inte den blekaste aning

Så kraftfullt citat!

Vi har ingen aning om vad våra medmänniskor egentligen går igenom. Tänk själv, ibland har det hänt dig någonting som du inte äns kanske säger till din bästa vän. Tänk då vad din bästa vän inte säger till dig?

Än längre, tänk så mycket du INTE VET om dina klasskamrater, dina morföräldrar, kusiner och övriga släktingar. Kassörskan med kort stubin eller den manshatande feministen. Den främlingsfientlige Jimmi Åkesson eller den knasiga alkoholisten som promenerar efter ett osynligt rutmönster på gågatan. ALLA har en historia, mer eller mindre känd, som gör att de nu, just i denna stund, är dem de är.

DU HAR INGEN ANING om varför någon annan skiljer sig så från vad du tycker är normalt eller förväntar dig. DU HAR INGEN ANING om vem som blir slagen hemma. Du har ingen aning om vem som dagligen blir förolämpad, nedtryckt och verbalt misshandlad. Du vet inte vem som blev skild från sina föräldrar som bäbis eller lämnad ensam eller inlåst i långa stunder. DU HAR INGEN ANING om vem som växte upp med en missbrukande morsa eller ett bälte som snärtade hårt mot ryggen. DU HAR INGEN ANING om vem som blivit sexuellt utnyttjad av den tryggaste människan de haft i sitt liv, eller överfallen av en grupp främlingar den aldrig tidigare träffat. DU HAR INGEN ANING om hur stresståliga andra människor är, och vad som gjort dem mer eller mindre känsliga för olika typer av stress. DU HAR INGEN ANING om hur brutalt utskrattad den osäkra eleven blev då han redovisade i mellanstadiet, eller hur hårt snöbollarna träffade hans ansikte varje rast. DU HAR INGEN ANING om vilken styrka dem du ser som svaga egenligen har. DU HAR INGEN ANING. INGEN ANING. INGEN ANING.

Tänk på det innan du dömer någon. Be kind.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0