävlar måste jag fortsätta hinka kaffe! 
... kanske käka nått också? Hmm.


Har iaf inte lika mycket packning som sist, haha!
dokumenterad LYCKA

Nu kommer ett säkerligen överväldigande inlägg om hur awesome mitt liv känns!
Hoppas ni kan ta del av glädjen och känna den med mig!

Jag har tärffat vänner här i härnösand, jag trivs, jag har hittat smultronställen för fiske och sommarchill, har jobbat lite här och lite där, och nu har jag ju fått sommarjobb på coop av alla ställen, så en ekonomiskt trygg sommar och massor av arbetskollegor, känns awesome! Sen så far jag till england inatt och stannar i 10 fucking dagar, ska få träffa alla mina älskade och saknade vänner, festa, chilla på stranden, skriva, fota, och turista! SEN när jag kommer hem från den fantastiska impulsresan, så är det arbetsträff på coop dagen efter, och jag kommer förmodligen börja jobba strax därefter... och utöver hela den där faderullan av glädje: SÅ HAR PAPPA KÖPT EN BIL ÅT MIG!!!!!!!!! - så när jag kommer hem från england och börjat jobba, så kommer min fina merca på ett eller annat sätt komma hit till härnösand. Och då har jag allt det som jag längtat efter: JOBB, LÄGENHET OCH EN ALLDELES EGEN MERCEDES!

Och sen om vi tittat ännu lite längre fram så har jag planerat att komma hem till boden i början på augusti, njuta av det sista som är kvar av den norrländska sommaren, vara i stugan, festa och umgås. SEN flyttar jag söööööderut igen! Studentlivet väntar mig i september!!! Så då kommer jag alltså ta min fantastiska egna bil, och poppa vrålhög musik och köra den fullastade maskinen genom heeeeeeela våra avlånga land, ända ner till Skåne (där de flesta skolorna jag sökt ligger) - sen börjar väl nollningen och hela faderullan, och en helt ny era av livet - studentlivet.


Ursäkta, men mitt liv känns alldeles för bra för att kunna vara sant.
Önskar jag kunde dela med mig av glädjen, för vet ni vad? JAG FUCKING SPRÄÄÄÄÄÄÄNGS!


torsdagsaktiviteter


Idag har jag varit in på försäkringskassan, arbetsförmedlingen, banken osv,
sen har jag planerat lite för resan, dubbelkollat bokningarna, och skrivit ut allt.
Samt letat reda på lite kontokoder, och andra nödvändiga grejer från mitt engelska liv :)
Och kollat så storleken på min väska stämmer, sen provpackat. 
pluuuuus en massa andra grejer! 

Så nu känner jag mig helt färdig för att fara.. 
Bara 30 timmar kvar tills jag sätter mig på bussen nu! :D

Just nu chillar jag hemma hos brorsan,
vi lagar lite LCHF pizza med mozarella och annat gött,
sen blir det nog en film och kvällsurr :) 

Hörs!spring has arrived.. but i'm longing for summer

Nu finally så har jag fått mina pengar!
Så äääntligen har jag kunnat göra någonting åt min ruskigt urtvättade hårfärg!
Fett drygt att inte längre ha ett hemmalager att plocka från då impulsen faller in.
Måste nog köpa på mig lite produkter i England. Nå färgbomber och kanske ett rör blekning att ha hemma.

Här kommer lite oredigerat från gårdagens vandring :)

Här på knäppkullen satt manne som en buddha och väntade på mig.. såg så jäkla flummigt ut på håll haha!


Life's awesome!

might not be easy, but worth it!

Papper hit och papper dit, mycket att förbereda på kort tid.
Har förresten god anledning till resfeber nu..
Aldrig varit med om så tjorvig resa, det ska sannerligen bli spännande att se hur detta går!

Såhär ser bytena ut

Härnösand-Sundsvall-Sthlm cityterminal-Skavsta flygplats-London, gatwick-Southampton-Bournemouth-Landsdowne...
7 byten... !!!!! Buss, tåg, flyg, u name it. Allt utom båt :P Haha.

Ja, lite nervis är jag! :D

Allt bokat, ready to go!

Far nu på lördag, är borta i 10 dagar!

Det är jääävlart precis att jag har råd att fara,
enligt en annan skulle det nog inte anses som att jag riktigt har råd..
Men vet ni vad? FUCK IT!

Det löser sig! .. och annars får jag väl leva på blodpudding hela sommaren, men det är det värt!
Nu ska jag till England och träffa alla goa och glada filurer som jag lämnade i December! Sådetså!
Lääääääääääääängtar!!! :D 

Kommer vara så jäkla kul! Och bara att få se allt igen..
Pubarna (Speciellt Aruba, Sixty million postcards och Walkabout!!), stranden, salongen, mitt stammiscafé, primark, The gardens, The square, mitt vemodigt kära Boscome.. Åh herregud, ska bli så himla roligt :) :)

u know that stupid smileface that just annoys the shit out of u? Well that's me atm!

