Snart har jag tre fåglar och en gren på min vänstra axel.

I have chosen my stand.
Freedom is what I value the most. My own and all others.

Freedom of speech, freedom of religion, freedom of all kinds. Being free means that you can come the way you are and its always alright, always accepted. Your are free to wear whatever clothes you want, decorate your body the way you want, say the things you like to say and most of all, you are free to DO whatever you want as long as it doesn’t hurt anybody. This is my religion. This Is my belief.

Unconditioned love equals freedom.Att döma, värdera och generalisera varandra är någonting basic för vår homosapiens hjärna, det är en del av den överlevnadsinstinkt som med arvet förts vidare från apstadiet och hela vägen hit till modern tid. Vi kommer aldrig ifrån detta. Vår hjärna är (tack ochlov) inte kapabel att ta in alla de 60 miljoner intryck vi får dagligen, och därför dömer vi, därför värderar vi och därför generaliserar vi. Men trots detta faktum så finns det en världsetopi som är möjlig, och det är acceptans.

Vi ser det varje dag på olika sätt, men bara som detaljer -och vi ser det endast för att det finns en motsats och så länge vi har en motsats så lever vi inte i etopin. Jag ser det tillexempel här på Bali och Gili, där två starka religioner tillsammans skapar de vackraste samhällen jag skådat. Muslimerna och hinduernas kärlek kompletterar varandra, och här finns ingen asky mot den ena eller andre. "There is one unified god, we only have different traditions" Hur vackert är inte det? Tänk om vi kunde tänka så inom fler sammanhang än religion, och i fler världsdelar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0