Lägesupdate

Det är mycket som händer nu. Förutom det självklara resandet som uppstår i och med att jag lever i min väska och flyttar runt mellan mina kära här i norrbotten, så kan man säga att jag mentalt redan påbörjat resan ut i det globala också.

Planeringen, researchen och uppbyggnaden av alla förväntningar för den kommande resan gör precis som tidigare gånger att jag lever med ena benet här och nu, och det andra benet har redan klivit ombord på flyget och besökt alla de länder jag nosat på genom internets oändliga reseverktyg.

Försäkringar ska tecknas, visum ordnas, vaccinationer injeceras osv. Mycket sånt där jobbigt att ordna, som egentligen inte känns jobbigt alls. Men det tar tid, för jag gör gärna bort all sånt tvångsmässigt noggrant innan resan så jag slipper ägna en tanke åt det då jag väl är igång. Och sker någonting där borta så har jag redan informationen lagrad i bakskallen.

Sen då?
Ja, alltså jag har ju redan en tankemässigt planerad reserutt strukturerad, men, inspirationsinsamlingen är ofrånkomlig i samband med alla reseforum jag halkar in på i min research. Så, rätt vad det är hamnar jag i Australien eller Fillipinerna.. Honduras eller Brasilien.. Colombia eller Sydafrika. Så det är inte bara försäkring/visum/vaccin/flygpris-information om den tänkta Kambodja/vietnam/Fillipin rutten som jag fördjupar mig i. Knappast. Haha, snart kan jag världen utantill!

Och kurserna, mina distanskurser. JÄÄÄÄÄVLAR säger jag bara, med stort glädjetjut, vilka fantastiska kurser jag lyckats komma in på. Kunde inte slått bättre alltså. Läser första pdf:en med kurslitteratur och försöker fortsätta bläddra när den är slut, det är så intressant att jag inte vill sluta läsa!

Distanskurserna handlar om kulturskillnader, tvåspråkighet och dess påverkan på vår identitet, och de kommer jag alltså att läsa om medan jag reser runt i olika kulturer, språk och identitetsformande vardagsnormer. How exciting is that?

Kolla bara detta exempel på vad den ena kursen berör!

Vad är språk?
 
När vi i vardagslivet använder ordet språk,
kan vi mena många olika saker.


T.e.x

Kinesiska språket
Svenska språket
Kurdiska språket

Kvinnors språk
Arbetarspråk
Barnspråk
Göteborgsspråk
Akademiskt språk
Religiöst språk
Riksdagsspråk
Fackspråk
Klarspråk
Modespråk
Maktspråk
Kärlekens språk
Kroppsspråk
Talspråk
Skriftspråk
Bildspråk
Binas språk
Lövens språk
Naturliga språk
Konstgjorda språk
 
                        - Hur många språk pratar du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0