Back in Lombok

Sitter stillsamt ute på min lilla altan här i midnattslugnet och äter vad jag förstår är russin. Indonesiska russin som bara är halvtorkade, smakade gott i början men nu börjar det kännas riktigt segt alltså. Men vad ska man göra? Behöver få igång magen och denna frukt ska hjälpa, enligt de husmorsknepen mamma lärde mig som liten. Vi får väl se. Antingen vaknar jag med sprutbajs eller en överfull mage som hindrar mig från att ta del av den goda banana pancaken som ingår i priset för min mysiga Bungalow.

Den är på riktigt mysig alltså. Allt är gjort i bambu. Golvet, taket, väggarna, fönstrena.. allt förutom ytterdörren, men även den består av ett material som har glipor lite här och var och skapar en genomskilninghetskänsla. Men vad gör det? Det ända jag oroar mig för är krypen och myggorna, men dem skyddas jag från av det vackra sänghimmelsliknande insektsnätet de installerat.

Badrummet är coolast alltså. Måste komma ihåg att fota det innan jag lämnar detta ställe. Det är lixom halvt inomhus och halvt utomhus. Gjort av både sten, kakel och bambu. Och någon dusch fanns inte. Inte någon västerländsk iallafall. Tur jag med lite lokalvett har lärt mig att duschar och toaletter kan se ut på de allra märkligaste sätten. Här är det old school som gäller, ösa med skopa!

Och på min lilla altan så har de spektakulära möbler alltså! Med återvinning i åtanke har de gjort fotöljer av gummidäck, och de är verkligen kreativt skapna, totalt unika och rena konstverken. Dessutom sjukt bekväma. Och efter att ha suttit på cementgolv, stenytor, klinkersgolv och hårda bambupallar i 6 veckor så känns gummistolar som en hästens säng för arslet vill jag lova!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0