when you think about it..

Varför väljer jag att se ut så här?....då jag kan se ut så här?
 
Det finns inte en enkel och absolut förklaring, det är ett nät av insikter som går ihop med varandra.

Men hela grunden är egentligen att... vem fan är jag i bild 2, när man avlägsnar allt smink, hårfärg, det uppstoppade leendet och the fancy clothes? Ja vem är jag? Jo, hon på bild nummer 1.

Så varför ska jag gå omkring i världen och visa mig som bild 2, när det inte är henne jag är?

(Här fanns tidigare en mycket lång text av de insikter som tillsammans blev nätet av förståelse. Men efter en del efterfunderingar och en utveckling av resonemanget, som blev ännu längre, så valde jag att istället spara den texten för mig själv och fylla ut tomrummet som uppstod med ett annat textstycke.)

Även om vi genom utseendet förmedlar vilka vi är och är medveten om valet, så behöver inte värderingar och åsikter bli till extremer. De är inte allt vi är. Vi är mer än så, och det kan framhävas utan att helheten blir blek. Jag har en vilja att framhäva mina nya insikter och åsikter, men att tänka svart och vitt då vi lever i ett samhälle av färger fungerar inte helt. Inte om man vill må bra. Att låsa in mig i kontrasten gav mig istället en ram jag aldrig hade önskat mig från början. Jag kan förmedla vad jag står för även verbalt, och precis som mittemellanmänniskorna välja utseendet som komplement istället för språkrör.

Känner knappt igen mig med plattat hår och smink på igen.. Det sjukt att så lite kan göra så mycket. Men riktigt sjukt är det inte.. förrän man tror på det och införlivar det känslomässigt. Når det den graden så har ett problem uppstått. Vi är nämligen vackra i alla våra imperfections, och att sminka för mycket täcker bara över det vi ska vara stolta för. Så där supersvenskt så menar jag i det här fallet att lagom kanske är bäst.

Jag tar tillbaka det streck jag strök över normaliseringen, och korrigerar min uppfattning. Viss normalisering är bra för oss, men för mycket är dåligt och speciellt om det sker utan vår aktiva medvetenhet. Men med medvetenhet kommer kontroll. Kanske var det den jag hittade med hjälp alla mina meterlånga texter tillslut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0