..hur fan ska jag kunna sova NU?
det bara snurrar tågtider, busstider och flygtider i huvvet!
Men ack så awesome det ändå är. Vilket härligt virrvarr av tankar :)
GUUUUUUUUUD vad jag längtar nu!!!!!!

Imorn ska hela faderullan bokas!
Can't wait!!!HERE I COME

Det är knappt och knapert, MEN DET GÅR!
IM COMING TO ENGLAND BITCHEEEES!!! :D:D:D
(på besök alltsååå!!)

Ska boka resan imorgon och hoppas på att ingenting dyker upp som fuckar upp det, men u know what?!
INGENTING KOMMER HÄNDA, jag SKAAAA ner och hälsa på alla mina älskade och så innerligt saknade vänner där <3

ÅH SÅ JÄVLA GLAD JAG ÄR! INSANE!!!! :D:D:D

smider planer!
VILL VERKLIGEN NER OCH HÄLSA PÅ ALLA!
NUUU!!!
underbara vår, omfamna mig
Dricker lite sent morgonkaffe och tar mig en cigarett,
fast i en betydligt snyggare mugg än den på bilden ;) Show u later!

Det är faktiskt så att idag så skiner solen i vackra Härnösand, och eftersom jag är ledig så ska jag ta min laptopväska på axeln och gå ut för att leta nån awesome plats att häcka på i någon timme.

Sitta och skriva i vårsolen är bland det bästa som finns för en tänkare ;)
Nu ska jag kila, take it easy peeps!

120506just surf the waves when they hit you

Tjoho, har lite foto-OCD idag kan jag ju lugnt säga!
Haha.. har ett pågående experiment i fönstret som ni ska få se mer av ikväll när det är färdigt!

Sen så ska jag ut i skogen och fota lite naturbiler ikväll,
och sitta uppe halva natten och redigera dom antar jag, haha.

Vad mer pågår?
Jo, har sorterat en jävla massa mappar på datorn, fixat en skärmsläckare som visar bilder från en speciell mapp, laddat hem lite filmer, tagit bort lite filmer, flytta över hit och dit mellan bärbara hårdisken och datorns.. Och sprungit till och från tvättstugan därimellan! Hunnit med lite awesome fläskkarré till frukostmiddag också :)


up, up, up, and then down again

Kreativiteten spruuuuudlar denna söndagsmorgon,
- Ahh.. morgon! :/
Sov nämligen till efter 14 någon gång, fattar inte varför jag är i sånt jävla behov av sömn?

Aja! Humöret skiftar från det ena till det andra, ändrar fokus, börjar med massa saker samtidigt och energin bara sprutar! .. PMS brukar jag kalla det, för snart kommer det säkerligen att vända :) haha. Men tills dess ska jag låter kreativiteten flöda och njuter av vad som konkretiseras under tiden!

See ya!


Hansén ger vika till den teknologiska utvecklingen

Nääe... vilket jävla fusk alltså..
Har uppgraderat till den nyaste versionen av picasa, och nu har dom ju gjort så vem som helt, kan förvandla vilken bild som helst till ett konstverk .. whaat? Alltså seriöst. - Visst, jag älskar det! ..men det tar ju bort själva konstnärs känslan.

Jag har alltid föredragit att ha mina bilder oredigerade, eftersom det egentligen bara är då man kan avgöra om det är den bakom kameran som är duktig istället för den bakom datorn.. Men alltså .. seriöst, kolla på dessa exempel.


- Båda bilderna är omgjorda med ETT KNAPPTRYCK....

och


Även om jag vill stå emot, så kommer jag inte klara det..
för satan så läckert det blir om man sitter och mixtrar litegrann.. Kolla bara denna skillnad!

litet experiment

Klippte ned mina underfransar för en dryg månad sedan, och såhär fort har de tydligen växt:Jag har alltid haft sviiiinlånga underfransar och blev lite nyfiken på hur mycker enklarde det hade varit å sminka sig om de var kortare, och hur det skulle se ut såklart. Plus att det faktiskt är rätt jobbigt i allmänhet med långa underfransar, så då kändes det som ett kul experiment att klippa ner dem och jämföra, plus såklart att se hur fort de växer.


en åsiktsfråga, men sanningen för mig.

It doesn't matter who I've been, It's all about who I've become.

Tror inte riktigt på den meningen. Vet att många gör det,
men även om saker och ting hade varit lättare om det vore så, så kan jag inte riktigt hålla med.

En människas tidigare handlande säger mycket om vilken människa man har framför sig idag.
Visst, människor förändras, det tror jag på.. men aldrig helt. Kanke ytligt, tankemässigt och viljemässigt, men den där djupt roptade värderingen som finns där inne någonstans kan i en stressad situation ändå dyka upp.

