2011 inspiration, 2012 uppskattning, 2013 ...... vad?

Förra årets "ord" var inspirarion. Det här årets ord är uppskattning.

Inspiration inför gesällprovet, inspiration inför projektatbetet, inspiration till studentresa, student och sommarjobb, englandsflytten, osv. Hela förra året var ett inspirationsinhämtande år! Därav så krönte jag inspiration till årets ord.


Ordet för 2012 är Uppskattning, eller Appreciation som det heter på Engelska. För sen jag kämpade som en liten jude för att ta mig till england, så lärde jag mig uppskatta världen på ett helt nytt sätt.

Och sen då?

Uppskattning av att komma tillbaka till sverige och den svenska standarden, det rena och fräscha sverige. Och uppskatta att träffa alla mina vänner och min familj efter att ha varit  borta från dem längre än någonsin. Sen kom hela vintern och kylan rev.. då längtade jag efter ett svensson liv med egen lägenhet, ett nice jobb och egen bil! Vad gör jag? Jo jag sticker till härnösand och bygger upp den tillvaron jag längtade efter! Fick jobbet jag trånade efter, en lägenhet jag totalälskade och den mercan jag längtat efter sen jag var 12. "Fick" ska jag inte säga, jag FIXADE, jag kämpade och jag var besluten, och jag skapade den tillvaron jag önskade.

Och sen då?

Tog en mellanlandning innan studierna och bodde en månad hemma i Boden, efter att än en gång varit borta från alla mina nära i flera månader. Då fick jag känna liknande uppskattning igen som efter england. Att få träffa alla människor jag längtat och saknat så mycket gjorde att jag uppskattade dem på ett nytt sätt igen. Samma med den härliga norrländska sommaren och alla sommaraktiviteter jag hann med.

Och sen då?

Då stack jag till helsingborg med svinhöga förväntingar på studentlivet och på hur det skulle bli. Och vad händer? Jo, trots höga förväntingar så blir allting ännu lite bättre än så och jag uppskattar varje dag att bo i kollektiv, att ha så fri vardag som vi studenter har, att slippa ansvar som ett heltidsjobb innebär men ändå ha pengar varje månad. Alla nya människor, de nya rutinerna och vardagsdetaljerna. Hela alltihop, jag uppskattar det verkligen till 200 % varje dag.Uppskattning- Årets ord!


___


Mitt 2012

Kort årssummering fick ni där uppe, kort årsutvärdering kommer här!

Tre gånger på ett år har jag alltså dragit upp mina rötter, tagit min vision, min dröm, och bara stuckit till en helt främmande plats där jag inte känt en jävel, och byggt upp ett liv.

2012 har varit mitt mest självständiga år någonsin. Har levt 3 helt olika liv och sen också mellanlandat i Boden, ett 4:e liv. Jag har verkligen växt och lärt mig att stå på egna ben och ta hand om mig själv. Klivit in i vuxenlivet och gjort mina första försök. Utvecklats på så många olika håll att det är omöjligt att sammanfatta.


___
Fotnot:
Om man flyttat runt som en idiot så har man också träffat så mycket nya människor att man blir snurrig, och man får upprepa saker om sig själv en miljon gånger. Hade velat höra hur många gånger jag nämnt mitt eget namn det här året.. "Madeleine Hansén, 19 år och från Boden/Sverige"

Den ständigt återkommande och  lika svåra frågan har hela året varit "Vad gör du på fritiden då?" 
ehhhh, vilken fritid menar du då? När jag jobbade som en jude, eller den när jag bodde i england, eller den då jag var arbetslös, eller den när jag var bosatt i Härnösand, eller under sommarmånaden här i boden? Hmmm.. Jag hade ju olika intressen, olika möjligheter, olika mycket fritid osv, på varje plats jag befunnit mig.
I härnösand var naturlivet, fiske och foto rätt centralt, i England var skrivandet, upptäcksfärder, frisördelen och festandet centralt, i boden var det sommargrejer som strandhäng, bus och vinpimpling och nu i helsingborg är det kanske musik, skrivande, fest och sociala sammanhang som är centrala..

Confusing... haha


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0