kulturdetaj

Måste man så måste man!
Har hållt mig undan från the local toilets när det gäller nummer 2, men idag hade jag inte något val. Har med andra ord torkat mig i rumpan med vatten och vänsterhand för första gången. Och därmed för första gången verkligen menat det då jag sagt "tabe" till folk under dagen.

Tabe säger man då man använder sin vänstra hand för att ge någon någonting, allt ifrån pengar, tallrik, telefon, cigarett, tändare... vad som helst. Och för mig som turist, så spelar ju mina artiga "tabe" ingen roll eftersom jag alltid har papper på toaletten, och dessutom använder högerhanden. Meeeen, idag så kändes mina "tabe" med andra ord väldigt ärliga!.. Hhaha.

.................................................

Nu har ramadan passerat, och jag har haft turen och glädjen att kunna fira denna muslinska högtid med locals heeela månaden. Anlände till gili trawangan under ramadans första dag, och avslutar min vistelse i Lomboks area nu idag, the celebration day, för att åka tillbaka dit min resa först startade: Bali.

Har spenderat massor a tid i abduls hemtrakter, ätit med hans fmilj varje dag, antingen här i byn eller med grabbarna på banana leaf i trawangan. Jag har arbetat ute på de stora fälten tillsammans med han och hans pappa, jag har kammat löss från döttrarna och arit med på bönestund. Jag har varit runt till massvis av vänner, både mina och abduls och de gemensamma. Druckit mängder av kaffe, rökt tusentals cigaretter, bintang, te, och ice campur. Jag har bjuditnoch blivit bjuden på så många olika maträtter att min matlagningsinspiration är vid sin explotionsgräns. Jag har åkte moppe överallt och sett Lomboks alla smultronställen, de vackra utsikterna, djungeln, vattenfallen, de första templerena osv.. och tillsammans med sällskap av grabbarna varje gång. Ja jag har haft en så sjukligt jävla awesome vistelse i Lombok att jag inte med ord kan beskriva det. Jag känner mig som hemma i denna del av indonesien. Jag känner mig fanimig som en local.


Men imorgon så tar jag färjan över till Bali igen, och tar abdul med mig! Min fina prins från Lombok som hållt mig sällskap under en månads tid. Världens härligaste kille. Men får berätta mer om honom en annan gång!

Åker tillbaka till Ubud, där jag ska träffa den hinduistiska familjen ajg lärde känna, köpa mer smycken i trä och njuta mer av all konst som den staden har. Det kommer bli underbart, precis som resten av hela denna 7 eckors resa varit.

Uppdaterar så snart jag kan.
Seee yaa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0