Taken my head off the books.. - Back from the dead, so to speak.


Sitter i soffan i vardagsrummet, nedbäddad i mitt blåa mysiga duntäcke.
Smuttar på ett glas rött och knaprar lite choklad. Det är ovanligt lugnt i hela lägenheten. Nästan tyst.
Vanligtvis känns det bara trist då det väl är tyst, men just i denna stund så var det så perfekt på något vis.
Så timat med mitt mood.

Denna efter-tentan-känsla är helt överväldigande. Känner mig så lugn och harmonisk och allmänt avslappnad. Huvudet känns helt rensat och nu äntligen kan jag koppla av för en stund. Kommer knappt ihåg hur det kändes att vara helt stressochpress-fri. Känner mig redo för nya äventyr igen, och har en massa inspirationslust och energi till att hitta någonting att engagera mig i.

Den här tentan har verkligen skiljt sig från de andra tentorna vi haft, eftersom psyokologins olika ståndpelare och perspektiv är någonting som kan infiltrera hela ens vardag om man tillåter den,- eller inte har hittat verktygen till att hindra den. Varje interaktion med en annan människa väcker tankar, all gruppdynamik är analyserbar och alla roller vi spelar i olika sammanhang går att upptäcka. Och att inte bara tänka på sig själv och sina handlingar utifrån sjuttioelva vinklar och terorier, utan också involvera alla andra i detta övermedvetna stadie.. Ja, alltså min hjärna har varit helt slut redan två timmar in på dagarna! Det finns en gräns för hur mycket geniknölarna orkar arbeta.

Har man lärt sig (..om det ens går?) att koppla bort tänkandet och bara agera spontant, så drabbas man nog inte av denna överaktivitet. Men jag har inte lärt mig var reglaget sitter, och hur man styr det och eventuellt stänger av det. Den dagen jag lärt mig knepet, att välja hur mycket jag vill och inte vill tänka, då har jag kanske nått vad som är min fulla potential kan jag tro. För det enda som begränsar mig är mitt övertänkande. Och nu med all denna nya kunskap jag tagit in, så arbetar hjärnan med MER INFORTMATION än någonsin förr. Jag älskar det, för det utvecklar mig snabbare än vad som varit möjligt tidigare, men det är bara för utmattande. Jag vill ju orka annat än att bara tänka lixom. Typ göra.

Men nu är det över ju. Tre månaders intensivt psykologi-kunskaps-inhämtande.
3 månader av föreläsningar, bokluseri och reflektioner. It's over, bitch, OOOOOVAHH!

Nu välkomnar jag vårsolen!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0