All kunskap eller rätt kunskap, så länge den är objektiv är vi på rätt spår
Min familj skrattar åt mig då vi diskuterar varför feminism behövs.
"Då borde det finnas masculinism också!" säger en familjemedlem lite uppkäftigt.

Det är bra, att vi diskuterar alltså, för då föds ny kunskap hos dem som inte har hela kunskapshorisonten inom området. Vissa åsikter är baserade på enbart känsla, andra på stolthet eller ego. Men nivån av kunskap inom specifika ämnen formar väldigt lätt de åsikter vi har. Feminism är ett stort begrepp som innebär mycket mer än det som kanske först kommer i tanken. Alla har inte samma nyfikenhet och samlar in denna kunskap självmant, utan låter den istället växa fram med åren genom möten med oliksinnade människor.

Jag har inte behövt göra någon abort under mitt liv, men rätten att kunna göra det om jag någon gång behöver SKA absolut finnas. Och det tror jag att den lite uppkäftige familjemedlemmen också tycker. Jag tror också hen tycker att syskonbarn och andra unga tonåringar som kanske slarvar och råkar bli gravid för tidigt, ska ha rätt till att göra abort om de önskar det. MEN, jag tror inte att hen kopplat abortfrågan till feminism och förstår vilken viktig del feminismen haft till att det i sverige anses vara en kvinnas rättighet idag att bestämma över sin egen kropp. Jag tror inte att heller att hen har tänkt på abortfrågan utanför sveriges gränser och att feminismen i sverige behövs bland(mycket)annat för att vara förebild till länder där det inte är lika självklart.

Som ni ser i texten så har jag också använt "hen".
Det är ett ord som varit löjligt jävla omdiskuterat i media.. För att det är missförstått. Titta en gång till i texten och kom fram till andra enkla och värderingsfria pronomen jag hade kunnat använda för att hålla könet på "tyckaren" anonymt. Sen kan vi diskutera huruvida ordet borde få finnas i svenska språket eller inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0