The sharing that I love the most. Knowledge.

 
Har kollat massvis av TEDtalks de sensaste veckorna. Ja, enda sen jag fick veta att det är en serie av helt underbara klipp där människor med olika professioner och/eller personliga erfarenheter världen över får berätta vad de brinner för. Det som de passionerat vill förmedla och föra vidare till oss andra.

Alla är inte lika duktiga talare, men har så slående fakta att redogöra eller historier att förmedla att man inte tänker på taltekniken, och vafan lite nervös är vi väl alla framme på scen. Bäst är det då man ser att de håller på att falla isär av nervositet, men plockar ihop sina bitar precis innan de håller på att krascha och sen avslutar med det mest ärliga och nakna bekännelserna. Det är så äkta som det kan bli och man blir som så stolt. De är så jävla grymma som trotsar sin rädsla för att prata inför folk genom att låta passionen över det de pratar OM få vinna. De är mina förebilder. Varende en av dessa talare.

Sen har vi alla dessa forskare som spenderat årtionden på sina snäva spår, där de analyserat timme ut och timme in, år efter år och med dyra experiment testat de teorier och tankar vi andra människor i världen bara passerar. Eventuellt har vi någon gång höjt på ögonbrynet eller gett en extra sekund uppmärksamhet, men här har vi alltså människor som vikt sina hela karriärer för "en detalj". Det finns alltså inte många människor som veta lika mycket som dessa forskare gör, om just de ämnena som de forskar om.

Och mitt favoritmotto: Ingen vet allt, men alla vet något. Och logiskt så är ju då det bästa vi kan göra att passa på lära från så många som möjligt.. om det som var och en vet bäst!

SÅ, hatten av för alla snävspåriga Einsteins där ute som är med och berättar om sin forskning på ett bäbisspråk vi oerfarne förstår, samt de modiga förstagångspratarna som delar sina personliga efarenheter på TEDtalks! Helt jävla underbart!

Hemsidan: http://www.ted.com/
Eller så youtubar ni det ämne ni är intresserad av och skriver "TED" bakom.
TREVLIG HELG!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0