Nej jag tror att sanningen finns i en människas historia, i vad man tidigare gjort, och vad de sakerna är baserade på.
Och hur mycker man än vill säga att man är annorlunda nu, så finns historian alltid kvar och berättar något.

__

Jag själv har ofta svårt med småprat och skojjande, lixom att hålla sig vid här&nu, jag är nyfiken och vill hellre lära känna människan på en gång. "Här&nu" är ointressant, jag vill veta vad den varit med om, och vad som skapat den personen som är framför mig, dvs vad som har skapat "här&nu".

Här&nu är bara ett skal, en tidkapsel, ett humör och en energifråga eller en förväntans gensvar,
sanningen finns i vad som har hänt innan, och varför.

haha, whaaat?

For till manne och jasmine och kollade hockeyn ikväll,
Och eftersom det är lördag köpte jag lite godis.. Marabue mandel, för att förtydliga.
Underbart utsökt choklad av äkta svensk karaktär - med MANDEL!
Sååå jävla gott!

....Och manne som kör diet, KÄKADE BRYSSELKÅL TILL LÖRDAGSMYS!?!Tog först denna bild, men märkte att hans outfit stal hela bildens uppmärksamhet,
HAHHAA. Käre bror..


förresten,

det grönskar i Härnösand!
ut, ut, uuut och fiskaaar

Blev less på att se insidan av min lägenhet och trotsade det pissiga regnvädret,
tog mitt fiskespö med mig och for till favvofiskestället med brorsan!

Hade med oss lite färdiga grejer för att göra en soppa, sen hackade vi korv och champinjoner på den skärbrädeliknande draglådan. Och hips vips hade vi den mest fantastiska lördagsmiddan!


never let it get me down

Nu har klockan tickat iväg brutalt fort! ..men det gör å andra sidan ingenting,
för jag har inte bråttom! Har ju heeeelg :)

Redan gjort bort det vitkigaste, vilket var att snacka med distriktsköterskan och boka tid för delegering (miniutbildning i läkemedelsansvar typ) -så jag kan få börja jobba snarast!

Nu ska jag bege mig till stan och fixa resten, banken först för att fixa lite pengar och sen till försäkringskassan och fylla i en blankett för bostadsbidrag! - Fick ju veta igår då jag gick in där, att jag gått miste om om typ 2.500 spänn som jag hade haft rätt till om jag ansökt tidgare. Kändes typ som att jag vunnit på triss och sen tappat lotten. Damn it!
Menmen, kommer iallafall få för de kommande månaderna iallafall, så det får jag ju va glad för! :)

Hörs!

divided in pieces

Slog upp ett av mina 100sidors dokument för att leta upp en text, och började skumläsa för att hitta...
läste och läste.. och läste och läste. Och sen hade ju en jävla massa tid sprungit iväg, och jag lämnar dokumentet med en sån där obehaglig känsla som får mig att än en gång fundera över om mitt skrivande egentligen bidrar till någonting positivt för mig. Och fine, det gör det absolut.. men fan inte att läsa det jag skrivit!
Även om det inte är deppiga texter eller så, så är det så sjukt mycket mellan raderna, så många känslolägen och så mycket outtalat och obehagligt. Och så mycket minnen. Sånt som får mig att vara jäävligt tacksam för allt det jag har idag och den person jag blivit, men även nostalgiska minnen som får mig att ifrågasätta. Och det krockar! Det rör om i grytan och blir bara ett virrvarr av känslor.

Fast samtidigt har jag så grymt mycket awesome text som ingen någonsin sett, som jag förmodligen någon gång ska ta och sortera fram och visa. Publicera/trycka/skicka - whatever. Helt enkelt inte hålla skattena gömna mitt bland skiten i mina mils långa textdokument.

Alla dokumenten har olika namn som symboliserar de olika erorna. Och det jag jag skumlästa i nyss heter Is this the one, och skulle kanske kunna misstolkas som någon kärleksfundering, men det är det inte alls. Det är föränringens dokument, lixom is this the one, is this the one where i might find the right thing? ringt place? right people? right me? Lioxom, är det i det här dokumentet svaret så småningom kommer finnas?

Det sträcker sig över ett drygt halvår, sen augusti ungefär, strax innan jag for till England.
Innan det så skrev jag i ett dokument som hette "the nice side"..
och innan det i "när det plötsligt föll samman"

"Jag minns fortfarande känslan" var det första stora dokumentet, och också det mest känslostarka. Det mest kaotiska. Och det är också det som väcker störst känslor hos mig om jag snubblar in på det.

