den där lukten det råder delad uppfattning om

Efter att nu faktiskt ha testat vara rökfri under 5 veckor så förstår jag alla ickerökare, hur äckligt cigarettröken luktar för dem. However, så förstår alla rökare hur gott en cigg doftar då man är röksugen. Någon som däremot varierar är väl hur man uppfattar den utspädda rökdoften som lämnas kvar för stunden trots att man vevar ner bilrutorna eller öppnar fönstret i lägenheten.

Ja det finns en hel del skilda meningar i huruvida man tycker att det luktat gott eller inte. Jag hör till en av de där knasiga exraggarna som absolut bara älskar den lukten som cigarettrök blandat med wunderbaum ger. Även den lukten som fyller rummet efter att jag tjuvrökt vid fönsterrutan. Den lukten är precis likadan nu som den var då jag var 12 och hängde ut genom fönstret hemma i flickrummet. Kanske har det någonting med saken att göra. Att jag har så goda minnen till den specifika lukten.

Jag älskade den där adrenalinkänslan som kom varje natt då klockan började närma sig 2 på natten och jag visste att mamma och pappa lagt sig. Då vågade jag äääääntligen ta den där ciggen som jag frenetiskt längtat efter under alla kvällstimmarna. Abstinensen var på sin plats och när jag sedan tände och tog de första djupa blossen så var avslappningen total. Jag svär, inga cigaretter jag rökt sen dess har smakat lika gott. Den nickokicken, blandat med de tonårsrebelliska adrenalinhormonerna is the best.

Just ikväll blev en sån kväll då jag inte kunde sova, och är less på att försöka. Har försökt alla andra nätterna de senaste veckorna och.. fleeera timmar senare lyckats, men då har jag också gått miste om den här underbara ensamma nattsfären jag älskar. Istället bara legat och viridt mig runt runt i sängen och varit irriterad på mr. blund som aldrig infinner sig. Så inatt klev jag upp. Orkar inte ligga sömnlös och uttråkad ännu en natt. Istället sätter jag mig i fönstret, tänder en cigarett och andas nattens harmoni, blandat med cigarettdoft. En tanke slår mig medan jag sitter där och blossar, med rutan helt öppen.. Att mina norrländska vänner förmodligen får en kall kåre genom kroppen då de föreställer sig det snötäckta landskap och minusgrader de har på andra sidan glaset. Så då vill jag tillägga att det bara regnar i skåne inatt. Utan överdrift så värmet elementet mina fötter och min onepice känns som kattbebbisfjun mot min hud. Jag fryser verkligen inte i mitt fönster inatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0