Jag tror att den sammanlagda texten av alla dessa dokument egentligen kan liknas med ett facit till den person jag är. Det är åsikter, insikter, reflektioner, inre och yttre analyser, dikter, värderingar, dagboksaktiga inlägg, opublicerade blogginlägg. Ja, det är väl i grund och botten min cencurerade historia, min högst personliga dagbok och bibel.


klokord

Folk ser på dig så som du ser på dig själv. Bedömer dig så som du visar dom att det är okej att bedöma dig. Om du visar att du är osäker så kommer dom inte lita på dig, om du visar att du tror på dig själv och att du kan så kommer dom också att tro det. Allt handlar om hur du re/presenterar dig och hur du skapar din egen bild av hur andra kommer uppfatta dig. Image är viktigt, vissa saker måste man bara bita ihop och inte visa. - 10/11 2011

så blev det

Bara lite saker jag märkt sen jag flyttade till eget :)

Jag lyssnar på för hög musik för att egentligen bo i lägenhet.
Jag har tydligen lite OCD då det gäller ordning och reda och att ha städat och rent hemma.
Jag älskar att laga mat, har iaf inte kommit i närheten av att lessna än.
Jag röker inomhus till och från bara för att jag kan.
Jag orkar inte tända värneljus så ofta som jag trodde då jag köpte 3 st 50pack samma dag jag flyttade in.
Tänder inte heller rökelser lika ofta som jag trodde.
Tycker inte det är särskilt jobbigt med tvättstuga och fattar inte varför alla andra verkar göra sån deal av det.


Uppskattar dock fortfarande varje dag den yta jag har, ägnar minst en tanke tacksamhet om dagen till det faktum att alla dessa 44 kvadratmeter är MIN yta, min lägenhet, mitt. Okej, det är en hyresrätt haha, men om jag jämför med det lilla rummet jag hade i england så är det en faaaantastisk känsla att ha denna stora fina lägenhet. Känner mig så bortskämd ibland :)


I do my thing

Stigit upp, städat, duschat, marinerat kyckling..
Nu blir det snart brunch, sen in mot stan för ett gäng ärenden!
Banken, försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, och Lindex!
Plus lite samtal å grejer!

Sen är det helg! Tjawwweesomee.kl. 04:43

Det är en första gång för allt! Vet ni vad jag gjort?
Lyckats ta fram kameran och fota.. I SÖMNEN!?

Tog alldeles nyss fram kameran för att kika om jag hade nå ouppladdade bilder,
och då fick jag syn på de här bilderna från mitt fönster.. Freaky shit!

Fick sen en flashback och kom ihåg att jag vaknat (?) inatt, sett utsikten från sängen, sträckt mig efter väskan och fiskat upp kameran och fotat. Minns till och med idén jag fick: "Åh, jag måste försöka fota alla speciellt fina utsikter jag vaknar till på mina morgnar" ... Vet inte om det gills som att jag "fotat i sömnen" eller om det bara var en väldigt knäpp grej jag fick för mig, sen ORKADE kliva upp för att göra, för att sen somna om och glömma bort nattvandringen? Avgör du. Haha, jävligt freaky hur som helst! :D

Tycker dock fortfarande att min idé låter lika intressant som jag (uppenbarligen) tyckte då.
För det är verkligen så varíerande utsikter beroende på väder, tid, och sol ned/uppgångens färger - och där mitt i allt så infinner sig de tomma björk kronorna. Så vackert. Känns som en vacker men levande tavla som pryder hela min vägg. Älskar det -v-

that's how you do it

Hehehehe.. såg en bild på en tatuering i morse då jag loggade in på facebook, och fick en flashback från min dröm jag hade inatt! Drömde att jag gick till en tatuerare, en vråljävla snygg en dessutom, och att jag bara skulle ha något halvstort på skuldran typ, sen fick jag en morfinspruta typ för att lugna ner mig (whaat?) .. och dagen efter så går jag på någon form av cermoni och flippar ur när någon säger att jag hade en jävla snygg tatuering, jag kollar ner och ser att jag har fått tatuerat in halv sleevar typ, alltså tshirt style... HAHAHA.

brush it off

Blev inga bilder under valborgskvällen, men det var grymt kul :)
Träffade jävligt chillt folk, käkade grillat och groggade på.
Det var jasmines klasskompis som anordade festen, sen var det fest i lägenheten bredvid också så det blandades folk hit och dit, mycket trevligt!

Idag har jag bara tagit det lugt hela dagen, kollat cougartown och lite andra favoritserier,
blev en promenad frammåt kvällskvisten, men utöver det har jag inte gjort någonting i princip :)
Kan egentligen inte skylla på att jag varit bakis, för jag kom faktiskt undan baksmällan helt otroligt bra.

Nu ska jag verkligen gå och sova, imorn är det ju jobb på schemat!
12.30-21.00 är jag på boendet, ska få vara på andra sidan den här gången,
så nu har jag ytterligare 20 namn att lägga på minnet.

Good night peeps

RSS 2.0